Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Savonia-palkinnon voittaja julkistetaan keskiviikkona

Kirjallisuuspalkinnon arvo on 12 000 euroa.

Tulossa huikea kirjasyksy: Jari Tervo, Riikka Pulkkinen, Tommi Kinnunen ja moni muu tunnettu tekijä julkaisee – lue tärpit ja tiedät mistä syksyllä puhutaan

Alkavan syksyn kirjasadosta voi povata kovatasoista. Monet konkarit ja kannuksensa ansainneet nuoret tekijät julkaisevat teoksensa syksyn aikana. Kokosimme syksyn kiinnostavia kirjatapauksia.

Savonia-kirjallisuuspalkinto Asko Sahlbergille: "Meidän täytyy uskaltaa katsoa pimeyttä silmiin, jotta voimme kulkea valoa kohti"

Asko Sahlbergin romaani Amandan maailmat on valittu vuoden 2018 Savonia-kirjallisuuspalkinnon voittajaksi.

Savonia-kirjallisuuspalkinnon saajaksi kuusi ehdokasta

Palkinto jaetaan vuodenvaihteessa. Palkintosumma on 12 000 euroa.

Lue nämä – tiedät mistä puhutaan

Seppo Puttosen tärpit kirjasyksyyn

Savonia-kirjallisuuspalkinto yllätti Virve Sammalkorven täysin: "Uumoilin tälle katoamista hiljaisuuteen"

Virve Sammalkorven arvoituksellinen pienoisromaani Paflagonian perilliset on vuoden 2017 Savonia-kirjallisuuspalkinnon voittaja.

Nämä teokset ovat ehdolla Savonia-kirjallisuuspalkinnon saajaksi

Kuusi teosta kilpailee vuoden 2017 Savonia-palkinnosta. Tänä vuonna palkintosummaa on korotettu.

Inhimillinen tekijä: Kahden maan kameleontit

Kolme miestä tekee tiliä ruotsinsuomalaisuutensa kanssa.

Kesäkirjat ovat kirjallisuuden pelastus

Kesällä kannattaa lukea klassikko.

Lauantai 29.11.2014

Presidentti Sauli Niinistö puhui avioliittolaista. Helsingin ja Pekingin yliopistot tekevät yhteistyötä. Kirjailija Asko Sahlberg on vuoden ruotsinsuomalainen. Marraskuu on ollut Etelä-Suomessa pimeämpi kuin tavallisesti.

Kirjailija Asko Sahlberg on valittu vuoden ruotsinsuomalaiseksi

Ruotsissa asuu noin 710 000 suomalaistaustaista henkilöä kolmessa polvessa.

Putous-tähti ja moninkertainen Finlandia-ehdokas – joku heistä saa vuoden 2015 Savonia-palkinnon

Kirjallisuuden vuoden 2015 Savonia-palkinnon ehdokkaat on julkistettu. Joukossa ovat muun muassa paremmin Putouksesta tunnettu Antti Holma, Pirjo Hassinen sekä Asko Sahlberg.

"Ruotsi otti siirtolaisia liikaa ja joutui ongelmiin"

Ruotsi on ollut paljon pitempään monikulttuurisempi yhteiskunta kuin Suomi tällä hetkellä on ja siksi Suomen kannattaisi ottaa opiksi naapurimaan kokemuksista. Kirjailija Asko Sahlberg on itsekin siirtolainen, muuttanut Heinolasta Göteborgiin parikymmentä vuotta sitten.

Finlandia-palkinnon saaja julkistetaan tänään

Kirjallisuuspalkintoa tavoittelee kuusi teosta. Julkistus on nähtävissä suorana Yle Areenassa.

Savonia-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat julkistettiin

Vuoden 2014 Savonia-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat on valittu. Vuoden 2014 ehdokkaina ovat muun muassa kuopiolainen Marja-Leena Tiainen ja leppävirtalainen Sinikka Tirkkonen. Savonia-kirjallisuuspalkinnon myöntää vuosittain Kuopion kaupunki.

Finlandia-ehdokkaat syynissä: Hohhoijaa ja aivan loistavaa

Ylen kirjallisuustoimittajat Nadja Nowak ja Seppo Puttonen arvioivat tuoreeltaan tämän vuoden Finlandia-ehdokkaat.

Kirjallisuuden Finlandia-kisassa mukana 3 ex-voittajaa - luetko kilpailukirjat?

Kirjallisuuden Finlandia-palkintoa tavoittelee kuusi romaania. Ehdokkaista kolme on jo voittanut Finlandia-palkinnon. Mitä mieltä olet ehdokkaista - luetko kirjat?

Six on short list for 2013 Finlandia prize

The Finnish Book Foundation has announced the six candidates for this year’s Finlandia prize, the most prestigious Finnish literature award.

Asko Sahlbergin Herodes kertoo juonittelusta ja vallanhimosta antiikin Roomassa

Kristinuskon alkuvaiheet, Johannes Kastajan ja Jeesuksen kohtalot ovat keskeisiä Herodes-romaanissa. Pääkertoja on Herodes Antipas, Herodes Suuren poika. Hän hallitsi Galilean ja Parean aluetta. Ruhtinas Herodes kertoo joutuneensa valtaan tahtomattaan, mutta huumautuneensa siitä.

Savonia-palkinnosta kilpailee seitsemän ehdokasta

Kuopion kaupungin jakamasta 10 000 euron Savonia-kirjallisuuspalkinnosta kilpailee seitsemän ehdokasta. Ehdokkaat vuoden 2012 -palkinnon saajiksi ovat Mikkelissä syntynyt Karo Hämäläinen teoksellaan Erottaja, kuopiolaispoliisi Marko Kilpi teoksella Elävien kirjoihin, Savonlinnassa syntynyt Antti Leikas teoksella Melominen, Savonlinnassa syntynyt Maritta Lintunen teoksella Mozartin hiukset, Mikkelissä varttunut Helen Moster teoksella Hylky, Vesannolla opiskellut Asko Sahlberg teoksella Häväistyt sekä Kuopiossa opettajana toiminut Hanna Tuuri teoksella Orapihjalapiiri.

Aamun kirjassa Asko Sahlbergin Häväistyt

Kun työttömyys, köyhyys ja yleinen ahdistus piinaavat ihmisiä kyllin pitkään, he menettävät lopulta itsehillintänsä. Asko Sahlberg muistuttaa siitä miten hauras yhteiskuntarauha lopultakin on. Ihmiset elävät tuhon merkeistä piittamatta ja kieltäytyvät näkemästä tosiasioita, kun kuluttavat päiviään mukavuudenhaluisessa valheessa.

Asko Sahlberg: He

Kauna on huono opettaja. Kiusaamisesta, petoksesta ja ihmismielen arvaamattomuudesta kertoo Asko Sahlbergin He-romaani. Tarina sijoittuu Suomen sodan aikaan 1800-luvun alkuun.

Kirjatärpit kesäksi

Ylen kirjallisuustoimittajat Nadja Nowak ja Seppo Puttonen ovat koonneet vinkkilistan kesälukemistoksi. Listalta löytyy 12 uudehkoa, lukemisen arvoista kotimaista kirjaa.

Aamun kirja

Kauna on huono opettaja. Kiusaamisesta, petoksesta ja ihmismielen arvaamattomuudesta kertoo Asko Sahlbergin He-romaani. Tarina sijoittuu Suomen sodan aikaan 1800-luvun alkuun.

Asko Sahlberg: He

Kauna on huono opettaja. Kiusaamisesta, petoksesta ja ihmismielen arvaamattomuudesta kertoo Asko Sahlbergin He-romaani. Tarina sijoittuu Suomen sodan aikaan 1800-luvun alkuun.

Kulttuurilehtikatsaus 18.1.

Kulttuurilehtikatsauksessa luetaan kirjallisuuslehtiä. Miksi nykyrunous on vaarassa jäädä sisäpiirin puuhasteluksi? Romaanikirjailija taas kokee sikiävänsä kuin kaniini.

Pohjoismaiden kirjallisuuspalkinto Ruotsiin

Pohjoismaiden neuvoston tämän vuoden kirjallisuuspalkinnon on saanut ruotsalainen runoilija Göran Sonnevi. Hän sai palkinnon runokokoelmasta Oceanen.

Finlandia-ehdokkaat julkistettiin

Kirjallisuuden Finlandia- palkintoehdokkaat vuodelle 2004 on julkistettu. Ehdokkaita ovat Pirjo Hassisen Kuninkaanpuisto, Mikko Rimmisen Pussikaljaromaani, Asko Sahlbergin Tammilehto, Helena Sinervon Runoilijan talossa, Jari Tervon Myyrä ja Erik Wahlströmin Tanssiva pappi.