Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mielenosoittajia kadulla.

Iran teloitti hallitusta vastustaneen mielenosoittajan – kyseessä ensimmäinen vahvistettu tapaus

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan Iranin viranomaiset hakevat kuolemantuomioita ainakin 21 ihmiselle protesteihin liittyen.

Qatarissa juhlittiin sunnuntaina sitä, että MM-kisojen alkuun on tasan vuosi. Keskellä Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino.

Euroopan jalkapalloliitot antavat painetta Fifalle Qatariin liittyen – Amnestyn Johansson uskoo Infantinon pään kääntyvän

Kymmenen Euroopan jalkapalloliittoa vaati sunnuntaina Fifaa perustamaan korvausrahaston siirtotyöläisille sekä avaamaan siirtotyöläisten tukemiseen keskittyvän keskuksen Dohaan.

Tavarakonttiin suljettu nainen - teemakuva ihmissalakuljetuksesta

Turvapaikanhakijoita on kidutettu ja otettu mielivaltaisesti säilöön – Amnesty syyttää Latviaa ihmisoikeusloukkauksista

Amnestyn raportin mukaan Latvian viranomaiset ovat pahoinpidelleet ja käännyttäneet takaisin Valko-Venäjältä tulleita irakilaisia ja afganistanilaisia turvapaikanhakijoita.

Poliisit ottivat kiinni 24. syyskuuta Sri Lankan hallitusta vastustavan protestoijan Colombossa.

Amnesty: Sri Lankassa hengenvaarallinen pula ruuasta ja lääkkeistä

"Viime kuussa emme syöneet kahteen päivään, sillä meillä ei ollut mitään, mistä tehdä ruokaa."

Afganistanilaisia pakolaisia Iranilaisella pakolaisleirillä.

Amnestyn raportti: Iranin ja Turkin viranomaiset ampuvat ja käännyttävät rajalta turvaa hakevia afganistanilaisia

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin julkaiseman raportin mukaan Iranin viranomaiset ovat tappaneet ainakin 11 rajan ylitystä yrittänyttä afganistanilaista. Surmattujen määrän epäillään todellisuudessa olevan merkittävästi suurempi.

Mielenosoittaja vaatii kyltissään sotarikosten tekijöiden saattamista vastuuseen.

Amnesty pahoitteli kohua herättänyttä Ukraina-raporttiaan: "Olemme pahoillamme sen aiheuttamasta ahdistuksesta ja vihasta"

Järjestön torstaina julkaistu raportti on aiheuttanut laajaa paheksuntaa erityisesti Ukrainassa.

Oksana Pokalchuk puhuu mikrofoniin.

Amnestyn Ukrainan puolustusvoimia arvosteleva raportti herättää raivoa Ukrainassa – järjestön Ukrainan-toimiston johtaja jätti tehtävänsä

Amnesty on puolustanut raporttiaan, jossa se sanoo Ukrainan armeijan vaarantaneen siviilejä. Järjestön Ukrainan edustajan mukaan Ukrainalle ei annettu tarpeeksi aikaa vastata raportin väitteisiin.

Pelastustyöntekijät siivovat tuhoutuneen rakkennuksen raunioilla.

Amnesty syyttää Venäjää sotarikoksista Harkovassa: Satoja siviilejä kuollut summittaisissa pommituksissa

Rypälepommi-iskut ovat Amnestyn mukaan olleet summittaisia, sillä niitä ei voi kohdistaa tarkalle alueelle. Ihmisoikeusjärjestö vaatii, että iskuihin syyllistyneet joutuvat vastuuseen.

Mielenosoittaja selin korkeimman oikeuden edessä Washingtonissa.

Järjestö: Lukašenka käyttää Ukrainan sotaa tekosyynä kuolemanrangaistuksien lisäämiselle – vallankäyttö saa äärimmäisiä muotoja kriisiaikoina

Kuolemantuomioita langetettiin ja teloituksia toimeenpantiin viime vuonna ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan edellisvuotta enemmän.

Tyhjä katu

Amnesty: Ihmisoikeudet saivat väistyä koronarajoitusten tieltä monissa maissa

Monin paikoin abortin saaminen vaikeutui, seksityöntekijöitä pahoinpideltiin ja asunnottomia sakotettiin koronasulkujen aikana, ihmisoikeusjärjestö kertoo.

Ukrainalainen naissotilas seisoo vartiossa hiekkasäkkien takana.

Seksuaalinen väkivalta herättää pelkoa Ukrainan konfliktin pahenemisesta – Amnestyn asiantuntija: "Sellainen lietsoo molempien osapuolten raakuutta"

Raiskausten ja seksuaalisen väkivallan määrää Ukrainassa ei tällä hetkellä tiedetä. Tapauksia paljastuu sitä mukaa, kun Ukraina saa haltuunsa Venäjän joukkojen valtaamia alueita.

Ukrainalainen sotilas kävelee kadulla tuhojen keskellä.

Amnesty Finland chief: "Horrific" civilian killings in Ukraine most likely question of war crimes

Russian troops in Ukraine are suspected of having killed hundreds of civilians, according to Ukraine's Prosecutor General Iryna Venediktova.

Suomen-osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson, Amnesty International ja
Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kaari Mattila.

Ukrainassa paljastuvat sotarikokset eivät yllätä ihmisoikeusjärjestöjä – Amnestyn toiminnanjohtaja: "Butšassa on tapahtunut kauheita"

Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kaari Mattila näkee uusimmat veriteot vuosia sitten alkaneena julmuuksien jatkumona.

Niina Laajapuro, Amnestys verksamhetsledare i Finland.

Amnesty jahkeraporttas čalmmustahttet maid sámiid olmmošriektečuolmmaid: Ruoŧas leat ovddidan ruvke- ja bieggafápmofidnuid sámiid miehtama haga

Amnesty International lea almmustahttán jagi 2022 jahkeraportta. Raporttain Suomas ja Ruoŧas leat máinnašuvvon maiddái sámit.

Mies kävelee tarvikkeiden kanssa pommituksissa tuhoutuneiden talojen ohitse.

Venäjän sotatoimet Ukrainassa pohjaavat järjestelmällisiin ihmisoikeusloukkauksiin Euroopassa, sanoo Amnesty

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan ihmisoikeuspuolustajien, riippumattoman median ja kansalaisyhteiskunnan hiljentäminen on luonut otollisen maaperän Venäjälle hyökätä Ukrainaan.

Ihmisiä jonottamassa sotilaiden vartioimalla tarkastuspisteellä.

Amnesty syyttää Israelia apartheidista – "Palestiinalaisilta riistetään järjestelmällisesti ihmisoikeudet"

Amnesty on jo toinen tunnettu kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö, joka sanoo Israelin toimia apartheidiksi. Israel sanoo raporttia todellisuudesta vieraantuneeksi.

Eurooppaan pyrkiviä turvapaikanhakijoita ja siirtolaisia kuljettanut vene Välimerellä toukokuussa. Veneestä pelastettiin ihmisiä Sea-eye 4 -alukselle.

Kreikka syyttää turvapaikanhakijoita auttaneita avustustyöntekijöitä vakoilusta, ihmisoikeusjärjestöjen mukaan oikeudenkäynti on farssi

Kreikassa on alkanut oikeusprosessi, jossa 24 avustustyöntekijää syytetään erilaisista rikoksista liittyen heidän toimintaansa turvapaikanhakijoiden auttamiseksi Kreikkaan.

Jalkapalloammattilaiset seisovat nurmikentällä ja heidän paidoissaan on kirjaimet, joista muodostuu sana humanrights.

Siirtotyöläisiä sortavan Qatarin lupaamat uudistukset paljastuivat sanahelinäksi – Amnestyn Suomen osaston johtaja ihmettelee, miksi Fifa ei kerro kaikkea

Qatarin tekemät lakiuudistukset eivät toteudu käytännössä, paljastuu Amnestyn alkuviikosta julkaisemasta raportista. Maassa on määrä pelata vuoden päästä jalkapallon miesten maailmanmestaruudesta.

Väkijoukko rajanylityspaikalla Afganistanista Pakistaniin.

Amnesty: Maailma lupasi auttaa afganistanilaisia, mutta vastassa oli suljettuja rajoja ja laittomia käännytyksiä

Amnesty kartoitti, miten muut maat ovat kohdelleet kotimaastaan paenneita afganistanilaisia. Järjestö vaatii välitöntä loppua käännytyksille ja karkotuksille.

Rajavartijoita Puolan ja Valko-Venäjän rajalla. Rajalinjalla afganistanilaisia pakolaisia.

Puola jatkaa poikkeustilaa Valko-Venäjän vastaisella rajalla – toimittajien tai avustusjärjestön pääsy alueelle pysyy kiellettynä

Puola on lähettänyt rajalle tuhansia sotilaita estääkseen pakolaisten ja siirtolaisten tulon maahan.

Afganistanilaisia pakolaisia Puolan ja Valko-Venäjän rajalla 20. syyskuuta. Sotilaat estävät heidän kulkuaan.

Amnesty: Puola käännytti afganistanilaisia laittomasti Valko-Venäjälle

Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn selvityksen mukaan useat afganistanilaiset olivat elokuussa päässeet Puolan maaperälle. Puola ei halua myöntää Valko-Venäjän kautta tuleville siirtolaisille turvapaikkoja.

Afganistanilaiset naiset osoittavat mieltään.

Ihmisoikeusjärjestöt arvostelevat Talibania vakavista rikkomuksista – huoli naisten sulkemisesta yhteiskunnan ulkopuolelle kasvaa

Afganistanissa näkyy lisää merkkejä siitä, että Taliban-liike muutospuheistaan huolimatta on rajoittamassa naisten oikeuksia tiukasti. Naiset ovat joutumassa sivuun työelämästä ja yläkouluihin pääsee toistaiseksi vain poikia.

Syyrialaislapsia kuljettava auto matkasi 28. joulukuuta pois levottomuuksien keskelle joutuneesta Maarat al-Numanin kaupungista.

Amnesty: Poliisi kiduttanut ja raiskannut Syyriaan palaamaan joutuneita turvapaikanhakijoita

Järjestön raporttiin haastateltiin Syyriaan palanneita vuosien 2017–2021 välillä.

Joukko taistelijota seisoo kadulla. Yksi pitelee olallaan sinkoa ja toinen samanlaista asetta katua vasten. Väkijoukossa ajaa myös kaksi taistelijaa moottoripyörän selässä. Kaukaisuudessa näkyy rakennuksen kupoli.

Amnesty: Taliban murhasi julmasti hazara-vähemmistön miehiä heinäkuussa

Amnestyn mukaan yhdeksän hazara-miestä murhattiin Ghaznin maakunnassa sijaitsevassa kylässä. Uhreja oli myös kidutettu. Šiialainen hazara-vähemmistö on ollut syrjinnän ja väkivallan kohteena Afganistanissa.

Maan pohjoisista osista Talibania paenneita perheitä leiriytyneenä puistoon Kabulissa, Afganistanissa 14. elokuuta 2021

"Tilanne on kehittynyt dramaattisesti" – avustusjärjestöjen mukaan Afganistan tarvitsee humanitaarista apua välittömästi, pulaa on jopa ruoasta ja vedestä

Taistelut ovat vahingoittaneet sähköverkkoa, vedenjakelujärjestelmää, terveyskeskuksia ja sairaaloita Afganistanissa, sanoo SPR:n katastrofipäällikkö Niklas Saxén. Amnestyn mukaan humanitaarisen avun perille saaminen voi aiheuttaa ongelmia.

Emmanuel Macron.

Ranskassa epäillään, että presidentti Macron oli israelilaisfirman vakoiluohjelman kohteiden joukossa

Israelilaisyhtiön arvellaan avustaneen useita yksinvaltaisia valtioita urkinnassa.

Kolme miestä kulkee Evros-joen vartta maaliskuussa 2020.

Amnestyn raportti: Kansainvälisten sopimusten vastaisista pakolaisten ja siirtolaisten käännytyksistä tullut vakiintunut käytäntö Kreikassa

Amnesty Internationalin raportin mukaan Kreikan viranomaiset harjoittavat niin sanottua pushback-toimintaa rajoillaan.

Aleksei Navalnyistä tehtyä seinämaalausta maalataan piiloon.

Navalnyi, Pratasevitš ja Wong ovat antaneet kasvot oppositiolle – sosiaalinen media kirittää mainetta, mutta kyse on myös diplomatian murroksesta

Yksittäisten toisinajattelijoiden karut kohtalot ovat nousseet otsikoihin eri puolilla maailmaa viime aikoina. Vaikka tapauksia on ollut useita, kyseessä ei ole lainkaan uusi ilmiö.

Kiinalaisten uiguurien oikeuksia vaativia mielenosoittajia Istanbulissa Turkissa.

Amnestyn laaja raportti kuvaa muslimivähemmistöjen sortoa Kiinan Xinjiangissa – Leireillä kidutus on arkista ja rangaistukset mielivaltaisia

Raporttia varten on haastateltu kymmeniä ”uudelleenkoulutusleireillä” olleita. He olivat kokeneet kidutusta tai muuta kaltoinkohtelua. Monille jäi epäselväksi, millä perusteella jotkut pääsivät leireiltä vapauteen ja toiset päätyivät vankilaan.

Skuggor av man och kvinna. Mannen höjer handen för att slå.

Maalahti mukana Amnestyn väkivaltatutkimuksessa

Maalahden kunta on mukana Amnesty Internationalin jo vuonna 2004 alkaneessa tutkimuksessa, jossa tutkintaan naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen työn toteutumista Suomessa.

Ihmisiä rannalla.

Amnesty: Valkoiset pelastettiin ensin, kun islamistit hyökkäsivät Mosambikin Palmaan

Järjestön mukaan jopa hotellinjohtajan koirat otettiin helikopteriin ennen mustien pelastamista.

Sananvapautta vaativa mielenosoitus Colombossa Sri Lankassa.

Amnestyn vuosiraportti: Pandemia heikentänyt ihmisoikeustilannetta – käytetty tekosyynä kriitikoiden vaientamiseen

Autoritaariset johtajat ovat koronan varjolla pönkittäneet asemaansa, ihmisoikeusjärjestö Amnesty International raportoi.

Kodittomat Moriasiirtolaiset nukkuivat bensa-asemalla 11. syyskuuta.

Amnesty criticises women's support, refugee rights in Finland

In its annual report, the human rights NGO also criticised Finland's record on trans rights and recognising the Sámi people.

Koronarajoitukset kurittavat yrityksiä

Ylen aamu tänään: Korona kurittaa yrityksiä – millaiset yritykset ovat nyt kaikkein tiukimmilla? Katso lähetys tästä

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International julkisti vuosiraporttinsa. Eläinten ja eri luonnonäänien matkiminen on Rudi Rokin työtä.

Antony Blinken

Yhdysvallat "syvästi huolissaan" Etiopian Tigrayn tilanteesta

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International julkisti tällä viikolla raportin, jonka mukaan Etiopian hallintoa tukevat eritrealaiset sotilaat tappoivat marraskuussa satoja ihmisiä

Aleksei Navalnyi

Amnesty vaatii Aleksei Navalnyin vapauttamista mutta ei enää pidä häntä mielipidevankina

Sosiaalisessa mediassa sanaillaan ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin venäläistä oppositiopolitiikkoa Aleksei Navalnyita koskevasta uudesta linjauksesta.

Mellakassa sytytettyjä roskiksia joiden edestä kävelee ihmisiä.

Espanjassa poliisi pidätti kymmeniä toisen mielenosoitusten yön aikana

Protestit levisivät Katalonian alueelta, jossa osoitettiin jo tiistaina mieltä vankilatuomion saaneen räppärin ja sananvapauden puolesta.

Mielenosoittaja pitää kädessään kuvaa ruotsalaisesta lääkäristä.

Toimittajan kuolemantuomio pantiin lauantaina täytäntöön Iranissa – ruotsalaisen lääkärin teloitus uhkaa edelleen

Vain nuorten kuolemantuomioita on saatu estettyä, sanoo Amnestyn ihmisoikeusasiantuntija Anu Tuukkanen

Kirjeenvaihtajien raportti koronatilanteesta

Belgiassa tiukat rajoitukset tuottavat tulosta ja koronatunnelissa näkyy valoa – osassa Eurooppaa taas tilanne heikkenee yhä

Koronatartunnat ovat kääntyneet viime päivinä laskuun osassa Euroopan maista. Kirjeenvaihtajat kertovat videolla, että toisaalla taas tilanne on yhä hyvin huono.

Räjähtämätön ohjus Vuoristo-Karabahissa.

Ihmisoikeusjärjestöt: Armenialaisjoukot käyttivät rypäleaseita iskussa Azerbaidžaniin

Ihmisoikeusjärjestöt kehottavat Vuoristo-Karabahin sodan osapuolia lopettamaan kiellettyjen aseiden käytön.

Ett negativt graviditetstest

50K signatures for citizens' initiative on abortion law reform

Current laws are from 1970 and require two doctors' testimonials before a woman can terminate a pregnancy.

Kaksi aseistettua Intian turvallisuusjoukkoihin kuuluvaa miestä partioi kadulla Kashmirissa, toisella kasvomaski

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty keskeyttää toimintansa Intiassa, syyttää hallitusta "noitavainosta"

Järjestön pankkitilit jäädytettiin, kun se oli nostanut esiin ihmisoikeusrikkomuksia Delhissä ja Kashmirin alueella.

Keltaliivien mielenosoitus Nimesissä 12. tammikuuta 2019.

Amnesty: Ranskassa on pidätetty ja tuomittu tuhansia mielenosoittajia mielivaltaisesti

Amnestyn mukaan pidätyksiä on tehty esimerkiksi kasvomaskin tai suojalasien hallussapidon vuoksi kasvojen peittämisen kieltävän lain nojalla.

Autoilijat tukkivat moottoritien Teheranissa vastalauseena bensan hinnan korotuksille.

Amnesty: Iranin bensaprotesteissa kiinniotettuja kidutettiin järjestelmällisesti tunnustusten saamiseksi

Jopa 10-vuotiaiden lasten on kerrottu joutuneen pidätetyiksi marraskuussa puhjenneiden levottomuuksien yhteydessä.

Poliisi suihkuttaa mielenosoittajia.

Amnesty: Yhdysvalloissa poliisi on kohdellut mielenosoittajia liian kovakouraisesti – kyynelkaasun runsas käyttö vastuutonta korona-aikaan

Fyysistä väkivaltaa on järjestön mukaan käytetty pääasiassa rauhanomaisia mielenosoittajia vastaan.

Ulkoministeri Pekka Haavisto hallituksen tiedotustilaisuudessa 8. heinäkuuta.

Ulkoministeri Haavisto kehottaa Valko-Venäjää vapauttamaan mielenosoittajat – "Hälyttäviä uutisia"

Valko-Venäjällä poliisi kertoo ottaneensa mielenosoituksissa kiinni yli 250 ihmistä.

Etiopian pääministeri Abiy Ahmed ja Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo

Rauhannobelistin johtamassa Etiopiassa sotilaat teloittavat ja kiduttavat, sanoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty

Lainvalvonta toimii tekosyynä opposition suitsimiseen, Amnestyn tutkija sanoo Ylelle.

Feissareita Oulun keskustassa.

Korona lopetti feissareilta työt kaduilla – soittavat nyt kiitospuheluita lahjoittajille

Feissaus on yksi järjestöjen tärkeimmistä varainhankintamuodoista. Järjestöt pohtivatkin kuumeisesti, kuinka niiden toiminnan jatkuminen saadaan turvattua poikkeusoloista huolimatta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle