Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden hymyilee videopalaverissa Kiinan presidentti Xi Jinpingin kanssa.

Bidenin sosiaaliturvauudistukselle vihreää valoa edustajainhuoneessa – demokraatit uskovat, että paketti saadaan läpi senaatissa jouluun mennessä

Presidentti Joe Bidenin sosiaaliturvapaketin sisällöstä väännetään seuraavaksi senaatissa. Historiallisen sosiaaliturvauudistuksen sisältö voi vielä muuttua, sillä demokraattipuolueessa on ollut erimielisyyksiä paketin sisällöstä.

Nancy Pelosi

Bidenin infrastruktuuripaketti meni läpi Yhdysvaltain edustajainhuoneessa – Puhemies Pelosi: Sosiaalipaketista äänestetään kiitospäivään mennessä

Noin 1,2 biljoonan dollarin infrastruktuuripaketin odotettiin alkujaan menevän läpi Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen äänestyksessä jo myöhään perjantaina Suomen aikaa. Äänestys saattaa venyä vielä myöhään yöhön paikallista aikaa.

New Yorkin kaupungit työntekijät osoittavat mieltään.

Toimittajan mokasta tuli Bideniä pilkkaava meemi – "Let's Go Brandon" näkyy nyt kylteissä sekä t-paidoissa ja kuuluu poliittisissa puheissa

Meemilause on kiertoilmaus alatyyliselle tokaisulle. Presidentti Joe Biden on joutunut törmäämään lauseeseen jo useissa paikoissa. Entinen presidentti Donald Trump myy meemillä varustettuja paitoja.

Pandemian aikana Yhdysvalloissa rahoitusta on kanavoitunut terveyden ja koulutuksen lisäksi erityisesti liikenteeseen ja turvallisuuteen, sanoo Al Gordon.

Yhdysvaltain talous porskuttaa biljoonien dollareiden tukipaketeilla – asiantuntija: Suomalaisillakin on mahdollisuuksia päästä rahoihin kiinni

Julkisen rahanjaon ammattilainen uskoo, että uusia jättimäisiä tukipaketteja ei enää tule, sillä kongressin pitää alkaa keskittyä ensi vuoden vaaleihin.

Presidentti Joe Biden vaimonsa Jill Bidenin kanssa ennen Italiaan lähtöä.

Biden saapui Roomaan G20-kokoukseen – toivottu poliittinen sopu kotikentillä ennen Euroopan-matkaa jäi haaveeksi

Bidenin hallinnon käsiä sitovat poliittiset riidat presidentin omassa puolueessa.

Joe Biden puhuu Valkoisessa talossa.

Biden hakee kauan odotettua poliittista voittoa – Yhdysvaltain demokraatit lähellä sopua 1 750 miljardin dollarin tukipaketista

Tukipaketti sisältää merkittäviä investointeja muun muassa ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun, terveydenhuoltoon sekä kouluihin.

Bill Clinton osallistui Joe Bidenin virkaanastujaisseremoniaan.

Yhdysvaltain ex-presidentin Bill Clintonin on määrä päästä sairaalasta sunnuntaina

Clinton joutui sairaalaan tiistaina tulehduksen vuoksi.

Giuseppe Sala, Nancy Pelosi ja Douglas Hickey

US President nominates new Finland ambassador

Joe Biden has nominated a telecom executive to be his new envoy to Finland.

Giuseppe Sala, Nancy Pelosi ja Douglas Hickey

Biden: Douglas Hickey ehdolla Yhdysvaltain uudeksi Suomen-suurlähettilääksi

Hickeylla on taustaa teknologia- ja tietoliikennealalla.

Kamala Harris.

Kirjeenvaihtajalta: Varapresidentti Kamala Harrisista tuli krooninen alisuorittaja

Kamala Harrisin piti olla Joe Bidenin hallinnon valovoimainen tähti, mutta hän on jäänyt parrasvalojen varjoon ja epäkiitollisiin tehtäviin, arvioi Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen.

Nancy Pelosi.

Äänestys Bidenin jättimäisestä infrapaketista siirtyy huomiselle – demokraattien jakolinjat syvenevät

Yhdysvaltojen edustajainhuone hyväksyi tänään esityksen, jolla vältettiin täpärästi hallinnon osittainen sulku. Vääntö presidentti Joe Bidenin mittavasta infrastruktuuripaketista jatkuu.

Joe Biden puhumassa  huolestuneen näköisenä Valkoisessa talossa 24. syyskuuta.

Yhdysvalloissa ratkeaa, menevätkö Bidenin jättimäiset rakennussuunnitelmat läpi – Näin demokraattien välinen tappelu voi vielä kaataa koko paketin

Edustajainhuone äänestää torstaina lakipaketista, joka suuntaisi rahaa esimerkiksi teiden ja sähköverkkojen korjaamiseen. Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Iida Tikka kirjoittaa, ettei läpimeno ole varmaa, ja Bidenin tärkein tavoite on vaakalaudalla.

Aborttioikeutta puolustavat Marylandissa kyltteineen, Kuvassa näkyy parikymmentä henkilöä.

USA:n kongressissa äänestetään abortista – demokraatit haluaisivat rajoittaa osavaltioiden mahdollisuuksia tehdä tiukennuksia aborttilainsäädäntöön

Demokraatit ovat esittäneet liittovaltion tasoista lainsäädäntöä, joka turvaisi naisen oikeuden saada abortti kaikissa osavaltioissa.

Suuri joukko mielenosoittajia kyltteineen. Taustalla Yhdysvaltain korkeimman oikeuden rakennus.

Yhdysvaltain aborttikiista on paljon enemmän kuin kiista abortista – nyt se on tullut hetkeen, jota on odotettu ja pelätty vuosikymmenet

Enemmistö yhdysvaltalaisista kannattaa abortin laillisuutta. Silti USA:n aborttitaistelusta on tullut maan poliittisen kahtiajaon symboli. Abortti on ollut Yhdysvalloissa laillinen lähes puoli vuosisataa. Tämän syksyn jälkeen tilanne voi olla toinen.

Kuvernööri Gavin Newsome vaimonsa Jennifer Siebel Newsomin sekä presidentti Joe Bidenin kanssa kampanjatilaisuudessa maanantaina Long Beachissä.

Kirjeenvaihtajalta: Kalifornian kansanäänestys oli ehkä viimeinen varoitus Yhdysvaltain konservatiiveille

Republikaanien on löydettävä uusi saundi pasuunaansa. Trump-kortin voima on vähentynyt, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa.

Antony Blinken

USA:n ulkoministeri sysäsi Trumpille vastuuta sekasortoisesta vetäytymisestä Afganistanista: ”Saimme perintönä päivämäärän, emme suunnitelmaa”

Presidentti Joe Bidenin hallinto on joutunut arvostelun kohteeksi erityisesti siksi, ettei se käynnistänyt amerikkalaisten ja heidän liittolaistensa evakuointia tarpeeksi nopeasti.

Joe Biden kunnioittaa kuollutta sotilasta.

Joe Bidenin suosio selvässä laskussa – Sotkuinen vetäyminen Afganistanista painaa kannatusta alas

Asiantuntijan mukaan on mahdotonta sanoa, kuinka pysyväksi kannatuksen pudotus jää, kun Afganistan katoaa amerikkalaisesta julkisuudesta. Perinteisesti Yhdysvaltain taloustilanne ratkaisee, kenen suuntaan äänestäjät kallistuvat.

Joe Biden nojaa käsiään puhujanpönttöön ja leukaansa ristissä oleviin käsiinsä. Taustalla näkyy Yhdysvaltain lippu.

Kirjeenvaihtajalta: Joe Biden menetti päällimmäisen perusteensa vetäytymiselle Afganistanista – uusi terroristijahti käynnistyi jo

Presidentin suosio on laskenut, mutta Joe Biden pystyy edelleen perustelemaan toimiaan Afganistanissa kansan tahdolla. Ellei vielä pahempaa ole tulossa, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen arvioi.

Presidentti Biden vannoo kostoa Kabulin iskuista

Presidentti Biden sanoo USA:n kostavan Kabulin lentokenttäiskun

Pian Kabulin eilisten pommi-iskujen jälkeen presidentti Joe Biden vakuutti Valkoisessa talossa, että Yhdysvallat etsii tekoon syylliset ja kostaa yhdysvaltalaisten tappiot.

Joe Biden puhumassa puhujanpöntössä.

Joe Bidenin mukaan kaaos Afganistanissa oli vääjäämätön – "En tiedä, miten olisimme välttäneet sen"

Yhdysvaltojen nopean vetäytymisen aiheuttama sekasorto Afganistanissa oli presidentti Joe Bidenin mukaan odotettavissa. ABC Newsin haastatteleman Bidenin mukaan Yhdysvaltojen joukot pysyvät maassa kunnes kaikki amerikkalaiset on evakuoitu. 

Presidentti Joe Biden puhuu Valkoisessa talossa 12.8.2021.

Biden joutui Yhdysvalloissa tulilinjalle Afganistanin takia – heikko tiedustelu herättää epäilyksiä niin salaliitoista kuin koko ulkopolitiikasta

Bidenin heinäkuisen tiedotustilaisuuden video leviää sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin. Presidentin näkemys Afganistanin tilanteesta oli viime päivien tapahtumien valossa väärä.

Demokraattiedustaja Ron Reynolds asettelee kasvoilleen maskia.

Vaalilakivääntö kovenee Washingtonissa – Texasin demokraatit taistelun eturintamassa: "Kuvittele, että kongressiin hyökänneet tarkkailisivat vaaleja"

Republikaanit ajavat kymmenissä osavaltioissa äänestämiseen liittyviä lakimuutoksia. Demokraattien mielestä niissä on kyse äänestämisen vaikeuttamisesta. Yle tapasi Texasin demokraattiedustajan, joka vaatii liittovaltion väliintuloa.

Mies seisoo puhumassa yleisölle, vierellä nainen maski kasvoillaan, taustalla Yhdysvaltojen lippuja.

Demokraattien toinenkin jättihanke etenee Yhdysvalloissa: Senaatti hyväksyi "inhimillisen infrastruktuurin" biljoonapaketin

3 500 miljardin dollarin paketilla tuetaan lapsiperheitä ja tarjotaan muun muassa lisää maksutonta koulutusta. Jättipaketti meni senaatissa läpi demokraattien äänillä. Vain muutamaa tuntia aiemmin hyväksyttiin 1 000 miljardin infrastruktuuripaketti.

Senaatin enemmistöjohtaja, demokraatti Chuck Shumer tulossa ratkaisevasta äänestyksestä  tiistaina.

Kirjeenvaihtajalta: Bidenin historiallisen infrastruktuuripaketin toteutuminen on käden ulottuvilla – mutta miten kävi ilmastotoimien?

Yhdysvaltain senaatti on äänestänyt 69–30 Bidenin infrastruktuuripaketin puolesta. Paketista tekee historiallisen paitsi sen koko, myös puolueiden välinen yhteistyö. Ilmastonmuutoksen kannalta merkittävämpi on kuitenkin infrastruktuuripaketin toinen osa.

Andrew Cuomo tiedotustilaisuudessa heinäkuussa.

New Yorkin kuvernööri Cuomo joutui eroamaan ahdistelusyytösten takia, tilalle osavaltion ensimmäinen naiskuvernööri

Demokraattikuvernööri Andrew Cuomo ilmoitti tiistaina erostaan, jota osattiin jo odottaakin sen jälkeen, kun osavaltion korkeimman oikeusviranomaisen raportissa oli dokumentoitu hänen yhtätoista naista kohtaan harjoittamansa seksuaalinen ahdistelu.

USA:s senat

Historiallinen infrastruktuuriuudistus eteni Yhdysvaltain senaatissa

Demokraatit ja republikaanit ovat neuvotelleet viikkoja uudistuksen sisällöstä. Paketti vaatii vielä kongressin molempien kamarien lopullisen hyväksynnän.

Poliisit kertovat väkivallasta kongressimellakan yhteydessä

Trumpin kannattajien hyökkäys kongressiin oli "turistikierros" ja "rakkausjuhla" – näillä valheilla historiaa yritetään kirjoittaa uusiksi

Merkittävät republikaanipoliitikot ovat esittäneet useita perättömiä väitteitä kongressitalon tammikuisesta valtauksesta. Väkivaltaisia tapahtumia pyritään vähättelemään ja syytä tapahtuneesta vierittämään demokraattien niskoille.

Nainen ja lapsi

 “Hienoa saada rahaa kerran kuussa“ – Lapsilisät kilahtavat tänään ensimmäistä kertaa amerikkalaisten tileille

Joe Bidenin läpi ajaman tukiohjelman odotetaan vähentävän merkittävästi Yhdysvaltain lapsiköyhyyttä, mikäli siitä tulee pysyvä. Yhdysvallat on yksi harvoista läntisistä teollisuusmaista, joissa ei ole tähän asti maksettu lapsilisiä.

Lippalakkiin pukeutunut valkoinen mies mielenosoittaa. Kyltissä lukee englanniksi "republicans hate democracy".

Maailman tärkein demokratia hyökkäyksen kohteena: Yhdysvalloissa on säädetty ainakin 28 uutta vaalilakia vaikeuttamaan ihmisten äänestämistä

USA:n demokratia seilaa ennennäkemättömän vaarallisilla vesillä. Republikaanien hallitsemat osavaltiot säätävät uusia vaalilakeja, jotka vaikeuttavat demokraattien kannattajien äänestämistä. Lait uhkaavat jopa ääntenlaskennan riippumattomuutta.

Ilotulitus New Yorkissa.

Kuvat Yhdysvaltain itsenäisyysjuhlista ovat kuin ajalta ennen pandemiaa – tunnelmaa nosti vapaus maskeista ja turvaväleistä

Myös Bidenit juhlivat Valkoisessa talossa ilman maskia. Presidentti Joe Biden sanoi puheessaan, että itsenäisyys tappavasta viruksesta on lähempänä kuin koskaan.

Romahtanut silta

Kirjeenvaihtajalta: Sortuvat sillat saadaan nyt kuntoon, mutta lapsilisät saavat odottaa

Historiallinen poliittinen sopu infrastruktuurin korjaamisesta oli presidentin mielestä vasta alkua tulevalle. Biden yrittää saada listalta poistetut menoerät myöhempiin tukipaketteihin, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa.

Joe Biden ja joukko senaattoreja.

Demokraatit ja republikaanit sopivat yli 1000 miljardin euron infrastruktuuripaketista – Biden lupaa sen luovan miljoonia työpaikkoja

Infrastruktuuripaketti on yksi presidentti Joe Bidenin päätavoitteista. Demokraattien ja republikaanien harvinaislaatuisen yhteisymmärryksen saavuttamiseen vaadittiin useiden kuukausien neuvottelut.

Demokraattien kannattajat kokoontuivat viikonloppuna Texasin Austinissa osoittamaan mieltään vaalilain muuttamisen puolesta.

Bidenin jättihankkeet vastatuulessa Yhdysvalloissa: senaatti hylkäsi vaalilain, rakennusprojektit pienenevät

Republikaanit tyrmäsivät lainmuutoksen, joka yhtenäistäisi vaalien järjestämisen sääntöjä Yhdysvalloissa. Republikaanit vastustavat myös suuria rakennusprojekteja, jotka Biden rahoittaisi rikkaimpien veroja korottamalla. Demokraatitkaan eivät ole täysin palkein presidentin tukena.

Mielenosoittajat ottavat yhteen poliisin kanssa Yhdysvaltain kongressilla 6.1.2021

Yhdysvalloissa demokraatit suunnittelevat komitean perustamista tutkimaan kongressin hyökkäystä republikaanien vastustuksesta huolimatta

Verkkolehti Politicon mukaan nyt todennäköisesti perustettava komitea ei vaadi republikaanien hyväksyntää. Republikaanit torppasivat komitean muodostamisen mahdollistavan lain toukokuun lopussa.

Bidenit tapasivat kuningatar Elisabetin

Biden tapasi kuningatar Elisabetin: "Hän muistutti äitiäni"

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vieraili Englannin kuningatar Elisabetin luona. Biden keskusteli kuningattaren kanssa pitkään muun muassa Kiinan ja Venäjän johtajista.

Presidentti Biden ja hänen Jill-puolisonsa lähtivät perjantaina Valkoisesta talosta kohti Eurooppaa.

"Amerikka on palannut" – Joe Bidenin Euroopan-kiertueella kuullaan helpotuksen huokauksia EU:lta ja Natolta

Alkuviikosta on luvassa merkittäviä kansainvälisiä kokouksia, kun Yhdysvaltojen Biden tapaa Naton, EU:n ja Venäjän johtajat. Liittolaismaissa Bidenin vierailu edustaa pitkään tovoittua vakautta ja ennalta-arvattavuutta. Putinin ja Bidenin tapaamiselle odotukset eivät sen sijaan ole korkealla.

Joe Biden vilkuttaa kuvaajille ja pitää Jill Bidenia kädestä.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden aloitti Euroopan-kiertueensa Britanniasta ja varoitti Venäjää

Biden saapui Britanniaan keskiviikkoiltana, jossa hän puhui yhdysvaltalaisjoukoille Britannian kuninkaallisten ilmavoimien Mildenhallin sotilastukikohdassa. 

Kamala Harris Guatemalassa: "Älkää tulko Yhdysvaltoihin"

Kamala Harris Väli-Amerikan siirtolaisille: "Älkää tulko Yhdysvaltoihin – teidät käännytetään takaisin"

Varapresidentin mukaan Yhdysvallat pyrkii torjumaan paperittomien siirtolaisten saapumista paneutumalla ilmiön juurisyihin Väli-Amerikan maissa. Joe Bidenin maahanmuutopolitiikkaa kritisoivat sekä republikaanit että vasemman laidan demokraatit.

Philonise Floyd puhuu medialle Valkoisen talon pihalla.

George Floydin perhe tapasi Joe Bidenin ja Kamala Harrisin – Tällainen on Floydin nimeä kantava lakiehdotus

– Jos on mahdollista säätää liittovaltion tason lakeja suojelemaan valkopäämerikotkia, on mahdollista säätää lakeja suojelemaan värillisiä ihmisiä, George Floydin veli Philonise Floyd sanoi. Perhe tapasi presidenttien lisäksi myös muita päättäjiä.

Joe Biden puhuu American Jobs Plan tapahtumassa Norfolkissa Virginiassa.

Presidentti Biden korottaa Yhdysvaltojen vuosittaista kiintiöpakolaisten määrää Trumpin hallinnon asettamasta ennätysmatalasta kiintiöstä

Presidentti Joe Biden oli saanut paljon kritiikkiä demokraattisen puolueen sekä pakolaisjärjestöjen suunnalta pidettyään ensin kiinni Trumpin hallinnon asettamasta kiintiöstä. Myös muissa maissa kiintiöpakolaisten määrä on pandemian aikana laskenut.

Bidenin puhetilaisuudessa rikkoutui yksi lasikatto

Historiallinen hetki Bidenin puhetilaisuudessa kongressille: “Jo oli aikakin!”

Presidentti Joe Bidenin puhetilaisuudessa kongressin molemmille kamareille rikkoutui yksi lasikatto, kun presidentin takana istui kamareiden puheenjohtajina yhdessä ensimmäistä kertaa kaksi naista. Katso videolta, miten Biden tilanteen huomioi.

Joe Biden pitämässä puhetta, taustalla Kamala Harris ja Nancy Pelosi

Kirjeenvaihtajalta: Suuria visioita, täytettyjä lupauksia ja tyhjää puhetta – Bidenin sata päivää presidenttinä täynnä

Biden puhui kongressille isoista visioista, mutta kansan yhdistäminen on kesken, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

Kehysriihen tuloksia odotetaan tänään - miten hallitus löysi sovun?

Ylen aamu tänään: Hallitus löysi sovun kehysriihessä pitkän väännön jälkeen - miten hallitusyhteistyö toimii nyt? Katso lähetys tästä

Miten Joe Biden on selviytynyt sadasta ensimmäisestä päivästään Yhdysvaltain presidenttinä? Vieraana myös Lauri Hokkanen, joka on kirjoittanut kirjan taistolaisuudesta.

Biden julkisti mittavan ohjelman perheiden elämän tukemiseksi

Joe Biden puhui presidenttinä ensimmäistä kertaa kongressille – "Wall Street ei luonut Amerikkaa, vaan keskiluokka ja ammattiliitot"

Biden kertoi kahden biljoonan perhepaketista, joka muun muassa tarjoaisi lisää päivähoitoa ja varhaiskasvatusta sekä kolmen kuukauden vanhempainvapaan. Bidenilla tulee torstaina täyteen ensimmäisenä merkkipaaluna pidetyt 100 päivää presidenttinä.

Presidentti Joe Biden esitteli huhtikuun alussa infrastruktuurihankettaan, johon kerätään 2,3 biljoonaa dollaria yritysveroja kiristämällä.

Yhdysvalloissa Biden haluaa kiristää roimasti rikkaiden verotusta, mutta vastustajia löytyy myös demokraateista

Presidentti Joe Bidenin on määrä tänään esitellä yksityiskohtia verosuunnitelmistaan. Tarkoitus on kiristää varakkaimpien verotusta ja lisätä verontarkastuksia.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan.

Turkin Erdoğan vaatii Bidenia perumaan armenialaisten kansanmurhan tunnustamisen

Turkin presidentin mukaan Yhdysvaltojen ja Turkin väliset suhteet kärsivät tunnustamisesta.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden puhuu auditoriossa Washingtonissa.

Presidentti Biden tekee ensimmäisen matkansa Eurooppaan kesäkuussa

Valkoinen talo ilmoitti presidentin matkustavan kolmeen kansainväliseen kokoukseen kesäkuussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle