Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hämeenlinnan teatterin syyskauden avaava Maratontanssit oli brutaalia viihdettä Yhdysvalloissa – "Ilmiselvää ihmisrääkkäystä", myöntää ohjaaja

Maratontanssit kertoo 1930-luvun lamasta ja ihmisistä, jotka tavoittelevat rahaa ja mainetta tanssimalla mahdollisimman pitkään.

Hämeenlinnan Teatterin syyskausi 2020 alkaa poikkeusjärjestelyjen merkeissä

Syyskuussa katsomossa saa olla maksimissaan sata henkeä.

Kamarimusiikki soi Forssassa

Musica Kalevi Aho -kamarimusiikkifestivaali järjestetään 28.-30. kesäkuuta.

Näyttelijä Ilkka Heiskanen palkittiin merkittävästä teatterityöstä Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Teatterikerhon myöntämä Aku-patsas jaettiin lauantaina jo 66. kerran.

Hiljaisten siltojen riipaisevan rakkaustarinan ohjaaja vaihtui reilu viikko ennen ensi-iltaa

Meryl Streepin ja Clint Eastwoodin betonoimat Francesca ja Robert ovat haaste Hämeenlinnan teatterin kokeneille näyttelijöille.

Kotikatsomo: Linnan juhlat – ohjaaja Tapio Piiraisen elokuva

Kilpisjärveltä Helsinkiin, halki 100-vuotiaan Suomen.

Arvoituksellisia muunnelmia on sujuva mutta sisäsiisti

Kaksi miestä, yksi nainen ja sata salaisuutta.

Kotikatsomo: Havukka-ahon ajattelija

Konsta Pylkkänen ratkoo maailman arvoituksia.

Taiteilijan ja mesenaatin katkera ero jätti pysyvän jäljen Suomen taide-elämään

Tampereen Työväen Teatteri tuo näyttämölle liikenaisen ja taiteilijan kiehtovan tarinan. Sara Hildénin ja Erik Enrothin myrskyisä avioliitto johti Suomen ensimmäisen modernin taiteen museon perustamiseen.

Huovisen tarinoista koostettu näytelmä Rovaniemen teatteriin vierailulle

Ilkka Heiskanen tuo Rovaniemen teatteriin Huovisen tarinoista koostetun näytelmän. Heiskanen vierailee Rovaniemellä 18. tammikuuta.

Havukka-ahon ajattelija – Konsta Pylkkänen ratkoo maailman pieniä ja suuria arvoituksia

Konsta Pylkkänen ratkoo pieniä ja suuria arvoituksia.

Punainen nauha

Poikuudesta pitäisi päästä eroon ennen eläkettä!

VR-yhtymän lomautukset jäivät murto-osaan suunnitellusta

VR ilmoitti helmikuussa, että suunnitelmissa on lomauttaa henkilöstöä tilapäisesti 50 henkilötyövuoden verran. Kevään aikana käydyissä neuvotteluissa lomautuksien määräksi saatiin alle kymmenen henkilötyövuotta. Neuvottelujen piirissä oli noin 600 henkeä.

Näyttelijä Ilkka Heiskanen, ilmetty Jean Sibelius

Ilkka Heiskanen astuu Hämeenlinnan teatterissa suuriin saappaisiin - tai pikemminkin lakerikenkiin - noustessaan lavalle maailmankuuluna säveltäjämestari Jean Sibeliuksena. Rooli ei ole Heiskaselle uusi, hän on eläytynyt Sibeliukseksi näytelmissä aiemminkin. Sibelius ja hänen musiikkinsa tuntuuvat näyttelijästä vuosi vuodelta läheisemmiltä.

Jouluna Saiturikin muuttuu hyväksi: "Joka kerta tulee kylmät väreet myös itselle"

Ilkka Heiskanen muuttuu tänä jouluna jo kolmatta kertaa Saituriksi Tampereen Teatterin lavalla. Roolista on muodostunut esittäjälleen rakas jouluperinne.

Jänö Neposen ja tontun joulukalenteri

Joulukalenteri vuodelta 2002.

Ilkka Heiskasen vuotuinen annos Huovista jäi pois leffaroolin myötä

Näyttelijä palaa viikonloppuna kotikaupunkiinsa Haminaan Huovisen erikoiset -monologiesityksensä kanssa. Huovisen lisäksi Heiskasen sydäntä lähellä on toinen huima tarinoitsija, Veikko Lavi.

Halauksia ja lentosuukkoja hauskalla Runoviikolla

37. Kajaanin Runoviikko järjestetään 3. - 7.7.2013 ja otsikkotasolla teemaksi on sattumalta noussut hauskuus. Taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto arvelee, että ilman ilakointia olisi sodan jälkeinen Suomikin näyttänyt erilaiselta.

Urheilu ja kulttuuri vetoavat matkailijoihin

Kulttuuri- ja urheilutapahtumat tuovat Kainuuseen heinäkuussa tuhansia ihmisiä. Kaikenikäisistä ja -kokoisista matkailijoista hyötyvät myös muut palveluntarjoajat. Suurimmat vetonaulat ovat suunnistuksen MM-kisat ja Kainuun Rastiviikko.

Rakastajilta uutta toimintaa Puuvillaan?

21 vuotta Porissa toiminut Rakastajat-teatteri aikoo laajentaa toimintaansa. Erityisesti Puuvillan Kehräämön merkitys kasvaa koko ajan. Esityksiä on kevätkaudella yli 40, joista suurin osa vierailunäytöksiä.

Fingerpori-näytelmässä ei säästellä

Espoon kaupunginteatterissa saa ensi-iltansa tiistaina Fingerpori-näytelmä. Suositusta sarjakuvasta tehdyssä näytelmässä ei säästellä huumoria eikä näyttelijöitä, sillä esimerkiksi Ilkka Heiskanen esittää lähes kymmentä eri hahmoa samassa näytelmässä.

Taivaan tulet nousi ilmiöksi

Monet televisiosarjat Suomessa ovat olleet suosittuja, mutta vain harvasta on tullut ilmiö. Tällaiset mittasuhteet on saanut Itä-Lappiin Kemijärvelle sijoittuva Taivaan tulet -televisiosarja. Ohjaaja Kari Väänänen sanoo olevansa edelleen yllättynyt suosiosta.

Kemin kaupunginteatterilla hyvä näytäntövuosi

Kemin kaupunginteatterin yleisömäärä kasvoi päättyneenä näytäntövuonna. Syksyn 2011 ja kevään 2012 aikana kaupunginteatterissa kävi lähes 26 300 katsojaa.

Vares – Uhkapelimerkki hämmästyttää epäloogisuudellaan

Ohjaus: Lauri Törhönen Alkuperämaa: Suomi 2012 Pääosissa: Antti Reini, Maria Järvenhelmi, Ilkka Heiskanen, Jasper Pääkkönen, Minna Haapkylä K-12

Hiljaisuus-elokuvalle neljä Jussia

Lappeenrannan Ylämaalla kuvattu Hiljaisuus-elokuva palkittiin Jussi-patsailla parhaasta miesosapääosasta ja miessivuosasta. Myös elokuvan musiikki ja äänisuunnittelu olivat Jussi-patsaiden arvoisia.

Taivaan tulille luvassa jatkoa

TV2:n suosikkisarja Taivaan tulet päättyi keskiviikkona, mutta suosikkisarjalle on luvassa jatkoa. Ohjaaja Kari Väänänen kertoo, että uudet osat nähdään vuonna 2013. Väänänen ei ota paineita siitä, että sarja keräsi televisioiden ääreen enimmillään miljoona suomalaista.

Lappeenrannassa aloitetaan sotaelokuvan kuvaukset

Hiljaisuus-elokuva on draama, joka käsittelee kaatuneiden sotilaiden evakuointia jatkosodan aikana. Elokuvan ensi-ilta on 9. joulukuuta.

Mutapainin ystävät: Kylkiäinen

Työnhaku kylkiäisen kanssa tuottaa päänvaivaa sketsissä 1985

Turkan lapset

Turkka oli yhdelle opiskelijalleen isä, toiselle jumala.

Hallitus nimitti uusia päälliköitä edustustoihin

Valtioneuvosto on päättänyt uusien edustustopäälliköiden nimityksistä. Brasilian suurlähetystön päälliköksi nimitetään Jari Luoto, joka toimii tällä hetkellä ulkoministeriön Itämeri-suurlähettiläänä.

Heiskanen ja Hämeenniemi Keravan tähdet

Tämän vuoden Keravan tähdet ovat näyttelijä Ilkka Heiskanen ja säveltäjä Eero Hämeenniemi. Keravan tähti -tunnuslaatat paljastettiin Keravan Aurinkomäellä perjantaina Valkosipulifestivaalien aattona.

Kuuma heinäkuu saa Eero-pojan hormonit hyrräämään

Kuuma kesä saa Eero-pojan hormonit hyrräämään.

Sano Oili vaan on komedia parisuhteen kiemuroista

Veijo Meren ja Veli-Matti Saikkosen tv-elokuva.

Mutapainin ystävät: Hulttionuori

Punkhenkinen nuori mies ja vanhemmat herrat kohtaavat.