Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Obama ja Biden kampanjoivat yhdessä Michiganin avainosavaltiossa

Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Barack Obama ja hänen ex-varapresidenttinsä Joe Biden kampanjoivat yhdessä.

Yhdysvalloissa ennakkoäänestys ollut poikkeuksellisen vilkasta – Trump jätti tänään äänestyslipukkeensa ennakkoon

Vilkas ennakkoäänestys on hyödyttänyt demokraatteja ratkaisevissa osavaltioissa, kertoo Politico-lehti.

Trumpin koronatartunta vain syvensi Yhdysvaltain kahtiajakoa – "Olen yhä varmempi siitä, että Trump on oikea valinta"

Republikaanit ja demokraatit sulkeutuvat omiin kupliinsa, jotta he välttyisivät riidoilta toistensa kanssa.

Faktantarkistajat löysivät virheitä, valheita ja puolitotuuksia Bidenin ja Trumpin kohtaamisesta

Yhdysvaltalaistiedotusvälineiden mukaan myös Joe Biden venytti tv-väittelyssä totuutta, vaikka presidentti Trumpia vähemmän.

Kirjeenvaihtajalta: Trump ja Biden väittelivät tasapelin ja nostivat vaalijännitystä – Näitä asioita kannattaa nyt seurata

Vaiennussääntö piti Trumpin aisoissa ja pelasti viimeisen TV-väittelyn, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa.

Miten Bidenin tai Trumpin valinta vaikuttaa Suomeen? 7 kuvaa kertoo, millaisen talouden uusi Yhdysvaltojen presidentti saa edeltäjiltään

Maailmannäyttämöllä Joe Bidenin ja Donald Trumpin ero näkyisi lähinnä Yhdysvaltojen käytöksessä ja tyylissä.

Barack Obama puhui Joe Bidenin kampanjatilaisuudessa: "Demokratiamme ei toimi, jos meidän johtajamme valehtelevat päivittäin"

Puheessaan Obama vuoroin kehui Bidenia ja tämän varapresidenttiehdokasta Kamala Harrisia ja vuoroin arvosteli Trumpin toimintaa.

Utahissa republikaanien ja demokraattien kuvernööriehdokkaat julkaisivat yhteisen vaalimainoksen: "Meidän ei tarvitse vihata toisiamme"

Ehdokkaat sanovat haluavansa olla esimerkkinä Yhdysvalloissa siitä, että asioista voi väitellä halventamatta toista.

Koronakriisi hallitsi ehdokkaiden televisioesiintymisiä – Trumpia hiillostettiin testituloksista, Bidenia mustiin äänestäjiin liittyvistä kommenteista

Demokraattien Biden hyökkäsi presidentti Trumpin koronapandemian hoitoa vastaan ehdokkaiden televisioiduissa presidentinvaalitilaisuuksissa.

USA:n presidentinvaaleihin on aikaa kolme viikkoa – Biden johtaa selvästi, koronasta toipuva Trump kosiskelee yleisöä kampanjatilaisuuksissa

Päivitämme Yhdysvaltain presidenttivaalitaistelun mielipidemittausten luvut aina maanantaisin marraskuun 3. päivän vaaleihin asti.

Yhdysvaltain varapresidenttiehdokkaat kiistelivät koronasta ja ilmastosta, mutta huomion vei otsalle laskeutunut kärpänen – katso kohokohdat väittelystä

Professori Benita Heiskasen mielestä asiakysymyksiä oleellisempaa oli se, ettei varapresidentti Mike Pence sitoutunut selvästi vaalituloksen hyväksymiseen.

Analyysi: Pence osoitti amerikkalaisille myötätuntoa ja Harris vakuutti asiantuntemuksellaan

Varapresidenttiehdokkaiden väittelyssä päähuomio pysyi odotetusti varsinaisten presidenttiehdokkaiden ansioissa ja puutteissa, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen.

Yhdysvaltain varapresidenttiehdokkaat Mike Pence ja Kamala Harris ottivat yhteen koronasta, veroista ja ilmastosta – Yle seurasi vaaliväittelyä

Varapresidenttiehdokkaat Mike Pence ja Kamala Harris kävivät huomattavasti rauhallisemman väittelyn kuin presidenttiehdokkaat viime viikolla.

Syyttäjä vastaan Trumpin apuri – Koronakriisin hoito noussee tärkeimmäksi teemaksi varapresidenttien väittelyssä

Tutkijoiden mukaan presidenttiehdokkaiden korkea ikä ja Trumpin koronatartunta kasvattavat äänestäjien silmissä varapresidentin merkitystä.

Michiganissa näkyvät Yhdysvaltain talouden kahdet kasvot: Työtön Matt on menettämässä kotinsa, samalla kun Michellen eläkesäästöt ampaisivat nousuun

Etupihan kannatuskyltit saavat kyytiä, kun kahteen leiriin jakautunut amerikkalainen pikkukaupunki valmistautuu vaaleihin.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola Yhdysvaltain hallintoon levinneestä koronasta: ”Tämä on tietynlainen tuomiopäivän skenaario”

Aaltolan mukaan sairastumiset hallinnossa voivat vaikuttaa esimerkiksi korkeimman oikeuden tuomarin nimittämiseen syyskuussa kuolleen Ruth Bader Ginsburgin tilalle.

Yhdysvalloissa ryhdytään toimiin järjestyksen turvaamiseksi Trumpin ja Bidenin väittelyissä – päällepuhujan mikrofoni saatetaan sulkea

Ensimmäistä tv-väittelyä viime yönä Suomen aikaa on kauhisteltu Yhdysvaltain ja maailman mediassa.

Trumpin ja Bidenin väittely työllisti faktantarkistajia – Trump voitti väärien väitteiden määrässä

Yhdysvaltain presidentti loi jälleen kuvaa siitä, että postiäänestys johtaa vaalivilppiin, vaikka laajamittaisesta vaalivilpistä ei ole historiallisesti todisteita.

Trumpin ja Bidenin väittelystä tuli huutokisa, katso parhaat palat – Tutkija: "Biden oli kalpea, väsynyt ja takelteli vastauksissaan"

Professori Benita Heiskasen mukaan asiakysymykset hautautuivat kaoottisen keskustelun ja heikon esiintymisen alle.

Kirjeenvaihtajan analyysi: Kaikkien aikojen sekavimmassa vaaliväittelyssä kohtasivat kiusaaja-Trump ja pöllämystynyt Biden – Trump kiisti jälleen vaalituloksen lainvoimaisuuden

Presidenttiehdokkaiden ensimmäisen väittelyn voittaja riippuu täysin näkökulmasta, eikä se auta vielä kantaansa arpovia äänestäjiä.

Joe Biden julkaisi omat verotietonsa juuri ennen ensimmäistä vaaliväittelyä

Biden puolisoineen maksoi viime vuonna noin 300  000 Yhdysvaltain dollarin edestä liittovaltion tuloveroa.

Trumpin nimen mainitseminen on Joe Bidenille vaaliase Twitterissä: "Hän on huonoin mahdollinen henkilö johtamaan meitä"

Biden tviittaa Trumpille usein öisin. Trump iskee takaisin kutsumalla Bidenia hitaaksi, uniseksi ja piileskeleväksi.

Biden: Trump käyttää korkeimman oikeuden tuomarin nimitystä Obamacaren kaatamiseen

Republikaanit haluavat saada tuomarivalinnan tehtyä ennen marraskuun vaaleja.

Sekä Trump että Biden saavat ääniä Suomesta: Raymond Bush kokee Trumpin tehneen valtavasti hyvää, Lena Grenat äänestää Yhdysvaltojen tulevaisuudesta

Suomessa asuu noin 6 000 Yhdysvaltain kansalaista. Yle tapasi yhden demokraattien ja yhden republikaanien kannattajan.

Koronakuolemien määrä Yhdysvalloissa ylittää tänään 200 000 – Amerikkalaisten mielipiteet kriisin hoidosta vaihtelevat puoluekannan mukaan

Demokraatit sanovat liittovaltion epäonnistuneen lähes täysin, republikaanit ovat paljon tyytyväisempiä.

Miksi Yhdysvallat uhkaa Britanniaa brexit-linjauksen takia? Taustalla huoli Pohjois-Irlannin rauhasta, mutta myös amerikanirlantilaisten äänistä

Kymmenesosalla amerikkalaisista on irlantilaiset sukujuuret, joten Britannian uusi brexit-linjaus herätti vastalauseita.

Kirjeenvaihtajalta: Bidenin kampanjan toinen vaihde on yhtä hidas kuin ensimmäinen – Mutta onko sillä väliä?

Jos demokraattien Joe Biden mielii voittaa, kampanjointitahdin tulee kiihtyä, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

Yhdysvaltojen presidentinvaalien loppukiri alkoi, Biden johtaa valtakunnallisesti ja lähes kaikissa vaa'ankieliosavaltioissa

Päivitämme Yhdysvaltain presidenttivaalitaistelun mielipidemittausten luvut tästä lähtien aina maanantaisin marraskuun 3. päivän vaaleihin asti.

Yhdysvalloissa postiäänestys ei välttämättä auta demokraatteja presidentinvaaleissa

Postiäänestyksen tyyppiset joustavat tavat eivät saa vaikeasti tavoitettavia ryhmiä sen enempää liikkeelle, arvioi yleisen valtio-opin dosentti Hanna Wass Helsingin yliopistosta.

Demokraatit saivat vaaliaseen Trumpin väitetystä sotilaiden haukkumisesta – Biden: Irakissa taistellut poikani ei ollut hölmö

Trump luottaa sotilaiden ja veteraanien kannatukseen, mutta välejä ovat hiertäneet lukuisat kiistat ja skandaalit.

Kirjeenvaihtajalta: Trump pakotti Bidenin ulos luolastaan – USA:n kampanjoinnista ei vielä näe kumpi vie ja kumpi vikisee

Kenosha otti Bidenin Trumpia paremmin vastaan, mutta Trump voi ottaa työvoiton koko kisassa, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa.

Kirjeenvaihtajalta: Trump latasi kovat piippuun – Bidenin johtoasema vahvistui entisestään

Trump lopetti pehmoilun ja palasi kovalle linjalle. Kadut ovat vaarassa syttyä ilmiliekkeihin, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa.

Kiristyykö Yhdysvaltain presidentinvaalikisa? Puoluekokous ei ole lisännyt Joe Bidenin kannatusta, Donald Trump hakee mellakoista vaaliasetta

Päivitämme Yhdysvaltain presidenttivaalitaistelun mielipidemittausten luvut aina maanantaisin marraskuun 3. päivän vaaleihin asti.

Analyysi: Republikaanien puoluekokous keskittyi havittelemaan vanhoja äänestäjiä ja Trump sai olla Trump

Republikaanit yrittävät vakuuttaa jo puoluetta äänestävät amerikkalaiset siitä, että äänestäminen kannattaa tälläkin kertaa, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajana tiistaina aloittava Iida Tikka.

Varapresidentti Pence hyökkäsi puoluekokouksessa Bidenia ja mielenosoittajia vastaan: "Ette ole turvassa Joe Bidenin Amerikassa"

Pence syytti Bidenia radikaalivasemmiston pelinappulaksi ja vannoi, että Trump tekee Amerikasta jälleen suuren – uudelleen.

Kirjeenvaihtajalta: Biden piti vahvan linjapuheen – Yhdysvaltain vaaleista näyttää tulevan taas hermoja repivä jännitysnäytelmä

Ehdokkaiden välillä empiviä äänestäjiä on enää vähän, kirjoittaa Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen.

Ylen aamu tänään: Moni yritys sai koronatukea toimintaansa – mihin tukia on käytetty? Katso lähetys tästä

Korona sulki koulujen liikuntasaleja harrastustoiminnalta. Helsingin juhlaviikoista tuli juhlaviikonloppu, vieraana Marko Ahtisaari.

Trump: Häviämme vain, jos vaalit ovat vilpilliset

Trump kuvaili puheessaan Joe Bidenin olevan amerikkalaisten pahin painajainen.

Barack Obama ja Kamala Harris puhuivat demokraattien puoluekokouksessa – Obama: "Trump ei ole kasvanut tehtäväänsä"

Puoluekokous vahvisti Joe Bidenin nimityksen demokraattien presidenttiehdokkaaksi tiistai-iltana.

Keskiviikko 19.8.2020 (tv)

Matkustusrajoituksia tuli lisää. Skopjen-lennoista päättää Traficom. Kirjepostia ei jaeta perjantaisin. Joe Biden on nyt virallisesti demokraattien ehdokas Amerikan presidentinvaaleissa. Sää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle