Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Analyysi: Tuleeko sotefarssille traaginen loppu? Hallituksen suurin uudistus on haudan partaalla

Onko hallitusrintamalla enää edellytyksiä viedä sotehanketta läpi? kysyy ajankohtaistoimituksen toimittaja Timo Seppänen.

Sinisten Saarakkala ja Oinonen lipesivät hallituksen sote-rintamasta – Sampo Terho: Vielä ei ole äänestetty mistään

Siniset pitää ylimääräisen ryhmäkokouksen julkisuudessa käydyn sote-keskustelun vuoksi.

Yllättäen muut puolueet tunnustelevat sinisten vaaliliittohaluja Vaasan vaalipiirissä

Sinisten uskotaan etsivän epätoivoisesti vaaliliittokumppaneita eduskuntavaaleihin. Vaasan vaalipiirissä tilanne on toisinpäin: muut puolueet tiedustelevat sinisten yhteistyöintoa.

Laajan päivystyksen kansalaisaloite valiokuntakäsittelyssä – kannanotto syyskuun aikana

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on maanantaina käsitellyt kansalaisaloitetta, jonka allekirjoittajat vaativat Vaasan keskussairaalalle laajan päivystyksen statusta.

Pohjalaiset eivät kärky sinisten johtopaikoille

Kansanedustajat Reijo Hongisto ja Vesa-Matti Saarakkala eivät tavoittele uuden puolueen johtotehtäviä ensimmäisessä puoluekokouksessa Tampereella. Myös valtiopäiväneuvos Raimo Vistbacka kieltäytyy kyselyistä huolimatta.

Uuden vaihtoehdon Saarakkala tukee Niinistöä jatkokaudelle

Presidentti Sauli Niinistö näyttää saavan tukea presidentinvaalikampanjaansa yli puoluerajojen. Tänään tukijoukkoihin liittymisestä kertoi entinen perussuomalainen, nykyinen Uuden vaihtoehdon kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala.

Perussuomalaisten puheenjohtajavaihdos aiheuttaa huolta – kansanedustaja Saarakkala: "Puolue voi hajota"

Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (ps.) pitää huolestuttavana keskustelua perussuomalaisten hallituksesta lähtemisestä. Saarakkala haluaa tehdä kaikkensa, ettei niin käy.

Eduskunnan yönäytös: perussuomalaisten Saarakkala pysäytti tasa-arvoisen avioliittolain yhdeksi yöksi

Perussuomalaisten edustaja onnistui jättämään yöistunnossa pöydälle lakiesitykset, jotka myös perussuomalaisten ryhmä oli aiemmin hyväksynyt valiokunnassa. Temppu kohahdutti eduskuntaa.

Saarakkala: Kahdentoista päivystyssairaalan malli ei toisi suuria säästöjä

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta ei saanut päivystyssairaalakysymystä tänään eteenpäin. Valiokunnan jäsen Vesa-Matti Saarakkala (ps.) arvioi, ettei hallituksen esitys 12 päivystyssairaalasta toisi suuria säästöjä 12+1:een verrattuna.

Moni kansanedustaja pohtii, lähteekö ehdolle maakuntavaaleihin – Vaasan vaalipiiristä vain kolme myöntävää vastausta

Vaasan vaalipiirin kansanedustajista Lasse Hautala (kesk.), Vesa-Matti Saarakkala (ps.) ja Peter Östman (kd.) aikovat olla ehdokkaina vuoden 2018 maakuntavaaleissa. Ylen kyselyyn vastanneista Vaasan vaalipiirin kansanedustajista maakuntavaaleista kieltäytyivät suoraan Mats Nylund (r.) ja Mikko Savola (kesk.).

Maailma muuttaa poliitikkoakin – Saarakkala muutti kantojaan ja vaatii möläyttelijöitä ruotuun

Kurikkalainen perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala, 32, on totuttu tuntemaan ideologisena, vahvat mielipiteet omaavana poliitikkona. Vahvat kannanotot hänellä on edelleenkin, mutta mies on tarkistanut ja osin muuttanutkin kantojaan muun muassa EU- ja euroystävällisemmiksi. Puolueensa möläyttelijöiltä hän laittaisi suut suppuun.

Valitus hylättiin – Anna-Kaisa Pusa voi aloittaa Kurikan kaupunginjohtajana

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen johtaja Anna-Kaisa Pusa voi aloittaa Kurikan kaupunginjohtajana. Vaasan hallinto-oikeus on hylännyt valituksen Kurikan kaupunginjohtajan valintatavasta.

Perussuomalaisten pullikoijat pistettiin ruotuun: Saarakkalalle varoitus, Tynkkynen mykistyi

Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalan katumus ei auttanut. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä antoi hänelle varoituksen, vaikka mies veti pois uhkauksensa erota ryhmästä, jos puolue ei järjestä kokousta hallituksessa pysymisestä. Toinen kapinoitsija, 3. varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen puolestaan on hiljentynyt kokonaan puoluehallituksen kokouksen jälkeen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä antoi Saarakkalalle varoituksen

Saarakkala oli puolueen ainoa kansanedustaja, joka asettui julkisesti ajamaan yhteiskokousta, joka olisi päättänut perussuomalaisten hallitusjatkosta.

Perussuomalaisten Saarakkala perääntyy eroaikeistaan

Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala uhkasi erota perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, mikäli puolue ei järjestä yhteiskokousta, jossa päätettäisiin, voiko puolue jatkaa hallituksessa. Saarakkala on nyt sitä mieltä, ettei hänen olisi pitänyt tehdä niin rajua johtopäätöstä.

Tynkkynen vastaa Soinille: Todellinen paimen laittaisi itsensä likoon yhdenkin lampaansa vuoksi

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen uhkaa jo puoluejohtoa uusilla toimenpiteillä, jos yhteiskokousta ei kutsuta koolle.

Soini: "Finns Party doesn't walk out at first sign of trouble"

Speaking on Yle, the leader of the Finns Party brushed off talk of a rebellion among his MPs, and said this week's dramatic loss of support in the polls were a clear message from the public.

Soini: Perussuomalaisia ei johdeta torikokouksilla, ylimääräistä kokousta ei pidetä

Perussuomalaisten kansanedustajan Vesa-Matti Saarakkalan eilisestä ulostulosta on tullut kymmeniä kielteisiä palautteita, sanoi ulkoministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini Ylen Ykkösaamussa.

Another Finns Party MP calls for vote to leave government, Soini: "I cannot be intimidated"

Finns Party MP and vice-chair Vesa-Matti Saarakkala joined his party colleague Sebastian Tynkkynen and company on Friday in a call to organise an emergency meeting of the party leadership. He says the meeting should be arranged with the purpose of taking a vote on whether party members wish to continue in the coalition government.

Perussuomalaisten Saarakkala: Olen tosissani vaatimuksissani

Perussuomalaisten kansanedustaja vaatii puolueen johtoa järjestämään puolueen johtavien elinten kokouksen. Kokouksessa pitäisi kysyä, haluavatko puolueen jäsenet jatkaa nykymenolla hallituksessa.

Perussuomalaisten kansanedustaja uhkaa erolla: Jos ei yhteiskokousta, jätän eduskuntaryhmän

Vesa-Matti Saarakkala haluaa, että puolue-elinten yhteiskokouksessa päätetään jatkavatko perussuomalaiset hallituksessa.

Perussuomalaisedustaja šokkituloksesta: Ei voida jatkaa hallituksessa tällä tavalla

Eläkeläisiin ja vammaisiin kohdistuvat leikkaukset sekä maahanmuuttopolitiikka ovat syynä kannatuksen romahdukseen, arvioivat kansanedustat Vesa-Matti Saarakkala ja Mika Niikko.

Saarakkala tukee Tynkkysen esitystä: "Hallitus ei kykene noudattamaan ohjelmaansa"

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen vaatii yhteiskokousta, jossa päätettäisiin, voiko puolue jatkaa hallituksessa. Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala sanoo, että ehdotus kokouksen järjestämisestä on nykytilanteessa perusteltu.

Vesa-Matti Saarakkala: Perussuomalaiset jakautuneet kahteen leiriin

Perussuomalaisille hallituksen alkutaivat on ollut tuskainen. Vaalilupaukset ja hallituksen leikkaukset ovat raskaasti ristiriidassa keskenään. Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala sanoo, että kannattajat ovat jakautuneet lähestulkoon kahteen yhtäsuureen leiriin. Hän perääkin puolueelleen kovempia otteita hallituksessa.

Kurikan kaupunginjohtajan valinta lähti oikeuskäsittelyyn

Kurikan monivaiheinen kaupunginjohtajan valinta jatkuu nyt oikeuslaitoksessa. Kurikan kaupunginvaltuusto valitsi viime maanantaina uudeksi johtajakseen Anna-Kaisa Pusan, mutta nyt päätöksestä on jo ehditty valittaa Vaasan hallinto-oikeuteen. Valittajien mielestä väärä toimielin päätti johtajasta.

"Tämä on väärä tapa" – Saarakkala kritisoi Immosen tekstin retoriikkaa

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala kritisoi kansanedustaja Olli Immosen viikonloppuisen viestin kielenkäyttöä. Saarakkala muistuttaa, että maahanmuutto- ja monikulttuurisuuskriittinen pystyy olemaan ilman viestin kaltaista retoriikkaa.

Vaasan vaalipiiri: Kurvisella kallein kampanja, Risikolla eniten omaa rahaa ja Hautalalle eniten yrityksiltä

Vaasan vaalipiirin eduskuntavaalikampanjoiden hintahaitari ulottui Maria Tolppasen (ps.) 3 400 eurosta Antti Kurvisen (kesk.) 89 539 euroon. Kaikki vaalipiirin kansanedustajiksi ja varalle valitut ovat jättäneet selvityksen määräaikaan mennessä.

Maria Tolppanen: Hallitusohjelmassa on kipukohtia

Perussuomalaisten kurikkalainen kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala ilmoitti olevansa hallitusohjelman takana, vaikka EU-tukilinjauksessa hän jäi puolueessaan yksin. Saarakkalan vaasalainen kansanedustajakollega Maria Tolppanen myöntää, että hallitusohjelmassa on hänenkin mielestään asioita, joiden kohdalla on pohdittavaa.

Perussuomalaisten Saarakkala harasi ainoana puolueen linjaa vastaan

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala valottaa puoluevaltuustossa esittämänsä eriävän mielipiteen taustoja Yle Pohjanmaalle.

Perussuomalaisten Saarakkala: Soini antoi ymmärtää, että erottaisi hallituksen vastustajat puolueesta

Vesa-Matti Saarakkala kritisoi perussuomalaisten puoluevaltuustossa hallituksen Eurooppa-politiikkaa.

Kurikassa valtuustoaloite yt-neuvotteluista

Kurikka ja Jalasjärvi liittyvät yhteen ensi vuoden alussa. Kurikassa tehtiin perussuomalaisten valtuutetun Vesa-Matti Saarakkalan johdolla valtuustoaloite yt-neuvotteluiden aloittamiseksi kaupungissa.

Perussuomalaisten hallitusneuvottelija: Kreikalle ei kolmatta tukipakettia

Keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus sopivat keskiviikkona EU-linjauksessaan, että kriisimaita voidaan tukea nykyisen vakausmekanismin, EVM:n puitteissa. Perussuomalaisten hallitusneuvottelija kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala on toista mieltä. Kreikalle ei pidä antaa lisälainaa, kun se tulee sitä todennäköisesti piakkoin anomaan.

Vesa-Matti Saarakkala: Hallitus tai oppositio, perussuomalaisten pitää säilyttää oma väri

Perussuomalaisten vaalitulos antaa Vesa-Matti Saarakkalan mukaan puolueelle hyvät lähtökohdat hallitusneuvotteluihin. Perussuomalaiset onnistui Vaasan vaalipiirissäkin pitämään asemansa, vaikka ennusteet lupailivat muuta. Saarakkala keräsi Vaasan vaalipiirin perussuomalaisista suurimman äänimäärän.

Nuoret miehet näyttävät voimaansa Vaasan vaalipiirissä

Nuoret miehet marssivat voimalla eteenpäin Vaasan vaalipiirissä. Sekä keskustan, RKP:n että perussuomalaisten riveistä valitaan eduskuntaan nuorta voimaa. Erityisen vahvassa nosteessa näyttävät olevan 80-luvun alussa syntyneet miehet.

Saarakkala: Tärkeää, että tämä uudistus kaatuu eteenpäin

Kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan jäsen Vesa-Matti Saarakkala (ps.) toivoo, että jonkinlainen sote-sopu puolueiden välillä säilyy, vaikka sote-lakiesitys pitääkin nyt laittaa uusiin puihin.

Saarakkala: Lausunto sote-laista parissa viikossa

Vesa-Matti Saarakkala sanoo, että parin viikon kuluessa sote-laista esitellään laaja tietopaketti. Lausunnon valmistelusta on herunut tietoja vain niukasti, tiedossa kuitenkin on, että esitykseen liittyen on kuultu asiantuntijoita poikkeusellisen laajasti.

Fobiaa ja uimahallivuoroja

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi, ettei puolueen tarvitse hävetä kielteistä kantaa avioliittolain muuttamiseen.

PS:n kansanedustaja miettisi eduskunnan eroamiskäytäntöjä uudelleen

Entinen pääministeri Matti Vanhanen sai aikanaan eron eduskunnasta siirryttyään Perheyrittäjien liittoon. Nyt hän haluaa palata samasta tehtävästä takaisin eduskuntaan.

Saarakkala: Timo Soinin hallituspuheista on tullut kipupiste puolueelle

Perussuomalaisten kansanedustajan Vesa-Matti Saarakkalan mielestä puolueen kehittämisvauhti on liian hidasta ja kehittämiskeskustelua liian vähän. Saarakkalaa harmittaa erityisesti se, että puheenjohtaja Timo Soini sanoo vievänsä puolueen hallitukseen, vaikka asiaa ei ole käsitelty eduskuntaryhmässä eikä vaaleja vielä pidetty.

Kansanedustaja Saarakkala epäilee sote-lain valmistumistahtia

Kurikkalainen kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (ps.) kehottaa kuntia odottamaan rauhassa sote-lain edistymistä. Hän uskoo, että kunnat tulevat saamaan lisäaikaa selvityksiin, eikä sote-laki etene päätöksentekijöille nopealla aikataululla.

Kurikka ja Seinäjoki huolisivat Jalasjärven

Sekä Kurikan että Seinäjoen valtuustot äänestivät maanantai-iltana kuntaliitoksesta Jalasjärven kanssa. Kumpikin hyväksyi mahdollisen liitoksen. Kurikassa liitoksen puolesta äänestettiin 29-14 ja Seinäjoella 35-16. Jalasjärven valtuusto kokoontuu tiistaina.

Kansanedustaja kysyy Loton jättipoteista – näin potti muodostuu

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen Loton voitonjakoperusteista. Taustalla on, että kaikkien aikojen jättipottia nostetaan viime kierrokselta tälle kierrokselle vain 200 000 euroa.

Vesa-Matti Saarakkala teki Kurikan kaupunginjohtajasopimuksesta tutkintapyynnön

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala on tyytymätön tapaan, jolla hänen kotikuntansa Kurikan kaupunginjohtajasopimusta on muutettu. Asiaa ei viety kaupunginhallitukseen, vaan siitä tehtiin päätös pienemmällä porukalla. Saarakkala haluaa, että poliisi tutkii, onko asiassa ylitetty lailliset toimivaltuudet.

Hallituksen ja opposition yhteistyö saa kiitosta

Perussuomalaisten vimpeliläinen kansanedustaja Reijo Hongisto sanoo olevansa tyytyväinen hallituksen ja opposition yhteistyöhön sote-ratkaisussa. Hongiston mielestä on hyvä, että kaikkia suomalaisia koskeva asia ei ole vain hallituksen harteilla. Hongisto jatkaisi yhteistyötä myös budjettipäätöksissä.

Setan pääsihteeri: Kansanedustajien kauhistelu ihmetyttää sateenkaariperheiden nuoria

Setan pääsihteeri Aija Salo toivoo, että jatkossa tasa-arvoista avioliittolakia käsitellään asiallisesti.

Saarakkala ärähtää kotikaupunkinsa päättäjille

Kurikassa kuntalaiset haluaisivat kansanäänestyksen mahdollisesta kuntaliitoksista, mutta kaupunginhallitus päätyi esittämään vain kyselyä. Perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkala soimaa kuntansa päätöksentekoa kovin sanoin.

Kurikkaan kansalaiskysely kansanäänestyksen sijaan?

Kaupunginhallitus saa maanantaina eteensä esityksen kansalaiskyselyn järjestämisestä. Kuntaliiton lausunnon mukaan se olisi nopeampi ja halvempi vaihtoehto kuin neuvoa-antava kansanäänestys.

Pohjalaiskansanedustajat säntillisesti työssä syyskaudella

Vaasan vaalipiirin kansanedustajilla on ollut syksyn aikana vain vähäisiä poissaoloja eduskuntatyöstä.

Vesa-Matti Saarakkala: Vakoilun edessä on nöyristelty

Perussuomalaisten kansanedustajan Vesa-Matti Saarakkalan mielestä USA:n tiedustelupalvelun vakoilun suhteen Suomessa on oltu liian hiljaa. Yle Pohjanmaan haastattelussa hän sanoo, että vasta kun ulkoiset paineet kasvavat tarpeeksi isoiksi tai vinkki tulee ulkoa, meillä reagoidaan.

Oliko päätös Syyrian pakolaisten vastaanottamisesta oikea?

Syyrian pakolaisleireillä tungeksii jo yli kaksi miljoonaa ihmistä, lapsia heistä on miljoona. Hallitus päätti ottaa Suomeen 500 pakolaista. Nykyinen, 750 pakolaisen kiintiö ylittyy 300:lla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle