Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pohjois-Savossa ollaan tyytyväisiä Itä-Savon jäämisestä osaksi Etelä-Savoa: Maakuntajohtaja kiittelee sitä, että maakunnat jäävät eheiksi

Ylen tietojen mukaan hallitus on päätynyt sote-uudistuksessa ratkaisuun, jossa Itä-Savo jää osaksi Etelä-Savon sote-maakuntaa. 

Sinisten entinen kansanedustaja käyttää sopeutumisrahaa loman pitämiseen – Edun myöntävä Keva ei valvo työttömyyden syitä

Savo-Karjalan entiset edustajat hakevat rahaa myös opiskeluun ja eläkkeelle siirtymiseen.

Kun kansanedustaja Markku Rossi tuli kaapista, hän sai palauteryöpyn – mutta aivan erityisesti mieleen jäi tulevan papin rohkaiseva viesti

Sateenkaaripareilla on ollut oikeus viralliseen avioliittoon runsaan puolentoista vuoden ajan. Ensimmäisten joukossa vihityt Markku Rossi ja Matti Kaarlejärvi kertovat nyt, mikä on muuttunut.

Paikalliset keskustavaikuttajat yllättyivät Seppo Kääriäisen ilmoituksesta: "Sanattomaksi veti", "Ehkä nyt oli viimeinen tippa"

Keskustan on nyt löydettävä eduskuntavaaleihin Pohjois-Savosta uusia ääniharavia, sillä Seppo Kääriäisen lisäksi Markku Rossi on ilmoittanut jättävänsä eduskunnan tämän kauden jälkeen.

Kansanedustaja kanteli oikeuskanslerille Kriisinhallintakeskuksen siirrosta Kuopiosta Helsinkiin

Keskustan Markku Rossi pyytää oikeuskansleria muun muassa arvioimaan, onko asiassa toimittu hyvän hallintotavan vastaisesti.

Eduskunnan jättävä Markku Rossi: "Ison vaikutuksen teki lämmin ilmapiiri"

Keskustan kuopiolainen kansanedustaja Markku Rossi on toiminut kansanedustajana noin 22 vuotta.

Kansanedustaja Markku Rossi jättää eduskunnan

Keskustan kuopiolainen kansanedustaja Markku Rossi ei pyri enää eduskuntaan.

"Torjuntavoitto", "Hyökkäys oli kova" – kansanedustajien sanavalinnat paljastavat, miten kova vääntö Fimeasta käytiin

Pitkä taistelu Fimean alueellistamisesta päättyi kompromissiin. Kuopiolaiset kansanedustajat puhuvat päätöksestä melkein kuin rauhansopimuksesta.

Antti Kivelä nousemassa Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi

Keskustan Kuopion kunnallisjärjestön valinta oli odotettu.

"Taistelu Fimeasta jatkuu" – Ministerin esitys ei kelpaa pohjoissavolaisille kansanedustajille

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila tarjoaa Kuopioon kansallista neurotutkimuskeskusta, Fimean pääpaikka olisi Helsingissä.

Markku Rossi puoliväliriihestä: "Kova työllisyystavoite, mutta olen optimisti"

Keskustan kuopiolainen kansanedustaja Markku Rossi muistutti Ylen Savo-Karjalan kansanedustajatentissä, että taloudessa on menossa käänne parempaan.

Neljä vaihtoehtoa, miten Kuopion tuleva kaupunginjohtaja voidaan valita

Uuden kaupunginjohtajan tai pormestarin valinta on kuntavaaleilla valittavan Kuopion kaupunginvaltuuston tärkeimpiä tehtäviä.

"Törkeä tilaustyö" – Fimea-esitys sai kansanedustajien tunteet kiehahtamaan Kuopiossa

Esitys Fimean alueellistamisen perumisesta on herättänyt kovia reaktioita kuopiolaisissa kansanedustajissa.

Kansanedustaja Markku Rossin jalka leikattiin – jäi sairauslomalle

Kuopiolaiskansanedustaja palaa eduskuntatyöhön huhtikuussa.

Hallintoneuvoston puheenjohtaja Rossi: "Posti edelleen tehtäviensä tasalla – jakelun takkuaminen inhimillistä"

Keskustan kansanedustaja Markku Rossi sanoo, että Postin johdon tehtävä on hoitaa asiat kuntoon.

SDP:n Kiuru postilain uudistuksesta: Kirjeen kulkunopeus voi venyä jopa viikkoon

Oppositiopuolue SDP:n kansanedustaja, entinen viestintäministeri Krista Kiuru kritisoi postilain uudistusta Ylen A-studiossa.

Kansanedustaja ehdotti korotusta maidon hintaan tuottajien hyväksi – S-ryhmä kuittasi: "Laitonta"

Keskustan kansanedustaja Markku Rossi haluaisi kauppojen nostavan kotimaisen maidon litrahintaa kymmenellä sentillä. Isot kauppaketjut eivät innostuneet ajatuksesta.

Kansanedustajat suuntasivat kesätauolle – Katso video viimeisen istuntopäivän leppoisista tunnelmista

Kansanedustajat jäivät tänään istuntotauolle. Viimeinen istunto sujui ripeästi, mutta silti leppoisissa tunnelmissa.

Postin hallintoneuvoston johto: Kello 16 pitäisi olla takaraja postinjakelussa

Postin hallintoneuvosto tukee yhtiön uutta palveluntarjontaa sillä varauksella, ettei niitä toteuteta päätehtävän, postin jaon kustannuksella. Neuvostossa ollaan eri mieltä siitä, voidaanko Postin viiden päivän jakeluvelvoitteesta luopua.

Kansanedustaja Rossi: Taksiliikenteen vapauttaminen toisi Suomeen virolaiset autot ja Ruotsin villit hinnat

Keskustan kansanedustaja Markku Rossi vastustaa puolueensa ministerin ajamaa taksiliikenteen vapauttamista. Se veisi hänen mukaansa taksit maaseudulta, toisi liikenteeseen virolaiset autot ja voisi johtaa Ruotsin tapaan kiskurihinnoitteluun.

Parisuhteensa rekisteröinyt kansanedustaja käänsi kelkkansa avioliittolakiäänestyksessä – "Oli helppo kannattaa tätä esitystä"

Aiemmin sukupuolineutraalia avioliittolakia vastaan äänestänyt keskustan kansanedustaja Markku Rossi perustelee kantansa muutosta sillä, että nyt kyseessä oli eduskunnan aiempaan linjaukseen perustunut hallituksen esitys.

MP registers partnership – but "would still vote against same-sex marriage"

MP Markku Rossi of the prime minister's Centre Party this past weekend registered his long-running partnership with another man – but says he does not regret voting against gender-neutral marriage last year.

Miksi parisuhteensa rekisteröinyt Markku Rossi äänesti sukupuolineutraalia avioliittolakia vastaan? "Äänestäisin edelleen samoin"

Keskustan kansanedustaja Markku Rossin kielteinen kanta sukupuolineutraaliin avioliittolakiin voi tuntua erikoiselta, kun sitä peilaa viikonlopun uutista vasten. Edustaja perustelee kantaansa sillä, että hän yhdistää avioliiton terminä kirkolliseen vihkimiseen.

Parisuhteensa rekisteröinyt kansanedustaja Rossi: Olen kiitollinen Linnan juhlat -sekaannuksesta

Rossi ja tuore puoliso, taiteilija Matti Kaarlejärvi päätyivät virallistamaan suhteensa Linnan juhlien jälkeen. Päätös tehtiin nopeasti Ylen itsenäisyyspäivän vastaanoton selostuksesta syntyneen kohun jälkeen.

SS: Kansanedustaja Markku Rossi virallisti suhteensa taiteilija Matti Kaarlejärven kanssa

Keskustan kansanedustaja Markku Rossi ja taiteilija Matti Kaarlejärvi ovat rekisteröineet parisuhteensa tänään sunnuntaina, kertoo Savon Sanomat.

Postin hallintoneuvostoa johtava Rossi: Postisopu antaa hyvän pohjan yhteiskuntasopimuksen eteenpäin viemiselle

Postin hallintoneuvoston puheenjohtaja, keskustan kuopiolainen kansanedustaja Markku Rossi on huojentunut postilakon päättymisestä. Postilakko päättyy, sillä työtaistelun osapuolet ovat hyväksyneet tänään maanantaina sovintoesityksen. Rossin mukaan sovinto edesauttaa myös yhteiskuntasopimusneuvotteluja.

Rossi ja Raassina tyytyväisiä sote-sopuun

Keskustan Markku Rossi pitää syntynyttä ratkaisua ihmisläheisenä ja maakunnallisesti kestävänä. Kokoomuksen Sari Raassinan mielestä nyt on luotu edellytykset rakentaa mallia, joka on ihmisten näkökulmasta toimiva.

Tarinan sairaalan myynnistä käydään neuvotteluita

Kiinteistösijoittaja on kiinnostunut ostamaan tyhjilleen jääneen Tarinan sairaalan Siilinjärvellä. Kunta toivoo, että Tarinaan löydettäisiin pitkäaikainen toimija.

Perussuomalaisten Kivelä: Etyj-kohu on ehkä Venäjän koepallo Suomelle

Etyjin Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtajana toimiva Kimmo Kivelä sanoo, ettei Suomen määräämää maahantulokieltoa ole tehty kevyin perustein.

Savo-Karjalasta valituille lisä-ääniä vaalien tarkistuslaskennassa

Tarkistuslaskenta ei muuttanut eduskuntavaalien lopputulosta Savo-Karjalan uudessa vaalipiirissä. Kansanedustajiksi valituista eniten ääniä löytyi lisää Keskustan Markku Rossille Kuopiosta. Eniten äänimäärä puolestaan väheni saman puolueen ilomantsilaiselta Hannu Hoskoselta.

Keskusta iloitsi Kuopiossa hillitysti – "Loppusuora on ollut näköjään kova kaikilla puolueilla"

Eritysen tyytyväinen puolueväki on Hannakaisa Heikkisen paluuseen. Kerran eduskuntatyön jättänyt ehdokas veti ennakkoäänestyksessä yli 6 000 ääntä.

Keskustan edustajanpaikoista käydään ehkä kovin taistelu – kuka heistä haastaa istuvat edustajat?

Viimeisimpien ennusteiden lupaamaa kuutta paikkaa tavoittelee keskustasta viisi nykyistä ja kaksi entistä kansanedustajaa sekä joukko muita savokarjalaisia ehdokkaita, joilla on aiemmista vaaleista kovat tulokset.

Rossi: Soten kaatumisella ei käytännön vaikutuksia Pohjois-Savossa

Pohjois-Savossa jatketaan jo tekeillä olevaa yli kymmenen tuhannen työntekijän mammuttiyhtymän valmistelua sote-uudistuksen lykkääntymisestä huolimatta. Soten lykkääntyminen ei aiheita suuria käytännön vaikutuksia Pohjois-Savossa.

Kansanedustajaehdokkaat ovat hukkua vaalikoneisiin – "määrä on tyrmistyttänyt"

Omia koneitaan ovat ryhtyneet tekemään paitsi mediayhtiöt, myös muun muassa erilaiset etujärjestöt. Osassa koneista näkyvyyttä saa myös rahalla.

Keskustalaiset tyytyväisiä Pisararadan siirtymiseen – pääministeri vakuuttaa hankkeen etenevän

Helsingin alle rakennettavan Pisararadan aloitus siirtyy ainakin toistaiseksi. Nyt hankkeelle haetaan EU-tukea.

Kansanedustaja ehdottaa velvoitteita puhelinyhtiöille – "Etteivät linkit simahtaisi muutamassa vuorokaudessa"

Kuopiolaiskansanedustaja Markku Rossi (kesk.) olisi valmis muuttamaan lainsäädäntöä, jotta tukiasemien virransaanti olisi turvattu myös häiriötilanteissa. Rossi otti tukiasemien haavoittuvuuden esille Yle Savon kansanedustajatentissä.

Pohjoissavolaiset kansanedustajat eivät muuttaneet mieltään avioliittolaista

Eduskunta hyväksyi kansalaisaloitteen avioliittolain muuttamisesta aloitetta koskeneessa toisessa äänestyksessä. Pohjoissavolaiset kansanedustajat äänestivät samalla tavalla kuin ensimmäiselläkin kerralla lukuun ottamatta keskustan Markku Rossia, joka äänesti tyhjää.

Markku Rossi sotesta: "Hoidon portaat määräävät marssijärjestyksen"

Keskustan kuopiolainen kansanedustaja Markku Rossi pitää viime perjantaina saavutettua sote-sopua hyvänä pohjana rakentaa toimiva sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamis- ja järjestämismalli Pohjois-Savoon ja myös koko Itä- ja Keski-Suomeen.

