Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sunnuntaina Kainuussa on todettu kolme koronatartuntaa

Kainuun sote muistuttaa, että positiivisen testituloksen tapauksessa henkilö asetetaan eristykseen ja altistuneet karanteeniin, eivätkä nämä määräykset ole vapaaehtoisia.

Sammonkaaren puukerrostalokorttelin rakentaminen alkaa – alkuvaiheessa Kajaaniin lähes sata uutta asuntoa

Kajaanin entiselle linja-autoaseman tontille on suunnitteilla lähes 170 asuntoa kahteen puukerrostalokortteliin. Alkuvaiheessa rakennetaan lähes sata asuntoa, joista yli puolet opiskelijoille.

Kainuussa 15 uutta koronatartuntaa: noin puolet prikaatilla

Osaa tapauksista vielä selvitetään, tartuntojen pääpaino Kajaanissa.

Metsäpeura halutaan pitää villinä – perimän monimuotoisuutta parannetaan eläinten siirroilla

Suomessa on kaksi villiä metsäpeurapopulaatiota. Suomenselän alueen laitamilla vaeltavien metsäpeurojen perimää pyritään monipuolistamaan täydennysistutuksella. Viime viikolla Karstulan metsiin vapautettiin yhteensä seitsemän Kuhmosta lähtöisin olevaa eläintä.

AVI määräsi kokoontumisrajoitukset koko Kainuuseen

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto määräsi torstaina tartuntatautilain mukaiset koronarajoitukset koskemaan koko Kainuun maakuntaa. Rajoitukset käynnistyvät elokuun alussa ja ovat voimassa kolme viikkoa.

Kainuussa 18 uutta koronatartuntaa – kajaanilaisissa ravintoloissa lisää altistumisia

Eilen keskiviikkona todettiin uusia koronatartuntoja Kainuun prikaatilla, Kuhmossa ja Kajaanissa. Uusia karanteeneja tapauksista on määrätty lähes 50.

Kohdunkaulansyövän seulonnat seisahduksissa koronan takia Kainuussa Kajaania lukuun ottamatta

Koronarokotukset vievät terveydenhoitajien työaikaa niin, että normaalitoimintaa on supistettu. Silti papa-kokeita on saatu tehtyä Kajaanissa, mutta lastenneuvolan sekä kou­lu- ja opis­ke­lu­ter­vey­den­huol­lon supistukset jatkuvat.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ei liputa kovien koronarajoitusten puolesta – päätökset Kainuun rajoituksista perjantaihin mennessä

Kainuun koronanyrkki on esittänyt Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle kokoontumisrajoitusten käyttöönottoa. AVI:ssa ei kuitenkaan uskota, että viime talven koviin rajoituksiin päädytään. Päätökset tehdään perjantaihin mennessä.

Tiistain saldo Kainuussa: yhdeksän uutta koronatartuntaa

Koronaviruksen ilmaantuvuus Kainuussa on nyt tasan 100 sataa tuhatta asukasta kohden viimeisen kahden viikon ajalta.

Minkälaisia rajoituksia Kainuuseen nyt tulee, kun koronaviruksen ilmaantuvuusluku on noussut? Katso haastattelu

Kainuulaiset ovat viime aikoina ottaneet terveysviranomaisiin yhteyttä ja kysyneet, ovatko koronan torjumiseen käytettävät keinot tällä hetkellä riittäviä. Tartuntojen lisääntyessä on esitetty myös vaatimuksia tiukemmista rajoituksista.

Pullonkaula koronarokotusten osalta on nyt selätetty Kainuussa: aikoja on hyvin saatavilla

Esimerkiksi kuluvalle ja seuraavalle kahdelle viikolle on uusia ensimmäisen rokotteen aikoja tarjolla saman verran kuin tehosteaikoja.

Kainuun työttömyys laski koronakriisiä edeltävää aikaa matalammalle – poikkeus koko maassa

Kainuun työttömyys on nyt matalammalla tasolla kuin ennen koronakriisiä. Eniten työttömyys väheni kesäkuussa vuoden takaiseen verrattuna Sotkamossa ja Kajaanissa, vähiten Paltamossa ja Hyrynsalmella.

Kainuun koronanyrkki esittää kokoontumisrajoitusten käyttöönottoa tartuntojen hillitsemiseksi

Koronatartuntojen jäljittäminen on vaikeutunut Kainuussa, Kainuun sote pystyy selvittämään nyt noin 90 prosenttia tartunnoista.

Kainuun soten ilmoittamat ja THL:n tartuntaluvut eroavat toisistaan: syy on yksinkertainen

Toisistaan poikkeavat tartuntaluvut ovat hämmentäneet kainuulaisia. Lisäksi Kainuun terveysviranomaisille tulee yhteydenottoja, joissa esitetään huolta koronatorjunnan toimien riittävyydestä. 

Kainuun koronatilanne pahenee edelleen: maanantaina todettu 16 uutta koronatartuntaa

Uusia tartuntoja on kirjava joukko. Osa on ulkomailta saapuneilla henkilöillä. Myös Kajaanin lennolla on voinut altistua sunnuntaina. Koronanyrkki kokoontuu tiistaina heikentyvän koronatilanteen äärelle.

Tänään kerkeää vielä ilmoittaa oman tilinumeron Verohallinnolle, jos haluaa veronpalautuksen viikon päästä tilille

Myös tämän päivän jälkeen voi ilmoittaa tilinumeronsa, mutta palautus tulee myöhemmin tilille.

Kuusi uutta koronatartuntaa – tilanne Kajaanissa edelleen huono

Koronaepidemian kiihtyminen Kainuussa keskittyy lähinnä Kajaaniin. Muissa Kainuun kunnissa tartuntoja on viime viikolla todettu Sotkamossa ja Kuhmossa. Kajaanissa on voinut altistua useassa kohteessa viimeisen viikon aikana.

Viikonlopun koronasaldo Kainuussa: useita tartuntoja, sunnuntain luvut tarkentuvat maanantain aikana

Myös Kainuun prikaatilla on laaja joukko altistunut ja karanteenissa.

Kuhmon Kamarimusiikissa lähes 17 000 konserttikäyntiä: järjestäjät korostavat, että yhtään festivaaliin liittyvää koronatartuntaa ei ole ilmennyt

Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen on tyytyväinen festivaalin onnistumiseen. Taiteilijoiden lisäksi festivaalia oli toteuttamassa 232 työntekijää.

Ravintolarajoitukset alkavat lauantaina muilla kiihtymisalueilla paitsi Kainuussa – kyse oli vain tunneista, tilannetta arvioidaan uudelleen ensi viikolla

Kiihtymisvaiheessa ovat Kainuun lisäksi Kymenlaakso, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Uusimaa ja Varsinais-Suomi. Kainuuseen ravintolarajoituksia ei kuitenkaan vielä määrätty.

Kajaanin lentokentän bussivuoroihin muutoksia tulevalle viikonlopulle

Esimerkiksi lauantaina illasta ja sunnuntaina puolenpäivän aikaan on ylimääräiset vuorot. Sunnuntai-illan vuorot ajetaan normaalisti.

Koronatartuntojen määrä kasvaa Kainuussa – Kajaanissa Rastitien kehitysvammaisten lasten yksikössä toiminnan rajoituksia

Torstailta tiedossa on seitsemän uutta tartuntaa. Osa liittyy jo tiedossa oleviin tartuntoihin. Karanteeneja on nyt määrätty seitsemän, mutta Kainuun sotesta arvioidaan määrän kasvavan huomattavasti runsaiden kontaktien vuoksi.

Ravintolarajoituksia ei tule Kainuuseen: pandemiapäällikkö epäilee, ettei tämän hetken tartuntoja olisi pystytty estämään rajoituksilla

Kainuussa koronatartunnat on saatu viime aikoina pääosin vapaa-ajan vietossa, eikä yleisötapahtumissa tai ravintoloissa ole todettu laajalti leviäviä tartuntoja. Tällä hetkellä Kainuun soten tartunnanjäljitys on täystyöllistetty.

Paras mansikka-aika alkaa olla jo ohi Kainuussa

Mansikka kypsyi tänä vuonna huomattavasti viime vuotta aikaisemmin. Esimerkiksi Paltamon Mieslahdessa Elorinteen mansikkatilalla sesonki alkoi juhannukselta. Tilalla ollaan tämän vuoden satoon tyytyväisiä.

Kajaanissa on todettu seitsemän uutta koronatartuntaa – osassa kyse kontakteista aiemmin altistuneisiin

Tartunnanjäljityksessä on viivettä tapausmäärien ja niihin liittyvien runsaiden kontaktien vuoksi. Samoin testiajanvarauksessa on ruuhkaa. Negatiivinen testitulos ei kumoa karanteenia, muistuttaa pandemiapäällikkö.

Rokotusajanvaraus on ruuhkautunut Kainuussa: jonoa puretaan mahdollisimman nopeasti

Koronarokotusten ajanvaraus on avoinna Kainuussa kaikille yli 16-vuotiaille sekä 12–15-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. Aikuiset varaavat ajan ensisijaisesti Omasoten kautta.

Tänään torstaina selviää, tuleeko Kainuuseen ravintolarajoituksia

Ravintolarajoituksia on Ylen tietojen mukaan tulossa kaikille kiihtymisvaiheen alueille. Kainuu siirtyi kiihtymisvaiheeseen alkuviikosta.

Koronan ilmaantuvuus on Kainuussa ennätyksellisen korkealla – mitä tilanteesta ajatellaan Kajaanissa?

Koko Kainuun maakunta on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Tartuntoja on tullut pääasiassa vapaa-ajan vietossa ja lähes kaikki tartunnat ovat jäljitettävissä.

Luonnonmarjojen sadoissa Kainuussa suuria eroja – mustikkaa on tulossa niukasti, puolukkaa hyvin ja lakan sadosta odotetaan tavanomaista

Lakka kukki runsaana, mutta pölytystulos jäi keskinkertaiseksi. Raakileiksi kukista päätyi vain noin neljännes. Puolukan pölytys vuorostaan onnistui hyvin. Vallitseva kuivuus on vaikuttanut mustikan satoon Kainuussa.

Neljä uutta koronatartuntaa Kainuussa: kaksi oli jo valmiiksi karanteenissa

Kainuun sote muistuttaa, että koronatilanne Suomessa on heikentynyt hiljalleen useiden viikkojen ajan ja ennusteet osoittavat tartuntojen yhä lisääntyvän. Koronavirus voi aiheuttaa vakavia ja pitkäkestoisia oireita myös nuorille ja perusterveille.

Kainuu on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen: koronanyrkki suuntaa viestiä nuorille, sillä tilanteen rauhoittuminen helpottaisi koulujen alkua

Kainuun ilmaantuvuusluku on korkeampi kuin koskaan aiemmin. Viime viikolla koronatestejä otettiin 1600 kappaletta. Lähes kaikki tartunnat ovat jäljitettävissä.

Kainuuseen houkutellaan kirjallisuusmatkailijoita mobiilisovelluksella – testasimme uuden sovelluksen, katso video

Kainuu on kirjallisuuden maakunta. Esimerkiksi nimikkoseuroja eri kirjailijoille on poikkeuksellisen paljon. Nyt Kainuuseen houkutellaan kirjallisuudesta kiinnostuneita matkailijoita mobiilisovelluksen avulla.

Kainuuseen 32 poikkeuslupaa karhun metsästykseen – lupia kohdennettiin Kuhmoon ja Sotkamoon

Poikkeuslupia haettiin neljällä hakemuksella Kuhmoon, Sotkamoon, Kajaaniin sekä Ristijärven, Paltamon ja Puolangan eteläosan muodostamalle alueelle. Metsästyskausi alkaa 20. elokuuta.

Kainuussa kolme uutta koronatartuntaa: kaksi Kajaanissa ja yksi Sotkamossa

Kainuun sotesta kerrotaan, että tartuntamäärien kasvu ja viruksen leviäminen keskittyy nyt erityisesti 15–25 -vuotiaisiin. Tämän vuoksi varotoimet ovat erityisen tarpeellisia nuorten keskuudessa.

Kainuun hirviluvat laskivat lähes viidenneksen viime vuodesta – lupia noin 1 900

Kainuuseen on myönnetty tulevalle syksylle 1 895 hirven pyyntilupaa. Määrä väheni vajaan viidenneksen edellisestä vuodesta. Yhdellä luvalla voi kaataa aikuisen hirven tai kaksi vasaa. Riistakeskus arvioi, että kokonaissaalis nousee 2 300 hirveen.

Kuhmon Kamarimusiikissa jo 8 000 kävijää – useat konsertit ovat loppuunmyytyjä

Viikko sitten alkanut festivaali jatkuu neljän konsertin päivävauhdilla vielä tämän viikon lauantaihin asti, jolloin se huipentuu Beethovenin yhdeksännen sinfonian uuden kamarisovituksen esitykseen.

Sunnuntailta viisi uutta koronatartuntaa – koronanyrkki kokoontuu tiistaina

Tartuntoja on kahden viikon aikana ollut lähes 50. Koronanyrkki kokoontuu huomenna tiistaina, eli alkuviikosta selviää, onko Kainuu siirtynyt kiihtymisvaiheeseen.

Riikka-rajuilman aiheuttamat sähkökatkot on saatu korjattua Kainuussa

Alkanut viikko on viileämpi kuin viime aikoina on totuttu.

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: lähihoitaja kertoo, miten menetti tuhansien palkkasaatavat, tapasimme Kuhmosta pelastetun karhunpennun

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit viikolla arjen kiireessä ohittaa.

Orpo Aina-karhu itkee hoitajansa perään ja haluaa jopa nukkua tämän vieressä – asiantuntijan mukaan läheinen suhde voi aiheuttaa ongelmia

Orpo karhunpentu on todella leimaantunut isäntäänsä, eikä halua olla hetkeäkään yksin. Miten petoeläin voi kiintyä ihmiseen? Pyysimme asiantuntijaa avaamaan villieläimen sielunmaisemaa.

Kiima-aika sai uroskarhut kuumiksi: katso videolta, kun karhut ottavat rajusti yhteen – silminnäkijä: "Oli aikamoinen tilanne"

Retkeilyä harrastava kaveruskolmikko oli karhunkatselupaikalla Kuhmossa, kun kaksi uroskarhua otti yhteen. Tutkimusprofessori toteaa, ettei tappelu voi johtua pelkästään suupaloista.

Kahdeksan uutta koronatartuntaa Kainuussa – Käpymetsän päiväkodissa Sotkamossa viisi tartuntaa

Kainuun sote kehottaa nyt erityiseen varovaisuuteen oman perhe- tai lähipiirin ulkopuolisissa kontakteissa. Tartuntojen nopea kasvu lisää altistumisen mahdollisuuksia erityisesti nuorten kohtaamisissa, mikäli varotoimia ei noudateta.

Kesä toi koronaväsymyksen Kainuuseen: sairastuneiden ja altistuneiden toivotaan auttavan viranomaisia tartunnanjäljityksessä

Kainuun viimeaikaisissa tartunnoissa on ollut vaikeuksia saada selville ihmisten liikkumista ja sitä kautta altistumispaikkoja sekä altistuneita henkilöitä.

Kajaanissa kaksi uutta koronatartuntaa – tartunnat painottuvat nyt nuoriin

Nuorten suosimissa ajanviettopaikoissa ja esimerkiksi kotibileissä on tällä hetkellä kohonnut riski koronatartunnalle. Sote vetoaakin nyt, että sairastuneet ja altistuneet auttavat avoimesti viranomaisia lisätartuntojen estämiseksi.

Sotkamon viikonlopun koronatartunnoista yksi oli päiväkodin työntekijällä – 12 lasta ja kaksi työntekijää asetettu karanteeniin

Lisäksi Kajaanissa on todettu yksi uusi koronatartunta. Karanteeniin on asetettu viisi henkilöä. Tartunnanjäljitys on meneillään.

Ko­ro­na­ro­ko­tus­ten ajan­va­raus on jäl­leen avoin­na kai­kil­le 16 vuot­ta täyt­tä­neil­le Kai­nuus­sa asu­vil­le

Kainuun sote haluaa oikaista liikkeellä olevia huhuja, joiden mukaan Kainuuseen tarkoitettuja eriä ei olisi toimitettu käytettäväksi tai rokotteita ei olisi varaa hankkia.

Metsäpalon vaaraa kuvaava indeksi on lähes tapissa Kainuussa: torstaina puolenpäivän aikaan astuu voimaan avotulen tekokielto

Kainuun metsät ovat niin kuivia, että suurpalon mahdollisuuden todennäköisyys on erittäin suuri.

Helteet ovat jatkuneet pitkään Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla – ennätykset paukkuvat pian

Lämmin hellesää voi rikkoa päivien kestossa pian ennätyksiä Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Kajaanin lentoaseman ennätys on 14 hellepäivää putkeen ja se on vuodelta 1972. Sääennusteiden mukaan paahtavat hellepäivät jatkuvat torstaihin saakka.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle