Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Loimaa etenee koulujen lakkautussuunnitelmien kanssa – kouluverkkoselvitys vielä kaupunginhallitukseen ja valtuustoon

Ensi vuosikymmenen loppuun mennessä yläkoulut keskitettäisiin Puistokadun kouluun.

Bike: Yllätys! Historiaa tehnyt Niki Tuuli lähtee lähes kylmiltään Superbike-kilpailuun Alastaroon

Moottoripyörälehti Bike kertoo, että Niki Tuuli kilpailee heinäkuun lopussa Road Racingin SM-osakilpailussa.

Viljasato jopa alle puolet tavanomaisesta – maitotilallinen valitsee jo teuraaksi meneviä lehmiä heinäpulan vuoksi

Pahimmin kuivuus koettelee Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan peltoja.

Satakuntalaisten hakemat sudenkaatoluvat hylättiin

Eteläiseen Satakuntaan oli haettu poikkeuslupaa kolmen suden kaatamiseen.

Luonnonsuojelupiiri: Suden kaatoluvalle Köyliöön ei perusteita

Riistakeskus on myöntänyt poikkeusluvan yhden suden kaatamiseen Köyliön seudulle.

Riistakeskus myönsi luvan yhden suden kaatamiseen Köyliön seudulle

Alueen metsästysseurat hakivat lupaa kahdeksan suden kaatamiseen.Toistuvat susihavainnot asutuksen läheisyydessä ovat aiheuttaneet turvattomuuden tunnetta alueen asukkaissa.

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä tukea Alastaron, Uudenkaupungin ja Someron liikuntahankkeille

Ministeriön rahoitussuunnitelmassa on mukana kolme varsinaissuomalaista kohdetta.

Puinneilla on kiire, ettei vilja ala itää tähkässä

Viljanpuinti on päässyt käyntiin Varsinais-Suomessa. Viljelijät odottavat kuivaa ja aurinkoista säätä. Sadon määrä on jopa normaalia suurempi.

Entisaikojen kummitustarinoita

Kummitustarinat olivat yleisiä entisaikoina.

Seireenin kutsu – Niki Juuselan päivä F1-kuskina

Yle Urheilun Niki Juusela pääsi testaamaan Williamsin F1-autoa Alastaron moottoriradalla. Lue, millainen kokemus oli!

Video: Niki Juusela testasi F1-autoa – "Elämäni parhaat 15 minuuttia!"

Yle Urheilun Niki Juusela ajoi elämänsä ensimmäisen kerran Formula 1 -autoa Alastaron moottoriradalla. Kokemus Williamsin ratissa oli luonnollisesti ikimuistoinen. Katso toimittajan testiajo kuvaa klikkaamalla!

Menestyvän matkailutilan pitää olla aito – "Täällä me elelemme ja ihmiset käyvät katsomassa"

Maatilamatkailu ei voi rakentua kulissien varaan. Näin arvioi palkitun Kanniston kotieläintilan isäntä Tauno Suominen. Hänen mukaansa koreiden kuvien takaa paljastuu aina totuus. Loimaan Alastarolla sijaitsevalla tilalla on jatkuvasti jokin paikka rempallaan, mutta se ei tilan isäntäparia haittaa.

Paraisten vastaanottokeskusta ei oteta käyttöön

Turun Sanomien tietojen mukaan maahanmuuttovirasto peruuttaa valmisteilla olevan maahanmuuttokeskuksen avaamisen.

Loimaan vastaanottokeskuksen käyttöönotto peruuntui vähäisen kysynnän takia

Maahanmuuttoviraston mukaan turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt siinä määrin, että uusia majoitustiloja ei tällä hetkellä tarvita.

Loimaan vastaanottokeskus avataan aikaisintaan tammikuun alussa

Parhaillaan käynnissä on työntekijöiden valinta. Alastarolle avattava vastaanottokeskus on poikkeuksellinen, koska samassa rakennuksessa voi asua myös kantaväestöön kuuluvia.

Loimaalla tiedotustilaisuus turvapaikanhakijoista – "Voi sieltä ärräpäitäkin tulla"

Loimaan kaupunki on päättänyt varata Alastarolta vanhan päiväkodin sekä kerrostalo- ja rivitalohuoneistoja noin sadan turvapaikanhakijan vastaanottamiseksi. Asiasta järjestetään infotilaisuus torstaina. Kaupunginjohtaja odottaa asiallista keskustelua.

Loimaa vastaanottaa turvapaikanhakijaperheitä

Loimaan kaupunginhallitus on hyväksynyt turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamisen Alastaron vanhan päiväkodin tiloihin ja kaupungin vuokra-asuntoihin. Keskukseen sijoitetaan perheitä.

Turvapaikanhakijoita tyhjiin vuokra-asuntoihin Loimaalla?

Suomen Punainen Risti on valmis vuokraamaan Loimaalta tilat turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamiseksi. Noin 150 tulijaa majoitettaisiin Alastarolla sijaitseviin tyhjiin vuokra-asuntoihin.

SPR suunnittelee uutta vastaanottokeskusta Turkuun

Uusi vastaanottokeskus voisi aloittaa toimintansa Turun Mäntykodissa jo marraskuussa. Jos uusi vastaanottokeskus perustettaisiin, voisi SPR purkaa hätämajoitustiloja.

Kaupan pakasteallas paloi yöllä Loimaalla

Pakastealtaan tulipalo aiheutti merkittävät savuvahingot Siwa-myymälässä Loimaan Alastarolla keskiviikon vastaisena yönä.

Vaarallista savua levisi ilmaan Loimaalla – rekan ulosajo sulki kakkostien

Pelastuslaitos on antanut vaaratiedotteen Loimaalle Kojonperälle. Alueen ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa, kunnes palo saadaan sammumaan ja vaaratiedote puretuksi.

Sillä siivet, joka saa pitää juuret

Neljävuotiaana Muolaan pitäjästä evakkoon lähtenyt Raija Himanen on kokenut avun saannin omassa elämässään. Tämä kokemus auttaa ymmärtämään, että hädän tunne on samanlainen aikaan, ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Mika Kallio vaihtamassa tallia: "Siellä on pari hyvää vaihtoehtoa"

Moto2 MM-sarjaa ajavan Mika Kallion kausi on ollut alavireinen. Loppukaudella hän tavoittelee ainoastaan toimivaa pyörää.

Kakko ja Mäkitalo vahvassa golfvireessä

Roope Kakko ja Jaakko Mäkitalo onnistuivat lauantain golfkierroksella ja saivat tuloskorttiinsa 68 lyöntiä Prahan lähistöllä pelattavassa ET-kiertueella.

Autolla läpi kaupan ovesta – poliisi epäilee kaljavarkaita myös tuhopoltosta

Kahden miehen epäillään murtautuneen Auran Saleen rysäyttämällä auton päin liikkeen ulko-ovia. Miesten epäillään sytyttäneen omakotitalon tuleen seuraavana aamuna.

Omakotitalo palaa Loimaan Alastarolla

Pelastuslaitos sai hälytyksen kahdeksan jälkeen. Palokunnan saapuessa paikalle rakennus oli jo osin romahtanut.

Loimaa suunnittelee palkankorotuksia lääkäripulan helpottamiseksi

Terveyskeskuslääkäreiden sijaisista on pulaa eri puolilla Varsinais-Suomea. Loimaalla tammi-helmikuussa puuttui kahden lääkärin työpanos, ja jonot vastaanotoille olivat jopa lähes kaksi kuukautta. Nuoria lääkäreitä houkutellaan paikkakunnalle eri keinoin.

Ralli lähti käsistä Alastarolla – siirtonurmikentän tuhoajasta palkkio

Joku päätti viikonloppuna kokeilla Alastarolla, kuinka autoilu sujuu moottoriradan viereisellä siirtonurmen kasvatuskentällä. Vahinkojen suuruus selviää vasta keväällä.

Loimaan kirjastoverkkoon suunnitellaan supistuksia

Kirjastopalveluselvitys suosittaa Virttaan lainausaseman toiminnan lopettamista. Lisäksi Mellilän, Alastaron ja Hirvikosken kirjastojen aukiloajat lyhenisivät.

Jukka Honkavuori rata-autoilun tuplamestariksi

Rovaniemeläinen Jukka Honkavuori ajoi FinRace  Porsche  GT3 Trophy luokan Suomen  mestariksi viikonloppuna Vetelin Kemoran radalla.  Hän ajoi viimeisen osakilpailun varmistellen sijoille kolme ja neljä. Samalla Jukka Honkavuori  varmisti jo tässä vaiheessa  FinRace-sarjan yhteydessä ajetun  Porsche GT3 Cup –sarjan mestaruuden jo ennen viimeistä 23.8  Alastaron osakilpailua.

Hämeenlinna saamassa F4 -osakilpailun – Mika Salo: "Meidän puolelta kaikki on selvää"

Ahveniston moottoriradalla saatetaan ensi vuonna ajaa F4 -osakilpailu. Venäläismiljardööri Boris Rotenberg perustaa ensimmäisen kansainvälisen F4 -moottoriurheilusarjan. Sen osakilpailut ajetaan Venäjällä ja Virossa sekä todennäköisesti Suomessa. Ahveniston lisäksi kilpaa ajettaisiin myös Alastarossa. Radat tarvitsevat vielä hyväksynnän kansainvälisen autourheiluliiton (FIA) vaatimusten täyttämisestä, kertoo Rotenbergin moottoriurheiluasioita hoitava Mika Salo.

Siirrettävä festarivessa – klassikko joka pitää pintansa

Festivaaleilta tuttu muovinen koppivessa on kaikkien tuntema klassikko. Näin keskikesällä vessoja kuljetetaan kuorma-autolasteittain ympäri Suomea mitä erilaisimpiin tilaisuuksiin aina asuntomessuista Alastaron autokilpailuihin ja Pori Jazzeista yksityishenkilöiden pihajuhliin.

Migrating swans causing more power cuts

Energy provider Sallila says that this spring has seen an exceptional number of electricity outages caused by migrating swans flying into power cables – though the effects are often more damaging for the swans themselves than homeowners.

Joutsenet aiheuttaneet sähkökatkoja muuttomatkallaan

Sallila Energia kertoo, että tänä keväänä on ollut poikkeuksellisen runsaasti joutsenten aiheuttamia sähkökatkoja. Joutsenet lentävät muuttomatkoillaan sähköjohtoihin.

Lentäjän kuolema Alastarolla johtui arviointivirheestä

Suomen Ilmailuopiston opiskelija kuoli lento-onnettomuudessa Alastarolla toukokuussa 2012. Tutkimuksissa on ilmennyt, että lentäjä poikkesi suunnitellulta reitiltä ja jäi kaartelemaan moottoriradan yläpuolelle. Jyrkän kaarron aikana kone sakkasi ja opiskelija menetti hallinnan traagisin seurauksin.

Maalaisjoulu kiinnostaa kaupunkilaisperheitä

Joulun vietto kodin ulkopuolella kiinnostaa yhä useampia. Tänä vuonna Kanniston tilalle olisi ollut useita satoja tulijoita, mutta kaikki halukkaat eivät mahdu joulun viettoon.

Kouluinvestoinnit kuumentavat tunteita Loimaalla

Loimaalla tehtiin päätös suuresta investoinnista lähellä keskustaa sijaitsevaan kouluun. Reuna-alueilla kannetaan huolta omien koulujen säilymisen puolesta.

Alastarolta varastettiin VTT:n mittausasemarakennus

Kahdeksan neliön kokoinen asemarakennus vietiin Virttaalla sijaitsevan lentokoneiden varalaskupaikan lähistöltä syyskuun viimeisen viikon aikana.

Kännykkäkielto ja Kimin mattamusta Lada

Myös Kimi Räikkönen on ajanut aikanaan Koiranen GP:n kalustolla.

Motoristi kuoli Alastaron moottoriradalla

60-vuotiaan moottoripyöräilijän epäillään saaneen sairauskohtauksen kesken ajoharjoittelun.

Loimaa sulkee kirjastonsa kolmeksi viikoksi

Kirjastot sulkeutuvat viikon kuluttua henkilökunnan lomautusten vuoksi.

Mellilän ja Hirvikosken terveysasemat nuijan alle

Loimaan perusturvalautakunnan mukaan Loimaan terveysasemaverkko on nykyisillään liian haavoittuvainen. Esimerkiksi pienille asemille on vaikeaa löytää sijaisia lääkärien sairauslomien ajaksi.

Ralliautokyytiä Nenäpäivän hyväksi Alastarolla

Alastaron moottorirata täyttyi uteliaista silmäpareista lauantaina. Ilman täytti poikkeuksellisesti ralliautojen moottorin jylinä. Nuoret rallikuskit kyyditsivät innostunutta yleisöä Nenäpäivän rallitapahtumassa.

Alastaron onnettomuuskone oli teknisesti kunnossa

Suomen Ilmailuopiston historian pahin onnettomuus ei johtunut koneen teknisestä viasta. Oppilaan kuolemaan toukokuussa johtaneita tapahtumia tutkitaan edelleen.

Mika Kallio: Tulokaskuskien määrä Suomessa huolestuttaa

Road racingin huipulla kilpailevat Mika Kallio ja Niklas Ajo vierailivat Alastarolla seuraamassa kansallisen tason kilpailua. Suomalaisten lupausten mahdollisuudet maailmalle ovat heikentyneet.

Timo Kaunisto lähtee puheenjohtajakisaan luottavaisena

Alastarolainen Kaunisto on ollut puheenjohtajagallupeissa peränpitäjänä. Hän aikoo haastaa muut ehdokkaat perinteisillä arvoilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle