Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Paloautot asemalla

Keski-Suomen pelastuslaitoksella tikittää miljoonatarpeet – "Raskaiden pelastusyksikköjen kanta on auttamattomasti vanhentunut", sanoo pelastusjohtaja

Keski-Suomen pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Ville Mensala toivoo, että sunnuntaina valittavat aluevaltuutetut pystyvät tekemään päätöksiä pelastustoimesta suunnitelmallisesti. Mensalan mukaan maakunnan paloasemaverkossa ei ole toistaiseksi karsimisen varaa.

Koronarokotusta annetaan käsivarteen.

Onko vaarallista ottaa rokote, jos sairastaa oireetonta koronaa tietämättään? THL:n rokotustilastot johtavat Keski-Suomen osalta yhä harhaan

Rokotusajan voi Keski-Suomessa saada nyt samalle päivälle. Sairaanhoitopiirin mukaan rokotuksissa on käyty hyvin ja THL:n tilastoissa on merkittäviä puutteita.

Kehitysvammainen Laura Saari pitää kiinni isänsä Jouni Saaren kädestä.

"Vammaiset ovat Suomen suurin vähemmistö", muistuttaa kehitysvammaisten järjestöaktiivi Liisa Ansio – Sote-järjestöt odottavat hyvinvointialueelta yhdenvertaisuuden parantumista

Keski-Suomen laajalla sosiaali- ja terveysjärjestöjen kentällä on suuret odotukset ensi vuonna käynnistyvältä hyvinvointialueelta.

Sale-myymälän kiinteistö Hankasalmella.

Hankasalmen Sale-myymälän lopettamisesta neuvotellaan

Osuuskauppa Keskimaan mukaan syynä ovat myymälärakennuksen huono kunto ja sisäilmaongelmat. Yt-neuvottelut koskevat kuutta vakituista työntekijää.

Taksikyltti auton katolla.

Vammaispalveluiden ja sosiaalihuollon myöntämissä taksikyydeissä on ollut isoja häiriöitä – kuormitus syntyi, kun Jyväskylä liittyi tilausjärjestelmään mukaan

Jyväskylä liittyi Keski-Suomen sote-palveluiden kyydinvälitysjärjestelmään 16. tammikuuta. Ensimmäinen arkipäivä ruuhkautti taksikeskuksen.

Koronarokotusta annetaan käsivarteen.

Jyväskylän seudulla perusterveiden aikuisten kolmannen koronarokotuksen väli lyhenee neljään kuukauteen

Neljän kuukauden annosväliä sovelletaan kuluvasta maanantaista lukien. Aiemmin väli on ollut viisi kuukautta. 

Anestesiahoitaja Merja Ylönen ja leikkaushoitaja Tuulikki Paananen valmistelevat leikkausta.

Kiireettömiä leikkauksia siirretään sairaala Novassa Jyväskylässä – muun muassa hoitajia, siivoajia ja välinehuoltajia on sairaana

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vt. johtaja Juha Palonevan mukaan koronaan liittyviä henkilökunnan poissaoloja on sen verran paljon, että leikkauksia on väliaikaisesti siirrettävä toiseen ajankohtaan.

Pyöreä kyltti jossa teksti. Nova 1.

Koronatautiin liittyviä kuolemia on nyt 46 Keski-Suomessa – menehtyneet ovat iäkkäitä, monisairaita ihmisiä

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vs. johtaja Juha Paloneva kertoo, että kuolemantapauksia on tähän mennessä todettu 46. Loppuvuodesta tuli ilmi myös kotona tapahtuneita iäkkäiden kuolemia, joiden syyksi on todettu koronasairaus. 

Sairaala Nova ulkoa lumisateessa.

Nuorten psykiatriselle hoidolle on huutava tarve Keski-Suomessa – koronaepidemia on lisännyt selvästi nuorten pahoinvointia

Nuorten tahdosta riippumaton hoito esimerkiksi itsetuhoisuuden vuoksi kasvoi Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä viime vuonna 60 prosenttia vuodesta 2020.

Pfizer-rokotetta valmistava sairaanhoitajat Vantaan Energia Areena rokotuskeskuksessa. 26.5.2021.

Perusterveiden lasten koronarokotukset ovat alkaneet Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla

Lapsen rokottaminen edellyttää molempien huoltajien suostumusta. Suostumuksen voi ilmoittaa suullisesti tai ottamalla mukaan huoltajan suostumuslomakkeen, jonka voi tulostaa THL:n sivuilta.

Kriisikeskuspäivystäjä työskentelee tietokoneella hämärässä huoneessa

Uusi kriisipäivystys tarjoaa apua Keski-Suomessa ympäri vuorokauden – Kriisikeskus Mobile siirtyi lähemmäs virka-aikaa

Kriisikeskus Mobilen rinnalle on tullut toinen toimija, Keski-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystys. Päivystyksestä saa apua ympäri vuorokauden, mutta Mobilen palveluita saa päivisin maanantaista perjantaihin.

Koronarokotteita.

Perusterveet, yli 18-vuotiaat voivat varata ajan kolmanteen koronarokotukseen Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla

18–59-vuotiaat voivat varata rokotusajan kolmanteen koronarokotukseen, kun toisesta rokotteesta on kulunut viisi kuukautta. Kolmannen koronarokotuksen voi hakea ajanvarauksella tai mennä walk in - pisteelle tällä viikolla.

Lattialle liimattu oranssi teippi, jossa lukee Muista turvaväli!

Aluehallintovirasto: Keski-Suomessa sisätiloihin 20 henkilön kokoontumisrajoitus maanantaista alkaen

Aluehallintovirasto päätti uusista rajoituksista tänään. Määräykset ovat voimassa tammikuun loppuun asti.

Nuorta tyttöä rokotetaan.

Jyväskylä, Hankasalmi ja Uurainen aloittavat 5-11-vuotiaiden koronarokotukset ensi viikolla – ajan voi varata aluksi riskiryhmiin kuuluville lapsille

Ajanvaraus riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokotuksiin tapahtuu aluksi soittamalla koronarokotusneuvonnan ja ajanvarauksen puhelinnumeroon. Alle 10-vuotiaiden rokotusajanvarauksia varten on tulossa myös sähköinen palvelu.

Koronarokotetta annostellaan valmiiksi koronarokotustapahtumassa Seinäjoella.

Moni odottaa malttamattomana kolmatta koronapiikkiä – Keski-Suomessa koronarokotusten kysyntä ylittää tarjonnan

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin Juha Palonevan mukaan kaikki halukkaat tulevat kolmannen koronarokotteen Keski-Suomessa saamaan. Palonevan mukaan rokotuksia annetaan nyt niin paljon kuin käytettävissä olevalla henkilöstöllä pystytään.

Viitasaaren terveysaseman pääsisäänkäynti. Henkilö on kävelemässä sisään.

Aluevaaleissa ehdokkaan läheisyys on valttia – "Ajatellaan, että hän pitää sitten paikallisten puolta", sanoo viitasaarelainen Pirkko Ylijoki

Tammikuun aluevaaleissa äänestäjä voi valita ehdokkaansa kuntarajoista riippumatta. Ainakin maakunnan reuna-alueilla moni haluaa kuitenkin aluevaltuustoon paikallisen ehdokkaan oman kunnan edunvalvojaksi.

Testausvälineitä Messukeskuksen drive-in-testauspisteessä heinäkuussa.

Keski-Suomessa neljä uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja tartunnat tasaisessa kasvussa

Keski-Suomessa uusia koronatartuntoja on todettu jouluaattona perjantaina ja jouluviikonloppuna yhteensä yli 240. Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve ei joulun mittaan Keski-Suomessa kasvanut.

Mieskuoro Alvar joululaulutunnelmissa Toivolan vanhalla pihalla Jyväskylässä.

Alvar yllätti itsensäkin ja voitti kansainvälisen kuorokilpailun – nyt he kajauttavat joulutervehdyksen Keski-Suomeen

Mieskuoro Alvar on perustettu 2019, mutta on jo kehittänyt itsensä kuoromaailman terävimmälle huipulle.

Luminen ajokeli Kajaanin kontiomäellä

Pöllyävä lumi vaikeuttaa joulun menoliikennettä koko maassa

Aatonaaton ajokeli tulee sääennusteen mukaan olemaan huomisiltapäivästä alkaen huono koko maassa pölyävän lumen takia. Tieliikennekeskus ennakoi menoliikenteen olevan vilkkainta juuri aatonaattona.

Opastekyltti koronanäytteenottoon Jyväskylän Killerillä.

Jyten hoitohenkilöstöä on siirretty koronan jäljitystyöhön – Omaolo-palvelu toimii rajoitetusti lähes parin viikon ajan

Verkossa olevan Omaolon ajanvaraus koronanäytteenottoon on suljettu 3. tammikuuta asti. Aika koronatestiin on tehtävä puhelimitse.

Sairaanhoitaja pistää koronarokotteen potilaalle Helsingin Messukeskuksessa.

Riskiryhmäläisten ja ikääntyneiden rokotusväli lyhenee Jyväskylässä, muut joutuvat odottamaan kolmospiikkiä ainakin tammikuun puoliväliin

Aikaa varatessa on itse pidettävä huoli siitä, että toisesta rokotuksesta on kulunut riittävän pitkä aika eli vähintään kolme kuukautta. Perusterveiden alle 60-vuotiaiden rokotuksista tiedotetaan näillä näkymin tammikuun puolivälissä.

Joulukuusi jossa kuusen kynttilä sairaalan käytävällä. taustalla asiakkaita.

Lasten karanteeneista luovutaan Keski-Suomessa, koska koronatartuntoja ei ehditä jäljittää

Keski-Suomessa koronavirustartuntojen määrä kasvaa edelleen tasaisesti. Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve ei ole vielä lisääntynyt rajusti, mutta isot tartuntamäärät kuormittavat tartunnanjäljitystä monessa kunnassa niin paljon, että jäljitystä on ollut pakko rajata.

Summankoti -palvelutalo

Jouluvierailut kielletään palvelutalossa Hankasalmella koronatartunnan vuoksi, tartunnan lähdettä yritetään selvittää

Henkilöstölle ja kaikille talon asukkaille tehdään keskiviikkona koronatesti. Vierailukielto on voimassa vähintään kaksi viikkoa.

Koronaviruksen pikatestipalikka, jossa negatiivinen tulos.

Koronanyrkki: Keski-Suomen koronatilanne heikkenee edelleen – testauskriteereihin tulossa muutoksia, mutta kotitestit eivät korvaa terveydenhuollon tekemiä testejä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on raportoinut maanantaina uusia koronatartuntoja Keski-Suomesta yli 160. Mukana on tapauksia useammalta viime päivältä. Keski-Suomessakin epidemia on edelleen menossa huonompaan suuntaan.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen uuden sairaala Novan käytävällä

Sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnusen irtisanomiseksi on asetettu tilapäinen valiokunta – sairaanhoitopiirin valtuusto oli asiassa yksimielinen

Valtuusto totesi, että tilapäisen valiokunnan asettamista koskeva päätös mahdollistaa johtaja Juha Kinnuselle johtajasopimuksen mukaisesti määrätyn erokorvauksen maksamisen. Erokorvaus edellyttää, että johtaja Kinnunen irtisanoutuu itse.

Sairaanhoitaja Celeste Wanyonyi (vas.) antoi toisen koronavirusrokotteen Dumitru-Mihai Trucmelille Helsingin Messukeskuksen koronarokotuspisteessä 15. lokakuuta 2021.

Ajanvaraus kolmanteen koronarokotukseen aukeaa Jyväskylässä, huolehdi itse riittävästä aikavälistä, jottei sinua käännytetä ovella

Kakkosrokotuksen saantiajan voi tarkistaa Omakannasta, jos sitä ei kalenterista löydy. Jyväskylän terveyspalveluissa 60 vuotta täyttäneillä ja riskiryhmäläisillä vaadittu aikaväli toisesta kolmanteen rokotukseen on 5,5 kuukautta ja muilla aikuisilla 6 kuukautta. 

Lähikuva rokutteen pistämisestä naisen käsivarteen, sairaanhoitajan kädessä laastari valmiina odottamassa pistoskohtaan laitettavaksi.

Ryntäys kolmanteen koronarokotukseen kaatoi sähköisen ajanvarauspalvelun Jyväskylässä – palvelu toimii jälleen

Kaikki tekstiviestin saaneet 60-79-vuotiaat asukkaat Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla, voivat varata koronerokoteaikoja sähköisessä palvelussa. Ohjelmassa voi kuitenkin ilmetä viiveitä.

Käsihuuhdepullo baarin narikan pöydällä, taustalla näkyy baaritiski

Koronarajoitukset kiristyvät Keski-Suomessa – koronapassi käyttöön ravintoloissa perjantain ja lauantain välisenä yönä

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravintolatoimintaa koronaepidemian vuoksi. Leviämisalueen rajoitukset otetaan käyttöön tulevana viikonloppuna Keski-Suomessa ja Rovaniemen kaupungissa.

Sairaala Novan päivystyksen sisäänkäynti ovet. Oven suussa teksti Päivystys.

Nyt myös Keski-Suomi on koronaviruksen leviämisalue – rajoituksia luvassa, katso Ylen tallenne tilanteesta

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkki päätti asiasta maanantaina. Jyväskylän kaupungilta kerrotaan, että koronatilanne on heikentynyt ja tartunnan jäljitys toimii nyt äärirajoilla.

112 numero paloauton kyljessä

Henkilöauton ja postiauton nokkakolari Hankasalmella, ei vakavasti loukkaantuneita

Pelastuslaitoksen piti auttaa jumiin jäänyt henkilöauton kuljettaja ulos autosta. 

OP Keski-Suomen konttori Jyväskylän keskustassa.

Keski-Suomen Osuuspankki ei toistaiseksi suunnittele konttoriverkkonsa harventamista – asuntolainaneuvotteluista valtaosa käydään jo etänä

Suur-Savon Osuuspankki on kertonut lakkauttavansa tämän vuoden lopussa ja ensi keväänä seitsemän konttoriaan. Keski-Suomen Osuuspankilla ei ainakaan toistaiseksi ole suunnitelmissa karsia konttoriverkkoaan rajusti.

Laserborr.

Hammaslääkärijonoja puretaan Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla – jonossa oleville lähetetään ohjekirjeitä

Tuhansien potilaiden hammaslääkärijonot aiotaan purkaa ensi vuoden juhannukseen mennessä.

Lumitykki ampuu lunta rinteeseen Jämsän Himoksella.

Rinteiden lumetus on jo paikoin aloitettu – Keski-Suomessa laskettelukausi korkataan pian

Murtomaahiihtokausi on alkanut Keski-Suomessa jo säilölumiladuilla. Maakunnan laskettelukeskuksissa odotetaan nyt ennen kaikkea pakkassäitä, jotta rinteiden lumetus onnistuisi.

Lapuan hiipakunnan uusi piispa Matti Salomäki.

Tuomiorovasti Matti Salomäki valittiin Lapuan hiippakunnan piispaksi – kirkosta vieraantuminen ja taloustilanne haasteita uudessa tehtävässä

Piispanvaalin toisella kierroksella Salomäki sai alustavan tuloksen mukaan 478 ääntä ja hänen vastaehdokkaansa hiippakuntadekaani Terhi Kaira 394 ääntä.

Sairaala Nova ulkoa lumisateessa.

Sairaala Novan aikuisten psykiatrinen osasto on asetettu karanteeniin – osastolla on todettu useampi koronatartunta

Osastolla on todettu yksittäisiä tartuntoja sekä henkilökunnan jäsenillä että ainakin yhdellä potilaalla. Karanteeni voi pidentyä, mikäli koronatartuntoja ilmenee vielä lisää.

Puhelimen näytöllä on neljän lounassetelijärjestelämän sovelluksien kuvakkeet

Kuusi kuntaa Keski-Suomessa maksaa työntekijöille koronabonusta – suurimmat palkitsijat Äänekoski ja Jämsä

Valtaosa Keski-Suomen kunnista ei palkitse työntekijöitään koronan aiheuttaman lisätyön vuoksi. Muutamassa kunnassa pieniä palkkioita on luvassa, mutta varsinaisina koronabonuksina niitä ei pidetä.

Hoitaja pistää rokotusta olkavarteen.

Kausi-influenssarokote kiinnostaa Keski-Suomessa etenkin ikääntyviä – rokote loppui kesken Viitasaarella, Keuruulla ja Joutsassa

Viitasaarelle ja Keuruulle rokotteita tulee lisää, mutta Joutsan lisäerä rokotetta on niin pieni, että sekin on jo loppunut. Saarikassa rokottaminen on vasta alkamassa, Jyte on rokottanut jo yli puolet viimevuotisesta määrästä.

Hoitaja ottaa koronanäytettä.

Koronatartuntojen määrä kasvaa Keski-Suomessa – sairaalahoitoa tarvitsevat lähinnä iäkkäämmät ja rokottamattomat koronapotilaat

Uusien koronavirustartuntojen määrä on Keski-Suomessakin kääntynyt nousuun. Lisääntyneistä tautitapauksista huolimatta koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on maakunnassa pysynyt melko ennallaan.

Kirkkaanvihreitä sinilevähippuja vedessä.

Sinilevä kukkii kirkkaanvihreänä marraskuisen järven pinnalla – se on harvinaista, mutta talviset havainnot yleistyvät

Ilmastonmuutos saattaa lisätä talvisten sinilevien määrää. Toisaalta kansalaiset ilmoittavat havainnoistaan ehkä aihempaa ahkerammin.

Lähikuva hautakynttilästä.

Keski-Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa – sairaalahoidossa on yksittäisiä koronapotilaita

Keski-Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettu viime päivinä 74. Tautia ilmenee edelleen ympäri maakuntaa. Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on kääntynyt kuukauden takaisen nousupiikin jälkeen laskuun. Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on tähän mennessä kirjattu Keski-Suomessa 29.

Kuopion terveyskeskuksen ajanvarauksen työntekijä.

Terveysasemien takaisinsoitto on ruuhkautunut Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla – osa saattaa siirtyä viikonlopun yli

Koronaan liittyvää lisätyötä on niin paljon, ettei henkilöstö ole onnistunut purkamaan puhelusumaa tekemällä lisävuoroja tai ylitöitä.

Influenssarokoteruisku

Influenssarokotuksia jaetaan Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla – myös seututerveyskeskus aloittaa rokotukset

Tärkeimmät rokotuspaikat ovat Jyväskylässä Killerin tai Kuokkalan rokotusasemilla, mutta rokotuksia annetaan myös terveysasemilla. Maksuttoman influenssapiikin saavat muun muassa 65 vuotta täyttäneet henkilöt ja vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri.

Oppilaat korjaavat kuorma-auton ovipaneelia.

Sitran selvitys: Keski-Suomen kuntien välillä suuria eroja koulutustasossa

Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran selvityksen mukaan koulutuserot ovat kasvaneet, vaikka koko maan koulutustaso on noussut.

Helikopterin laskeutumispaikka Sairaala Novan katolla.

Keski-Suomen Aster-päätösten ulkopuolinen selvittäjä on selvillä – sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnusen asema arvioidaan keväällä

Keski-Suomessa lokakuun puolivälissä kariutuneesta potilastietojärjestelmähankinnasta tehdään ulkopuolinen selvitys.

Keskimaan logo ikkunateippauksessa.

Lähes puolet Osuuskauppa Keskimaan uuteen edustajistoon valituista on mukana kunnallispolitiikassa

Keskimaan vaaleissa on lähes 130 000 äänioikeutettua. Vaaleissa äänesti eli äänestysprosentti oli 27.

Många handpar hjälper till att rätta till små efterrätter av choklad i ett storkök.

Työttömyys on helpottanut hieman Keski-Suomessa – näillä aloilla on nyt osaajista kovin pula

Keski-Suomessa oli tuoreen työllisyyskatsauksen mukaan syyskuussa uusia avoimia työpaikkoja huomattavasti enemmän kuin vuosi sitten.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle