Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Korkeakouluselvitys: Satakunta tarvitsee maahanmuuttoa ja koulutuksen laajentamista – Porin yliopisto epärealistinen haave

Satakunnan korkeakouluselvityksen laatinut Kalervo Väänänen teki 15 toimenpide-ehdotusta maakunnan korkeakoulutuksen kehittämiseksi. Tärkein asia on turvata opiskelijoiden riittävyys. Koulutustarjonta pitää saada vastaamaan elinkeinoelämän tarpeita.

Raumalla vasemmistoliiton viimeisen valtuutetun nimen ratkaisee arpa

Jos ehdokkaiden äänimäärä on sama, järjestys ratkaistaan arvalla.

Kesämyrsky katkoi sähköjä Satakunnassa – pelastuslaitoksella yli 20 tehtävää

Rauman Kylmäpihlajassa tuulen nopeus puuskissa oli aamuyöllä voimakkaimmilaan 25,5 metriä sekunnissa.

Myrskyn kaatama puu vaurioitti sähkörataa – Porin ja Tampereen välinen junaliikenne keskeytyi

Junaliikenne Porin ja Tampereen välillä palasi normaaliksi iltapäivällä.

Porin äänikuningas Timo Aro jatkaa sitoutumattomana eikä liity vihreiden jäseneksi – paikka kaupunginhallituksessa kiinnostaa

Vihreiden listalla Porin valtuustoon valittu Timo Aro oli sitoutumaton ehdokas, mikä tarkoittaa, että hänellä ei ole Vihreän liiton jäsenkirjaa. Sellaista Aro ei aio hankkia jatkossakaan.

Tarkastuslaskentaa jännitetään Porin vihreissä ja vasemmistoliitossa – valtuuston kokoonpano voi vielä muuttua

Tarkastuslaskenta voi vielä muuttaa vaalien tulosta ainakin ehdokaslistojen sisällä Porissa. Sekä vihreillä että vasemmistoliitolla viimeisen valtuutetun nimi saattaa muuttua vaali-iltana kerrotusta.

Analyysi: Porissa SDP:lle historiallisen huono tulos – myös kokoomus ja perussuomalaiset odottivat itselleen parempaa

Toimittaja Antti Laakso arvioi, että Porin vaalitulos pakottaa puolueet politiikan uudelleenarviointeihin ja tiukkoihin koalitioneuvotteluihin. Ensimmäiseksi jaetaan kaupunginhallituksen ja lautakuntien paikat, sitten laaditaan mahdollinen valtuustosopimus.

Katso kuntavaalien tulokset – tällainen on Porin uusi valtuusto

Porissa perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kolme lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. SDP oli suurin laskija neljällä menetetyllä valtuustopaikalla.

Satakunnan äänet on laskettu – katso tästä jutusta oman kuntasi vaalitulos

Satakunnan ääntenlaskenta on saatu valmiiksi. Perussuomalaiset ja kokoomus ovat suurimpia kuntavaalien voittajia Satakunnassa. SDP taas menetti selvästi asemiaan maakunnassa.

Porin vaalitulos seurannassa: SDP ja Kokoomus päätyivät tasoihin – vihreiden Timo Arosta kaupungin ääniharava

SDP on menetti paljon asemiaan Porissa ja joutuu jakamaan suurimman puolueen aseman kokoomuksen Vihreiden Timo Aro nousi vaalin ääniharavaksi.

Auringonpaiste houkutteli ihmiset äänestyspaikoille Satakunnassa

Vaalipäivä on sujunut Satakunnassa rauhallisesti. Porissa lieventyneet koronarajoitukset aiheuttivat sekaannusta vaalivirkailijoiden maskien käytössä.

13-vuotiaan Noa Stenrosin ripeä toiminta pelasti uimarin hukkumiselta – uimarannoilla riittää vaaranpaikkoja

Nuoren Noa Stenrosin nopea ja päättäväinen toiminta pelasti hukkuvan uimarin Porin Kirjurinluodossa tiistaina. Monesti vaaratilanteet syntyvät, kun oma uimataito yliarvioidaan.

Pysy perillä Satakunnan kuntavaalikäänteistä – seuraa ääntenlaskentaa Radio Suomessa ja verkossa

Sunnuntai-iltana selviää, ketkä valitaan valtuustoihin seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Seuraamme vaali-illan tunnelmia tiiviisti verkossa ja radiossa. Luvassa on myös tunnelmia eri puolueiden vaalivalvojaisista.

Nuori uimari joutui jokivirran viemäksi Ulvilassa

Pelastuslaitos toi lopulta rantaan 15-vuotiaan uimarin ja häntä joelta pelastamaan lähteneen aikuisen.

Yyterin kävijämäärät ovat kasvussa, kehitystyö on lisännyt ainutlaatuisen alueen vetovoimaa – seurasimme tunnelmia dyynien kuumalla hiekalla

Yyterin alue tunnetaan kilometrien pituisesta hiekkarannasta. Alueen yleisilmettä on viime vuosina kohennettu penkeillä, roskiksilla ja wc-tiloilla. Myös rannan kulkuväyliä on rakennettu ja yrityselämä on vilkastunut.

Rock in the City julkisti Porin ohjelmistonsa

Aikuisille suunnattu kaksipäiväinen Rock In The City festivaali järjestetään Kirjurinluodossa elokuun lopussa. Lavalla nähdään kaikkiaan kaksitoista rockyhtyettä.

Näkövammaiset tyrmistyivät – eivät saa enää matkustaa maksutta Porin joukkoliikenteessä

Näkövammaiset ovat voineet matkustaa maksutta Porin Linjojen busseissa yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Tällä viikolla tämä etu on poistunut. Joukkoliikennejaoston mukaan asia ei noussut esille Porin Linjojen kanssa käydyissä sopimusneuvotteluissa.

Satasairaala: Jalkapallon EM-kisoihin matkustamista ei suositella

Satakunnan koronatilanne on hyvä. Satasairaala toivoo, että tilannetta ei heikennetä tuomalla maakuntaan koronan intialaista eli deltamuunnosta Pietarista. Iso osa Satakunnan koronatapauksista viime viikolla oli ulkomaalaisperäisiä.

Porissa ilkivaltaa uimarannoilla ja hautausmaalla

Ilkitöitä on tehty Ahlaisten ja Noormarkun uimarannoilla sekä Käppärän hautausmaalla.

Porin Keskusaukiolle uusi ilme – hintalappu 315 000 euroa

Poirn tekninen lautakunta saa käsittelyynsä Keskusaukion kunnostamissuunnitelman. Aukio on aivan kaupungin ydinkeskustan tuntumassa vanhan linja-autoaseman ja Keskuskartanon vieressä.

Koskenkorva liian vahva haminalaisille – Roihuttaret palasi naisten pääsarjaan komealla voitolla

Koskenkorvan Urheilijat avasi kauden pistetilinsä Superpesiksen kolmannessa ottelussaan, kun Ilmajoelle oli matkannut vieraaksi nousijaseura Haminan Palloilijat.

Harjakankaan leikkipuisto ja jääkiekkokaukalo kunnostetaan talkoilla ja kaupungin rakkaudella jakamalla hyvinvointirahalla

Porin kaupunki jakoi viime keväänä hyvinvointirahaa 28 hankkeelle teemalla Rakkaudella porilaisille. Hankkeet liittyvät muun muassa liikuntaan ja kulttuuriin sekä erilaisten harrastuspaikkojen kunnostamiseen.

Ennakkoäänestys päättyi – Satakunnassa äänestysaktiivisuus koheni viime kuntavaaleista

Satakunnan vaalipiirissä annettiin lähes 62 000 ennakkoääntä. Aktiivisimmin äänestettiin Karviassa.

Konkari Vesa Vierikko hyppää eläkkeeltä Mielensäpahoittajaksi – Kirjurinluodon kesäteatteri tuo suosikkinäytelmän vihdoin ulkoilmaan

Kansallisteatterissakin nähty Mielensäpahoittaja siirtyy kesäteatterin lavalle. Tuttu näyttelijäkaarti esittää Porin Kirjurinluodossa kuitenkin aivan uuden, ulkotilaan sovitetun version. Koronan vuoksi ensi-iltaa jouduttiin lykkäämään vuodella.

Nyt uimaan! Uimavesien lämpötilat pomppasivat viikossa yli 20 asteeseen – tilanne voi kuitenkin muuttua yhtä nopeasti

Uimavedet ovat lämmenneet nopeasti helteisen kesäkuun aikana. Pintavedet ovat nyt useita asteita keskimääräistä lämpimämpiä sekä järvissä että merellä. Kyseessä on kuitenkin todennäköisesti vain hetkellinen piikki.

Diak aloittaa yt-neuvottelut – taustalla kampusuudistus, jossa tulkkikoulutus on siirtymässä Turusta Helsinkiin

Neuvotteluiden piirissä on koko Diakin henkilöstö eli 249 henkilöä. Diakin mukaan ensisijaisena tavoitteena ei ole vähentää henkilöstöä, mutta neuvottelut käydään kampusten määrän supistamisen ja vähenevän rahoituksen vuoksi.

Kaksi koiraa menehtyi omakotitalon palossa Porissa

Omakotitalossa syttyi tulipalo aamupäivällä Hohtarintiellä Sonninmäen alueella.

Yksityishenkilöltä miljoonalahjoitus korkeakoulutuksen kehittämiseen Porissa

Jukka Jyllin antama lahjoitus Satakunnan korkeakoulusäätiölle julkistettiin tänään Porin yliopistokeskuksessa.

Koko Satakunta palasi viimein koronaepidemian perustasolle

Satakunta on palannut tammikuun jälkeen ensi kertaa koronan perustasolle. Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä hieman yli 12 tartuntaa 100 000:aa asukasta kohti. Osastohoidossa ei ole koronapotilaita.

Poliisi Porin lentoliikenteen konsulttisotkusta: "Vaikuttaa siltä, että asiassa ylittyy esitutkintakynnys"

Lounais-Suomen poliisi selvittää, onko syytä epäillä rikosta, kun Porin kaupungin johto käsitteli lentoliikenteen konsulttiyhtiön hankintaa kolme vuotta sitten. Rikosilmoitus on kirjattu virkavelvollisuden rikkomisesta, mutta ketään ei ole vielä nimetty epäillyksi rikoksesta.

Analyysi: Onko perussuomalaisilla mahdollisuus kärkikahinoihin Satakunnassa?

Perussuomalaiset ovat aiemmin pärjänneet Satakunnassa kuntavaaleissa huonommin kuin eduskuntavaaleissa. Nyt puolueella on mahdollisuus merkittävään nousuun. Vaalituloksen ennakointi on tällä kertaa kuitenkin poikkeuksellisen hankalaa, arvioi toimittaja Antti Laakso.

Porin henkilöstön supistaminen laahaa selvästi tavoitellusta – lopullinen määränpää on 750 työntekijän vähentäminen

Kaupungin henkilöstömäärän piti vähentyä jo 250:llä vuoden aikana säästöjen saamiseksi. Vielä tähän ei ole päästy. Kaupungin työntekijämäärää on tähän asti pienennetty ilman irtisanomisia.

Poliisi kirjasi kymmeniä lastensuojeluilmoituksia koulujen päättymisviikonloppuna

Lounais-Suomen poliisille kertyi viikonvaihteen aikana yli tuhat hälytystehtävää. Lauantain vastaisena yönä poliisia työllistivät päihtyneet aikuiset.

Pelastuslaitos huolissaan nuorten tulenkäsittelystä – päättäjäisviikonloppu näkyy usein tilastopiikkinä tulipaloissa

Alle 17-vuotiaiden sytyttämien tulipalojen määrässä on usein piikki koulujen päättäjäisviikonloppuna. Satakunnan pelastuslaitos toivoo, että aiheesta keskusteleminen auttaisi ehkäisemään tulen luvatonta käsittelyä.

Porin Ahlaisten juhannuspeli peruttu – järjestäjät eivät halua ulkoistaa koronan tartuntariskiä yleisölle

Peinteinen kahden kylän välinen jalkapallo-ottelu jää tältä kesältä väliin viime vuoden tapaan koronaepidemian takia.

Pori-Mäntyluoto-radan remontti alkoi – paalutuksista tilapäistä meluhaittaa

Pori–Mäntyluoto-radan perusparannus valmistuu loppuvuonna.

Kymmenkunta rokotettua sairastunut koronaan Satakunnassa – selvinneet lievillä oireilla

Infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä, muistuttaa, että koronarokote on erittäin tehokas, mutta yksi rokote ei vielä anna kattavaa suojaa.

Selvitys: Meri-Pori soveltuisi hyvin vihreän vedyn ja synteettisen metaanin tuotantoon

Tuoreen selvityksen mukaan Tahkoluoto ja Kaanaankorpi olisivat hyviä paikkoja, mikäli Suomeen päätetään rakentaa päästötöntä synteettistä metaania ja vetyä tuottava laitos. Alueelle on suunnitteilla ja osittain jo valmiina paljon tuotantoa tukevia toimintoja.

Yksityinen tonttipörssi täydentää Porin tonttitarjontaa

Tontinomistajat voivat ilmoittaa myynnissä olevista tonteista maksuttomasti Porin kaupungin nettisivuilla.

Poliisi toivoo nuorilta malttia koulujen päättymisviikonlopun juhlintaan

Lounais-Suomen poliisi toivoo, että nuoret juhlivat koulujen päättymistä fiksusti, pienissä porukoissa. Poliisi valvoo juhlimista näkyvästi.

Tekstari koronarokotteen ajanvarauksesta toimii Porin perusturvassa – vain muutama viesti hutiosoitteeseen

Koronarokotuksen ajanvarauksesta kertova tekstiviesti-ilmoitus on osoittautunut varsin toimivaksi ainakin Porin perusturvan alueella. Tekstari kertoo, että ajanvaraus vapaaehtoiseen rokotukseen on mahdollista.

Vaalimainoksiin kohdistunut paljon ilkivaltaa Satakunnassa – puolueet tuomitsevat häirinnän

Satakunnassa toimivat puolueet tuomitsevat vaalimainoksiin kohdistuneen ilkivallan ja toivovat vaalien sujuvan ilman häirintää.

Kaupunki antoi porilaispoliitikolle varoituksen – lainasi kaupungin moottorikelkan ulkopuoliselle: "Tarvitsin kelkan kuljetukseen apua"

Porilainen kaupunginvaltuutettu Martti Lundén lainasi Satakunnan Kansan mukaan moottorikelkkaa kaverilleen. Lundén toteaa Ylelle lähettämässään vastineessa, että hän tarvitsi kelkan kuljetukseen kolmannen osapuolen apua.

Pelastuslaitos varoittaa Kokemäenjoella veneileviä ajelehtivista puista

Puiden osia on havaittu Porin keskustan kohdalla.

Satakunnan kansansoutu peruuntuu toistamiseen

Satakunnan kansansoutu peruuntuu pitkittyneen koronaepidemian vuoksi. Tapahtuman järjestämiseen jää liian vähän aikaa.

Porissa lakkautetaan 14 leikkipaikkaa – leikkivälineet huutokaupataan

Alun perin lakkautuslistalla oli 19 leikkipuistoa. Pori poistaa leikkipaikkoja säästösyistä.

Satakunnan koronatilanne parantunut edelleen – kohta koko maakunta voi olla epidemian perustasolla

Satakunnassa enää Eura ja Rauma ovat koronan kiihtymisvaiheessa. Muu maakunta on epidemian perustasolla. Jos tilanne jatkuu Eurassa ja Raumalla hyvänä, nekin voivat olla ensi viikolla perustasolla. Rajoituksia on purettu ministeriön suositusten mukaisesti.

Fillaripollarit suihkivat taas turuilla ja toreilla – vanhempi konstaapeli Kia Järvinen: "Pyörät ovat vähän sellaisia jäänmurtajia"

Polkupyöräpoliisit ovat vuosien tauon jälkeen ilmestyneet Turun katukuvaan. Fillaripartioinnilla lisätään poliisin näkyvyyttä ihmisten keskuudessa sekä puututaan rikoksiin ja estetään niitä ennalta.

Polkupyöräpoliiseja Satakuntaan kesän jälkeen?

Lounais-Suomen poliisi harkitsee tätä, kun fillaripoliisipartioinnista on saatu Varsinais-Suomessa kesän aikana kokemuksia. 

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle