Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomalaisten tv-sarjojen nousukiito yltyy: “Meidät tullaan hakemaan kotoa, meille soitetaan, että olisiko mitään, näyttäkää”

Suomessa eletään tv-sarjahuumaa. Nyt myös elokuvantekijät satsaavat paukut tv-draamaan. Nousukiito näkyy jo pulana käsikirjoittajista.

Tom Of Finland Suomen Oscar-ehdokkaaksi

Elokuva kertoo homotaiteilija Touko Laaksosesta.

Tom of Finlandista ei tullut suuren yleisön elokuvaa – tuotantoyhtiö pettyi

Menestystä haetaan nyt ulkomailta. Britanniassa elokuvalle lätkäistiin K18-merkintä.

Antti Holma on tulevassa Cheek-elämäkertaelokuvassa sekä Jare että Jere

Veljeni vartija -elokuvan pääosan esittäjä paljastettiin tiistaina Helsingissä.

Dome Karukoski Tom of Finland -elokuvan seksittömyydestä: Yltiöpäiset orgiat eivät kuuluneet Touko Laaksosen elämään

Tom of Finland -elokuvassa leikataan kuvaan räjähdyksestä, kun miehet suutelevat.

Aalto-yliopiston elokuvaohjauksen professorin valinta nosti tasa-arvokohun

Aalto-yliopiston elokuvaohjauksen professoriksi on valittu latvialainen ohjaaja ja elokuvateoreetikko Dāvis Sīmanis.Tieto valinnasta vuoti julkisuuteen, kun ohjaaja Saara Cantell kysyi Facebook-päivityksessään viikonloppuna, syyllistyttiinkö professorivalinnassa tasa-arvorikkomukseen.

Narcos

Narcos, huumekauppa ja maaginen realismi

Television tiiliskivet – uudet jaksot!

Keskustelusarja tv-sarjoista torstaisin Yle Radio 1:ssä.

Kotikatsomo: Kielletty hedelmä

Kaksi nuorta tyttöä karkaa kotoa etsimään suuria kokemuksia.

Jättiläinen on yksi kuva Talvivaarasta – "Mafia, jonka sisällä kaikkien kuuluu olla samaa mieltä"

Ensi-iltansa 22. tammikuuta saava Jättiläinen on kuvitteellinen mafia-tarina Talvivaaran nikkelikaivoksen synnystä, uhosta ja yhdestä tuhosta. Tarinassa on kuitenkin siteenä niin paljon faktaa, että on olemassa vaara, että fiktiosta voi tulla helposti faktaa parempi tarina.

Kesäkirjat ovat kirjallisuuden pelastus

Kesällä kannattaa lukea klassikko.

Elokuva-alalla uskotaan: "Kilpi saattaa avata suomalaisille ovia Hollywoodiin"

Elokuva-alan asiantuntijoiden mukaan työ kotimaisen elokuvaosaamisen viemiseksi Yhdysvaltoihin alkaa tuottaa hedelmää – mutta hitaasti.

Antti Litja palkittiin merkittävästä elämäntyöstä ja parhaasta miespääosasta

Jussi-palkintoja jaetaan Helsingin Kaapelitehtaalla. Antti Litjan pojanpoika vastaanotti palkintoja isoisänsä puolesta. Tuottaja Aleksi Bardy pokkasi Jussin parhaasta elokuvasta.

Niinistö-dokumentin tuottajayhtiön Bardy: Tarkistus eri asia kuin kielto-oikeus

Dokumentin tuottaneen yhtiön osaomistaja Aleksi Bardy arveli, että esityskiistassa on kysymys väärinkäsityksestä. Kokoomuksen puoluesihteeri syyttää ohjaajaa suullisen sopimuksen rikkomisesta. Bardy katsoi, että vastapuolen olisi pitänyt huolehtia kirjallisesta sopimuksesta, jos sisältöä halutaan kontrolloida tarkasti.

Elokuvan tuottaminen Suomessa on riskibisnes

Pienet markkinat, pääoman vähyys ja levityksen ongelmat rasittavat suomalaisten elokuvayhtiöiden taloutta.

Leijonasydän sulaa rakkauteen Dome Karukosken uutuudessa

Rakkaus voittaa vihan, toistavat perjantaina ensi-iltaan tulevan Leijonasydän-elokuvan tekijät. Elokuvalle on yhteiskunnallinen tilaus, sanoo ohjaaja Dome Karukoski, mutta tarina sai alkunsa käsikirjoittaja Aleksi Bardyn ja ohjaajan omista kokemuksista. Suvaitsevaisuutta opettava elokuva kertoo rasistisen uusnatsin nöyrtymisestä ymmärtämään erilaisuutta. Koko ajan sai keskustella moraalinsa kanssa, sanoo pääosan esittäjä Peter Franzen.

Kotimainen draamatuotanto hengittää taas

Yle kuvaa pitkästä aikaa uutta, kunnianhimoista lasten draamasarjaa. Sarjan kuvaukset käynnistyivät heinäkuun puolivälissä. Ihan sama -nimisen kuusiosaisen sarjan puikoissa on elokuvaohjaaja Jarmo Lampela.

Leijonasydän jätti Kotkaan 150 000 euroa

Kotimainen elokuvatuotanto aloitti kuvaukset Kotkassa, ja viipyi kaupungissa noin kaksi viikkoa. Elokuva ilmestyy syksyllä.

Käsikirjoittajien arvostus hukassa

Elokuva- ja tv-käsikirjoittajat hakevat yhä arvostusta Suomessa. Ala on edelleen ohjaajavetoinen toisin kuin menestysmaissa, kuten käsikirjoittajia suosivassa Tanskassa.

Aleksi Bardysta elokuvatuotannon professori

Bardyn professuuri elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksella on viiden vuoden määräaikainen ja se alkaa 1. tammikuuta 2013.

Aleksi Bardy: Leijonasydän ei ole Joensuun skiniongelman innoittama

Ensi vuonna ensi-iltansa saavan Leijonasydän-elokuvan käsikirjoittaja Aleksi Bardy ei halunnut sijoittaa uusnatseista kertovaa elokuvaa Joensuuhun. Bardyn mukaan Joensuu menneiden vuosien skiniongelmineen nousi esiin keskusteluissa, mutta uusi elokuva kertoo yhden ihmisen tarinaa.

Elokuva-alan ammattilaiset uskovat yli kahden miljoonan katsojalukuihin

Kotimaisilla elokuvilla oli viimeksi vuonna 2010 yli kaksi miljoonaa katsojaa. Suomen elokuvatuottajien keskusliiton puheenjohtaja muistuttaa, että numeroihin ei pidä kuitenkaan kiinnittää liikaa huomiota.

Leijonasydän-elokuvan kuvaukset alkavat Kotkassa maanantaina

Dome Karukosken elokuvan pääosissa on Peter Fanzén ja Leijonasydämen ensi ilta on syksyllä 2013.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Rouva Presidentti, Titaanien raivo ja Kerro, kerro kuvastin

Tällä kertaa ensi-iltaelokuvissa vieraillaan niin sadun kuin toden maailmoissa. Tarujen maailmoihin meidät vievät elokuvat Titaanien raivo ja Kerro kerro kuvastin. Tosielämään meidät johdattaa Aleksi Bardyn ohjaama dokumentti Rouva presidentti, jossa seurataan presidentti Halosen viimeistä virkavuotta.

Rouva presidentti virkansa kahleissa

Ohjaus: Aleksi Bardy Alkuperämaa: Suomi 2012 S

Tarja Halonen kävi katsomassa Rouva Presidentti -elokuvan

Presidentti Tarja Halonen kävi illalla katsomassa viimeisestä virkavuodestaan kertovan Rouva Presidentti -dokumenttielokuvan.

Elokuva presidentti Halosesta ensi-iltaan maaliskuussa

Ohjaaja Aleksi Bardyn dokumenttielokuva tasavallan presidentti Tarja Halosesta tulee ensi-iltaansa 30. maaliskuuta. Rouva Presidentti –elokuvassa seurataan Halosen työtä Suomessa ja ulkomailla ja esitellään myös presidentin arkea.

Maailman surullisin elokuvakohtaus selvitetty

Yhdysvaltalaistutkijat Robert Levenson ja James Gross selvittivät, mikä elokuvakohtaus saa niin miehet kuin naisetkin itkemään.

Kjell Westön Missä kuljimme kerran näyteltiin tv-sarjaksi ja elokuvaksi

Kjell Westön Finlandia-palkittua romaania Missä kuljimme kerran työstetään parhaillaan elokuvaksi ja tv-sarjaksi. Kuvausprojektista tekee harvinaisen se, että elokuva kertoo eri tarinan kuin televisiosarja. Tuotannot ovat herättäneet kiinnostusta Etelä-Amerikassa asti.

Keskustelua elokuvan käsikirjoittamisesta

Idström, Bardy ja Ripatti Kinoklubissa vuonna 2006.

Kielletty hedelmä lankeaa pieniin synteihin

Nuorisotarinoihin erikoistunut Dome Karukoski on naamioinut viimeisimmän ohjauksensa uskonasiaksi. Pinnan alta kuoriutuu moneen kertaan kerrottu tarina aikuistuvien tyttöjen vapaudenkaipuusta. Parasta ovat tytöt itse.

Kaksi kotimaista uutuuselokuvaa kilpailee pääpalkinnosta Göteborgissa

Kaksi kotimaista uutuuselokuvaa kilpailee pääpalkinnosta tänään perjantaina Göteborgissa alkavilla kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Dome Karukosken Kielletty hedelmä ja Jukka-Pekka Valkeapään Muukalainen on valittu kilpailusarjaan 23.1. - 2.2. järjestettävillä elokuvajuhlilla.

Elokuvatuottajat suuttuivat kulttuuriministeri Wallinille

Näytelmäelokuvien tuottajat vaativat laajassa rintamassa lisää tuotantotukea suomalaisille elokuville. Tuottajien mukaan kulttuuriministeri Stefan Wallin (r.) on syönyt sanansa, sillä ministerin lupaamaa 1,2 miljoonan euron lisäystä tuontantotukeen ei ole tulossa.

Aku Louhimiehen tarina

2000-luvun menestysohjaaja haastattelussa.

Nettivetoomus taideaineiden puolesta kerännyt tuhansia nimiä

Internetiin avattu adressi taideaineiden opetuksen puolesta on kerännyt reilusti yli 10 000 allekirjoitusta. Adressilla vastustetaan taideaineiden opetuksen vähentämistä peruskouluissa sekä luokanopettajien ja lastentarhaopettajien koulutuksessa.

Vimman ja Palmgrenin romaanit valkokankaalle

Tuomas Vimman ja Reidar Palmgrenin menestysromaaneista Helsinki 12 ja Lentämisen alkeet tehdään elokuvat. Vimman kirjan kääntää elokuvaksi Helsinki Films. Palmgren on puolestaan sopinut teoksensa muokkaamisesta valkokankaalle Matila & Röhn Productionsin kanssa.