Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvassa näkyy toimittaja Tuukka Pasasen Viikon Tuukka -hahmo pohtivan näköisenä, taustallaan pelkkää valkoista, jossa lukee "Suomi Design".

Viikon Tuukka: Suomalainen design huutaa uusia nimiä ja uutta ajattelua

Suomalainen muotoilu oli ehdotonta kansainvälistä huippua etenkin viime vuosisadan puolivälin jälkeen. Minne ovat muotoilutähdet kadonneet? Mitä muotoilussa nyt tapahtuu?

Aino Aallon suunnittelemia huonekaluja yksityisen keräilijän Pertti Männistön kokoelmasta.

Aino Aalto suunnitteli Savoy-ravintolan sisustuksen, mutta myös paljon muuta – miehensä varjoon jääneen muotoilijan työt saavat oman näyttelyn

Kotkan Sunilan tehtaanjohtajan asunnossa Kantolassa nähdään kesällä keräilijä Pertti Männistön yksityiskokoelmaan kuuluvia esineitä, kuten huonekaluja ja valaisimia.

Aino ja Alvar illallisella Wienissä.

Tänään nostetaan lippu salkoon Alvar ja Aino Aallon kunniaksi – arkkitehtuuri ja muotoilu saivat oman liputuspäivän

Liput liehuvat myös lukuisista Aallon kohteista tunnetussa Jyväskylässä. Kaupungissa ja sen lähistöllä on 29 Aallon suunnittelemaa kohdetta.

Paimion parantola ilmakuvassa

Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun päivä 3.2.

3. helmikuuta lippu salkoon arkkitehtuurille ja muotoilulle.

kirjailija Jari Järvelä poseeraa Kotkan Sunilan terassitalojen edustalla

Kirjailija Jari Järvelä ei pelkää murskata miesneromyyttiä – uudessa romaanissa valokeilaan pääsee Aino Aalto, eikä kuvaus Alvarista ole mairitteleva

Kirjailija Jari Järvelällä on missio. Hän haluaa nostaa valokeilaan naishahmoja, jotka ovat jääneet varjoon historiankirjoituksessa. Hänen uusin romaaninsa kertoo arkkitehti Aino Aallosta.

Aino ja Alvar illallisella Wienissä.

Torstai 26.8.2021 (tv)

Evakuointi. Koliikki. Alvari ja Aino Aalto. Sää.

Alvar Aalon kotitalo

“Rakas Aino ja pikku ressut” – Alvar ja Aino Aallon intiimit kirjeet avaavat näkymän arkkitehtipariskunnan arkeen ja työhön

Alvar ja Aino Aallon elämä ja työ jaksavat kiinnostaa suomalaisia. Lukuisten tietokirjojen jatkumoon on juuri ilmestynyt uusi teos. Rakastan sinussa ihmistä tarjoaa kurkistuksen Suomen tunnetuimman arkkitehtipariskunnan henkilökohtaiseen kirjeenvaihtoon.

Laura Malmivaara, Anja Snellman ja Rosa Liksom.

Millaisia ovat fiktion Tove Jansson ja Aino Aalto, entä miltä tuntuu seksuaalinen häpeä? Autamme sinut kirjasyksyn alkuun näillä 11 vinkillä

Tulossa on laadukas ja runsas kirjasyksy, sillä monet rakastetut konkarit ja kiinnostavat ensikertalaiset julkaisevat uusia teoksia. Kokosimme laajasta valikoimasta yksitoista kiinnostavaa kirjaa. Jutun lopussa voit vinkata omat suosikkisi syksyn uutuuksista.

Aino Aalto

Muodon ja kauneuden liitto – Aino ja Alvar Aalto olivat tasaveroinen työpari

Miksi Aino Aalto on jäänyt miesnero Alvarin varjoon?

EU:n elpymispaketti puhuttaa eduskunnassa

Ylen aamu tänään: Hanhilaumat syövät nurmipellot tyhjiksi ja sotkevat rantoja – mitä valkoposkihanhille pitäisi tehdä? Katso lähetys tästä

Eduskunnan syksyä värittää keskustelu EU:n tukipaketista. Virpi Suutari ja Martti Suosalo tekivät yhdessä dokumentin Aino ja Alvar Aallosta.

Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasali.

Aino ja Alvar Aallosta kuvataan kansainvälistä dokumenttielokuvaa

Elokuvaohjaaja Virpi Suutari ryhmineen kuvaa parhaillaan kansainvälistä dokumenttielokuvaa Aino ja Alvar Aallon elämästä ja tuotannosta.

Uima-allas

Alvar Aallon suunnitteleman Villa Mairean talotekniikka uudistui – jopa ruuvinkannat syynättiin

Noormarkussa sijaitseva, viimeisteltyjä yksityiskohtia täynnä oleva nähtävyys on Japanissa suuri puheenaihe. Huvilan kunnostustyössä valojen väreilläkin oli merkitystä.

Torniolaisen Leena Keräsen nukkekoti.

Sibelius ja Aalto naapuruksina täydellisissä minikodeissaan

Kaksi kolmikerroksista minitaloa kätkee sisäänsä kahden kuuluisan suomalaisen pariskunnan kotimiljöön. Torniolainen nukkekotiharrastaja on rakentanut ja sisustanut kodin Alvar ja Aino Aallolle, joiden naapurista löytyy Sibeliuksen Ainola. Kodit sisältävät herkullisen paljon suomalaista muotoilua.

Artekin Helsingin myymälä.

Artek uuteen osoitteeseen

Nykyisen tilan omistaja vakuutusyhtiö Lähi-Tapiola remontoi rakennuksen ja vuokraa tilat SEB-pankille.

Minna Joenniemi kasarmialueella

10 syytä rakastaa naisarkkitehtia

Ilmaise kunnioituksesi halaamalla taloa

Yle Areena logo.

Aallon työväentalossa tuoksuu teatteri

Jyväskylän työväentalo on ensimmäinen Alvar Aallon Jyväskylään suunnittelema kivirakennus. Se valmistui vuonna 1925 ja on yksi Suomen 1920-luvun klassismin merkittävimpiä edustajia.

Linssin viilausta ja oikean valon odottamista jo 80 vuotta

Turun Kamerat ry:llä on tänä vuonna juhlan paikka, sillä yhdistyksen perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 80 vuotta. Juhlan kunniaksi on julkaistu kirja Turkulainen harrastekuvaaja etsimessä.

Vanhuksen käsi nyrkissä

Kivipuistolaiset elävät arkeaan pakkomuuttojen varjossa

Järvenpään Kivipuiston asukkaat elättelevät vielä toivetta pakkomuuttojensa peruuttamisesta. Kivipuiston tulevaisuutta selvittävä konsultti saa työnsä päätökseen kahden viikon kuluttua.

Savoy-ravintolan lippa.

Savoy on Aalto-diggarille helmi

Tuhannet ihmiset saapuvat edelleen merten ja vuorten takaa Helsinkiin nähdäkseen Aino ja Alvar Aallon vuonna 1937 sisustaman Savoy-ravintolan.

Alvan Aallon Villa Mairea kutsuu virtuaalivieraaksi

Alvar Aallon tunnetuimpiin töihin kuuluva Villa Mairean yksityistalo avaa ovensa internetvieraille 70-vuotispäivänsä kunniaksi. Alvar Aalto -museon koostama verkkonäyttely esittelee talon rakennushistoriaa varhaisista luonnoksista toteutuneisiin yksityiskohtiin.

Aino Aalto -kirjasta vuoden 2004 taidekirja

Arkkitehti Aino Marsio-Aallon elämäntyöstä kertova Aino Aalto -kirja on palkittu Eliel Aspelin -palkinnolla Vuoden taidekirja 2004 -kilpailussa.