Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Torstai 14.1.2021 (radio)

Suomen hallitus haluaa estää sen, että muuntunut koronavirus alkaa levitä Suomessa. Suomessa on raportoitu 6 uutta koronakuolemaa. Alkon myynti on kasvanut koronan takia. Kirjailija Sinikka Nopola on kuollut. Ylen toimittaja Liselott Lindström saa Topelius-palkinnon. Kireä pakkanen jatkuu perjantaina Etelä-Suomessa.

"Suomen hauskin nainen" – sosiaalinen media täyttyi Sinikka Nopolan surijoista

Sinikka Nopolaa ovat jääneet kaipaaman monet suomalaiset.

Risto Räppääjän luoja Sinikka Nopola on kuollut

Tunnettu lastenkirjailija menehtyi vaikeaan sairauteen 67-vuotiaana.

Laura Hallamaan kolumni: Nauru on poikkeusoloissa tärkeämpää kuin koskaan

Kriisin aikana huumorista kuoriutuu sankari, joka auttaa unohtamaan arjen ja sitoo ihmisiä yhteen, kirjoittaa toimittaja Laura Hallamaa.

Ylen aamu tänään: Hallitus suunnittelee sosiaaliturvaan täysremonttia – tuleeko Suomeen kansalaispalkka? Katso lähetys tästä

Lähiöitä laitetaan kuntoon isolla rahalla. Mitkä ovat parhaat keinot? Studiossa myös Heinähattua ja Vilttitossua esittävät Emelia ja Matilda.

Näin elokuvia kuvataan: Helsinki toimii näyttämönä useammin kuin ehkä tiesit – "Täytyy olla tarkkana, ettei sijoita vääränlaista puustoa väärään paikkaan"

Kesän keskellä kuvataan jälleen useita elokuvia, joista helsinkiläiset voivat tunnistaa lähiseutunsa esittämässä aivan muita paikkoja Suomessa.

Näyttelijä Timo Lavikainen joutui nuorena liikunnanopettajan silmätikuksi – uudessa Risto räppääjä -elokuvassa näyttelijä jo uskaltaa tanssia muiden mukana

Seitsemäs Risto Räppääjä -sarjan elokuva poikkeaa tavallisista suomalaisista elokuvista siinä, että siinä on ollut mukana koreografi. Risto Räppääjä ja pullistelija on pullollaan tanssinumeroita ja liikuntatempauksia.

Sinikka ja Tiina Nopola kirjoittavat yhdessä kylki kyljessä, mutta samaan hotellihuoneeseen he eivät enää mene

Kulttuurivieraat, kirjailijat Sinikka ja Tiina Nopola ovat kirjoittaneet lastenkirjoja yhdessä 30 vuotta. Heille sisaruus on paitsi työtoveruutta myös voimavara. Vaikka sanasota syttyy helposti, kirjoittaessa yhteinen sävel löytyy helposti.

Kuopiolainen 11-vuotias koulupoika halusi elokuvanäyttelijäksi – valittiin kahteen merkittävään rooliin

Kuopiolainen Silmu Ståhlberg on ensi talvena tunnettu elokuvanäyttelijä. Nuori näyttelijälahjakkuus kuvaa ensi kesänä kaksi elokuvaa.

Ohjaaja Heidi Köngäs: Nostalgiaa ja muita haikeita mausteita

Omien elokuvien luettelon lukeminen synnyttää monia tunteita

Aku Hirviniemi sai maksaa kovan hinnan kiroilustaan koko perheen elokuvassa

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuvassa kirjoista tuttu sisarkaksikko palaa koko perheen elokuvan tähdiksi. Työryhmä hauskuutti lapsinäyttelijöitä kiroilusakolla, jolla lapset pääsivät tienaamaan aikuisten rumilla sanoilla.

Vapiskaa Tatu ja Patu, täältä tulevat Heinähattu ja Vilttitossu – kotimaisella lastenelokuvalla menee nyt lujaa

Kotimaiset lastenelokuvat keräsivät viime vuonna eniten katsojia. Niitä myös tehdään tuplasti aiempaa enemmän. Kävimme seuraamassa Heinähatun ja Vilttitossun kuvauksia.

Muisti: Helsingin henki

Vuonna 1975 allekirjoitettiin historiallinen sopimus.

Dekkari vei ykkössijan – tässä ovat Kuopion kaupunginkirjaston vuoden suosituimmat kirjat

Kaikkein suosituimpia kirjoja lainattiin Pohjois-Savon maakuntakirjastosta yli 800 kertaa vuoden aikana.

Viittomakieliset lapset saivat ensimmäisen omakielisen satukirjan

Suomessa on julkaistu ensimmäinen viittomakielinen satukirja e-kirjana. Teos käännös Sinikka ja Tiina Nopolan Heinähattu ja Vilttitossu -sarjaan kuuluvasta kirjasta.

Ensimmäinen viittomakielinen satukirja julki – "Osuu isoon tarpeeseen"

Yksittäisiä satuja on jo aiemmin viitottu, nyt julkaistaan ensimmäistä kertaa kokonainen kirja. Videopohjaisessa e-kirjassa on yhdeksän lukua ääneen luettuna, viitottuna ja kuvitettuna.

Lasten LukuVarkaus -palkinnon finaalikirjat julki

Lasten LukuVarkaus -finalisteissa on esillä huumoria, jännitystä, historiaa ja perinteinen hevoskirja. Palkinnosta päättää kuuden alakoululaisen raati.

Suomen menestynein nykyohjaaja Timo Koivusalo: Hienointa tehdä erilaisia juttuja

Elokuvauutiset.fi laski yhteen suomalaisten nykyohjaajien tekemien elokuvien katsojamäärät. Timo Koivusalo nousi listan kärkeen yli 2,5 miljoonalla katsojalla. Hän arvelee menestyksensä perustuvan monipuolisuuteen.

Risto Räppääjä räppää valkokankaalla viimeistä kertaa – ainakin toistaiseksi

Risto Räppääjä ja yöhaukka on kuudes Risto Räppääjä -elokuva. Kirja, johon elokuva pohjautuu, on sarjan toistaiseksi viimeinen kirja. Räppääjä-elokuvista kolme viimeisintä on tehty saman porukan voimin ja pääosien näyttelijät ovat kasvaneet yhdessä hahmojensa kanssa.

Elokuvien katsojaennätykset rikki Jyväskylässä – Bond ja kotimaiset vetivät

Titanicin vetämänä viime vuosituhannen lopulla tehty elokuvien katsojaennätys rikottiin Jyväskylässä viime vuonna. Elokuvalippuja kävi kaupaksi lähes 300 000.

Lastenkirjailijat tienaavat parhaiten lainauskorvauksilla

Lastenkirjailijat tienaavat parhaiten lainauskorvauksilla

Koivusalon Räppääjä-kuvauksissa syntyy perusbudjetilla yleisömenestyksiä

Timo Koivusalo on aloittanut uusimman Risto Räppääjä -elokuvansa kuvaukset. Arkeologisten kaivausten syövereihin pääsevät jälleen sukeltamaan ohjaajan luottonäyttelijät Samuel Shipway ja Sanni Paasto.

Vilja-Tuulia Huotariselle on myönnetty Anni Swan -mitali

Tamperelainen kirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen on palkittu lasten- ja nuortenkirjallisuuden Anni Swan -mitalilla. Yhdeksännentoista kerran jaettavan tunnustuksen Huotarinen saa nuortenkirjasta Kimmel.

Heinähattu ja Vilttitossu seikkailevat toukokuussa Lappeenrannassa

Tasihinin talon sisäpihalla esitetään kesän aikana kolme näytelmää. Lisäksi kuullaan konsertteja ja järjestetään kukkopillimaalauksen SM-kisat.

Risto räppää jälleen kesällä Naantalissa ja Nakkilassa

Risto Räppääjä ja yöhaukka -elokuvan kuvaukset alkavat toukokuun viimeisellä viikolla ja jatkuvat kesäkuun loppuun saakka. Elokuvaa kuvataan Villilän studioilla Nakkilassa ja Naantalin vanhassa kaupungissa.

Risto Räppääjä riimittelee rahasta ja ahneudesta

Ohjaaja Timo Koivusalo haluaa viihdyttää uudella elokuvallaan sekä lapsia että aikuisia. Risto Räppääjä ja Sevillan Saituri -elokuva käsittelee muun muassa rahan ja omaisuuden vaikutusta ihmisen onnellisuuteen.

Tähtihetki 13.2.

Tähtihetkessä puhuttiin uusimmasta Risto Räppääjä -elokuvasta.

Forssan harrastajateatteri sai vauhdin päälle, samalla kun ammattiteatterit kiristävät vyötään

Forssan teatteri on nostanut ilmettään. Uusi toimisto torin laidassa ja kohta valmistuva pikkunäyttämö kielivät sitä, että teatterinteossa on saatu uusi vaihde päälle ja harrastajateatterin tukijoukot ovat vahvat. Perjantaina ensi-illassa on Heinähattu ja Vilttitossu, sen jälkeen Aleksis Kiveä huumoriversiona.

Yritys tahtoo tuotteen leffaan – matkailuala hyötyy kuvauspaikoista

Naantali aloittaa kesällä Risto Räppääjä -kierrokset. Turun linnassa puolestaan aukeaa helmikuussa näyttely The Girl King -elokuvan päähenkilöstä kuningatar Kristiinasta ja valkokankaalla nähtävistä puvuista. Vareksen kuvauspaikoista on tehty älypuhelinsovellus. Viikossa aikuiseksi -elokuvalla taas oli lukuisia tuotesijoittelukumppaneita.

Kemin Kinopirtin katsojaluvut hieman laskussa

Kemin elokuvateatterissa on tänä vuonna käynyt reilut 33 000 katsojaa. Katsotuimpia elokuvia on ollut muun muassa Mielensäpahoittaja.

Jokaisen lähipiiristä löytyy Eila – kulisseja ylläpitävä, tahditon ja lapsillaan kehuskeleva vanhempi

Taru Mäkelä on ohjannut Sinikka Nopolan kirjoihin perustuvan komedian Eila, Rampe ja Likka. Elokuvan Eila haluaa pitää kulissit pystyssä vaikka vähän valehtelemalla, ja aiheuttaa tahdittomuudellaan katastrofeja toisensa jälkeen.

Valkokankaan hohto ei himmene – varttunut yleisö ja lapsiperheet täyttävät saleja

Varttunut väestö muodostaa yhä tärkeämmän osan Etelä-Savon elokuvateatterien yleisöstä. Toinen iso yleisöryhmä ovat lapsiperheet. Tämän vuoden kassamagneetteja ovatkin olleet niin Mielensäpahoittaja kuin Risto Räppääjä.

Maanantai 20.10.2014

Ruotsissa etsitään sukellusvenettä. Suomalainen ruoka hakee uusia markkinoita. Risto Räppääjä on Euroopan paras! Kainuu on nyt Suomen lumisin paikka.

Onnellinen Koivusalo suitsuttaa Räppääjän nuorta tähteä

Ohjaaja Timo Koivusalo iloitsee siitä, että Risto Räppääjä on saanut ihmiset nauramaan ympäri maailmaa. Hänen mukaansa tunteiden välittyminen yli kieli- ja kulttuurirajojen saa uskomaan, että elokuva on oikeasti onnistunut.

Risto Räppääjä ja Liukas Lennart paras eurooppalainen lastenelokuva

Timo Koivusalon ohjaama Risto Räppääjä ja Liukas Lennart on voittanut Schlingelin kansainvälisten lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin parhaan eurooppalaisen lastenelokuvan palkinnon.

Satujen tehtävänä on rentouttaa myös aikuiset lukijat

Olipa kerran. Näin alkaa moni satu, joka saa kuulijan palaamaan lapsuuteen, keskittämään ajatuksensa tulevaan tarinaan ja odottamaan jotakin taianomaista tapahtuvaksi. Tammen ja WSOY:n lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Saara Tiuraniemi on satujen suurkuluttaja. Kirjallisuuden ammattilaisen mielestä sadut rentouttavat, auttavat meitä ajattelemaan ja näkemään asioita toisin.

Alakoululaisten teatterikerho tutustuttaa teatteriin

Teatteriharrastus voi alkaa jo alakouluiässä. Kajaanin kaupunginteatteri aloittaa tänään teatterikerhon 3.–6.-luokkalaisille.

Kesäteatterissa jaetaan elämyksiä - Lapissa lähes joka kunnassa

Kesäteatteri on monelle lapselle ensimmäinen kosketus teatteriin ja siksi tärkeä. Kesäteatteri on myös interaktiivista eli koettuja elämyksiä jaetaan porukalla. Teatteria on tarjolla lähes jokaisessa Lapin kunnassa tänäkin vuonna, parhaissa useidenkin porukoiden voimin.

Risto Räppääjälle tuotantotukea

Suomen Elokuvasäätiö on myöntänyt uudelle Risto Räppääjä ja Sevillan saituri -elokuvalle 560 000 euron suuruisen tuotantotuen.

Risto Räppääjä saa jatkoa Koivusalon ohjauksessa

Timo Koivusalo aloittaa uuden Risto Räppääjä -elokuvan kuvaukset kesäkuussa Nakkilan Villilässä sekä Naantalissa. Mukana ovat myös edellisestä osasta tutut näyttelijät.

Törnävän kesäteatteri muuttaa ensi kesäksi Lapualle

Seinäjoen kaupungin hylkäämä Törnävän kesäteatteriyhdistys siirtyy tekemään teatteria naapurikuntiin. Ensi kesäksi valmistuu kaksi näytelmää Lapualle yhdessä Teatteri Lapuan kanssa. Seuraavasta kesästä neuvotellaan Alahärmän Powerparkin kanssa.

Risto räppää lipputuloja nyt Koivusalon yhtiölle

Sinikka ja Tiina Nopolan suosikkikirjojen Risto Räppääjä -hahmon elokuvaoikeudet siirtyivät, ainakin yhden elokuvan verran, uuden tuotantoyhtiön käsiin, vaikka edellinenkin olisi halunnut vielä jatkaa.

Risto Räppääjää esittävä Samuel Shipway haluaa tehdä agenttielokuvia Hollywoodissa

Uuden Risto Räppääjä -elokuvan päähenkilö Samuel Shipway sanoo, että Ristoa oli helppo esittää, koska tämä muistuttaa luonteeltaan häntä. Shipwaylla on 12-vuotiaaksi jo paljon kokemusta esiintymisestä.

Kirjalöytö toi hymyn Forssaan

Forssan suuren Kirjalöydön odotetaan kasvavan hämäläiseksi tapahtumaksi. Kirjojen outlet-tapahtuma käynnistyi maanantaina. Jo avajaispäivä osoitti, että kirjojen parissa ihmiset heittäytyivät yllättävän puheliaiksi. Vaisu hämäläinen osaa myös nauraa kirjatapahtumassa.

Naurava lukija paljastaa huumorikirjan

Kirjallinen huumori ja huumorikirjailijat ovat Suomessa suosittuja. Kirjapiirissä naurattivat kulttuurien eroavaisuudet, brittiläinen huumori ja itsestään huumorin tekeminen.

Suomen Venetsiassa etsitään räppäävää isähahmoa

Ohjaaja Timo Koivusalo haluaa Risto Räppääjä ja Liukas Lennart -elokuvalla näyttää maailman lapsen silmin. Perheleffan tekemisessä haastavinta on saada tarina tempaamaan mukaansa sekä lapset, vanhemmat että isovanhemmat. Neljännessä osassa pääosaa näyttelevät perhesuhteet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle