Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mustavalkoinen kuva jossa kaksi naista ja yksi mies istumassa melko lähekkäin. Mies katsoo kameraan, toinen naisista nauraa.

Kartantekijä päättää kuka on keskellä ja iso, sanoo tietokirjailija Ari Turunen

Ihmiset elävät eri maailmoissa. Juuri se kiinnostaa tietokirjailija Ari Turusta

kirja

Botnia-kirjallisuuspalkinnon finalistiteoksissa on runoa, dystopiaa, tietokirja ja esikoisteos

Pohjoispohjalaiselle kirjallisuudelle suunnattu palkinto jaetaan lokakuussa nyt neljännen kerran.

Jyväskylän kirjamessut 22.11.2019

Vuoden kiinnostavimpia kirjailijoita Ylen suorassa – katso kello 13 alkaen

Lavalle astuvat Antti Heikkinen, Laura Lindstedt, Kersti Juva, Tuomas Muraja, Ari Turunen ja Tiina Piilola.

Sormi osoittaa kannettavan tietokoneen ruutua.

Jokainen juoruaja ei ole trolli – Valheiden levittämisestä ei kukaan ota vastuuta

Trolli ei ole enää vain ärsyttävä nettituntemattomuus, vaan myös tarkoitushakuinen mielipidevaikuttaja eli agitaattori. Trollauksella ja juoruilulla on yhtymäkohta ryhmien muodostumisessa.

Musta, kaunis kissa istuu ja tuijottaa suoraan kameraan

"Epäonnen päivä" yhdistää kaksi pahaa

Uskallatko kävellä tikapuiden alta vai pelkäätkö sen aiheuttavan epäonnea? Sylkäisetkö, jos näet mustan kissan? Taikauskoisilla tavoilla ja rituaaleilla on turvattu onnea menneisyydessä, eivätkä ne ole täysin kadonneet vielä tänäänkään.

Kirjan kansi

"Taloudellinen menestys syntyy sietämisestä"

– Jos kaupungissa ei jakseta käyttäytyä tai sietää, kauppa kärsii. Tästä alkaa joutsenlaulu, tietokirjailija Ari Turunen miettii.

Naiset keräävät kukkia juhannustaikoihin.

Juhannustaika kolisee parhaiten kimpassa

Kukat tyynyn alla, kaivoon katsominen vai ruispellossa pyöriminen? Tutkijoiden mukaan paras pariutumisriitti ei ole taika ollenkaan, ja niitylle kannattaisi mennä pyörimään jonkun kanssa eikä yksin.

Aamutv

Onnellisten kapakka

Suuri osa suomalaisista viettää yhä vaan runsaasti aikaa ravintolassa ja nimenomaan lasin ääressä - ja viihtyy oikein hyvin. Silti suomalaista alkoholikeskustelua leimaa ongelmakeskeisyys. Vieraina Onnellisten kapakka -reportaasin toimittanut toimitusjohtaja Mika Horelli ja kapakoiden syvimpään olemukseen perehtynyt tietokirjailija Ari Turunen.

Venus-planeetta.

Venus-planeetta on osasyyllinen epäonnenpäivään

Taikauskoiset tavat tuovat ihmisille turvallisuutta. Vaarallisissa ammateissa työskentelevillä on paljon erilaisia rituaaleja.

Yle Areena logo.

Tuomas Enbuske etsii suomalaisuuden ydintä

Tarvitaanko uskontoja? Onko internet siunaus vai kirous? Miksi valehtelemme? Mitä on luovuus? Yle Q:ssa ja Yle Radio 1:ssä esitetyissä puheohjelmissaan toimittaja Tuomas Enbuske yritti pureutua suomalaisen ihmisen sisimpään.

Poliisi: Enkeli-Elisan tapauksessa ei rikosta

Poliisi on päätymässä siihen, ettei riihimäkeläinen kirjailija syyllistynyt petokseen.

HS: Poliisi tutkii Enkeli-Elisan todenperäisyyden

Poliisi on oma-aloitteisesti päättänyt ryhtyä tutkimaan Enkeli-Elisan taustoja. Kirjailija Minttu Vettenterä painottaa edelleen, että kertomus koulukiusatun tytön itsemurhasta perustuu todelliseen ihmiseen.

Tietokirjailija Ari Turunen Aamu-TV:n studiossa.

Tietokirjailija: Tonnikala on ylimielisyyden merkki

Tietokirjailija Ari Turusen mukaan ihmisiä vaivaa ylimielisyys, joka ajoi karille esimerkiksi Kööpenhaminan ilmastokokouksen ja Kreikan talouden. Myös kauppojen tonnikala on Turusen mukaan esimerkki ylimielisyydestä.

Espanjan kuningas Filip II

Ylimielisyyteen voi kuolla

"Etteks te tiedä, kuka mä oon?" Tämä lause on klassikko, joka oli vielä jokin aika sitten julkkisten ja merkkihenkilöiden omaisuutta. Sittemmin sanonta on kärsinyt inflaation, sillä jopa tarhaikäiset saattavat käyttää sitä, kun päiväkodin täti kieltää etuilemasta ruokajonossa. Missä vaiheessa ylimielisyydestä tuli osa ihmisluontoa? Vai onko se aina asunut meissä?

Yhteiskunta tarvitsee valheita

Valehtelu estää ihmisiä käymästä kiinni toistensa kurkkuihin. Näin uskoo tietokirjailija Ari Turunen, joka on kirjoittanut teoksen "Tosi on! Valheen, vääristelyn ja vilpin historiaa". Suomalaisten rehellisyys on Turusen mukaan pelkkä myytti.

Yle Areena logo.

Seksi- ja senssilinjat takkuilevat

Senssi- ja seksipuhelimet olivat 1990-luvun televiestinnän kuuma uutuus. Yksinäisten miesten rahoja ne ainakin söivät.