Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pääministeri Sanna Marin saapumassa tiedotustilaisuuteensa.

Kreikka tukee Suomen Nato-jäsenyyttä – Sanna Marin tapaa Kyriakos Mitsotákisin Ateenassa

Marin ja Mitsotákis keskustelevat Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan, Euroopan muuttuneesta turvallisuustilanteesta, ajankohtaisista EU-asioista sekä Suomen ja Kreikan suhteista.

Tilanteemme on sietämätön, tuskailee ateenalainen lounasravintolan omistaja.

Ravintoloitsija nosti souvlakin hintaa 50 sentillä ja asiakaskato alkoi – ateenalaiset eivät selviydy nelinkertaisista laskuista ja ruokamenoista

Kreikkalaiset eivät ole tyytyväisiä valtion noin neljän miljardin euron hätäapuun. Inflaatio kiihtyi Kreikassa maaliskuussa 8 prosenttiin.

Markus Kajo estradilla edessään mikrofoni.

Markus Kajo: Mitäkö ajattelen venäläisistä ja Venäjästä

Venäjä pyörii monten ajatuksissa, ja Ukraina.

Molnupiravir on Merck -lääkeyhtiön lanseeraama koronalääke. Molnupiravir  pillereitä.

Keskiviikko 26.1.2022 (radio)

Koronalääkkeet. Koronatartunnat. Taksiala. Välimeren lumimyrskyt. Sää.

Alkuviikon kylmä koillisvirtaus toi Kreikkaan ja Turkkiin talvisen tuulahduksen Venäjältä.

Ateenassa on talsittu, sudittu ja juututtu ennennäkemättömässä lumimyräkässä – katso osin ankeat, osin postikorttimaiset kuvat

Kreikassa ja Turkissa on kärvistelty lumikaaoksessa. Vielä tänään Ateenaan johtavalta moottoritieltä on irrotettu satoja jumiin jääneitä autoja.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö nosti ensimmäiset eurosetelit pankkiautomaatista uudenvuoden yönä 2002.

Markka vaihtui euroon uudenvuoden humussa 20 vuotta sitten – Sixten Korkman: Elämä olisi ollut helpompaa, jos Suomella olisi ollut oma valuutta

Ekonomistit ovat eri linjoilla siitä, onko eurosta ollut Suomelle enemmän haittaa vai hyötyä. Taloustieteilijät ovat toiveikkaita, että kriisien vaivaamalla eurolla on edessään parempi tulevaisuus.

Syyrialaiset veljekset istuvat Samosin kaupungissa Vathin keskustassa rannalla selin kameraan.

Siirtolaiset asuvat "vankilassa", paikalliset nukkuvat "avoimin ikkunoin" – Yle kävi Kreikan lomasaarella, jonne nousi tiukan valvonnan siirtolaiskeskus

Kreikka rakentaa saarilleen uudenlaisia siirtolaiskeskuksia, joissa on erityisen tiukat turvatoimet. Keskukset rahoittaa EU. Tuleeko niistä malli koko Euroopalle?

Pakolaisia ja siirtolaisia veneessä Välimerellä lokakuussa 2015.

Ylen selvitys: EU:n rajoilla on tehty laittomia käännytyksiä, ja rajavirasto katsoo niitä sormien läpi – mukana myös suomalaisia rajavartijoita

Euroopan rajoilla syyllistytään toistuvasti laittomiin käännytyksiin, joissa estetään ihmisiä hakemasta turvapaikkaa. Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontex ei ole puuttunut ihmisoikeusrikkomuksiin EU:n jäsenmaiden rajoilla, ilmenee Ylen selvityksestä.

Eurooppaan pyrkiviä turvapaikanhakijoita ja siirtolaisia kuljettanut vene Välimerellä toukokuussa. Veneestä pelastettiin ihmisiä Sea-eye 4 -alukselle.

Kreikka syyttää turvapaikanhakijoita auttaneita avustustyöntekijöitä vakoilusta, ihmisoikeusjärjestöjen mukaan oikeudenkäynti on farssi

Kreikassa on alkanut oikeusprosessi, jossa 24 avustustyöntekijää syytetään erilaisista rikoksista liittyen heidän toimintaansa turvapaikanhakijoiden auttamiseksi Kreikkaan.

Eurooppaan pyrkivien pakolaisten määrä kasvaa Välimerellä

Pakolaiskriisi kärjistyy itäisellä Välimerellä – Kypros vaatii EU:lta turvapaikkamenettelyn keskeyttämistä

Italian mukaan sen rannoille on saapunut jo 57 tuhatta ihmistä. Määrä on lähes kaksinkertaistunut viime vuoteen verrattuna.

Joukko Kreikkaan pyrkiviä turvapaikanhakijoita seisoo piikkilanka-aidan takana. Kuvan keskellä on parrakas mies, joka pitelee sylissään pikkulasta ja osoittaa sormellaan kuvaajan suuntaan.*

Pakolaisvastaisuus kasvaa Turkissa: Talouskriisi tiukentanut suhtautumista, samaan aikaan Afganistanista tulijoiden määrä kasvaa

Kreikka on viime aikoina vahvistanut muuriaan Turkin rajalla. Kun afganistanilaisia alkoi tänä syksynä saapua Turkkiin, se herätti maan sosiaalisessa mediassa voimakkaita reaktioita.

En buss står utanför Vasa flygplats. Två personer med resväskor går över vägen. Det är blött på marken.

Vaasasta pääsee jälleen suoralla lomalennolla etelään – ensimmäinen lento Rhodokselle lauantaina

Rhodoksen syyslomamatkan jälkeen joulukuussa alkavat suorat lennot Kanarialle. Myös reittilentojen määrä Helsinkiin lisääntyy. Joulukuussa lentoja on kaksi päivässä, mikäli kysyntää riittää.

Siirtolaisia Kroatian ja Bosnia-Herzegoninan raja-alueella.

Toimittajaryhmä paljasti EU:n ulkorajoilla toimivat salaiset yksiköt, jotka käännyttävät siirtolaisia väkivaltaisesti – maksajina toimivat EU:n kansalaiset

Euroopan unionin ulkorajalla sijaitsevat Kreikka ja Kroatia ovat oletettavasti syyllistyneet siirtolaisten pahoinpitelyyn.

Löytökoiran omistaja moittii Kreikan uutta eläinsuojelulakia

Kreikassa koirat pitää nyt sterilisoida tai merkitä DNA-rekisteriin luvattomien jälkeläisten selvittämiseksi – ja omistajien sakottamiseksi

Eläinsuojelijat olisivat halunneet Kreikkaan lain, joka keskittyy konkreettisesti eläinten hyvinvointiin eikä lemmikinomistajien rahastamiseen. Irtokoirien kerääminen tarhoihin aiheuttaa myös arvostelua.

Kreetalla lomaillut Yle Mikkelin toimittaja Petri Vironen kertoo, että heillä ei ole hätää ja järistys on sattunut

Ylen toimittaja kuvailee Kreetalle maanantaina iskenyttä järistystä: "Yhtäkkiä tuntui, että rakennus huojuu alla"

Yle Mikkelin toimittaja Petri Vironen oli Kreetalla järistyksen sattuessa, joskin kaukana alueesta, jossa tuhot olivat pahimmat. Tietojen mukaan noin 6 magnitudin maanjäristys on koetellut pahiten Arkalochória, jossa rakennuksia on vaurioitunut ja ihmisiä loukkaantunut.

Maanjäristys Kreetalla

Kreetan järistys ei tullut kaikille yllätyksenä, väki pakeni kaduille ja taloja vaurioitui – katso video

Aamulla Kreetaa koetellut maanjäristys vaati yhden ihmisen hengen ja parikymmentä loukkaantui. Jotkut seismologit olivat jo kuukausia odottaneet, että alueella järisee.

Noora Honkala

Noora Honkala taivalsi kolmanneksi nopeimmin Ateenasta Spartaan

Noora Honkalan matka kesti yli 26 tuntia.

Ultrajuoksija Noora Honkala harjoittelee kotiseudullaan Kreikassa.

Mikä saa ihmisen juoksemaan 246 kilometriä Kreikan helteessä? Spartathlonille osallistuva Noora Honkala lähtee koitokseen jo viidennen kerran

Spartathlon on maineikas ultrajuoksukilpailu, joka mukailee antiikin Kreikan aikaisen legendan reittiä. Mukana on tänä vuonna kymmenen suomalaisjuoksijaa. Noora Honkalalle kyseessä on jo viides kerta.

Thaimaasta palannut lentokone Oulun lentoasemalla.

Ulkomaanmatkoille kovaa kysyntää ja kotimaan vuokramökit menevät kuumille kiville – kotimaan hotellivarauksissa matkaa vuoteen 2019

Lomamökkejä on varattu syyslomaviikoille kaksinkertainen määrä, kerrotaan Lomarenkaasta. Aurinkomatkat kertoo kysynnän olevan kovaa myös vuoden lopulle ja tammikuulle.

Koripallon kuvituskuva

Vilpas putosi koripallon Mestarien liigan karsinnoista Kreikassa

Miesten Korisliigan hallitsevan mestarin Vilppaan karsintaurakka koripallon miesten Mestarien liigassa jäi yhden ottelun mittaiseksi.

Kalle Rovanperä kuvassa

"Mikä tahansa on nyt mahdollista" – asiantuntija maalailee Kalle Rovanperälle herkulliset näkymät Jyväskylän MM-ralliin

Kalle Rovanperän esitykset ovat hämmästyttäneet rallimaailmaa. Mikä tahansa on nyt mahdollista, sanoo Ylen ralliasiantuntija Miikka Anttila.

Rovanperä Kalle (fin), Toyota Gazoo Racing WRT, Toyota Yaris WRC, Motorsport Rallye, WM portrait during the 2021 Acropolis Rally Greece, 9th round of the 2021 FIA WRC, FIA World Rally Championship, from September 9 to 12, 2021 in Lamia, Greece

Rovanperä kertoo rentoutuneensa Kreikan rallissa – Latvala suitsuttaa: "Muut saavat mennä kovaa, että pystyvät pärjäämään Kallelle Jyväskylässä"

Toisen MM-voittonsa ajanut Kalle Rovanperä kertoo, että Viron kisan voitto antoi uskoa myös Kreikassa. Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoo hieman jännittäneensä suojattinsa Power Stagen vauhdikasta ajoa.

Kalle Rovanperä juhlatunnelmissa

Mitä ylivoimaa! Kalle Rovanperä ajoi uransa toiseen MM-rallin voittoon Kreikassa – ralliasiantuntija Miikka Anttila kehuu nuorukaista: "Hän toimii vaikeissakin paikoissa rennosti"

20-vuotias Rovanperä jatkaa MM-sarjassa neljännellä sijalla. Suomalaisen viikonloppu oli lähes virheetön kokonaissuoritus. Ylen ralliasiantuntija Miikka Anttila nostaa hattua Rovanperän kylmälle kisapäälle sekä halulle ajaa varmistelematta liiaksi.

Kalle Rovanperä kuvassa

Jari-Matti Latvala on rauhoitellut Kalle Rovanperää ennen Kreikan MM-rallia – "Meni kymmenen vuotta, että pystyin voittamaan tämän kilpailun"

Akropolis-ralli on uusi kokemus Toyotan Kalle Rovanperälle, joka hakee jatkoa viime aikojen vahvoille esityksilleen. Rovanperä juhli voittoa Virossa ja sijoittui kolmanneksi Belgian MM-rallissa.

Ihmisiä terassilla syömässä Tallinnassa.

Ulkomaille ensimmäistä kertaa sitten pandemian? Maskit ja todistukset mukaan, vakuutus kuntoon – katso lista eri maiden koronakäytännöistä

THL muistuttaa, että on erityisen tärkeää perehtyä kohdemaan koronatilanteeseen. Käytännöt voivat vaihtua nopeasti. Ruotsiin voi matkustaa ilman rajoituksia, eikä siellä ole yleistä suositusta käyttää kasvomaskia.

Protesti Kreikassa.

Kreikassa astui voimaan uusi, tiukempi rokotelaki – nyt jopa 10 000 hoitajaa ja lääkäriä voi joutua jäähylle

Kreikassa on keskiviikkona päättynyt määräaika, jonka puitteissa terveydenhuollon henkilökunnan on pitänyt hankkia ainakin yksi annos koronavirusrokotetta.

Kalle Rovanperä kuvassa

Kalle Rovanperä ällistytti rallin MM-sarjassa jälleen uudella tavalla – tämän vuoksi kolmas sija Belgiassa oli niin kova juttu

Belgian MM-rallin kolmas sija oli Kalle Rovanperän uran ensimmäinen palkintosija asfalttiralleissa. Tallikaverien päihittäminen asfaltilla oli hieno suoritus, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Miikka Anttila.

Tulvat ovat runnelleet Mustanmeren aluetta Turkissa

Turkissa yli 30 ihmistä kuollut äkillisissä tulvissa, Kreikassa maastopalot saatiin hallintaan

Turkin maa- ja metsätalousministerin mukaan tulva-alueilla on koettu pahimmat tuhot vuosikymmeniin.

Ulkomaiset pelastajat auttavat Kreikan sammutustöissä

Kreikassa sadat ulkomaiset palopelastajat auttavat sammutustöissä – Evian suurpaloa saatu hitaasti hallintaan

Kuuman sään lietsomat maastopalot ovat korventaneet Välimeren maita viime viikkoina. Italian Sisiliassa mitattiin eilen 48,8 astetta. Jos lukema vahvistetaan, se on Euroopan lämpöennätys. Loppuviikoksi myös Espanjaan ja Portugaliin ennustetaan kovaa hellettä.

Palanutta metsää Malakasassa Kreikassa

Kreikassa sammutuskone teki pakkolaskun, Evian saarelta evakuoitu tuhansia – ilmasta kuvattuna palo jätti vuoren rinteille hiiltyneitä runkoja

Maastopalot ovat roihunneet eri puolilla Kreikkaa jo kuudetta päivää. Kreikassa on kuollut kaksi ihmistä maastopalojen aikana.

Yläkoululaisia istumassa penkillä

Lauantai 7.8.2021

Nuorten koronarokotukset. Kreikan maastopalot. Pohjois-Korean tulvat. Suomen sää.

Turkissa tuli tuhosi Milasin kylän metsää - video on nopeutettu

Kreikassa tuhansia evakuoitu, Turkissa palotilannetta helpottanut sade – video näyttää metsäpalon hurjan vauhdin Turkin Milasin kylässä

Kreikassa paloja roihuaa ainakin Attikan niemimaalla, missä sijaitsee muun muassa maan pääkaupunki Ateena, maan toiseksi suurimmalla saarella Eviassa Ateenan itäpuolella ja Peloponnesoksen alueella maan lounaisosassa.

Palomies sammutti tiistaina maastopaloa Ateenan lähettyvillä Varymbombissa.

Maastopalot runtelevat Kreikan mannerta ja saaria – Asiantuntija: ”Emme ole vielä nähneet pahimpia paloja”

Ateenan pohjoispuolella eilen taltutettu palo tuhosi metsää ja koteja. Viime päivien helleaalto ja kuivuus ovat aiheuttaneet yli sata maastopaloa Kreikassa.

Sukeltaja ui vihreässä vedessä laivasta jääneiden lankkujen yllä.

Egyptiläiskaupunki sortui Välimereen ja hiipui legendaksi – merestä löytynyt sotalaiva kertoo mahtikaupungin lopun alusta

Viisimetrisen savikerroksen alla maannut laiva ei ole vain hyvin tärkeä meriarkeologinen löytö omalta ajaltaan, vaan myös kouriintuntuva todiste päivästä, jolloin maa petti ratkaisevan kerran Thônis-Herakleionin satamakaupungin alta.

Viime viikon aikana Turkissa on riehunut yli sata erillistä maastopaloa

Etelä-Eurooppaan odotetaan alkuviikosta jopa 44 asteen helteitä – Turkissa, Italiassa ja Kreikassa maastopalojen sammutustyöt eivät lopu

Maastopaloja sammutetaan parhaillaan Turkin Marmariksen ja Manavgatin kaupungeissa. Myös Italiassa ja Kreikassa sammutustyöt ovat olleet käynnissä viime päivinä.

Kristian Pulli hyppäsi finaaliin miesten olympiakarsinnassa Tokiossa.

Kristian Pulli ei edes tajunnut päässeensä pituushypyn olympiafinaaliin – yksi sentti ratkaisi: "Onhan tämä huikea juttu"

Kristian Pullin paras tulos 796 riitti niukin naukin finaaliin saakka. Suomalainen oli karsinnasta viimeinen hyppääjä, joka selvisi kahdentoista parhaan joukkoon ja olympiafinaaliin.

Yleiskuva Kotkan maahanmuuttopalveluiden hybridiyksiköstä

All teenagers from Greek refugee camps receive residence permits in Kotka

Capacity at reception centres for minors is being cut, as the number of arrivals has hit a record low since the pandemic began.

Ranskassa koronarajoitustoimet ovat aiheuttaneet kymmeniätuhansia ihmisiä keränneitä mielenosoituksia

Koronapassista tuli Euroopassa ruma sana – Ranskassa ja monessa muussa maassa ei pääse ravintolaan ilman todistusta

Todistuksia vaaditaan jo esimerkiksi Tanskassa, Kreikassa, Irlannissa ja Portugalissa. Saksassa rokottamattomia vasta varoitetaan mahdollisista vaikeuksista, mutta Venäjällä jo tehtyjä vaatimuksia perutaan. Ruotsissa todistusta ei kysellä.

Lontoo EM-finaalin jälkeen

Britannia ja Ranska vastaavat pahaan koronatilanteeseen täysin päinvastaisin tavoin – näin neljässä Euroopan maassa kamppaillaan viruksen kanssa

Englannissa poistetaan ensi maanantaina lähes kaikki koronarajoitukset, vaikka Britannian tartuntatilanne on surkeimmalla tolallaan sitten tammikuun. Soitimme suomalaisille toimittajille ympäri Eurooppaa ja kysyimme, miten nyt menee.

Nuori nainen istuu puistossa nurmella.

Ateenalaiset kapinoivat lähes olemattoman lähiluonnon puolesta – "Kreikassa Elokapinan kaltainen mielenilmaus olisi tukahdutettu voimakeinoin"

Sementtiviidakko, ilmastonmuutos ja metsäpalot Ateenan ympärillä tekevät kaupungin alttiiksi hirmuhelteille. Taskupuistot ja viherkatot alentavat kuitenkin lämpötiloja.

Miesten siluettimaisia hahmoja hämärässä nuotion ympärillä.

Turvapaikanhakijat politiikan pelinappuloina – Valko-Venäjän ohjaama pakolaisvirta ja Kreikan karkotukset vievät ihmisoikeuksien rippeetkin

Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen tuomitsee hauraassa asemassa olevien käytön valtioiden pelinappuloina. Pakolaisten ihmisoikeudet vaarantaa myös karkotuskäytäntö, josta on arvostelijoiden mukaan tullut osa rajavalvontaa monessa Euroopan maassa.

Vasta löydetty Picasso päätyi lattialle

Vuosikymmen sitten varastettu Picasso palautettiin Kreikan Kansallisgalleriaan – katso videolta, miten nolosti sitten kävi

Pablo Picasson maalaus anastettiin Kreikan Kansallisgalleriasta Ateenasta vuonna 2012. Picasso lahjoitti Naisen pää -teoksen Kreikan valtiolle vuonna 1949 kiitoksena taistelusta natsi-Saksaa vastaan. 

Pablo Picasson maalaus ”Naisen pää” ja Piet Mondrianin maalaus tuulimyllystä löydettiin kuivuneelta joenpenkalta muovikääreissä. Teokset anastettiin Kreikan kansallisgalleriasta vuonna 2012.

Kreikassa löytyi liki vuosikymmen sitten varastettu Picasson työ – ”vuosisadan ryöstöstä” epäillään intohimoista taideharrastajaa

Pablo Picasson ja Piet Mondrianin maalaukset anastettiin Kreikan Kansallisgalleriasta Ateenasta vuonna 2012. Tähän mennessä on ajateltu, että kylmäpäisen ryöstän takana olisi ollut ammattimainen rikollisjengi.

Kolme miestä kulkee Evros-joen vartta maaliskuussa 2020.

Amnestyn raportti: Kansainvälisten sopimusten vastaisista pakolaisten ja siirtolaisten käännytyksistä tullut vakiintunut käytäntö Kreikassa

Amnesty Internationalin raportin mukaan Kreikan viranomaiset harjoittavat niin sanottua pushback-toimintaa rajoillaan.

Finnairin lentokone taivaalla.

Lomalennot käynnistyvät jälleen – matkatoimistoissa repesi riemu matkustusrajoitusten höllentymisen takia

Suomi aloittaa matkustusrajoitusten höllentämisen maanantaina. Matkojen järjestäjille muutokset tarkoittavat, että moneen kertaan perutut ja siirretyt lennot vihdoin toteutuvat ja uudet varaukset lisääntyvät. Katso miten lievennykset vaikuttivat ihmisten kesälomasuunnitelmiin.

Veera-delfiini

Dolphin that gained fame in Finland dies in captivity in Italy

Veera was one of four dolphins transferred abroad when the Särkänniemi dolphinarium closed in 2016.

Veera-delfiini

Särkänniemestä ulkomaille siirretty Veera-delfiini on kuollut

Ulkomaille Suomesta siirretty Veera-delfiini on kuollut. Veera kuoli Italiassa, minne se siirrettiin elokuussa vuosi sitten Kreikasta. Kuolinsyyksi epäillään sydämenpysähdystä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle