Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Katja Ståhl, Elämäni Biisi puvustossa. Istuu tuolissa ja katsoo oikealle ohi kamerasta.

Miljoonayleisön keräävä Elämäni biisi tuo kehuja juontaja Katja Ståhlille ja jännittää puolustusministeriä – kurkistimme ohjelman kulisseihin

Ylellä nähtävä ohjelma on noussut suureen suosioon etenkin nyt pyörivällä neljännellä tuotantokaudella. Elämäni biisin ohjelmaformaattia yritetään viedä nyt myös ulkomaille.

Elämäni Biisi artisti lavalla.

Elämäni Biisin kauden päätöstä juhlitaan diskotunnelmissa!

Syksyn viimeinen lähetys vedetään diskokuumeessa.

Elämäni Biisi ohjelman vieraat istumassa sohvilla, seuraamassa esitystä.

Timo Soini löysi Elämänsä Biisin Irlannista

Timo Soinin Elämänsä Biisi paljastuu

Elämäni Biisi-ohjelman harjoitukset 2021.

Tätä et näe telkkarista – Elämäni Biisi -ohjelman kulisseissa pohditaan Katja Ståhlin hameen paljastavuutta "Ettei näy sieluun asti"

Elämäni Biisi -ohjelma alkaa viikonloppuna, ja sitä kuvataan jälleen Tampereen Mediapoliksessa. Pääset tutustumaan juontaja Katja Ståhlin kanssa ohjelman kulisseihin.

Arja Saijonmaa uransa käännekohdasta: "Kaikki mitä olen tehnyt on seurausta siitä, että lähdin tämän kreikkalaisen maanpakolaisen matkaan"

Arja Saijonmaa uransa käännepisteestä: "Kaikki on ollut seurausta siitä hurjasta hypystä, että lähdin kreikkalaisen maanpakolaisen matkaan"

Yhteistyö Mikis Theodorákisin kanssa oli taustalla myös, kun Saijonmaa teki suomalaisen tangon tutuksi ruotsalaisille.

suomen lippu liehuu

Ruotsalaiset pitävät Suomea modernina, mutta sulkeutuneena maana

Sauna, luonto, Sibelius ja Kekkonen nousevat yhä vahvasti esiin ruotsalaisten keskuudessa tehdyn kyselyn mielikuvissa. Suomalaiset nykypoliitikot ovat tuntemattomia.

 Yleisöä Kungsträdgårdenin puistossa torstai-iltana.

Toimittajalta: Vielä kun ruotsalaiset saataisiin Tukholman Suomi-juhliin

Tukholmassa on tarkoitus esitellä ruotsalaisille modernia suomalaisuutta. Parhaiten ruotsalaisia vetävät Arja Saijonmaa ja muumit.

Uutisvideot: Ruotsalaiset kehuivat Suomea

Ruotsalaisilta kehuja suomalaisille Tukholmassa: "Voimakkaita, velvollisuudentuntoisia ja kovia tekemään työtä"

Suomi on ruotsalaisille usein "kiva maa", mutta siitä tunnutaan tietävän Ruotsissa yllättävän vähän. Kysyimme Suomi 100 -juhlassa tukholmalaisilta mitä he ajattelevat Suomesta ja suomalaisista.

Arja Saijonmaa

Expressen: Näitä suomalaisia ruotsalaiset rakastavat

Ruotsalaislehti on Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi listannut suomalaisia, joita ruotsalaiset ovat vuosikymmenien varrella ihailleet ja rakastaneet. Heitä voisi mainita satoja, Expressen sanoo.

Arja Saijonmaa

Arja Saijonmaa - taiteilija ja taistelija

Laulaja Arja Saijonmaa vieraana Kohtauspaikka-ohjelmassa

Arja Saijonmaa

Missä on suomalaisten sydän? Ulkomailla asuvat suomalaismuusikot häpeävät kotimaansa rasismia

Suomen musiikkialan jättiläiset, Arja Saijonmaa ja Jukka Kuoppamäki ovat asuneet jo vuosikymmeniä ulkomailla. Kotimaassa puhjenneet rasistiset hyökkäykset pakolaisia vastaan saavat kummankin tuntemaan häpeää.

Danny A2:n haastattelussa.

Iso D -leffa esittelee Dannyn urotyöt: "Olenhan tehnyt Suomeen 152 laulajaa"

Ilkka "Danny" Lipsasesta kertova dokumenttielokuva tulee ensi-iltaan syksyllä 2015. Elokuva on läpileikkaus Dannyn elämästä. Danny muistuttaa, että hän loi uransa ja yleisönsä ilman yksittäisen tv-ohjelman taustatukea.

Punatukan Tarja Markus ja Veikko Honkanen. YLE Kuvapalvelu/KAVA

Kesäkino: Punatukka

Teeman Kesäkinossa vietetään temaattisia elokuvailtoja suomalaisten naisten seurassa. Kesän kolmannen illan väljänä teemana on muutoksen kohtaaminen. Elokuvat ovat Kohtaamisia, Punatukka sekä Elma ja Liisa.

Pepe Willberg keikalla.

Koko jatsaa kesällä laajalla paletilla

Koko Jazz Club järjestää kolmannen kerran kesäkonserttien sarjan. Se kokoaa valikoiman pitkän linjan artisteja ja nuorempaakin polvea talon oman orkesterin vieraaksi.

Laulaja Carola etualalla, takana pop-tanssijatar tanssii mustissa vaatteissa parvekkeella.

8.7. Teeman Elävä arkisto: Akkavalta - huumoria naisen roolista

Teeman kesä juhlistaa naisia, ja Elävä arkisto näyttää, miten naisasiaa ajettiin 40 vuotta sitten: naiset kaappaavat vallan ja tekevät roolien vaihtamisesta hulppeaa komiikkaa kahdessa nokkelassa viihdeohjelmassa, joissa vilisee aikansa tähtiesiintyjiä: ääneen pääsevät muun muassa Carola, Mimmi Mustakallio, Marion, Birgitta Ulfsson, Ann-Christine ja Tarja-Tuulikki Tarsala. Ohjelmat uusitaan perjantaina 11.7.2014.

Laulaja Arja Saijonmaa ohjelmassa Huomenta sydämeni.

2.12. Teeman Elävä arkisto: Arja Saijonmaa

Viihdetaiteilija Arja Saijonmaa syntyi 70 vuotta sitten. Esiintymisen hän aloitti parikymppisenä, ja kolmikymppisenä hän nousi musiikin kansainvälistymisen symboliksi Suomessa. Kreikka, Ranska, Latinalainen Amerikka soivat hänen kantaaottavissa lauluissaan suomeksi ja ruotsiksi.

Yle Areena logo.

Iskelmä-Suomi on myös tangon satumaa

Tangontäyteinen bonus Iskelmä-Suomi-sarjan osaan 3.

Arja_Saijonmaa

Joroisten musiikkia jo 35 vuotta

Joroisten musiikkipäiviä sävyttää toiminnan 35-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden kunniaksi musiikkipäivillä kuullaan kymmenessä konsertissa vokaalimusiikkia renessanssi- ja barokkimusiikista jazziin ja bluesiin.

Arja Saijonmaa

Arja Saijonmaan loma Mikkelissä on saunomista, uimista ja laulua

"Elämä on sattumanvaraista. Jos Mikis ei olisi juuri silloin joskus kutsunut minua maailmankiertueelle, jos en olisi muuttanut Pariisiin, en olisi nyt tässä tällä tavalla." Arja Saijonmaa on aikuinen nainen, jonka sisällä asuu edelleen se nuori idealistinen tyttö, joka halusi muuttaa maailman.

Vanerille maalattuja ihmishahmoja Louhitalon pihapiirissä.

Kulttuuri rönsyää Louhiojalla

Yle Pohjois-Karjalan Viikon kylä-kiertue jalkautui tiistaina Enon kupeella elävälle Louhiojan kylälle aamupäivän ajaksi. Kävi ilmi, että Louhiojalla asuu mukavan paljon lapsia, Louhitalolla tapahtuu kulttuurin rintamalla melkoisesti ja yritystoimintakin työllistää kylän väkeä.

Mies tökkii hangolla saunan luukkuun.

Savusauna on alkuperäistä suomalaista designia

Sauna ja saunominen kiinnostaa taas. Kaupunkien yleiset saunat elävät renessanssia ja uusia suunnitellaan. Sauna kelpaa nyt myös dokumenttielokuvan aiheeksi ja ehkä pian myös design-tuotteeksi.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton vieraita tanssilattialla.

Videokooste: Linnan juhlissa pantiin jalalla koreasti

Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla ja sen jatkoilla tunnelma kohosi korkealle. Jo Linnassa vieraat nauttivat täysin rinnoin Osmo Ikosen & Kaartin Combon svengistä. Jatkoilla juhlakansaa viihdytti mm. pitkän linjan taiteilija Arja Saijonmaa.

Arja Saijonmaa avaa Työväen Musiikkitapahtuman

Laulaja Arja Saijonmaa esiintyy Valkeakosken Työväen musiikkitapahtuman avajaisissa heinäkuussa. Pitkän kansainvälisen uran tehnyt Saijonmaan kanssa lavalle nousee pianisti Petri Somer. Festivaalin muita esiintyjiä ovat muun muassa Jenni Vartiainen ja Paleface.

Arja Saijonmaa panikoi Olof Palmen hautajaisissa

Laulajatar Saijonmaa on pitkän uransa aikana nähnyt ja kokenut monenlaista, mutta mieleenpainuvimman jäljen jätti paniikki ennen esiintymistä Olof Palmen hautajaisissa.

Yle Areena logo.

Henrik Otto Donnerille musiikki oli rajatonta

Muusikko ja musiikkivaikuttaja Henrik Otto Donnerin ura

Lapualaisoopperan esiintyjiä mm. Kaisa Korhonen

Lapualaisooppera oli uudistushaluisien ja helläluonteisten puolella

Sadankomitea-sukupolven teatteritapaus esitettiin 1966.

Jussi ja Kalle Chydenius.

Chydeniuksen veljekset modernisoivat isänsä klassikkokappaleita

Säveltäjä Kaj Chydeniuksen pojat Kalle ja Jussi ovat julkaisseet levyn, jolla he tulkitsevat isänsä tunnetuimpia kappaleita. Näin he onnittelevat tällä viikolla 70 vuotta täyttävää Kaj Chydeniusta. Uusi sukupolvi on modernisoinut sävellyksiä itselleen sopiviksi.

Yle Areena logo.

Yhteinen sävel -bonuksia: Mandschurian beat

Venäläismusiikkia ja mustalaisromansseja.

Laulaja Arja Saijonmaa

Yhteinen sävel -bonuksia: Mä mistä löytäisin sen laulun

Kulttuurikauppa oli osa vilkasta idänkauppaa.

Yle Areena logo.

EU-vaalikuumetta 1996

Uudet EU-tehtävät ja paksuksi mainittu palkkapussi herättivät kiinnostusta monissa suomalaisissa ammattipoliitikoissa ja julkkiksissa.

Yle Areena logo.

Lauluja Suomesta

Lauluntekijät Merikannosta Hectoriin kuvaavat kotimaataan.

Yle Areena logo.

Arja Saijonmaa: Tango Finlandia

Lars Huldénin teksti suomii suomalaista itsetyytyväisyyttä parhaaseen 1960-luvun radikalismin malliin. Arja Saijonmaa toi laulun televisioon vuonna 1970.

Sketsihahmot Ryydman ja Chydenius Hymyhuulet-satjassa 1988.

Hymyhuulet: Ryydman ja Chydenius Ruotsissa

Sankareiden pitää estää arjalaisen laulun esitys Ruotsissa.

Ylen hyvä -keräykseen voi osallistua ostamalla Arja Saijonmaan vaatteita

Monien avustusjärjestöjen ja Ylen vuotuinen varainkeruu on taas alkamassa. Itä-Afrikan ja Etelä-Aasian lasten hyväksi kerätään rahaa muun muassa TV-konsertilla 27. lokakuuta. Jo sitä ennen keräykseen voi osallistua esimerkiksi ostamalla laulaja Arja Saijonmaan vaatteita.

Yle Areena logo.

Arja Saijonmaa lähti laulamaan maailmalle

Laulaja ja teatterintekijä Arja Saijonmaa temmattiin kansainväliselle uralle jo varhain. Kreikkalainen vasemmistosäveltäjä Mikis Theodorakis kiinnitti hänet vuonna 1970 maailmankiertueensa solistiksi.