Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Turvavälimääräykset jatkuvat Pirkanmaalla – kahden metrin turvavälit on pidettävä edelleen

Koronatilanne ei ole helpottanut Pirkanmaalla niin nopeasti, kuin ennakkoon toivottiin. Aluehallintovirasto on tästä syystä jatkanut nyt voimassa olevia asiakas- ja toimitilojen turvavälimääräyksiä 23. toukokuuta asti.

Tampereen toinen joukkorokotuspiste messu- ja urheilukeskukseen

Toiminta alkaa kesäkuussa ennen juhannusta.

Pirkkala kokeilee, miten juttuseura tuo onnellisuutta vanhuuteen

Kokeiluun on otettu alkuun viisi ikäihmistä, joille yhteistyökumppani järjestää juttukaverin.

Pälkäneellä tutkitaan Aapiskukon maaperää jakeluaseman tulevaisuudensuunnitelmia varten

KHO antoi maaliskuussa luvan polttoainejakelun jatkamiseen. Neste ei vielä kerro suunnitelmistaan, mutta alueen tutkimukset mahdollistavat myyntipisteen uusimisen.

Juupajoen ampumatapauksen kulku selviämässä: yhtä henkilöä epäillään tapon yrityksestä, asianomistajia yksi

Juupajoella keskiviikkoiltana tapahtunut poliisioperaatio herätti runsaasti huomiota. Poliisit menivät usean partion voimin yksityisasuntoon. Poliisin mukaan tapahtumien kulku alkaa olla pääosin selvillä.

Vallilan taposta tuomitulle 16-vuotiaalle lisää vankeutta Tampereella tapahtuneista rikoksista

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut tekohetkellä 16-vuotiaan nuoren vankeuteen viime syksynä Tampereella tapahtuneista tapon ja ryöstön yrityksestä. Nuori sai aiemmin tänä vuonna pitkän vankeusrangaistuksen Helsingin Vallilassa tekemästään taposta.

Poliisi selvitti törkeän ryöstön yrityksen Ylöjärvellä – mies uhkasi kioskin henkilökuntaa teräaseella

Mieshenkilö yritti ryöstää kioskin uhkaamalla henkilökuntaa teräaseella. Teko jäi kuitenkin yritykseksi ja tekijä poistui ilman saalista. Poliisi selvitti tapauksen oman tutkinnan ja yleisövihjeiden perusteella.

Uusia tartuntoja maltillisesti: suuresta näytemäärästä löytyi 14 tapausta

TAYS kertoo, että Pirkanmaan koronatilanne on jatkunut maltillisena. Torstaille tilastoitiin laboratorioista 14 tartuntaa. Testeissä on kuitenkin käyty ahkerasti. Tällä viikolla on kerrottu perjantaihin mennessä 62 uudesta tartunnasta.

Riikka Lintukangas palasi osittain töihin, kun vauva oli neljän kuukauden, ja huomasi, että se oli yllättävän vaikeaa Kelalle ja tabu

Osa-aikatyö voisi lisätä vauvojen vanhempien tasa-arvoa ja edistää naisten työuria. Aniharva käyttää mahdollisuutta, koska se on nyt niin vaikeaa lainsäädännön takia. Riikka Lintukangasta työ virkisti koronavuonna.

Letku petti, 200 litraa hydrauliikkaöljyä maahan Akaan Viialassa

Pelastuslaitos keräsi illan mittaan likaantuneet maamassat pois.

Painovoimainen ilmanvaihto tukahdutettiin 50 vuotta sitten Suomesta – Nyt sitä opetellaan uudelleen helpon ja terveen talon toivossa

Koneellisen ilmanvaihdon yksinvalta näivetti insinööritietämyksen. Vanhaa oppia ei osata käyttää kunnolla myöskään vanhoissa taloissa. Siksi Museovirasto julkaisee oppaan. Asukkaan on ymmärrettävä järjestelmän toiminta ja osattava säätää sitä vuodenajan mukaan.

Tampereella seuraa pian maksu kaikista käyttämättä ja peruuttamatta jääneistä lääkäriajoista

Laajennus koskee 1. heinäkuuta alkaen kaikkia terveydenhuollon palveluita ja lyhytaikaista hoitoa sekä sosiaalihuollon lyhytaikaisia asumispalvelupaikkoja.

Tampereella koronarokotuksen voivat perjantaina varata jo 45-vuotiaat – Pirkanmaalla yli 30 prosenttia väestä rokotettu

Ensimmäisen koronarokotuksen on nyt Pirkanmaalla saanut yli 30 prosenttia väestöstä. Tehokkaan suojan vuoksi tarvitaan kaksi rokotuskertaa. Toinen rokote eli tehosterokote annetaan 12 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta.

Tuleeko Tampereelle kaikkien aikojen terassikesä? Myös Särkänniemi aikoo rakentaa suurterassin huvipuistoalueelle

Terassikansalla on tulevana kesänä valinnanvaraa Tampereella. Eri puolille keskustaa on tulossa useita isoja terasseja. Särkänniemi aikoo avata omansa juhannuksena.

Tampereen on myymässä historiallisen Frenckellin tehtaan kansallismaisemasta – yli 14 miljoonan kauppaa esitetään kaupunginhallitukselle

Tammerkosken rannalla sijaitseva Frenckellin tehdaskiinteistö on saamassa uuden omistajan. Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina kiinteistön myymistä sijoitusyhtiö M/K Tampere IV Oy:lle. Kauppahinta on 14,3 miljoonaa.

Turun hovioikeus kovensi Case Öllölän päätekijän tuomiota: päätekijä myönsi maksaneensa tuhansia euroja huonolaatuisesta amfetamiinierästä​

Käräjäoikeuden tuomitsema päätekijä valitti hovioikeuteen tuomiosta, missä sitä kovennettiin entisestään. Amfetamiinia hankittiin Kristiinankaupungista, Lempäälästä ja Kouvolasta. Levitystoiminnan keskus oli Valkeakoskella.

Video: Näin vanhojen tanssit sujuivat poikkeusaikana – korona ei himmentänyt pukuloistoa

Vanhojen tanssit päästiin pyörähtelemään torstaina Tammerkosken lukiossa Tampereella. Rajoitukset estivät vanhempien pääsyn katsomoon ja aivan kaikkia perinteisiä tanssikuvioita ei voitu ottaa ohjelmaan.

Pirkkalassa valmistaudutaan rajojen avautumiseen – kunta ostaa lentokentän koronatarkastukset ulkoa

Pirkkalassa varaudutaan siihen, että reittilennot ulkomailta voivat alkaa jo kesäkuussa. Kunta on kilpailuttanut maahantulevien terveystarkastukset. Kaupunginhallitus päättää hankinnasta ensi maanantaina.

Lempäälän keskustan Halkolannotkoon on suunnitteilla 2,8 hehtaarin lähiliikunta-alue

Alue yhdistäisi eri liikunta- ja ulkoilumuotoja. Rakentaminen pyritään aloittamaan kesällä 2021, nimen mukaisesti Halkolan kaupunginosaan.

Tampereella Iidesjärven Nekalan puolelle kaavoitetaan luonnonsuojelualue

Päätösvaiheeseen kaava pyritään saamaan keväällä 2022. Sitä ennen pidetään vielä kuulemiskierros.

Kaksi rakennuspaloa samaan aikaan - Orivedellä huvilan asukkaat heräsivät tulipalon ääniin

Toinen tulipalo syttyi Orivedellä ja toinen Ikaalisissa, molemmat noin kello 2.50. Henkilövahinkoja ei tullut.

Poliisioperaatio herätti sivullisten huomion Juupajoella: poliisi otti tapon yrityksestä epäillyn kiinni

Poliisi tutkii tapon yritystä ja ampuma-aserikosta Juupajoella. Poliisit menivät usean partion voimin keskiviikkona illalla yksityisasuntoon, koska epäillyllä oli ase. Tutkinta on vasta alussa.

Pirkanmaalla 18 uutta koronatartuntaa: testimäärä huikea

Torstaina ja keskiviikkona todettiin molempina päivinä 18 koronatartuntaa. Fimlab tutki peräti 1 909 näytettä, eli testeissä kävijöitä oli nyt paljon. Pirkanmaa on takaisin koronan kiihtymisvaiheessa.

Millä keinoin poliitikot voisivat suitsia kuumentunutta asuntokauppaa? Kysyimme asiaa Pirkanmaan kansanedustajilta

Asuntokaupan kiihtyminen jakaa Pirkanmaan poliitikkoja. Ylen kyselyyn vastanneista kansanedustajista puolet korjaisi kauppaa ja omistusta sääteleviä lakeja, puolet ei – eikä raja kulje puolueittain. Ehdotuksia löytyi kaavoista aina yhtiölainoihin asti.

Poliisilla usean partion tehtävä Juupajoella keskiviikkoiltana

Asiasta luvataan lisätietoa aikaisintaan torstaina. Ainakaan sivullisille ei poliisin mukaan ole koitunut vaaraa.

Nokian voitto, Ikaalisten tappio: lemmikkien kuivamuonatehdas nousee Kolmenkulmaan

Uuden tuotantolaitoksen rakennustyöt on tarkoitus aloittaa tänä kesänä ja tuotannon on suunniteltu käynnistyvän ensi vuoden lopulla. Lemmikkien kuivaruokatehtaan lasketaan työllistävän 15–20 ihmistä.

Roskien polttosta levinnyt palo poltti piharakennukset Akaassa

Kaksi piharakennusta oli tulessa, kun palokunta saapui paikalle Akaassa. Päärakennus pystyttiin suojelemaan.

Lehmät laiduntavat pitkästä aikaa Tampereen Iidesjärven rantaniityillä

Karja syö pusikoita ja avaa näin maisemaa. Erityisesti lintujen ja hyönteisten elämä helpottuu.

Kylmäkosken vankilan vartijan epäillään vieneen vankien rahoja

Kylmäkosken vankilan vartijan epäillään vieneen vankirahoja, joita ladataan maksukortille. Vartija pidätettiin virastaan oikeusprosessin ajaksi. Syyte on nostettu ja sen pitäisi tulla käräjäoikeuteen vielä tänä keväänä.

Suora lähetys museokeskus Vapriikista klo 12: Näin ritarit muuttavat Italiasta Tampereelle

Kansainvälisten näyttelyiden mukana matkustavat omat konservaattorit ja kokoaminen on tarkkaan säädeltyä.

Kuljettimen hihnan kärähtämisestä iso hälytys Metsä Tissuen Mäntän tehtaalla

Paikalle lähti pelastuslaitoksen 18 yksikköä. Tilanne oli kuitenkin nopeasti ohi.

Pirkanmaalla 18 uutta koronatartuntaa: paljon testeissä kävijöitä

Pirkanmaalla on ollut tällä viikolla vähän tartuntoja. Pirkanmaa siirtyi tiistaina koronan leviämisvaiheesta takaisin kiihtymisvaiheeseen. Suosituksia lievennettiin tiistaina ja lisää on luvassa tällä menolla viikon kuluttua.

Vanhoissa putkissa riittää korjaamista ja uuttakin tarvitaan

Vesi- ja viemäriputkea risteilee maan alla Tampereen Veden toimialueella yli 1500 kilometriä.

Parkano rakentaa maalämmön 23 asunnon rivitalokiinteistöön

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, työt alkavat loppukesällä ja lämpö virtaa syksyn tullen. Tähän asti on käytetty lämmitysöljyä.

Akaa haluaa kuutosluokat takaisin yläkoulusta alakouluihin, mutta mistä lisää tilaa? Valtuusto saa eteensä ehdotuksen

Kuudensia luokkia siirrettiin Akaassa yläkouluihin tilapulan vuoksi. Järjestelyn oli tarkoituskin olla tilapäinen. Ongelma on, että tulevat kuutoset eivät mahdu Arvo Ylpön ja Pappilan kouluihin.

Koivun siitepölyallergian siedätyshoito on helpottunut – 28-vuotias Mari Reunanen nappaa tabletin joka päivä kolmen vuoden ajan

Aiemmin koivun siitepölyallergiaan sai siedätystä vain pistoshoitoina terveydenhuollossa. Tablettihoito vapauttaa jatkuvista käynneistä erikoissairaanhoidossa.

Orivedellä maastopalo

Orivedellä oli tiistaina päivällä maastopalo, jossa paloi noin viisi aaria heinikkoa ja pensaikkoa. Palo sai alkunsa katkenneesta sähkölinjasta. Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja, pelastuslaitos kertoo.

Pirkanmaan koronatilanne rauhoittui – johtajaylilääkäri voisi alkaa harkita matkaa ulkomaille tulevana talvena, Yle seurasi suorana

Pirkanmaalla kerrottiin tiistaina vain neljästä uudesta koronatartunnasta. Luku on pienin päiväkohtainen luku sitten tammikuun puolivälin. Onko tämä alku paremmalle vai voiko vapun tungoksesta tulla vielä uusi käänne?

YIT rakentamaan Tampereen asemakeskusta – työt saattavat alkaa jo kahden vuoden kuluttua

Rakennusyhtiö YIT ryhtyy suunnittelemaan Tampereen asemakeskusta. Rautatieaseman alueelle on tulossa neljä suurta asuintaloa sekä runsaasti liike- ja toimistotilaa. Alueen kaavoitus valmistuu ensi keväänä.

Tampereella aletaan järjestää taas syksyllä messuja

Koronarokotusten eteneminen ja tartuntojen väheneminen ovat luoneet uskoa siihen, että syksyllä suuret tapahtumat ovat mahdollisia. Tampereen Messut järjestää ensimmäiset isot messut koronatauon jälkeen syyskuussa.

Sastamalassa tulvakartat avuksi torjumaan Kokemäenjoen veden nousuja

Pirkanmaan ELY-keskus teettää kartoituksen ja sen tarvitsemat mittaukset. Lähinnä Kiikan seudulla on jokivedellä taipumus pyrkiä välillä ylös uomastaan.

Pirkanmaalla vain neljä uutta koronatartuntaa

Pirkanmaan pandemiaryhmä kertoo tänään tiistaina kello 15.30 uusimmat tiedot koronatilanteesta ja tartuntalähteistä. Samalla selviää, tuleeko suosituksiin lievennyksiä. Yle seuraa tilaisuutta suorana. 

Pirkanmaalla korona-aika lisäsi vain vähän työttömien määrää, mutta pahensi pitkäaikaistyöttömien tilannetta

Viime vuoden maaliskuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi Pirkanmaalla kokonaisuudessaan vain 3,6 prosenttia. Sen sijaan korona-aika kasvatti pitkäaikaistyöntekijöiden määrää huolestuttavasti.

Korona-avut menossa, lastensuojelukulut tulossa: kuntien rahatilanne voi tänä vuonna kellahtaa heikkoon suuntaan

Viime vuonna kunnat päätyivät laajasti plusmerkkiseen tulokseen, mutta se perustui valtion tukeen. Tampereelle ovat päälle kaatumassa lastensuojelu- ja vammaispalvelumenot.

Pidä koira kytkettynä ja valvo ulkoilevaa kissaa – lintujen pesimärauha vaatii huomaavaisuutta luonnossa liikkujilta

Tampereen kaupunki muistuttaa parhaillaan menossa olevasta lintujen pesimärauhasta. Kaupungin rakennusjärjestys kieltää puiden kaadon heinäkuun loppuun asti. Myös lintuvesillä ja lintuluodoilla tulisi välttää toimenpiteitä ja häiriöitä.

Kuka voi puuttua, jos opettaja kiusaa oppilasta? – Kiusatun vanhempi: "Onko virkasuoja vahvempi kuin lapsen etu?"

Suomessa ei ole tällä hetkellä viranomaista, joka aktiivisesti valvoo koululaisten oikeusturvan toteutumista.

Optimismi on herännyt pirkanmaalaisyrityksissä: lähes puolet uskoo liikevaihdon kasvavan

Tampereen kauppakamari selvitti pirkanmaalaisten yritysten näkymiä jäsenyrityksilleen tekemässä kyselyssä. Tunnelmat ovat yleisesti ottaen postiiviset. Myös vientiyritykset odottavat parempaa vuotta.

Ratinan massarokotuspaikalle etsitään vaihtoehtoa: toinen rokotuspiste saattaa avautua kesäkuussa

Toinen rokotuspaikka on tarpeen, mikäli Ratinasta joudutaan väistymään esimerkiksi stadionilla pidettävien tapahtumien vuoksi. Ratinassa rokotetuille on viime viikon torstaista lähtien kerrottu, että toinen rokote voidaan antaa toisessa paikassa.

Tampereella pääsee taas tauon jälkeen elokuviin: liput menevät nyt kuumille kiville

Niagara avasi ovensa maanantaina. Liput lähtevät käsistä, koska vain kymmenen pääsee kerralla katsomoon. Elokuvateatteri ehti olla puoli vuotta suljettuna, minkä aikana ilmestyi paljon uusia elokuvia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle