Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kristalina Georgieva.

Kolmannes maailmantaloudesta ajautuu tänä vuonna taantumaan, varoittaa IMF:n johtaja

Eurooppaa odottaa tänä vuonna taantuma ja Yhdysvallatkin huojuu sen partaalla.

Roope Uusitalo, julkistalouden professori, Helsingin yliopisto, seisoo Economicumin edessä Arkadiankatu 7:ssa.

Hallituksen esitys sähkötuesta saa kritiikkiä professorilta: ”Vähentää kannustimia sähkön säästämiseen”

Talousarvion täydennysesitystä olisi voinut kuvitella suuremmaksikin inflaation takia, sanoo julkistalouden professori Roope Uusitalo. Suomen talouskasvun ennakoidaan pysähtyvän ensi vuonna.

Råa köttbullar i en stekpanna.

Torstai 17.11.2022 (radio)

Hallitus veti pois monia lakiesityksiä. Saamelaiskäräjälaki menee eduskuntaan. Suomen talouskasvu voi pysähtyä. Sianlihan kulutus kasvaa. Sääennuste.

Henkilö maksaa ostoksia maksupäätteellä.

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF: Suomen talouskasvu pysähtyy ensi vuonna

Valuuttarahaston mukaan Suomen hallituksen on tärkeää huolehtia siitä, ettei finanssipolitiikka ala kiihdyttää inflaatiota entisestään. Me suositamme hiukan tiukempaa finanssipolitiikkaa ensi vuodelle, sanoo valtuuskunnan johtaja Ylelle.

Brittiska sedlar och mynt ligger på ett bord. De pryds av drottning Elizabeths ansikte.

Britannian veroleikkaukset kovan kritiikin kohteena – jopa IMF kehottaa hallitusta pyörtämään päätöksen

Englannin punnan arvon vajoaminen jatkuu, eikä arvon putoaminen Yhdysvaltain dollaria heikommaksi ole enää mahdotonta.

Grafiikka näyttää kartalla maiden riskin joutua maksukyvyttömäksi seuraavien viiden vuoden aikana.

Maailmantaloudessa saatetaan pian nähdä velkakriisien aalto – iso joukko maita seuraa kauhulla, kun Yhdysvallat kiristää rahapolitiikkaansa

Monet nousevat ja kehittyvät taloudet ovat pulassa, kun Yhdysvalloissa kiristetään rahapolitiikkaa. Vahva dollari ja korkotason nousu tietävät niille yhä tiukempia rahoitusolosuhteita.

Folk köar efter bbränsle på Sri Lanka.

Kansa tinkii ruuasta, eikä bensaa riitä työntekoon – Ylen Aasian-kirjeenvaihtaja: Sri Lankassa voidaan joutua kiristämään vyötä entisestään

Kansainvälisen valuuttarahaston delegaatio on Sri Lankassa neuvottelemassa konkurssiin ajautuneen maan pelastamisesta. Ylen Aasian-kirjeenvaihtajan Kirsi Crowleyn mukaan Kiinan pitäisi tulla vastaan, jotta Sri Lanka pääsisi velkakierteestään.

Protesti Ateenassa heinäkuussa 2015.

Yhden aikakauden päätös koetaan tänään – Kreikka vapautuu EU:n taloussyynistä

Kreikan pääministeri Kyriakos Mitsotakis iloitsi tiukan valvonnan päättymisestä. EU:n talouskomissaarin mukaan kyseessä on symbolisesti iso asia koko euroalueella.

Grekisk man som håller flagga framför kravallpoliser

Olli Rehnin opit Kreikan ja Suomen talouskriiseistä: Taloutta on hoidettava vastuullisesti ja pitkällä jänteellä

EU:n komissio lopettaa Kreikan talouden erityistarkkailun. Talouskomissaarina Kreikan velkakriisin keskelle joutunut Olli Rehn linjaa, että jokaisen euromaan on huolehdittava itse omasta taloudestaan.

IMF:n pääkonttori Washington DC:ssä.

IMF:n maailmantalouden vuotuinen kasvuennuste heikkeni

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF odottaa maailmantalouden kasvun jäävän tänä vuonna 3,2 prosenttiin muun muassa Yhdysvaltojen ja Kiinan talouskasvun hidastumisen vuoksi.

Mies leipoo leipää kairolaisessa leipomossa.

Maailmantalous ehti vasta toipua pandemiasta, ja nyt Venäjän hyökkäyssota tuo jälleen suuren shokin – isoin isku osuu köyhiin ihmisiin

Korkea inflaatio aiheuttaa suurimpia ongelmia köyhissä kotitalouksissa, joissa rahaa menee suhteellisesti eniten ruokaan ja energialaskuihin.

Avustustarvikkeilla täyteen lastattu lentokone lähdössä Torontosta Kanadasta kohti Varsovaa.

Ukrainan sodan 15. päivä valkenee – nämä kolme keskeistä asiaa tapahtuivat illan ja yön aikana

IMF on hyväksynyt yli 1,2 miljardin euron arvoisen tukipaketin, jonka on tarkoitus auttaa Ukrainaa Venäjän hyökkäyksen aiheuttaman humanitaarisen ja taloudellisen kriisin kanssa.

Kristalina Georgieva

IMF: Koronaviruksen omikronmuunnos voi hidastaa talouden elpymistä – IMF lupasi myös tarkastella tutkimustoimintaansa

Kansainvälisen valuuttarahaston pääjohtaja Georgieva pitää todennäköisenä sitä, että IMF:n kasvuennusteet maailmantaloudelle laskevat siitä, mitä ne vielä lokakuussa olivat.

Wojciech Maliszewski

"Suomi on suoriutunut taloudessa esimerkillisesti pandemia-ajasta", IMF:n asiantuntija kiittää – Menokehyksiin olisi hyvä palata tulevina vuosina

Suomen julkisen talouden alijäämä jää Kansainvälisen valuuttarahaton IMF:n mukaan keskipitkällä aikavälillä suuremmaksi kuin ennen pandemiaa. Velka on riski pitkällä aikavälillä.

Christine Lagarde puhujanpöntössä.

Inflaatio voi kiihtyä odotettua pidempään, EKP:n Lagarde varoittaa – korot tuskin kuitenkaan nousevat vielä ensi vuonna

"Inflaatio kiihtyy nyt nopeammin kuin odotimme", Lagarde myöntää. Pula raaka-aineista kestää vielä kuukausia ja nostaa hintoja.

Polttoaineen hinta Nuorgamissa asemalla 7.10.2021.

Pannaanko autoilijat maksamaan fossiilisten päästöjen haitat? IMF-raportti: Polttoaineet Suomessa 1,6 miljardia euroa liian halpoja

Arvonlisäveron kanssa yli puolet liikennepolttoaineiden litrahinnasta on erilaisia veroja ja maksuja valtiolle. Autoilun polttoaineverot kartuttavat valtion kassaa tänä vuonna noin 2,5 miljardia euroa.

Savua nousee hiilivoimalasta.

Fossiilisia polttoaineita tuetaan avokätisesti, ja se on tutkijoiden mukaan yksi ilmastonmuutoksen juurisyistä – pelkona on, että tukia tulee lisää

Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n raportin mukaan fossiilisia polttoaineita tuettiin viime vuonna runsaalla 5 000 miljardilla eurolla. Suurin ongelma on polttoaineiden alihinnoittelussa eli siinä, ettei polttoaineiden hinnoissa näy niiden tuhoisat ilmasto- ja terveysvaikutukset, raportti toteaa.

Kansainvälisen valuuttarahaston johtaja Kristalina Georgieva tapasi liittokanslseri Angela Merkelin ja talousjärjestöjen edustajia Berliinissä 26. elokuuta

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtajaa uhkaa jo potkut – taustalla syytökset Kiinan suosimisesta

Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n nykyinen pääjohtaja Kristalina Georgieva voi joutua jättämään tehtävänsä. Georgieva työskenteli aiemmin Maailmanpankissa ja hänen epäillään suosineen Kiinaa pankin julkaiseman raportin tuloksissa.

Vihreänä hohtavia tietokoneita, edessä hahmo varjossa.

Kiinan keskuspankki kieltää kaiken kaupan kryptovaluutoilla – jatkossa kaupankäyntiä tutkitaan talousrikoksena

Keskuspankin mukaan kryptovaluuttojen laajentunut käyttö on johtanut muun muassa rahanpesuun, petoksiin ja pyramidihuijauksiin. Ilmoitus painoi bitcoinin hintaa reilun kuuden prosentin laskuun.

Kansainvälisen valuuttarahaston johtaja Kristalina Georgieva lehdistötilaisuudessa tavattuaan liittokansleri Angela Merkelin Berliinissä elokuussa 2021.

Maailmanpankin ja valuuttarahaston johdon epäillään suosineen Kiinaa bisnesraportissaan – IMF:n pääjohtajan uskottavuus vaakalaudalla

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n nykyinen pääjohtaja Kristalina Georgieva on tutkinnan kohteena. Hänen epäillään suosineen Kiinaa vuosittaisen talousraportin tuloksissa. Myös Maailmanpankin edellisen johdon toimia asiassa tutkitaan.

Ihminen istuu lattialla rahanippuja edessään

Talibanin Afganistanin rahahanoja suljetaan – paennut keskuspankkijohtaja ennustaa maalleen synkkiä talousnäkymiä ja laajaa maastapakoa

Yhdysvallat on jo ilmoittanut jäädyttävänsä siellä olevat Afganistanin varat. Yhdysvaltalaistileillä on leijonanosa Afganistanin keskuspankin valuuttavaroista ja ääri-islamilaisen Talibanin hallinnossa Afganistan uhkaa jäädä myös ilman luvattuja avustuksia.

Messukeskuksen koronarokotuspisteellä oli jonoa 2. heinäkuuta.

Ilmarisen sijoitusjohtaja: "Deltavariantti ja alhainen rokotekattavuus alkavat näkyä talousennusteissa"

Uhkaavasti leviävä deltavariantti voi hyydyttää maailmantalouden kasvua Kiinan ja Intian kautta. Öljyn hinta on heilahtanut alaspäin, samoin pitkät korot.

Joe Biden käyskenteli Valkoisen talon puutarhassa.

Biden vauhditti elvytyspakettiaan – IMF arvioi piristysruiskeeksi maailmantaloudelle

Elvytyspakettiin sisältyy 1 400 dollarin tuki useimmille amerikkalaisille, apua työttömille ja lapsiperheille ja miljardien edestä tukea koulutukseen ja terveydenhuoltoon.

bensamittari.

IMF:n blogisti: Pandemia muutti kulutusta ja viralliset inflaatioluvut näyttävät siksi liian pieniltä

Inflaatiolukuja painavat alaspäin myös tuotteet, joita ei pandemian aikana käytä juuri kukaan. Tilastokeskuksen mukaan hyödykkeiden painotuksen pitäminen ennallaan on tietoinen valinta.

Pörssimeklareita New Yorkin pörssissä maaliskuun 16. päivä.

IMF julkaisi uuden talousennusteen: Koronapandemian vaikutus maailmantalouteen odotettua pienempi

IMF:n mukaan talouden palautuminen tulee kuitenkin kestämään aiemmin uskottua pidempään.

Emmanuel Macron puhuu medialle Libanonin lentokentällä.

Ranskan Macron suuntasi Beirutin-vierailunsa aluksi 85-vuotiaan laulajan luokse – Libanonin uudeksi pääministeriksi nousi Mustapha Adib

Vaatimukset poliittisista uudistuksista nousivat jälleen pinnalle elokuun alussa Beirutin satamassa tapahtuneen räjähdyksen jälkeen. Uudella pääministerillä on edessään haastava työsarka.

Kuvassa on käynnissä protesti Miamissa.

IMF ennustaa: Yhdysvaltojen talous supistuu tänä vuonna 6,6 prosenttia

Ensi vuonna talouden odotetaan palaavan kasvu-uralle. Suurin uhka elpymiselle on koronapandemian toinen aalto.

Christine Lagarde, EKP

EKP piti korot ennallaan – Pääjohtaja Christine Lagarde: Talous on virkistynyt, kun koronarajoituksia on purettu

Euroopan keskuspankki ei ilmoittanut uusista rahapoliittisista toimista. Keskuspankkiirit odottavat nyt EU-johtajien poliittisia päätöksiä viikonlopun huippukokouksesta

Koronaprotesti Italiassa

Keväällä IMF ennusti jo pahinta taantumaa sitten 1930-luvun laman – tuoreet talousennusteet ovat vielä synkempiä

Maailmantalouden odotetaan kansainvälisen valuuttarahaston tuoreimassa ennusteessa supistuvan tänä vuonna 4,9 prosenttia.

Jacinda Ardern

Uuden-Seelannin pääministeri kehottaa harkitsemaan nelipäiväistä työviikkoa: Voisi piristää koronan kurittamaa taloutta ja kotimaanmatkailua

Moni uusiseelantilainen on sanonut, että matkustaisi enemmän kotimaassa, jos työelämä olisi joustavampaa.

Merikontteja Helsingin satamassa Vuosaaressa.

Vienti romahtaa koronakriisin myötä, mutta kuinka paljon? Asiantuntijat: Pohjakosketus on vasta edessä

Teknologiateollisuuden tarjouspyynnöt ovat alimmillaan sitten finanssikriisin.

Porschen kokoonpanolinja Stuttgartissa.

Saksan talous on katastrofitilassa – Loppuvuodelle toivotaan selvää käännettä parempaan

Toisen vuosineljänneksen BKT saattaa romahtaa jopa lähes 15 prosenttia.

Olli Rehn kuvattuna Suomen Pankin tiloissa 11.6.2019.

Olli Rehn ei usko EU:n yhteislainojen toteutuvan – isku kovempi kuin finanssikriisissä

Suomen Pankin tiedotustilaisuudessa analysoitiin koronan aiheuttaman kriisin taloudellisia vaikutteita ja talouspolitiikkaa.

Kuinka syvälle korona Suomen talouden upottaa ja miten sieltä tullaan ylös?

VM arvioi talouden supistuvan 5,5 prosenttia – rajoitukset kestänevät kolme kuukautta, sitten palautuminen on nopeaa

Talous sukeltaa syvälle mutta voi toipua nopeasti, on ollut monen ennustelaitoksen arvio.

Kontteja ja nostureita Abidjanin satamassa

Vauraiden maiden G20-ryhmä päätti velkahelpotuksista köyhille maille koronaepidemian torjumiseksi

G20-ryhmän maat toivovat, että myös yksityiset luotonantajat myöntäisivät helpotuksia.

Tehdastyöntekijöitä suojamaskit päällä Valenciassa

Kansainvälinen valuuttarahasto ennakoi pahinta taantumaa sitten 1930-luvun suuren laman – euroalueen talous voi supistua 7,5 prosenttia

Kansainvälinen valuuttarahasto arvioi suhdanne-ennusteessaan Suomen talouden voivan supistua 6 prosenttia.

Ruoka-avustusta.

Köyhyys maailmassa uhkaa kasvaa rajusti koronaviruksen takia – kymmenien vuosien hyvä kehitys katoamassa

Synkimmässä mallissa köyhyyteen voi vaipua yli puoli miljardia uutta ihmistä, osoittaa YK-yliopiston tilaama selvitys.

Koronavirus ajaa tehtaita konkurssiin, mutta italialaisella, hengityssuojia valmistavalla tehtaalla Besozzossa riitti töitä.

EU-valtiovarainministerit tukevat komission ehdotusta budjettikurin höllentämisestä

Vakaus- ja kasvusopimuksen yleiselle poikkeuslausekkeella annetaan jäsenmaille lisää joustoja koronatoimia varten.

Nousevan pörssikurssi kurssi tietokoneen näytöllä.

Herätys: Taloudessa elpymisen merkkejä, Venäjällä unelmoidaan luonnonläheisestä elämästä, ylikapellimestari innosti kokonaista kaupunkia

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Christine Lagarde, Paolo Gentiloni ja Olaf Scholz

Euroopan keskuspankki uudistaa rahapolitiikkaansa ensimmäistä kertaa 17 vuoteen: Miksi kuluttajahinnat eivät nouse?

Ilmastonmuutos nousee keskuspankin agendalle, pääjohtaja Christine Lagarde sanoi tiedotustilaisuudessa.

Christine Lagarde

Keskuspankki uudistaa rahapolitiikan työkaluja, Christine Lagarde kertoi ensiesiintymisessään EKP:ssa – "En halua olla kyyhky tai haukka, olen pöllö"

"Älkää ylitulkitko puheitani älkääkä vertailko minua edeltäjiini", Lagarde toivoi. Korot pysyvät ennallaan.

Alasdair Scott lehdistötilaisuudessa Helsingissä tiistaina.

IMF: Unlikely Finnish government can balance budget by 2023

The IMF urges Finland to reconsider environmentally harmful subsidies, which add up to 3.5 billion euros a year.

Alasdair Scott lehdistötilaisuudessa Helsingissä tiistaina.

IMF:n arvion mukaan Suomen talous ei ole tasapainossa vuonna 2023

IMF:n mukaan Suomen pitäisi tarkastella vanhempainvapaan ja kotihoidon tukia.

Olli Rehn kuvattuna Suomen Pankin tiloissa 11.6.2019.

Kansainvälisen valuuttarahaston raskassarjalaiset kokoontuvat Washingtonissa – Olli Rehn: "Kasvunäkymien riskit ovat nousseet entisestään"

Tutkija arvostaa järjestön taloudellisia voimavaroja, mutta odottaa että nousevat taloudet Afrikassa ja Aasiassa saavat enemmän vaikutusvaltaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle