Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tässä ovat Senaatintorin 16 kesäterassia: pizzaa, tapaksia, fine diningia, cocktaileja ja pienpanimo-oluita

Helsingin Senaatintorille tuodaan laaja valikoima erilaisia ravintola- ja baarialan toimijoita. Avajaisia vietetään viimeistään 1. heinäkuuta.

Tulli kommentoi "siiderisotaa": Juomien aistinvarainen tarkastelu kuuluu työkaluihimme – EU päättää mitkä hinnat nousevat Suomessa

Tullin mukaan sen tehtävä on määrittää tarvittaessa jopa aistinvaraisesti, onko siideri ehtaa tavaraa vai maku– ja väriaineilla muuteltua.

Siiderisota on edessä heti juhannuksen jälkeen: Panimoiden mukaan tullin tulkinta nostaa rajusti makusiidereiden ja -lonkeroiden hintaa

Panimoalan ja kaupan etujärjestöjen mukaan maustettujen siidereiden ja käymisteitse valmistettujen lonkeroiden verot voivat nousta pian 40 prosenttia.

Lonkeroiden alkuhuuma hiipui, myynti laski liki 12 prosenttia

Alkuvuonna mietojen oluiden myynti kasvoi yli 25 prosenttia.

Finland's six-year alcohol sales slump ends

A law change permitting stronger drinks to be sold in grocery stores and other shops helped to triple the sales of long drink alcopops last year.

Alko sales tumble as consumers turn elsewhere for strong beer and long drinks

The top-three products sold by state alcohol monopoly Alko in 2018 were all vodkas, two of which are produced by state-owned alcohol firm Altia.

Jälkiruokia juodaan ja cocktaileja syödään – seuraavassa drinkkitrendissä maistuu etikka

Aidot maut, kertakäyttökulttuurin vastaisuus ja laatutietoisuus näkyvät nyt baaritiskeillä.

Kiistelty uusi alkoholilaki voimassa puoli vuotta – Valviran tilastot kumoavat pahimmat pelot: kulutus laski alkuvuonna

Valvira julkaisi alkoholijuomien myyntitilastot tammi-kesäkuulta. Kolmosolut ei näytä vaihtuneen neloseen.

Tuesday's papers: No presidential pardons so far, long drink sales up and neo-Nazi court day

Tuesday's papers report on President Niinistö's refusal to grant pardons, the increase in long drink sales and the Nordic Resistance Movement's judicial process.

Lonkeron myynti kasvoi lähes puolella alkuvuonna

Uudistunut alkoholilaki toi lonkerot kauppojen hyllyille ja vauhditti myyntiä.

New alcohol law hits sales at state-owned Alko

With other stores allowed to sell stronger beer, cider and mixed drinks, overall sales at the former state monopoly have declined by eight percent year-on-year.

Viinakaupan uutuuden synnytys vaatii pipettipuuhaa ja maistelua

Alkoholijuomien kehittely lähtee ideasta, joka syntyy joskus karamellista, joskus auringonlaskusta. Oikeaa makua rakennetaan pipetillinen kerrallaan laboratoriossa.

Alkoholin matkustajatuonti kääntyi nousuun – juomasatsi keskimäärin 14 litraa

Puolet matkailijoista ei tuonut lainkaan alkoholijuomia palatessaan kotimaahan vuonna 2016. 

Lonkeron myynti laskee – panimojätti hakee uusia markkinoita maailmalta

Suuri syy myynnin laskuun löytyy kasvaneesta matkustajatuonnista. Markkinaosuutta ovat syöneet alkoholin kokonaismyynnin lasku sekä olut- ja kuohuviinibuumi.

Näin syntyy maailman paras drinkki – idea lähti sacherkakusta

Baarimestari Markus Sillanpää voitti lokakuussa MM-kultaa kansainvälisessä drinkkikisassa Tokiossa. Katso videolta, kuinka mestaruuden tuonut jälkiruokadrinkki syntyy.

Ennenkuulumatonta: Helsinkiläisravintolan terassi saa levittäytyä parkkiruutuun

Helsingin keskustassa sijaitseva anniskeluravintola A21 on saanut luvan laajentaa toimintaansa ravintolan edustan paikoitusruutuun rakennetulle terassille. 12 neliön terassille on vieläpä pöytiin tarjoilu.

Vuoden poliisi linnaan – "Turvajärjestelyt kiinnostavat"

Nuorisopoliisina toimiva ylikonstaapeli Toni Reinikainen maistaa boolia hillitysti ja jättää jatkot väliin.

Värikkyys houkuttelee herkuttelemaan – "Jos karkkeja ostetaan montaa eri väriä, niitä myös syödään enemmän"

Moniin ruokiin lisätään lisäaineita, joiden ainoa merkitys on parantaa tuotteen ulkomuotoa. Elintarvikeasiantuntija ei näe väriaineissa suurta turvallisuusriskiä, mutta huomauttaa, että värit ovat tehokas keino saada ihmiset ostamaan lisää.

Baarimestari kehitteli Merisää-cocktailin: "Myötätuulta mukavat neljä metriä sekunnissa"

Maailmassa on lukuisia tunnettuja drinkkejä. Ehkäpä joensuulaisen baarimestarin Jussi Viljalan kehittelemä Merisää-cocktail päätyy tulevaisuudessa näiden klassikkojen joukkoon? Palkittu baarimestari kirjasi drinkkireseptiin niin kotoisia, suomalaisia makuja kuin tunnelmia kansainvälisiltä vesiltä.

Lignell & Piispanen avaa ravintolan Kuopion keskustaan

Konseptiravintola haluaa kertoa perheyhtiön tarinaa.

"Giniä ostavat myös muut kuin knallipäiset herrasmiehet"

Vahva alkoholijuoma gini maistuu suomalaisille erityisesti monikäyttöisyytensä takia. Giniä menee eniten juomasekoituksiin, mutta viime vuosina myös giniin intohimoisesti suhtautuvien harrastajien määrä on lisääntynyt.

Tervetuloa lonkeroläski ja siiderireidet – Kuusi tuopillista vastaa puolta pakettia pulmua

Miltä kuulostaisi syödä terassi-illan aikana 120 sokeripalaa kuuden keskarituopin sijaan? Jos vedät saman verran lonkeroa, tulet huomaamattasi kiskaisseesi 150 palaa sokeria vastaavan määrän kilokaloreita. Jos lipität hääboolia koko illan tai vaihdat juomasi kokikseen, saat energiaa vieläkin enemmän.

Suomalainen limuviina virtaa Euroopan markkinoille

Alkoholitutkijan mukaan suomalaisten alkoholituotteiden laajamittaiset vientiyritykset ovat toistaiseksi epäonnistuneet, sillä kansainvälisten juomajättien hallitsemille markkinoille on hankalaa päästä. Hartwallin suunnitelmissa on valloittaa Eurooppa lonkerolla.

Teetkö sinäkin klassisen drinkkimokan? Näillä baarimestarin vinkeillä onnistut

Asiakkaat kysyvät baarimestareilta usein drinkkien reseptejä. Kotona tehty drinkki voi mennä kuitenkin pahasti pieleen. Oululaisen Cocktail Companyn baarimestari valottaa, mihin kotioloissa kannattaa kiinnittää huomiota ja kertoo muun muassa, miten tehdään vesimelonidrinkki.

Yleinen luulo on väärä: terassilla saa mainostaa olutta tai tölkkilonkeroa – talon lonkeroa ei

Terassilla saa olla alkoholimainoksia – kunhan niissä mainostetaan tuotetta, jota ravintolassa myydään. Jos auringonvarjossa lukee oluen nimi, kyseistä olutta pitää olla myös juomalistalla. Talon lonkeroa ei saa mainostaa lainkaan, koska se tehdään ginistä.

Näkökulma: Taidebiennaaliähkyssä vain harva pääsee lyömään ällikällä

Venetsian Biennaalissa ensikertalainen saa taideähkyn. Runsaudenpulan keskellä osa osanottajamaista ostaa näkyvyyttä juhlilla ja komeilla palatseilla. Tänään avautuvassa biennaalissa voittajiksi nousevat kuitenkin Instagram-hitit, kirjoittaa Yle Uutisten kulttuuritoimittaja Satu Nurmio.

30 miljoonaa vuotta vanhaa pohjavettä löytyi Pohjois-Karjalasta – muinainen vesi melkoinen cocktail

Suomalais-saksalaiset tutkijat ovat löytäneet keskimäärin 30 miljoonaa vuotta vanhaa muinaista pohjavettä Outokummun syväreiästä. 

Tutkimus: Suomalaiset tuovat ulkomailta eniten olutta – väkevien tuonti laski selvästi

Siiderien tuonti lisääntyi seurantatutkimuksen mukaan 15 prosenttia. Siideriä tuotiin viime vuoden syyskuun ja tämän vuoden elokuun välillä yli miljoona litraa enemmän kuin vuotta aiemmin.

Uusi hittiöljy rantautui Suomeen – ravitsemusasiantuntija kauhistui

Reilu vuosi sitten valtameren takaa Yhdysvalloista kantautui uutisia uudesta voijuomasuosikista: voikahvista. Ravitsemusalan asiantuntijalle terveysblogien kehuma juomasekoitus kahvista, voista ja öljystä on uusi tuttavuus – ja juomassa käytetty öljy myös arveluttaa. Kansainväliset tutkimukset kertovat öljyn hyvistä puolistakin.

Makulonkerot lohkaisevat palan siiderin myynnistä

Siiderin myynti on ollut viime aikoina laskussa, mutta tähän on syynsä: makulonkeroiden suosio astuu siiderimarkkinoiden tontille. Molemmilla tuotteilla on sama kuluttajaryhmä, ja moni luokittelee makulonkerot pikemminkin siideriksi. Helteellä kivennäisvedet ja virvoitusjuomat menevät kuitenkin alkoholijuomien ohi.

Sosiaali- ja terveysministeriön virkamies: Kaikissa vesijohtoputkissa omat ongelmansa

Muoviset pex-vesijohtoputket ovat puhuttaneet haju- ja makuhaittojensa vuoksi viime keväästä lähtien. Myös muista putkimateriaaleista näyttää irtoavan joitain aineita veteen. Yhteinen eurooppalainen vesirakennustuotteiden hyväksyntä epäonnistui ja Pohjoismaissa yritetään nyt saada juomavesiputkille yhtenäinen tuotehyväksyntä.

Verovapauslaki muuttui – uudet alkoholin maahantuontirajat astuvat voimaan heinäkuussa

Uusien rajoitusten mukaan maahantuojan pitää pystyä uskottavasti perustelemaan tullille, että juomat tulevat omaan käyttöön, mikäli lastissa on esimerkiksi yli 110 litraa olutta tai 10 litraa viinaa.

Pastaruokien maailmanmestaruus Sveitsin kokin mojito-spagetille

Italian Parmassa kolmatta kertaa järjestetyt MM-kisat houkuttelivat kokkeja muun muassa Kiinasta, Etelä-Afrikasta ja Maltasta.

Alkon ripa kuumenee juhannusviikolla – 1,4 miljoonaa ovenavausta

Suhteellisesti eniten juhannuksen alla lisääntyy Long drink -juomien myynti. Litramääräisesti suosituin juoma on valkoviini.

SVT: Metanolimojito tappoi ruotsalaisturistin Indonesiassa

Ruotsalaismies kuoli metanolimyrkytykseen Indonesiassa vuonna 2012. Huhtikuun alussa ruotsalaisviranomaiset ryhtyivät varoittamaan matkailijoita myrkyllisestä alkoholista.

Viskin ystäväksi kärsivällisesti odottamalla

Kemin seudun viskin ystävät sai alkunsa erään juttukeikan ohessa. Sanomalehtitoimittaja Juhani Hiltunen kohtasi toisen viskeistä innostuneen ravintoloitsija Arto Nevalassa. Syntyi kulttuuriseura, jossa kohtaavat eri-ikäiset, monenlaisista taustoista tulevat miehet ja naiset. Yhdistävänä tekijänä kiinnostus viskiin.

Aftonbladet: Pepsi Max -tölkkeihin eksyi alkoholijuomaa Etelä-Ruotsissa

Etelä-Ruotsin Lidl-ruokakauppoihin toimitettiin yhteensä 1 872 Pepsi Maxin tölkkiä, joiden sisällä oli alkoholipitoista Xide Citrus Fizz -juomaa. Virvoitusjuomayhtiö Carlsberg Sverige on vetänyt virheellisen erän markkinoilta. Asiasta kertoi Ruotsin Aftonbladet-lehti.

Maailmanluokan cocktailit syntyvät Loimaalla

Loimaan Seurahuoneen ravintolapäällikön mielestä loimaalaiset ovat ennakkoluulottomia cocktailien maistelijoita. Kiinnostus juomasekoituksia kohtaan on nousussa.

Nainen vei kaupasta lonkeroa ja pakeni

Nainen vei long drink -juomia kaupasta Rovaniemen Ounasrinteellä. Nainen otti kolme sixpackia juomia mukaansa ja pakeni paikalta maksamatta.

Vanhusten hoivakodissa järjestetään varjolinnanjuhlat — boolireseptikin on salainen

Joensuulaisessa ikäihmisten Pihlajakodissa vietetään tiistai-iltana juhlat itsenäisyyspäivän tyyliin. "Presidenttiparina" vieraita kättelevät Hilma ja Osmo.

EU:n terveyskomissaari: Ruokaskandaali vahvistanut sanktioiden tärkeyttä

Hevosenlihaskandaalin lonkerot ovat ulottuneet eri puolille Eurooppaa.

Matkailijoiden viinalasti keveni

Siiderien ja lonkeroiden tuominen ulkomailta väheni reilusti, oluen puolestaan kasvoi, kertoo Valvira.

Pitäisikö lonkeroa ja A-olutta saada ruokakaupoista?

Päivittäistavarakauppa esittää valmisteltavaan alkoholilakiin muutosta, jolla kaikkien alle 5,5 tilavuusprosenttia alkoholia sisältävien juomien myynti sallittaisiin ruokakaupoissa.

Jousiampuja Forsberg: Ruoka maistui, mutta booli ei kolahtanut

Paralympialaisista kultaa tuonut nuorukainen vietti Linnan juhlissa aikaa pääasiassa Leo-Pekka Tähden ja Toni Piispasen kanssa. Tungoksen takia ei pahemmin tehnyt mieli liikuskella ympäriinsä.

Tulisiko alkoholin mainostaminen mielikuvilla kieltää?

Päihde- ja terveysjärjestöjen mukaan hilpeät lonkeromainokset ja vitsikkäät kaljamainokset vaikuttavat juuri niihin alaikäisiin nuoriin, joita alkoholin haitoilta yritetään suojella. Panimoteollisuus taas ei usko, että mainonta vaikuttaa kokonaiskulutukseen. Tulisiko alkoholin mainostaminen mielikuvilla kieltää?

Japanilaiset innostuivat jäisestä vaahdosta oluessa

Panimo haluaa vaahdon valmistukseen käytettävän koneen tuhanteen ravintolaan Japanissa.

Alkoholia varastettiin kuorma-autosta

Kuorma-autosta varastettiin 20 koria alkoholijuomia Rovaniemen Ahjotiellä torstain ja perjantain välisenä yönä. Korit sisälsivät olutta, lonkeroa ja siideriä. Lisäksi katosi kaksi pulloa Jägermeisteria.

Pitopalveluyrittäjät huhkivat kesällä

Tuleva viikonloppu on erityisen vilkas valmistujaisjuhlien vuoksi. Pitopalvelua pyörittävän Mirja Koivun mukaan kahvitukset ovat vieneet tilaa ruoalta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle