Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Timo Soini löysi Elämänsä Biisin Irlannista

Timo Soinin Elämänsä Biisi paljastuu

Tätä et näe telkkarista – Elämäni Biisi -ohjelman kulisseissa pohditaan Katja Ståhlin hameen paljastavuutta "Ettei näy sieluun asti"

Elämäni Biisi -ohjelma alkaa viikonloppuna, ja sitä kuvataan jälleen Tampereen Mediapoliksessa. Pääset tutustumaan juontaja Katja Ståhlin kanssa ohjelman kulisseihin.

Arja Saijonmaa uransa käännepisteestä: "Kaikki on ollut seurausta siitä hurjasta hypystä, että lähdin kreikkalaisen maanpakolaisen matkaan"

Yhteistyö Mikis Theodorákisin kanssa oli taustalla myös, kun Saijonmaa teki suomalaisen tangon tutuksi ruotsalaisille.

Ruotsalaiset pitävät Suomea modernina, mutta sulkeutuneena maana

Sauna, luonto, Sibelius ja Kekkonen nousevat yhä vahvasti esiin ruotsalaisten keskuudessa tehdyn kyselyn mielikuvissa. Suomalaiset nykypoliitikot ovat tuntemattomia.

Se aito ja alkuperäinen Perkele! Kuvia Suomesta on yksi Donnerin parhaista elokuvista

Donnerin kohudokumentin pääosassa on Suomen kansa.

Toimittajalta: Vielä kun ruotsalaiset saataisiin Tukholman Suomi-juhliin

Tukholmassa on tarkoitus esitellä ruotsalaisille modernia suomalaisuutta. Parhaiten ruotsalaisia vetävät Arja Saijonmaa ja muumit.

Ruotsalaisilta kehuja suomalaisille Tukholmassa: "Voimakkaita, velvollisuudentuntoisia ja kovia tekemään työtä"

Suomi on ruotsalaisille usein "kiva maa", mutta siitä tunnutaan tietävän Ruotsissa yllättävän vähän. Kysyimme Suomi 100 -juhlassa tukholmalaisilta mitä he ajattelevat Suomesta ja suomalaisista.

Expressen: Näitä suomalaisia ruotsalaiset rakastavat

Ruotsalaislehti on Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi listannut suomalaisia, joita ruotsalaiset ovat vuosikymmenien varrella ihailleet ja rakastaneet. Heitä voisi mainita satoja, Expressen sanoo.

Arja Saijonmaa - taiteilija ja taistelija

Laulaja Arja Saijonmaa vieraana Kohtauspaikka-ohjelmassa

Missä on suomalaisten sydän? Ulkomailla asuvat suomalaismuusikot häpeävät kotimaansa rasismia

Suomen musiikkialan jättiläiset, Arja Saijonmaa ja Jukka Kuoppamäki ovat asuneet jo vuosikymmeniä ulkomailla. Kotimaassa puhjenneet rasistiset hyökkäykset pakolaisia vastaan saavat kummankin tuntemaan häpeää.

Iso D -leffa esittelee Dannyn urotyöt: "Olenhan tehnyt Suomeen 152 laulajaa"

Ilkka "Danny" Lipsasesta kertova dokumenttielokuva tulee ensi-iltaan syksyllä 2015. Elokuva on läpileikkaus Dannyn elämästä. Danny muistuttaa, että hän loi uransa ja yleisönsä ilman yksittäisen tv-ohjelman taustatukea.

Koko jatsaa kesällä laajalla paletilla

Koko Jazz Club järjestää kolmannen kerran kesäkonserttien sarjan. Se kokoaa valikoiman pitkän linjan artisteja ja nuorempaakin polvea talon oman orkesterin vieraaksi.

Iskelmä-Suomi on myös tangon satumaa

Tangontäyteinen bonus Iskelmä-Suomi-sarjan osaan 3.

Joroisten musiikkia jo 35 vuotta

Joroisten musiikkipäiviä sävyttää toiminnan 35-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden kunniaksi musiikkipäivillä kuullaan kymmenessä konsertissa vokaalimusiikkia renessanssi- ja barokkimusiikista jazziin ja bluesiin.

Arja Saijonmaan loma Mikkelissä on saunomista, uimista ja laulua

"Elämä on sattumanvaraista. Jos Mikis ei olisi juuri silloin joskus kutsunut minua maailmankiertueelle, jos en olisi muuttanut Pariisiin, en olisi nyt tässä tällä tavalla." Arja Saijonmaa on aikuinen nainen, jonka sisällä asuu edelleen se nuori idealistinen tyttö, joka halusi muuttaa maailman.

Kulttuuri rönsyää Louhiojalla

Yle Pohjois-Karjalan Viikon kylä-kiertue jalkautui tiistaina Enon kupeella elävälle Louhiojan kylälle aamupäivän ajaksi. Kävi ilmi, että Louhiojalla asuu mukavan paljon lapsia, Louhitalolla tapahtuu kulttuurin rintamalla melkoisesti ja yritystoimintakin työllistää kylän väkeä.

Savusauna on alkuperäistä suomalaista designia

Sauna ja saunominen kiinnostaa taas. Kaupunkien yleiset saunat elävät renessanssia ja uusia suunnitellaan. Sauna kelpaa nyt myös dokumenttielokuvan aiheeksi ja ehkä pian myös design-tuotteeksi.

Videokooste: Linnan juhlissa pantiin jalalla koreasti

Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla ja sen jatkoilla tunnelma kohosi korkealle. Jo Linnassa vieraat nauttivat täysin rinnoin Osmo Ikosen & Kaartin Combon svengistä. Jatkoilla juhlakansaa viihdytti mm. pitkän linjan taiteilija Arja Saijonmaa.

Arja Saijonmaa avaa Työväen Musiikkitapahtuman

Laulaja Arja Saijonmaa esiintyy Valkeakosken Työväen musiikkitapahtuman avajaisissa heinäkuussa. Pitkän kansainvälisen uran tehnyt Saijonmaan kanssa lavalle nousee pianisti Petri Somer. Festivaalin muita esiintyjiä ovat muun muassa Jenni Vartiainen ja Paleface.

Arja Saijonmaa panikoi Olof Palmen hautajaisissa

Laulajatar Saijonmaa on pitkän uransa aikana nähnyt ja kokenut monenlaista, mutta mieleenpainuvimman jäljen jätti paniikki ennen esiintymistä Olof Palmen hautajaisissa.

Henrik Otto Donnerille musiikki oli rajatonta

Muusikko ja musiikkivaikuttaja Henrik Otto Donnerin ura

Lapualaisooppera oli uudistushaluisien ja helläluonteisten puolella

Sadankomitea-sukupolven teatteritapaus esitettiin 1966.

Chydeniuksen veljekset modernisoivat isänsä klassikkokappaleita

Säveltäjä Kaj Chydeniuksen pojat Kalle ja Jussi ovat julkaisseet levyn, jolla he tulkitsevat isänsä tunnetuimpia kappaleita. Näin he onnittelevat tällä viikolla 70 vuotta täyttävää Kaj Chydeniusta. Uusi sukupolvi on modernisoinut sävellyksiä itselleen sopiviksi.

Yhteinen sävel -bonuksia: Mandschurian beat

Venäläismusiikkia ja mustalaisromansseja.

Yhteinen sävel -bonuksia: Mä mistä löytäisin sen laulun

Kulttuurikauppa oli osa vilkasta idänkauppaa.

Lauluja Suomesta

Lauluntekijät Merikannosta Hectoriin kuvaavat kotimaataan.

Hymyhuulet: Ryydman ja Chydenius Ruotsissa

Sankareiden pitää estää arjalaisen laulun esitys Ruotsissa.

Ylen hyvä -keräykseen voi osallistua ostamalla Arja Saijonmaan vaatteita

Monien avustusjärjestöjen ja Ylen vuotuinen varainkeruu on taas alkamassa. Itä-Afrikan ja Etelä-Aasian lasten hyväksi kerätään rahaa muun muassa TV-konsertilla 27. lokakuuta. Jo sitä ennen keräykseen voi osallistua esimerkiksi ostamalla laulaja Arja Saijonmaan vaatteita.