Rossi: "Laastaritapaukset" hoidettava yhä paikallistasolla, vaikka päädyttäisiin yhteen sote-alueeseen

Keskustan kansanedustaja Markku Rossi ennakoi Pohjois-Savon tien vievän yhteen maakunnalliseen sote-tuotantovastuualueeseen.

Kuopion, Siilinjärven ja Suonenjoen kuntajakoselvitys käynnistyi

Kuopion, Siilinjärven ja Suonenjoen kuntajakoselvitys on käynnistynyt. Selvityksen on määrä valmistua vuoden 2014 loppuun mennessä.

Markku Rossi EU-vaaleista: "Itäsuomalaisten edustus on nyt kahden ihmisen varassa"

Keskustan pohjoissavolainen kansanedustaja Markku Rossi on huolissaan maakuntien kuuluvuudesta EU:n parlamentissa. Rossi oli vieraana Yle Savon kansanedustajatentissä maanantaina.

Ministerillä erikoinen käsitys Fimean alueellistamisesta: Virat siirtyvät, mutta työt voidaan tehdä Helsingistä käsin

On edelleen epävarmaa, tuleeko Kuopiosta koskaan lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean pääasiallista toimipaikkaa. Vaikka kaikki virat siirretäänkin vuonna 2018 Kuopioon, niitä voidaan sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon mukaan hoitaa myös Fimean muista toimipaikoista käsin. Kansanedustajan mielestä tulkinta sotii alueellistamispäätöstä vastaan.

Keskustalaiset: Virkkunen liikenneministerinä vaikuttaa aprillilta

Keskustaa valtiovarainvaliokunnan liikennejaostossa edustavat Timo Kalli ja Markku Rossi ihmettelevät uuden liikenneministerin nimeä. Keskustalaisten mielestä Henna Virkkusen sijasta ministeriksi olisi kokoomuksesta löytynyt asiantuntevampikin henkilö.

Keski-Suomi koettelee jo sote-sopua – Kuopiossa ymmärretään mutta ei hyväksytä

Viime viikolla yllättäen aikaansaatua sote-sopua on arvosteltu rajusti Keski-Suomessa. Kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk.) on sanonut ratkaisun vievän päätösvallan ja rahat Keski-Suomesta Kuopioon ja olevan lisäksi uhka maakunnan kehitykselle. Pohjois-Savon maakunjohtaja Jussi Huttunen toteaa, että "kuvitellut hallintopalatsit näyttävät olevan tärkeitä".

Ministeriö antoi ehdotuksensa Kuopion ja Siilinjärven liitosselvityksestä

Valtiovarainministeriö kysyy Kuopion ja Siilinjärven päättäjiltä muun muassa sitä, kelpaako sen ehdottama selvitysmies setvimään vyyhtiä. Ministeriö tiedustelee myös kolmelta muulta ympäryskunnalta, haluaisivatko ne selvittää liitosta samoilla tulilla.

Suomen EU-ratkaisua hoputettiin ja jarrutettiin eduskunnassa

Kotimaiset puhe-ennätykset ropisivat EU-keskusteluissa.

Pitääkö EU:n ja ETA-maiden ulkopuolisten kansalaisten maa- ja kiinteistökauppoja rajoittaa?

SDP:n kansanedustaja Suna Kymäläisen lakialoite maa- ja kiinteistökauppojen rajoittamisesta luovutetaan 19.12. eduskunnan lakivaliokunnalle.

Keskustan Rossi jättäisi hallituksen luokalle – Eestilä antaa syksyn arvosanaksi kasin

Yle Savon kansanedustajatentissä opposition kansanedustaja Markku Rossi (kesk.) arvosteli hallitusta Suomen taloustilanteen heikentymisestä. Hallituspuolueen Markku Eestilä (kok.) vastasi, että Suomen velkaantuminen on aiempien hallitusten päätös.

Vasemmistoliiton Virtanen: "Sote ja kuntauudistus eivät mahdu samaan pakettiin"

Vasemmistoliiton pohjoissavolainen kansanedustaja Erkki Virtanen on samoilla linjoilla opposiopuolue keskustan kanssa kunta- ja soteuudistusten samanaikaisesta läpiviennistä. Virtanen myöntää, että hallituksen pyrkimys toteuttaa kunta- ja soteuudistus yhtä aikaa on virhe.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle