Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kappelin rakennnus ja terassi Helsingissä.

Sunny May Day weekend may boost restaurant sales

The May Day weekend could help restaurants that have fallen on hard times.

Kappelin rakennnus ja terassi Helsingissä.

Vapun osuminen viikon lopulle voi pelastaa ravintoloiden myynnin, ja terasseilla auttaa aurinko: "Patoutunutta kysyntää on paljon"

Vappu on ravintola-alalle pieni valonpilkahdus paremmista ajoista, mutta tiukat rajoitukset estävät yleisöryntäykset suurimmassa osassa Suomea. Rajoitusten vuoksi ravintolat panostavat terasseihin, vappukasseihin ja vappupäivän lounaisiin.

Jani Halme

Jani Halmeen kolumni: Tyytymätön ihminen on erittäin hyvä asiakas

Omaan elämäänsä ja itseensä tyytyväinen ihminen on huono asiakas. Tyytyväiset kun eivät kuluta rahaa jatkuvasti uusiin asioihin, kirjoittaa Jani Halme.

Valmiita tuorepuuro annoksia keittiössä

Nauti kiireetön aamiainen – terveellistä tuorepuuroa ja maukkaita värikkäitä kasvislevitteitä

Täyttävä myöhäinen aamiainen toimii myös aikaisena lounaana.

Vappubrunssi.

Brunssi: Vähän suolaista ja vähän makeaa tai yhdistelmää – Näin sen tekevät bloggaajat

Ammattilaisten mielestä brunssia voi syödä kellon ympäri, joko kevyesti tai raskaasti.

Alkoholiton juoma viinilasissa.

Kuopion keskustaan avataan uusi drinkkeihin panostava ravintola

PeeÄssän ravintola avautuu torin kupeeseen toukokuussa.

Ihmisiä ottamassa ruokaa.

Hävikkiruokaravintola ihmettelee, miten paljon ruokaa päätyy roskiin – 300 miljoonan euron arvosta vuodessa

Suomen kiertotaloustoimijat haluavat, että teollisuus kierrättäisi materiaalit eikä jätettä syntyisi. Esimerkiksi kaupoista roskiin päätyvän ruuan pitäisi loppua lähes kokonaan.

Vappuväkeä Kaivopuistossa Helsingissä.

Vappusää Helsingissä on lämmin ja vaihteleva – sumu saattaa yllättää picnic-kansan

Ylen metereologi ennustaa, että picnic-pöydät eivät lentele tuulessa Ullanlinnassa.

Lappia-talo lämpiö sisustus Alvar Aalto

Rovaniemen teatteriravintolaan paikallinen yrittäjä

Rovaniemen Lappia-talon ravintoloitsijana aloittaa paikallinen yrittäjä Cafe&Bar 21. Sama yritys on vastannut väliaikatarjottavasta myös evakkotiloissa Maakuntakadulla.

Lähiruokaa brunssilla

Hajuhaitta jäi vähäiseksi navettaan katetulla brunssilla

Jalasjärven Luopajärvellä katettiin ravintolapäivänä brunssi navettaan. Lähes kahdensadan lypsävän haju ei ruokailijoita haitannut, sillä syötävät nautittiin navetan valvomotiloissa. Herkkänenäisimmät saattoivat kuitenkin ruokailla navetan ulkopuolelle pystytetyissä karavaanariteltoissa.

Teekkarit valmistelevat vappubrunssia Lappeenrannassa.

Täydellinen vappubrunssi kootaan hyvällä porukalla hyvistä aineksista

Teekkariporukka aikoo istua vapunpäivän brunssilla pitkälle iltaan. Huolellinen valmistelu luo puitteet onnistuneelle kattaukselle.

Vappubrunssien hinnat vaihtelevat 15 eurosta lähes 40 euroon

Mitä edemmäksi siirrytään maakunnan pääkaupungista Lappeenrannasta, sitä edullisemmin brunssin saa.

Kajaanilaisia abeja penkkariajelulla.

Aamuja nolla! Abit jättivät lukion – kuvagalleria

Kajaanin lukiolla abiturienttien penkinpainajaispäivä aloitettiin brunssilla ja päätettiin ajeluun, jossa abit kiersivät kuorma-autoilla jakamassa karkkia ympäri kaupunkia.

Pullia pellillä.

Sunnuntaibrunsseja ja matkustelua – sosiaalinen media muuttaa käsitystämme hyvästä elämästä

Sosiaalisessa mediassa jaetaan ennen kaikkea onnellista elämää: lomakuvia, kertomuksia hauskasta perhearjesta ja kauniita kuvia. Muiden elämien seuraaminen muokkaa käsityksiämme siitä, mitä on hyvä elämä.

perunoita pussissa

Ruoka-aatteet tekevät meistä hihhuleita ja rasittavia saarnaajia

Ruokablogaajat pauhaavat kuin Vanhan testamentin profeetat. Ruoka on tehokas keino hallita, sitouttaa ryhmään tai pudottaa ryhmästä. Mihin ruokalahkoon sinä olet hurahtanut?

Brunssilla

Hedelmiä, leikkeleitä, voisarvia ja kuohuvaa – brunssitrendi vie ravintoloihin

Suuremmissa kaupungeissa brunssista on päässyt nauttimaan viikonloppuisin jo pidemmän aikaa. Nyt aamiaisen ja lounaan välimuotona tarjoiltava brunssi on rantautunut myös Lappeenrantaan.

Jukka Rintala

Jukka Rintala ja muodin hetken taika – tärkeintä on oman tyylin löytäminen

Suunnittelija Jukka Rintalan tuotantoa ja kädentaitoa nähdään gaalanäytöksissä, fashion-brunsseilla ja näyttelyssä Hämeenlinnan Raatihuoneella viikonvaihteessa. Rintalan mukaan laatu ja kauneus puhuttelevat aina.

Kuvassa ovat kesäravintolan työntekijä ja asiakas.

Ravintolapäivän ajaksi perustettu ruokapaikka muuttui kesätyöksi

Ravintolapäivässä kuka tahansa voi pistää ravintolan pystyyn yhdeksi päiväksi. Näin teki viime keväänä myös kokkolalainen Nanne Jalma, jonka yhden päivän yritys sai jatkua koko kesän.

Turkoosiksi koristeltu kakku, jossa ruusuke päällä.

Äitienpäivälounaat kasvattavat suosiotaan

Yhä useampi suuntaa äitienpäivänä lounaalle tai brunssille. Esimerkiksi Oulussa useat ravintolat tarjoavat äitienpäivälounasta, -brunssia tai -buffettia.

Kuvakaappaus nettisivuilta

Raportti Ilomantsin vapusta: "Huikeeta biletystä, ei herkille"

Vapun juhlinta ei joka puolella Suomea ole sellaista, kuin se mediassa usein näyttäytyy. Esimerkiksi Ilomantsin torilla ei ollut ristin sielua vappupäivänä.

Forstikaste Joensuun Ilosaaressa.

Opiskelijoiden vapunviettoa jo viikko takana, huipennus edessä

Vapun juhlinta on aloitettu ja viime viikolla, mutta opiskelijoiden pippalot huipentuvat vapunaattona ja vapunpäivänä. Juhlaa vietetään mm. yliopiston kampuksella ja Pielisjoessa.

Croque Madame -muffini eli paahtoleipää ja kananmunaa Rachel Khoon reseptillä

Fiiini tai yksinkertainen syötävä, ihan kuten haluat.

Mistä unelmien sunnuntaiaamut on tehty?

Siksi sunnuntaiaamut ovat erityisiä!

Naiset annostelevat afrikkalaista ruokaa lautaselle.

Ravintolapäivänä syötiin Afrikan hyväksi

Neljä kertaa vuodessa järjestettävä ravintolapäivä toimii myös hyväntekeväisyystapahtumana. Tämä tuli todistettua Turussa sunnuntaina.

Dinner in the sky:n ruokapöytä ylhäällä nosturin nokassa.

Kukkaisviikkojen herkut nautitaan 50 metrin korkeudessa

Keskustorin maailmanpyörä on tuttu näky Kukkaisviikoilla. Tänä vuonna kukkaiskansa nostetaan vielä korkeammalle, sillä halukkaat voivat nauttia ateriansa taivaan tuulissa killuen.

Tutkimuksesta vastannut lehtori Päivi Tirkkonen pitää käsissään virolaisia Postimees ja Eesti Päevaleht -sanomalehtiä Suomi-Viro -media-analyysin tulosten esittelytilaisuudessa Helsingissä 5. kesäkuuta 2013.

Tutkimus: Viron tiedotusvälineitä kiinnostaa Suomen talous - ja päin vastoin

Tallinan yliopiston mediatutkimuksesta selviää, että Viron lehdet kirjoittavat eniten Suomen taloudesta ja kulttuurista.

Aamiainen vuoteeseen vai epävirallinen brunssi?

Onko jokaisen äidin unelma saada kerran vuodessa äitienpäivänä aamiainen vuoteeseen? Jos tämä ei houkuttele, voi aamiaisen ja lounaan yhdistää eli nauttia brunssia.

Sokerigraavattua gomashiolohta, pinnalla paahdettuja seesaminsiemeniä ja korianteria

Vappupiknikille nakkeja - vai sokerigraavattua gomashiolohta?

Piknikkausi alkaa virallisesti Vapusta. Vappuperinteisiin kuuluukin yhä useammin näyttävä brunssi tai piknik puistossa. Perinteisen vappumenyyn klassikot ovat monen suosikkeja, mutta vapun piknikkoriin mahtuu myös uusia herkkuja.

Kaksi pariskuntaa ja vauva brunssin ääressä.

Brunssi - vappu joka viikonloppu

Brunssit ovat lisänneet suosiotaan ajanviettotapana. Turussa myöhäisen aamiaisen ja lounaan yhdistelmä houkuttelee ravintoloihin viikonloppuisin satoja asiakkaita. Tutkijan mielestä ilmiö liittyy laajempaan muutoksen ravintolakäyttäytymisessä. Se on myös osa kaupunkikulttuuria - näyttäytymistä.

Kurkistus diplomaattikoulun päiväohjelmaan

...Niitä on sen prinssin töksäytyksiä ihan internettiinkin kirjattu, kun se esmes sanoi Skotlantilaiselle autokoulunopettajalle (1995) että Millä ilveellä te pidätte nämä paikalliset niin kauan viinasta irti että ne saavat inssiajon läpi?...

Erik Forsman kaataa jäitä kuohuviiniastiaan Ravintola Puistolassa Oulussa.

Brunssissa tärkeintä on nauttia rauhassa ruoasta ja ystävistä

Brunssikulttuuri rantautuu pikku hiljaa myös pohjoisen keittiöihin. Michelin-tähtikokki Jouni Törmäsen brunssimenu houkutteli oululaisravintolan täyteen asiakkaita.

Aamuanniskelun kieltäminen olisi kova kolaus brunssikulttuurille

Kuohuviinilasillisen siemailu ravintolabrunssilla saattaa tulevaisuudessa olla kielletty nautinto. Keskiviikkona julkisuuteen tulleen muistion mukaan uuden alkoholilain valmistelussa pohditaan anniskelun kieltämistä aamupäivällä kello yhteentoista asti. MaRassa suunnitelmat herättävät kummastusta.

Ruokalautasia pöydällä.

Raising awareness on food waste

Edible food is often thrown away, but a new EU project aims to halve the amount of food that is needlessly chucked out by 2020. In Finland one tenth of all food goes to the garbage can while still edible.

Puolikas sitruuna ja pilkottua sipulia keittiössä

Heitätkö ruokaa roskiin vai teetkö tähteistä herkkuja?

Suomalaiset kippaavat roskiksiin ja biojätepönttöihin yli 400 miljoonaa kiloa ruokaa vuodessa. Lähes puolet tästä ruuasta olisi syömäkelpoista. Miten vältät ruokahävikkiä omassa huushollissasi? Teetkö eilisen ateriasta pyttipannua tai tapaksia, osaatko ostaa vain sen, mitä syöt?

Elintarvikkeita.

Roskaruokabrunssi tarjoaa vanhaa ruokaa uudella asenteella

Joukko aktiivisia järjestää lauantaina Helsingissä Roskaruokabrunssin, jonka ainekset tulevat kauppojen ja ravintoloiden muuten roskiin menevistä ruoista. Tavoitteena on paitsi pohtia ruoan suurta hävikkiä keksiä myös keinoja käyttää ylijäävät elintarvikkeet uudella tavalla.

Pojat skeittaavat Aspinniemessä

Joutomaan iloinen hyötykäyttö toi Tampereen kulttuuriteko -palkinnon Hukkatila ry:lle

Joutomaan käyttäminen kaikille avoimena tapahtuma- ja oleskelutilana oli teko, jolla ansaittiin kaupungin myöntämä 3 000 euron suuruinen palkinto. Hukkatila ry pystytti Aspinniemen joutomaalle perustettuun kesäsiirtolaan muun muassa konttikahvilan, skeittirampin ja säkkiviljelmiä.

Ravintolapäivän logo.

Fifth Restaurant Day set to break records

Some 610 pop-up restaurants spread across 17 different countries will be open for business this weekend. In Finland, restaurants will spring up in more than 70 towns, cities and villages.

Ravintolapäivän logo.

Viides Ravintolapäivä rikkoo ennätykset

Viikonloppuna vietettävään Ravintolapäivään on ilmoittautunut jo 610 ravintolaa 17 eri maasta. Suomessa väliaikaisia ravintoloita ilmestyy 70 paikkakunnalla.

Vappupalloja narussa

Vappufiilis syntyy hyrrästä, munkista ja foliopallosta

Etelä-Savossa vappua vietetään perinteisin menoin. Patsaita lakitetaan vappuaattona eri puolilla maakuntaa ja vappupäivänä väki suuntaa brunssille. Monen juhliin kuuluvat munkit ja tippaleivät.

Äitienpäivämenu

Päivä ei voisi paremmin alkaa kuin aamiaista sängyssä nauttien. Tämän brunssin ruoat ovat oikeasti helppoja ja nopeita valmistaa sekä käteviä syödä sormin.

Pessimismipäivien suojelija, näyttelijä Ismo Apell.

Puolangan Rokuli tulee taas

Puolangalla vietetään kesällä Rokulia. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävän tapahtuman suojelija on näyttelijä Ismo Apell.

Feta-perunasalaatti

Feta-perunasalaatti on mausteinen kylmä herkku brunssille, iltapalalle ja piknikille.

Lohi-pinaatti-munakasrullat

Munakasrulla on mukava brunssiherkku joka sopii hyvin myös mukaanotettavaksi piknikille.

Keväinen brunssimenu

Valoisat aamut houkuttelevat pitkiin aamiaisiin ja viipyileviin tunnelmiin. Nyt järjestetään kevätbrunssi Pippurimylly-blogin reseptein. Ystävien kesken jaetaan ilon ohella myös brunssin kustannukset.

Myyjiä kaupan kassalla.

Harjoittelu helpottaa työelämään siirtymistä

Valmistuvat merkonomit ja nykyiset yrittäjät kohtasivat Torniossa tiistaina. "Talenttia työelämään - Brunssille" -tapahtumassa käsiteltiin muun muassa opiskelijoiden kokemuksia työharjoitteluista ja kuultiin työnantajien ajatuksia opiskelijoiden opinnäytetöistä.

Joensuun kaupunginorkesteri harjoittelee.

Musiikkitalvi aloittaa yhteistyön vaskiviikon kanssa

Joensuun kolmekymmentä vuotta täyttävä Musiikkitalvi tekee ensimmäistä kertaa yhteistyötä Lieksan Vaskiviikon kanssa. Vaskiviikon taiteellinen johtaja Jouko Harjanne esiintyy trumpetteineen yhdessä harpisti Anni Kuusimäen kanssa Musiikkitalven Brunssikonsertissa.

J.P. Koskinen ja varjo rapuilla

Lukija janoaa vertahyytävää jännitystä

Peitto tutisee, kylmä hiki puskee pintaan, siltikään yön pimeinä tunteina hyvää dekkaria ei voi jättää kesken. Kirjailija Juha-Pekka Koskisen mukaan kello yhdentoista brunssi on dekkaristille liian aikainen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle