Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tähtien sota -elokuva teki korutaiteilijasta tähden: "Prinsessa Leian kaulakoru on ollut käyntikorttini"

Kuvanveistäjä ja korutaiteilija Björn Weckströmin elämä on täynnä onnenkantamoisia, kuuluisuuksia ja erikoisia sattumuksia. Tähtien sodan prinsessa Leian hopeinen kaulakoru on vain yksi niistä.

Suomen suosituimpien joululaulujen joukossa klassikoita ja Leeviä

Viidentoista soitetuimman joululaulun kärjen miehittivät ulkomaiset artistit.

Harvinainen John Lennonin ja Yoko Onon sänkykuva päätyi kampaamoon

Vuosi 1969. John Lennon ja Yoko Ono makoilevat Amsterdamissa osana omaa rauhan manifestia. Vuosi 2014. Pian pariskunta makoilee kajaanilaiskampaamon seinällä.

Delfiinien julma teurastus puhuttaa jälleen – aktivistit panevat toivonsa Kennedyn paheksuntaan

Sea Shepherd -suojelujärjestön mukaan metsästäjien satimeen on Japanissa käynnissä olevan pyyntikauden aikana jäänyt jo noin 250 delfiiniä.

Yoko Ono ja liikkuva kuva leimaavat Helsingin juhlaviikkoja

Yoko Ono esiintyy Huvilateltassa yhdessä Sonic Youth -yhtyeestä tunnetun Thurston Mooren kanssa. Festivaali tarjoaa myös poikkeuksellisen laajan ilmaisohjelman.

Mike Monroen joulubiisinä Lennonin rauhanklassikko

Monroe vieraili Groovymeisselin jouluohjelmassa 1997.

Mick Jaggerin rakkauskirjeitä huutokaupataan Lontoossa

Jagger on kirjoittanut kirjeet ensimmäisen lapsensa äidille Marsha Huntille vuonna 1969.

John Lennonin ampuja pysyy edelleen vankilassa

Beatles-legendan surmannut Mark Chapman haki ehdonalaiseen seitsemättä kertaa. Ehdonalaislautakunnan mukaan vapautus vähättelisi rikoksen vakavuutta.

Toivomuspuun luona voi käydä jakamassa haaveitaan

Mikkelin lasten ja nuorten kuvataidekoulun kesäkurssilaiset ovat pystyttäneet Ristimäenpuiston laidalle toivomuspuun. Vaikka puu on täynnä kesäkurssilaisten toiveita, myös ohikulkijoita kannustetaan laittamaan toiveensa puuhun.

Muusikot keräävät rahaa Occupy Wall Street -liikkeelle

Joukko amerikkalaismuusikoita valmistelee parhaillaan Occupy This Album -työnimellä kulkevaa äänitettä, jonka tarkoituksena on taistella taloudellista epätasa-arvoa vastaan.

John Lennonin syntymästä 70 vuotta

John Lennonin syntymästä tuli lauantaina kuluneeksi 70 vuotta. Päivää vietettiin ympäri maailmaa konsertein, taidenäyttelyin ja julkistamalla koko Lennonin soolotuotanto remasteroituna uudelleen.

John Lennon täyttäisi 70 vuotta

Lauantaina maailma muistaa John Lennonin 70-vuotispäivää. Päivää vietetään konsertein, taidenäyttelyin ja julkistamalla koko Lennonin soolotuotanto remasteroituna uudelleen. Kuten Lennonin elinaikanakin, myös nyt ohjat ovat tiukasti lesken Yoko Onon käsissä.

John Lennonin syntymää muistellaan konserteilla

John Lennonin syntymän 70-vuotispäivää muistellaan hyväntekeväisyyskonsertissa New Yorkissa 12. marraskuuta. Tilaisuudessa esiintyvät muiden muassa Patti Smith, Cyndi Lauper sekä Jackson Browne.

Yoko Ono vastustaa John Lennonin murhaajan ehdonalaista

Muusikko John Lennonin murhasta tuomittua Mark David Chapmania harkitaan päästettäväksi vankeudesta ehdonalaiseen. Lennonin leski Yoko Ono on kuitenkin ilmoittanut, että hän vastustaa Chapmanin ehdonalaispyyntöä.

Tieto John Lennonin murhasta nousi maailman ykkösuutiseksi

Erkki Toivasen raportti Lennonin murhasta

Ystävykset Rautavaara ja Ichiyanagi kohtaavat Suvisoitossa

Japanilainen musiikki on tänä vuonna Porvoon Suvisoiton pääteema. Keskiviikkona alkaneelle festivaalille saapuu kolme Japanin merkittävimpiin lukeutuvaa nykysäveltäjää.

Porin Taidemuseon digiprojekti tuo taiteen tietokoneeseen

Tulevaisuudessa voi Porin Taidemuseon nettisivuilta tarkistaa vaikkapa Yoko Onon kohunäyttelyn avajaisiin liittyvää materiaalia. Myös muiden museoiden arkistot avautuvat nettiin, kun tähän tähtäävä Kansallinen digitaalinen kirjasto aikoinaan saadaan valmiiksi.

Yoko Onolle kunniapalkinto elämäntyöstä

Beatles-legenda John Lennonin leski Yoko Ono on saanut brittiläisen Mojo-lehden kunniapalkinnon elämäntyöstään muusikkona.

John Lennonin murhapäivän vaatteet esillä näyttelyssä

John Lennonin New Yorkin -vuosista kertovassa näyttelyssä on esillä myös paperipussi, jossa ovat hänen yllään kuolinhetkellä olleet veriset vaatteet. Lennonin leski Yoko Ono sanoo päätöksen vaatteiden tuomisesta näyttelyyn olleen vaikeaa ja sitä arvosteltaneenkin, mutta on tärkeää, että ihmiset näkevät aseellisen väkivallan vaikutukset.

John Lennonin murhaaja pysyy vangittuna

John Lennonin murhasta tuomitun Mark David Chapmanin ehdonalaispyyntö on tiistaina jälleen hylätty, kertovat newyorkilaiset viranomaislähteet. 53-vuotias Chapman on istunut tuomiotaan newyorkilaisessa vankilassa 27 vuotta ja anonut pääsyä ehdonalaiseen yhteensä jo viisi kertaa.

Harvinaisen Lennon-filmin omistuskiista oikeuteen

John Lennonia käsittelevän harvinaisen filmin omistuksesta kiistellään oikeudessa Yhdysvalloissa. Osapuolina ovat Lennonin leski Yoko Ono sekä yhdysvaltalainen videofirma World Wide Video. Filmin sisältöä on luonnehdittu erittäin henkilökohtaiseksi.

Islannissa sytytettiin valopatsas John Lennonin muistoksi

Islannissa Reykjavikissa on paljastettu John Lennonin muistoa kunnioittava valotaideteos. Lennonin kunniaksi rakennetun valo-installaation on tehnyt Lennonin leski Yoko Ono, joka myös osallistui teoksen paljastustilaisuuteen tiistaina.

John Lennonin sooloalbumit myyntiin iTunesiin

John Lennonin sooloalbumit ovat tulleet myyntiin iTunes-verkkokauppaan Lennonin lesken Yoko Onon hyväksynnän jälkeen. Monet albumeista ovat olleet jo myynnissä muissa nettikaupoissa. Sopimus levyjen myynnistä Applen palvelussa voi kuitenkin tasoittaa tietä The Beatlesin tuotannon saamiseksi verkkokauppaan.

Kaksi Lennonin kappaletta julki musikaalissa

Ensi vuonna ensi-iltansa saavassa Lennon-musikaalissa kuullaan kaksi John Lennonin ennenjulkaisematonta kappaletta. Leski Yoko Ono on antanut luvan India India ja I Don't Want to Lose You -sävellysten käyttöön.