Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oliver Helander heittämässä keihästä.

Pohjoispohjalaisia urheilijoita valittiin EM-kisoihin

Suomen urheiluliitto on täydentänyt Suomen joukkuetta Münchenin Euroopan mestaruuskisoissa elokuun puolessa välissä myös pohjoispohjalaisilla urheilijoilla.

Pelastuslaitos Oulu-Koillismaan paloauto hälytysvalo päällä

Varastokäytössä olleessa talossa syttyi tulipalo Limingassa

Palo saatiin nopeasti hallintaan, ja tulen leviäminen muihin rakennuksiin estettiin.

Kerrossängyssä lasten unileluja.

Kunnille korvataan ukrainalaisten pakolaisten majoitusta: korvausta saa Kainuussa nyt 4 ja Pohjois-Pohjanmaalla 11 kuntaa

Kunnat ovat voineet saada maahanmuuttovirastolta korvausta myös esimerkiksi pakolaisten tulkkipalveluista ja sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista. Malli tuli voimaan toukokuussa.

Keihäänheittäjä Oliver Helander hymyilee.

Yleisurheilun MM-kisoissa on mukana neljä urheilijaa Pohjois-Pohjanmaalta

MM-kisat järjestetään Oregonissa Yhdysvalloissa. Pohjoispohjalaisia nähdään pituushyppy- ja seiväskilpailuissa.

kaksi suokukkoa.

"Keltainen muuri" oli vallata kaiken, kunnes apuun kutsuttiin lehmät – pelastettua lintukeidasta tullaan nyt katsomaan Japanista asti

Suomi yrittää jälleen pysäyttää luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen. Perämeren rantaniityt pelastanut hanke on monen mielestä juuri sitä, mitä tavoitteeseen pääseminen vaatii.

Pelastuslaitos Oulu-Koillismaan tarra takissa

Hirsinen ulkorakennus tuhoutui tulipalossa Limingassa Paavolantiellä tiistai-iltana

Palon leviäminen läheiseen turvepohjaiseen metsään saatiin estettyä. Henkilövahinkoja ei tullut, eikä muille alueen rakennuksille ollut uhkaa palosta.

Vanha pyöränrengas jätekasassa

Kouvolalainen purkualan yritys Umacon laajentaa toimintaansa – ostaa Pohjois-Pohjanmaan johtavan metallinkierrätysyrityksen

Kouvolalainen purkualan yritys Umacon on ostanut Pohjois-Pohjanmaalla toimivan metallinkierrätysyritys Romuta Oy:n. Yrityskauppojen myötä kouvolalaisyritys työllistää 85 työntekijää.

Limingan kuntakyltti kunnanrajalla.

Pohjois-Pohjanmaalla työttömyydessä on ollut laskusuuntaa koko kevään ajan – Limingassa ennätysmatalat luvut

Työttömyysaste maakunnassa on nyt 9,4 prosenttia. Alhaisin luku on Limingassa, jonka 4,5 prosentin työttömyysaste on jopa ennätyksellisen hyvä.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kasitielle Ruutikankaan kohdalle uusi liittymäjärjestely

Ampumaurheilukeskuksen liittymään rakennetaan kesän aikana uusi liittymätie. Tietyö haittaa valtatien liikennettä koko kesän ajan.

Pelastuslaitos Oulu-Koillismaan paloauto hälytysvalo päällä

Maastopaloja sammutettiin viikonloppuna: Oulun Kaakkurissa palo koulun pihalla – etelämpänä työkoneisiin liittyvät palot levisivät maastoon

Ruohikkopalovaroitus on tälläkin hetkellä voimassa Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa, Koillismaata varoitus ei maanantaina koske.

Palomies sammuttaa vesisuihkulla metsää.

Risujenpoltosta syntyy nyt vaarallista jälkeä – kymmenet palokunnat maastopalojen kimpussa eri puolilla Suomea

Vaikka Ilmatieteen laitos on varoittanut maasto- ja metsäpalon vaarasta, ovat palokunnat tänään lauantaina olleet sammuttamassa lukuisia maastopaloja.

Kaksi laulujoutsenta kirkkaansinisellä taivaalla.

Lintujen kevätmuutto lähes aikataulussaan: Oulun seudulla on jo tuhansia muuttolintuja pelloilla

Oulun seudulla kevät etenee nopeammin kuin vastaavalla korkeudella idempänä Suomea. Viileä sää ei ole suuremmin jarruttanut lintujen kevätmuuttoa.

Pelastuslaitos sammuttaa Limingassa lämpövoimalaitoksessa syttynyttä turvepaloa.

Limingassa lämpövoimalaitoksella pölyräjähdys – turve syttyi palamaan ja voimalaitoksen toiminta on ajettu toistaiseksi alas

Pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta räjähdyksestä aamulla yhdeksän jälkeen. Onnettomuudessa ei aiheutunut henkilövahinkoja ja lämpövoimalan toiminta ajettiin alas jo alkuvaiheessa.

Seinällä oleva Palvelupisteet kyltti, jonka takana mies astuu sisään ovesta ja toinen hahmo kävelee poispäin.

Pohjois-Pohjanmaalla sairastetaan enemmän kuin muualla maassa keskimäärin

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos selvitti taas ihmisten sairastavuutta Suomessa. Kolmen sairaimman maakunnan joukossa ovat Pohjois-Pohjanmaan lisäksi Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo.

Yleiskuva

Postin palvelupiste Oulun Haukiputaalta suljetaan kahden viikon päästä – täydet postipalvelut siirtyvät Iihin

Henkilökohtaisen palvelun pisteitä on suljettu jo Myllyojalta, Tuirasta, Limingan Tupoksesta, Ylikiimingistä ja Oulunsalosta. Posti perusti helmikuussa Oulunsaloon korvaavan palvelupisteen, ja myös Ruskoon tuli uusi täyden palvelun piste.

Convoy Finland -tapahtuma kerää osallistujia myös pohjoisesta - Oulusta lähdettiin liikkeelle aikaisin aamulla

Pohjoisen autoletka Convoy-tapahtumaan starttasi Limingasta

Perjantaina alkavaan mielenosoitukseen lähti mukaan autoilijoita myös Oulun alueelta. Limingasta aamulla startanneeseen letkaan osallistui ainakin kymmenen henkilöautoa.

Poliisin tunnuksia

Oulun poliisin tehovalvonnan seurauksena kolmen linja-auton matkanteko pysähtyi, kun liikennelupa ei ollut mukana

Matka keskeytettiin, koska autoissa ei ollut mukana liikennelupaa. Kahdessa ajoneuvossa ei ollut vaadittavaa ajopiirturia käytössä.

Graafinen Aluevaalit 2022 -tunnus.

Näin seuraat historiallisen vaali-illan kulkua Pohjois-Pohjanmaalla Ylen kanavilla

Ensimmäisten aluevaalien tunnelmia ja tuloslaskentaa seurataan radiossa ja netissä alkuillasta aina tuloksen ratkeamiseen saakka.

Kuva Vilho Lammen maalauksesta Omakuva vuodelta 1933.

Oulun taidemuseon Vilho Lampi -kokoelma täydentyi palkitulla Omakuva-teoksella

Oulun museo- ja tiedekeskus Luuppi hankki maalauksen Suomen taiteilijaseuralta 35 000 eurolla. Taustalla on halu varmistaa palkitun maalauksen pysyvä sijainti ja omistajuus paikallisessa kokoelmassa.

Postipaketteja rullakossa Postin lajittelukeskuksessa.

Posti lopettaa kolme palvelupistettään ja avaa kaksi uutta Oulun seudulla – tammikuussa suljetaan Oulun Tuiran ja Oulunsalon S-markettien sekä Limingan Tupoksen palvelupisteet

Uudet palvelupisteet avataan Oulussa Ruskoon K-Citymarketin ja Oulunsalossa K-Supermarketin yhteyteen. Muutoksia tehdään tammi–helmikuussa.

Remonttitarvikkeet

Liminkalainen elementtivalmistaja Siklaelementit Oy lakkovaroituksen kohteena

Ammattiliitto Pro ja Teollisuusliitto ovat keskiviikkona jättäneet lakkovaroituksen neljään mekaanisen metsäteollisuuden yritykseen. Taustalla on Pron mukaan yritysten haluttomuus neuvotella työehtosopimuksia.

Oulun taidemuseon amanuenssi Tarja Kekäläinen esittelee Vilho Lampi -näyttelyn työtä.

Väkevän lakeuden kuvaajan suurnäyttelyssä Oulun taidemuseossa levittäytyvät Limingan lakeudet, Pariisin maisemat ja vahvat henkilökuvat

Oulun taidemuseossa on avautunut amanuenssi Tarja Kekäläisen kuratoima Vilho Lammen töiden laaja näyttely. Video: Risto Degerman / Yle

Museo- ja tiedekeskus Luupin näyttelyvastaava Jukka Pitkänen ja yhteistyön johtaja Anna-Riikka Hirvonen Oulun taidemuseossa Vilho Lammen valokuvan edessä.

Oulun teatteri tuo taiteilija Vilho Lammen teoksiin kietoutuvan esityksensä näytökset taidemuseoon – ainutlaatuista, museolta kerrotaan

Maalaukselta nimensä perineen Siltatanssien näytökset ovat Oulun taidemuseossa joulukuussa. Jo 13. marraskuuta museossa avautuu Limingassa asuneen Vilho Lammen taidetta esittelevä näyttely.

Villisika Ranuan Eläinpuistossa

Villisikoja ei ole havaittu viime päivinä Stora Enson Oulun tehdasalueella, mutta Limingassa on liikkunut kuvaukseen sopiva kolmikko

Viime viikonloppuna Stora Enson Oulun Nuottasaaren tehdasalueella liikkuneista eläimistä ei ole tehty alueella uusia havaintoja. Sen sijaan poliisi on saanut tietoa, että Limingan Tupoksessa on liikkunut villisikoja tällä viikolla.

Limingan kuntakyltti kunnanrajalla.

Liminka saa Suomen kekseliäin kunta -palkinnon

Limingassa esitettiin yli 50 erilaista oivallusta ja kehittämismallia kuntalaisten palvelujen parantamiseksi. Kaikkiaan Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien kampanjaan tuli 200 kehittämisratkaisua eri kunnista.

ei tunnistettavia ihmisä kauppakeskuksessa

Pohjois-Pohjanmaan väkiluvun kasvu taittuu vuonna 2040

Maakunnassa Oulu, Kempele ja Liminka kasvattavat asukaslukuaan vielä vuoteen 2040, mutta muissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa väki vähenee edelleen.

Isonkankaanjärvi

Lapsiperheitä innostetaan nyt luontoon – Oulussa saa neuvolakäynniltä myös retkivinkkejä

Oulun neuvolat ja Metsähallituksen Luontopalvelut ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on innostaa lapsiperheitä luontoon. Neuvoloissa annetaan tietoa Oulun seudun lähiluontokohteista sekä luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksista.

kiljuhanhia

Kiljuhanhet pysähtyivät Liminganlahdelle, lintuharvinaisuus poikkesi alueelle myös viime syksynä – biologi: "Tästä tulee nyt traditio"

Yleensä kiljuhanhet pysähtyvät Perämeren rannikolle keväisin. Kiljuhanhi on pohjolan uhanalaisimpia pesimälintuja. Kanta oli pienimmillään alle 20 paria, mutta se on viime vuosina elpynyt noin 40 pariin.

Pfizer rokotus ruiskuja.

Limingassa aloitettiin kannustekampanja rokotekattavuuden parantamiseksi

Kun­nan al­hai­nen ko­ro­na­ro­ko­tus­kat­ta­vuus on he­rät­tä­nyt laa­jas­ti huo­mio­ta. Yh­dis­tyk­siä, yh­tei­sö­jä ja myös yk­si­tyi­siä hen­ki­löi­tä haastetaan mukaan roh­kai­se­maan kun­ta­lai­sia ha­ke­maan ro­kot­teita.

Pohjanmaan radan ratatyöt.

Ylivieska–Oulu-rataosuudella suunnitellaan isoja raidetöitä tuleville vuosille

Rataverkon liikennemäärien ennakoidaan nousevan kymmenillä prosenteilla tulevina vuosikymmeninä. Väyläviraston mukaan esimerkiksi Kokkola ̶ Oulu-rataosalla radan kapasiteetti on loppuun käytetty.

Rautatien kiskot

Odotettu kaksoisraide Limingan ja Oulun välille etenee – Väylävirasto aloittaa ratasuunnitelman laatimisen

Kaksoisraiteen puolesta on puhuttu pitkään. Pohjois-Pohjanmaan liitto ja alueen kansanedustajat ovat korostaneet kaksoisraiteen tärkeyttä pääradan tavara- ja henkilöliikenteelle sekä vientiteollisuudelle

Toimitusjohtaja Veli Rajakangas luovuttaa 10 000 euron lahjakortin Limmin löytäjille

Järjestöille 100 000 euron tukipotti – liminkalainen etsintäpartio hankkii tuella johtovaunun maastoetsintöjä helpottamaan

Lähitapiola Pohjoinen jakoi kampanjassaan tukea pohjois- ja keskipohjalaisille järjestöille. Vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa mukana oleva Limmin löytäjät hankkii avustuksella johtovaunun, jolla saadaan esimerkiksi sähköt vaikeampiinkin kohteisiin.

Rokotus.

Wednesday's papers: Presidential race, anti-vaxxers and remote working in a forest

Some families in Finland's bible belt are worried about vaccinating their children, reports Iltalehti on Wednesday.

Kasvomaski ja maskipaketti.

Pohjois-Pohjanmaalla 77 uutta koronavirustartuntaa viikonloppuna – eniten Oulussa, Kempeleessä ja Nivalassa

Lauantaina Pohjois-Pohjanmaan koronatartuntaluku oli vain 15 tartuntaa, mutta tämä johtui tilastointiviiveestä. Sunnuntaina tartuntoja ilmoitettiin jo 62.

Ala-asteen koululaisia liikuntatunnilla.

Koronan leviämistä kouluissa yritetään hillitä luokkien karanteeneilla – Pohjois-Pohjanmaalla ei suunnitteilla laajempia sulkutoimia

Korona leviää nyt erityisesti kouluissa ja päiväkodeissa. Tartunnat keskittyvät nuorempaan rokottamattomaan väestöön. Useissa maakunnan kouluissa on kokonaisia luokkia karanteenissa.

Kaikki synnit sarjan kuvauksissa avustajana oleva vauva rattaissa.

Vauvapalstalta valkokankaalle – televisioala kiertää koronan rajoitteet etsimällä avustajia sosiaalisesta mediasta

Elokuviin ja tv-sarjoihin tarvitaan monenlaisia avustajia, mutta palkkiot rooleista ovat lähinnä nimellisiä. Avustajien rekrytointi on korona-aikana muuttanut muotoaan ja yhä useammin avustaja löytyy sosiaalisesta mediasta.

Lintuja Liminganlahdella keväällä 2021.

Liminganlahden luontokeskuksen kosteikkoluontopolku pidetään kiinni elokuun ajan varotoimena lähistöllä tapahtuvan metsästyksen vuoksi

Luontopolku kulkee lähimmillään 30 metrin päässä metsästysalueesta. Virkkulan lintutornille johtava luontopolku on käytössä myös elokuussa, sillä se sijaitsee riittävän kaukana metsästysalueesta.

Maskisuositus yläkouluissa astui voimaan. Kuvassa Itäkeskuksen peruskoulun maskit.

Pohjois-Pohjanmaalla todettiin viikonloppuna yli 50 uutta koronatartuntaa

Kahden päivän 52 uudesta tartunnasta suuri osa on ollut Oulussa, yhteensä 37 todettua tartuntaa. Useampia tartuntoja on ollut myös esimerkiksi Iissä ja Limingassa. Koronan ilmaantuvuusluku maakunnassa on lähtenyt selkeään nousuun.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Oulun lähikunnissa useita ukkosen aiheuttamia maastopaloja torstai-iltapäivästä lähtien – Raahessa salama iski puuhun ja palo levisi autiotaloon

Maastopalohälytyksiä tuli torstai-iltapäivän ja illan aikana kuusi: Iihin Suppilosuolle, Muhokselle, Liminkaan, Tyrnävän Temmekseen sekä Utajärvelle Saari-Suorsalle ja Rokualle. Paloalueet olivat verrattain pieniä. Raahen autiotalopalosta aiheutui runsasta savua.

kuningatar mehiläinen pesässä

Hunajasato jää paikoin tavallista pienemmäksi Pohjois-Pohjanmaalla – syynä kuivuus ja se, että moni kasvi kukki nopeasti

Paikalliset erot voivat kuitenkin olla suuria, joten joissain päin maakuntaa hunajaa voi tulla paljonkin. Lämpimät yöt saattavat vielä lisätä satoa, jota näillä näkymin päästään keräämään jo elokuun alkupäivinä.

Läheltä

Yksi ihminen kuoli liikenneonnettomuudessa Limingassa

Onnettomuus tapahtui Jyväskyläntiellä Temmeksen ja Rantsilan välillä, kun henkilöauto oli ajanut pohjoisen suuntaan ja suistunut tieltä kulkusuunnassaan oikealle puolelle ojaan.

Postilaatikoita rivissä

Jo miljoona suomalaista käyttää digitaalista Omapostia – kymmenen vuoden kuluttua kirjeitä ei juuri tule postilaatikkoon

Suurin osa kirjeistä voidaan lähettää digitaalisesti, eikä niitä välitetä tulevaisuudessa paperisena. Silti postikortit kolahtavat postilaatikoihin, eikä se muuksi muutu. Niitäkin on yritetty digitalisoida, mutta asiakkaat eivät olleet tyytyväisiä.

Liminka: Valtuustopaikat
Keskusta: 17 paikkaa
Perussuomalaiset: 7 paikkaa
Kokoomus: 5 paikkaa
Vasemmistoliitto: 3 paikkaa
SDP: 2 paikkaa
Vihreät: 1 paikkaa
Kristillisdemokraatit: 0 paikkaa

Keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus Limingan suurimmat puolueet - keskustan Tiina Hintikka sai eniten ääniä

Limingassa perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kolme lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Keskusta ja vihreät olivat suurimmat laskijat kahdella menetetyllä valtuustopaikalla.

Kuntavaalit 2021, äänestyslipuke.

Kuntavaaleissa voi äänestää ennakkoon vielä tiistaihin asti – Pohjois-Pohjanmaalla utajärveläiset innokkaimpia ennakkoäänestäjiä

Utajärveläisistä äänioikeuteusta numeron on käynyt vaalilippuun kirjoittamassa jo 30,8 prosenttia äänioikeutetuista. Vähiten ääniä on tähän mennessä annettu Limingalla ja Tyrnävällä, kummassakin äänestysaste on nyt 18,2 prosenttia.

Nallikarin uimaranta.

Oulun seudun matkailua kasvatetaan Pohjolan rengastiellä, jonka tavoitteena on tuoda alueelle kotimaisia ja kansainvälisiä matkailijoita

Rengastien pituus on noin 850 kilometriä. Kiertomatka sisältää useita erilaisia reittivaihtoehtoja. Siinä ovat mukana Oulun kaupunki, Syöte, Rokua Geopark, Kalajoki, Raahe, Liminka, Kempele, Ii ja Hailuoto.

Liminganlahden luontokeskuksen alueelle rakennettu räystäspääskyjen pesimätorni.

Liminganlahden luontokeskukseen avattiin uusi hotelli linnuille

Räystäspääskyjen pesimäpaikaksi rakennetun tornin odotetaan helpottavan niiden pesimismahdollisuuksia. Maatalouden rakennemuutoksen takia räystäiden alla pesivien lintujen määrä on viime vuosina vähentynyt koko Suomessa.

Liminka ennakkoäänestää nyt – riidat ovat repineet päätöksentekoa

Tämän luettuasi tiedät, mikä Limingassa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Yksityiskohta poliisin sinisessä virkapuvussa.

Limingassa kuoli yksi ihminen henkilöauton ja rekan kolarissa maanantaina aamupäivällä

Henkilöauto oli ajanut Jyväskyläntietä etelän suuntaan ja ajautunut pohjoisen suuntaan ajaneen rekka-auton keulaan. Henkilöauton kuljettaja kuoli onnettomuudessa. Rekan kuljettaja ei loukkaantunut.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen kuva avosetistä

Hailuodossa pesii avosettipari – havainto lajin pesinnästä on ensimmäinen Suomessa

Avosetti on suurikokoinen mustavalkoinen kahlaaja. Sen lähimmät pesimäalueet ovat aiemmin olleet Virossa ja Ruotsissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle