Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lakeuden kutsu – elokuva paluusta, anteeksiannosta ja halusta aloittaa uusi elämä

Draamaelokuva miehestä, joka palaa kotiseudulleen.

Mari Rantasila haluaa nostaa erotiikan arvoonsa: "Seksuaalisuus on valtava positiivinen voima"

Vielä 90-luvulla naisen esittämä eroottinen kappale sai vastaansa ikävän reaktion.

Koulu jännittää jo uusia koululaisia – älä jyrää lasta aikuisratkaisuilla, muistuttaa uutuuselokuva

Lastenelokuva Puluboin ja Ponin leffa käsittelee koulujännitystä ja sen voittamista. Elokuva muistuttaa, miksi vanhemman pitää huomioida lapsen näkökulma.

Ohjaaja Heidi Köngäs: Nostalgiaa ja muita haikeita mausteita

Omien elokuvien luettelon lukeminen synnyttää monia tunteita

Masennus on kuin piimää suonissa – Teatteri tekee mielen sairauksista käsinkosketeltavia

Mielen sairauksia käsitellään muun muassa Kansallisteatterissa ja Teatteri Takomossa.

Kotikatsomo: Linnan juhlat – ohjaaja Tapio Piiraisen elokuva

Kilpisjärveltä Helsinkiin, halki 100-vuotiaan Suomen.

Neil Hardwick: "Pentti Linkolan tapaaminen innoitti tekemään Pakanamaan kartan"

Neil Hardwickin Pakanamaan kartta:Terrorismia ja tv-taidetta

Suomalaisia tv-aarteita: Milkshake

Miten Milkshake (1994) muutti suomalaista tv-historiaa?

Naisen tie huipulle kulkee itsetuntemuksen kautta: "On uskallettava ottaa askelia eteenpäin"

Anne Berner, Minna Parikka, Nasima Razmyar, Mari Rantasila, Kaari Utrio – ja monet muut. Joukkoa menestyviä suomalaisnaisia haastatelleet Maaretta Tukiainen ja Jaana Villanen kertovat kirjassaan naisen erilaisesta tiestä huipulle.

Rockstopin toinen vuosi

Musiikkiohjelmasarjan toinen kausi vuosilta 1988–1989.

Suuri performanssi

Komedia nykytaiteen maailmasta.

Kotikatsomo: Raid

Raid joutuu keskelle kansainvälistä rikollisuutta.

Calamari Union 30 vuotta – Teemalauantai 7.3.2015

”Itkuvirsien aika on ohi. Lähdön aika on koittanut.”

Kesäkino: Lauran huone

Kesäkinossa puidaan perhesuhteita 16.8. kello 21 alkaen.

24 tunnin teatteri rantautuu Suomeen

36 teatterin ammattilaista synnyttää Porissa vuorokauden aikana 6 pienoisnäytelmää. Sen myötä Suomeen rantautuu ensi kertaa New Yorkissa muotoutunut ja ison suosion saanut The 24 Hour Plays -formaatti.

Mari Rantasila: Olen sillisalaatti

Porin kulttuurilähettiläs ylistää porilaista nuorisokulttuuria ja suomii teatterimaailmaa aikuisen naisen roolien panttaamisesta nuoremmille.

Kotimaisella elokuvalla ennätysvuosi

Kotimaisella elokuvalla on ollut tänä vuonna ennätysmäärä katsojia. Myös kotimaisia ensi-iltoja on valmistunut poikkeuksellisen paljon.

Mari Rantasila Porin kulttuurilähettilääksi

Teatteritaiteen maisteri Mari Rantasila on nimetty Porin kaupungin kulttuurilähettilääksi. Näyttelijän tehtävänä on ensisijaisesti parantaa valtakunnallista Pori-tuntemusta.

Christel Rönns voitti Finlandia Junior -palkinnon

Suomen Kirjasäätiön perustama Finlandia Junior -palkinto myönnettiin ruotsinkieliselle teokselle.

Kotimainen elokuva ylittää kahden miljoonan katsojan rajan

Suomen suosituin kotimainen elokuva on nyt Risto Räppääjä ja viileä Venla. Tänä vuonna ensi-iltansa saa 26 kotimaista näytelmäelokuvaa.

Stadin friiduksi Taru Valjakka, kundiksi Esko Salminen

Stadin friidun ja kundin arvonimet saivat tänä vuonna oopperalaulaja Taru Valjakka ja näyttelijä Esko Salminen. Konkareiden rinnalle nimettiin Stadin junnuiksi neljä Risto Räppääjä -filmeissä ansioitunutta nuorta; Olivia Ainali, Joel Bonsdorff, Lauri Karo ja Venni Uotila.

Tähtihetki arvioi elokuvat Diktaattori, Syvänsininen meri ja Rommipäiväkirja

Viikon ehdoton tähti on koomikko Sacha Baron Cohen, jonka uusi elokuva Diktaattori sai maailman ensi-iltansa jo keskiviikkona. Tuon elokuvan vastapainona teattereihin saapuu brittiläinen, sodan jälkeisiin ankeihin aikoihin sijoittuva rakkausdraama Syvänsininen meri.

Halonen päättää Finlandia-palkinnosta

Jaossa on mainetta, kunniaa ja 30 000 euroa. Ehdokaskirjat tulevat julki marraskuun puolivälissä.

Räppääjä-trilogia päättyy Viileään Venlaan

Ohjaaja Mari Rantasila on onnellinen nainen. Hän on saanut tehdä suosittuihin lastenkirjoihin perustuvan elokuvasarjan lapsille, joiden puolta hän pitää viimeiseen asti.

Risto Räppääjä ja Viileä Venla on iloisesti eteenpäin keinuva lastenelokuva

Ohjaus: Mari Rantasila Alkuperämaa: Suomi 2012 Pääosissa: Lauri Karo, Venni Uotila, Olivia Ainali, Annu Valonen, Ulla Tapaninen, Martti Suosalo, Juha Muje S

Kotimaisella elokuvalla rivakka alku

Kotimainen elokuva on saanut varsin runsaasti katsojia alkuvuonna - noin kolmannes katsojista meni tammikuussa elokuvateatteriin katsomaan kotimaista elokuvaa. Helmikuu tuo valkokankaalle kaikkiaan neljä uutta suomalaisfilmiä.

Satakuntalaiselle lastenkulttuurille taas tunnustusta

Satakuntalaiset lastenkulttuurin tekijät ovat jälleen saaneet tunnustusta. Taiteen keskustoimikunta on myöntänyt Satakunnan Elävän Kuvan Keskukselle Lapsenpäivä-palkinnon. Palkinto on suuruudeltaan 8 400 euroa. Lapsenpäivä-palkinto myönnetään yhteisölle, joka on tehnyt merkittävää työtä lasten taideharrastuksen tai -kasvatuksen edistämiseksi.

Ansioituneita lastenkulttuurin tekijöitä palkittiin

Ansioituneita lastenkulttuurin tekijöitä on jälleen palkittu. Lastenkulttuurin valtionpalkinnot saivat kirjailijat Sinikka ja Tiina Nopola, ohjaaja Mari Rantasila ja muusikko Satu Sopanen. Nopolat ja Rantasila saivat kukin 5 000 euron ja Satu Sopanen 15 000 euron suuruisen tunnustuksen.

Milkshake oli sarja, jossa saattoi tapahtua ihan mitä vain

Omalaatuinen Milkshake hämmensi tv-katsojia 1994.

Seuraavan elokuvan Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää valittu

Mari Rantasilan ohjaamaan seuraavaan Risto Räppääjä -elokuvaan on valittu uudet lapsinäyttelijät. Ristona räppää Lauri Karo, Nelli Nuudelipäätä esittää Venni Uotila ja Viileän Venlan roolissa nähdään Olivia Ainali.

Kotimainen elokuva kiinnostaa

Kotimaisten elokuvien katsojamäärä on ylittänyt tänä vuonna kahden miljoonan rajan, kertoo Suomen Elokuvasäätiö. Tämä on uusi katsojaennätys. Edellinen ennätys oli vuodelta 1978.

Kotimaisella elokuvalla yli kaksi miljoonaa katsojaa

Kotimaisten elokuvien katsojamäärä on ylittänyt tänä vuonna kahden miljoonan rajan. Se on kaikkien aikojen katsojaennätys. Edellinen ennätys oli vuodelta 1978, jolloin katsojia oli 1 790 000

Kotimaisella elokuvalla ennätysvuosi

Kotimaisten elokuvien katsojamäärä on ylittänyt tänä vuonna kahden miljoonan rajan, kertoo Suomen Elokuvasäätiö. Tämä on uusi katsojaennätys. Edellinen ennätys oli vuodelta 1978.

Kotimaisella elokuvalla menee lujaa

Kotimainen elokuva on suosionsa huipulla. Suomalaiset elokuvat ovat houkutelleet tänä vuonna teattereihin enemmän katsojia kuin viimeiseen 40 vuoteen. Suomen Elokuvasäätiöstä ennustetaan, että kahden miljoonan katsojan haamuraja menee rikki joulun pyhien välipäivinä.

Kotimaiselle elokuvalle odotetaan ennätysviikonloppua

Kotimaisen elokuvan odotetaan yltävän tässä viikonvaihteessa uuteen katsojaennätykseen. Suomen elokuvasäätiö ennakoi, että suomalaisen elokuvan katsojamäärä ylittää viikonlopun aikana 1,8 miljoonan rajan. Yhtä suuriin lukuihin ei ole aiemmin päästy tv- ja videoaikakaudella.

Kotimaiselle elokuvalle odotetaan ennätysviikonloppua

Kotimaisen elokuvan odotetaan yltävän tässä viikonvaihteessa uuteen katsojaennätykseen. Suomen elokuvasäätiö ennakoi, että suomalaisen elokuvan katsojamäärä ylittää viikonlopun aikana 1,8 miljoonan rajan. Yhtä suuriin lukuihin ei ole aiemmin päästy tv- ja videoaikakaudella.

Kotimainen elokuva vetää teatteriin

Suomalainen elokuva on haalinut hyvin katsojia kuluneen vuoden aikana. Vuoden katsotuin kotimainen on Mari Rantasilan ohjaama Risto Räppääjä 320 000 katsojalla. Myös kotimainen dokumenttielokuva on onnistunut elokuvateattereissa erinomaisesti.

Finnish Directors Pull Audiences to the Movies

Finnish films have enticed a record number of movie-goers to theatres this year. By the end of November, Finnish movies had reached nearly 1.8 million viewers. Audience numbers haven't been this high in over 30 years.

Superveljeni sai ykköspalkinnon Oulun elokuvafestivaaleilla

Birger Larsenin ohjaama elokuva Superveljeni on voittanut Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalien ykköspalkinnon. Elokuva kertoo erilaisuudesta ja veljesten keinoista löytää tie autismin sulkeman rajan yli.

Risto Räppääjä -elokuvat täydentymässä trilogiaksi

Suositut Risto Räppääjä -lastenelokuvat ovat saamassa jatkoa. Ohjaaja Mari Rantasila haluaa täydentää elokuvat trilogiaksi, joka olisi hänen perintönsä suomalaiselle lastenkulttuurille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle