Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Onko Quentin Tarantinosta kirjailijaksi ja löytyykö Lucinda Rileyn suosikkisarjan seitsemäs sisar? Lue 9 kirjavinkkiä kesään

Kesällä on aikaa lukea tai kuunnella äänikirjoja. Kokosimme yhdeksän kirjan listan, jossa on mukana tuoreita uutuuksia ja ajankohtaisia klassikoita. Mikä parasta, kirjastot saivat vihdoin avata ovensa koko maassa, joten luettavaa riittää koko kesäksi. Jutun lopussa voit vinkata omat suosikkisi kesäksi.

Idyllinen koti peltojen keskellä on muuttanut monen kirjailijan elämän – 300 m² hirsitalossa saa asua kolme vuotta ilmaiseksi

Eeva Joenpellon seuraajilleen testamenttaama talo on siivittänyt kirjailijoiden työtä jo yli 15 vuoden ajan. Tuomas Kyrö loi talossa Mielensäpahoittajan. Katja Kettu kirjoitti siellä puolestaan menestysromaaninsa Kätilön.

Kiveen hakatut: Kymmenes tuotantokausi

Vuoden 2016 jaksoissa muisteltiin muun muassa Pertti Purhosta, Peter Tallbergia ja Ansa Ikosta.

Suomessa on muutama talo, jossa kirjailija voi asua vuosia ilmaiseksi – kuuluisimmassa kirjoittaa nainen, josta voi tulla juhlittu voittaja

Marianna Kurtto on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Mitä me tiedämme hänestä? Ainakin sen, että hän asuu seuraavat kaksi vuotta Eeva Joenpellon kirjailijatalossa.

Selkä edellä historiaan – näihin kirjoihin kiteytyy 1970-luku

Millaisena sinä muistat 1970-luvun? Osallistu keskusteluun!

Taidemaalari Heikki Marilaa risoo, että Suomen sisällissotaa on käsitelty niin vähän kuvataiteissa

Kulttuurivieras, taidemaalari Heikki Marila ihmettelee, miksi ihmisiä ei kiinnosta historia.

Viisikko aiheuttaa yhä kääntäjille päänvaivaa – Eeva Joenpelto ei kehdannut käyttää omaa nimeään

Lastenkirjasarja Viisikosta tehdään 60-vuotisjuhlan kunniaksi uusia suomennoksia. Aikanaan lastenkirjoja pidettiin hömppänä, joiden suomentamisella ei kannattanut tuhria mainettaan. Siksi tarvittiin ahkera mielikuvitushenkilö Lea Karvonen.

Aki Ollikainen: Musta satu

Aki Ollikaisen Musta satu on monessa aikatasossa etenevä tarina, jonka kaikki osaset eivät aivan loksahda kohdalleen. Moni kysymys jää vaivaamaan lukijaa. Siitä huolimatta Ollikainen pitää kerrontansa kasassa, arvioi Juha Pikkarainen arvostelussaan.

Sammatin kirjailijakodin idylli synnytti uuden prosaistin – Ollikaiset jättävät talon haikein mielin

Eeva Joenpellon kirjailijakodissa Lohjan Sammatissa on asukkaiden vaihdon aika. Aki Ollikainen perheineen tekee parhaillaan lähtöä ja syksyllä taloon muuttaa Maritta Lintunen. Kesän ajan Vares-Kantola on Joenpellon perikunnan käytössä.

Joenpellon talo sai uudet asukkaat

Lohjan Sammatissa sijaitseva Eeva Joenpellon kirjailijakoti on saanut uudet asukkaat. Talossa vietetty aika on siivittänyt edellisten asukkaiden Katja Ketun ja Tuomas Kyrön uraa.

Joenpellon talo saa uudet asukkaat

Kirjailija Eeva Joenpellon talo Sammatissa saa uudet asukkaat lähiaikoina. Eeva Joenpelto testamenttasi talonsa WSOY:n kirjallisuussäätiölle ennen kuolemaansa viisi vuotta sitten.

Kansainvälinen Eeva Joenpelto -palkinto lopetetaan

Kaunokirjallisuuden kansainvälinen Eeva Joenpelto -palkinto lopetetaan. Lohjan kaupunki on päättänyt lopettaa joka kolmas vuosi jaetun palkinnon, koska se ei ole tuonut kaupungille toivottua näkyvyyttä.

Eeva Joenpelto kertoo kirjailijantyöstään

Eeva Joenpelto kertoo urastaan.