Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut kaikki 12 henkirikoksesta epäiltyä todennäköisin syin epäiltynä murhasta – joukossa on 10 miestä ja kaksi naista

Poliisi tiedotti perjantaina, että se tutkii Helsingissä tiistain ja keskiviikon välisenä aikana tapahtunutta henkirikosta murhana, mutta on ollut tutkinnallisista syistä vaitonainen tapahtumista.

Jälleen rasismin vastainen mielenosoitus Helsingissä – uusi yhdistys vaatii poliisia käyttämään haalarikameroita

African Anti-Racist Society on afrikkalaisten ja afrikkalaistaustaisten perustama Suomessa asuvien aktivistien ja yhteisöjohtajien ryhmä.

Pasilassa muutoksia juna- ja raitiovaunuliikenteeseen

Myös raitiovaunujen 2 ja 7 päätepysäkki siirtyy Pasilan aseman joukkoliikenneterminaaliin.

Teollisuuskadun liikennetunneli aukeaa tänään Helsingissä

Itä- ja Länsi-Pasilan välinen tunneli helpottaa liikenteen sujuvuutta, sillä sitä pitkin pääsee autolla Teollisuuskadulta ratojen ali Veturitielle.

Pasilassa oli vain kaksi maatilaa ja suopohjainen järvi – sitten nousi villi puutaloalue, futuristinen Itä-Pasila ja pian Suomen vilkkain asemakeskus

Miten Pasilasta tuli Pasila? Itä- ja Länsi-Pasilaa suunnitelleet arkkitehdit Reijo Jallinoja ja Matti Visanti arvioivat, missä onnistuttiin ja missä ei.

Video: Mustarastas päätti hautoa jälkikasvua pyörän korissa – pesintä voi onnistua, jos ihmiset jättävät pesän rauhaan

Lintuasiantuntija kehottaa jättämään pyörän ja pesän rauhaan ainakin kuukauden ajaksi, sillä ihmisen läsnäolo voi aiheuttaa monenlaisia riskejä pesinnän onnistumiselle.

Länsi-Pasilan lämminvesijakelun katkos voi jatkua puoleen yöhön

Kaukolämpöverkon putkirikkoa on korjattu torstaiaamusta lähtien.

Värikkäässä Pasilassa asuu kohta pikkukaupungin verran ihmisiä – Asukasyhdistys älähtää: Euroja riittää uuteen, mutta vanha uhkaa rapistua

Pasilan asukasmäärää ollaan jopa kolminkertaistamassa. Selvitimme, millainen "kakkoskeskusta" alueesta on tulossa.

Irakilaista ollaan jälleen pakkopalauttamassa tiistaina – kunniaväkivallan uhka asettaa kuolemanvaaraan

Mies oli otettu tänään kiinni hänen mentyään ilmottautumaan sovitusti Pasilan poliisiasemalle. Kirkkoherra Kari Kanalan mukaan valitusaika on kesken.

Näin törkeästi karkkivarkaat huijaavat kauppiaita: "Käsittämätöntä"

Kaupoille voi kertyä viikon aikana useita kiloja karkkihävikkiä, kauppiaat kertovat. Takana saattaa olla esimerkiksi ilkivaltaa.

VR myy pääkonttorinsa Helsingin päärautatieasemalta – tilalle tulee Scandic-hotelli

VR Groupin pääkonttori myydään kiinteistösijoitusyhtiö Exilionille. VR:n pääkonttori muuttaa Länsi-Pasilaan vuonna 2018.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu: Afganistaniin palautuslento sujui asiallisesti, vain tulkki puuttui

Tulkin puute aiheutti ajoittain ymmärtämisvaikeuksia Afganistaniin palautettujen ihmisten ja palauttamisesta vastanneen poliisin välillä, katsoo yhdenvertaisuusvaltuutettu.

Jäteauton lasti syttyi tuleen – kuski kippasi lastin parkkipaikalle, kaksi viereistä autoa kärähti

Palo sattui Helsingin Pasilassa ja se levitti jonkin verran savun hajua ympäristöön.

Ykkösratikka alkaa kulkea joka päivä, 7 A ja 7 B lopetetaan – reittimuutoksilla varaudutaan länsimetron tuloon

Ratikoiden reitit ja aikataulut sovitetaan yhteen muiden liikennemuotojen kanssa elokuuhun mennessä, kun Länsimetro ja Kehärata alkavat kuljettaa matkustajia entistä laajemmalta alueelta keskustaan.

Ikäkriisit veivät Stadista korpeen – "Carpe diem, nyt tai ei koskaan"

Miina Poikolainen ja Veli-Pekka Mikkola toteuttivat keväällä unelmansa ja muuttivat Länsi-Pasilasta Pukkilan Torppiin. Siellä heillä on oma talo, oma rauha ja omat ponit.

Kaivinkone rikkoi vesijohdon Nordenskiöldinkadulla – vaikutuksia veden saantiin Länsi-Pasilassa

Tilanteen odotetaan olevan ohi jo iltaseitsemältä ja vedensaannin palautuvan Länsi-Pasilassa.

Maa peittyi loskaan Vantaalla – aurinko piiskaa kuuropilviä raekuntoon

Vantaan Kuninkaalassa ajotiet peittyivät paksuun loskaan ja nurmikko valkeaan jäähän, kun kova raekuuro pieksi maata perjantaina puoliltapäivin. Pilvet paksuuntuvat raekuntoon juuri kesällä, kun aurinko pääsee lämmittämään pilvien välistä.

Liikkuminen Pasilan asemalla hankaloituu entisestään – kulku ratikkapysäkille pitkän mutkan kautta

Pasilan aseman rakennustyöt sulkevat pätkän Ratapihantietä tien ylittävän Opastinsillan molemmin puolin. Länsi-Pasilaan menevän 7B-ratikan tai Hakaniemen kautta Länsisatamaan menevän 9-ratikan pysäkille pitää maanantaista lähtien kiertää toiselta puolen tietä ja suojatien yli takaisin aseman alapuolelta.

Poliisi puolustautuu: Välinpitämättömyys turvapaikanhakijoita kohtaan "tuulesta temmattua"

Pasilan poliisitalon edustalla oli syyskuussa välillä kaaokseen asti turvapaikanhakijoita odottelemassa rekisteröintiä. Vapaaehtoisten auttajien mukaan viranomaiset eivät tuntuneet olevan kiinnostuneita turvapaikanhakijoiden terveydentilasta.

Record rush at Pasila police station – situation to improve soon

Asylum-seekers queued for registration at the police station in Pasila, Helsinki in greater numbers than ever before on Monday. Police have increased their number of employees and volunteers handed out food and water to those awaiting their turn.

Pasilan poliisiasemalla turvapaikkakaaos – tilanne helpottunee lähipäivinä

Turvapaikanhakijoita jonotti maanantaina Pasilan poliisiasemalle enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ruuhkan vuoksi poliisi on aloittanut hakemusten käsittelyn kahdessa vuorossa. Kadun varteen on myös tulossa vessoja ja penkkejä odottajia varten.

Nämä Helsingin risteykset ovat pyöräilijöille vaarallisimmat – katso kartalta

Pyöräily on Helsingissä kuitenkin varsin turvallista: loukkaantumiseen johtavia onnettomuuksia sattuu noin yksi miljoonaa ajettua kilometriä kohden.

Keski-Pasilan rakentamisesta mittavat liikennejärjestelyt

Esimerkiksi raitovaunuliikenne lakkaa ensi kuun alussa Pasilansillalla ja siitä Länsi-Pasilaan koko kesän ajaksi.

Iso sähkökatko pimensi osan Helsingistä

Keskeytyksen piirissä oli noin 8 300 taloutta. Sähköt olivat poikki ainakin Itä- ja Länsi-Pasilassa,  Vallilassa, Toukolassa ja Arabiassa.

Auroran sairaalan psykiatrinen päivystys Haartmanin ja Marian sairaaloihin

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi siirron tiistai-iltana. Siirto on jakanut sekä päättäjien että asiakkaiden mielipiteitä.

Helsinki ja HUS ryhtyvät purkamaan päällekkäisyyksiä

Helsinki ja HUS ryhtyvät sovittamaan yhteen terveydenhuollon toimintojaan. Tavoitteena on karsia päällekkäisyyksiä muun muassa psykiatrisessa hoidossa. Auroran sairaalan asema tarkentuu vielä ennen vuodenvaihdetta.

Kiinniotettu sytytti tulipalon poliisitalon sellissä Helsingissä

Palo saatiin nopeasti sammumaan, eikä se aiheuttanut henkilövahinkoja.

Pasilassa tulipalo kerrostalossa – parvekkeelta hypännyt loukkaantui

Myös toinen henkilö joutui sairaalaan, ilmeisesti astmakohtauksen vuoksi. Kuusikerroksista taloa ei tarvinnut evakuoida.

Vesivahinko aiheutti suuret tuhot toimistotalolle Helsingissä

Vettä ehti vuotaa useaan kerrokseen Fredriksberginkadulla sijaitsevassa rakennuksessa.

Psykiatrian päivystyksen lähtö Auroran sairaalasta nostatti kohun

Auroran sairaalan psykiatrisen päivystyksen lopettamissuunnitelma kuohuttaa potilaiden ja heidän omaistensa mieliä. Päivystys aiotaan siirtää Haartmanin sairaalan ja syksyllä avattavan uuden Malmin sairaalan päivystyksen yhteyteen. Kaupungin mukaan järjestely parantaa potilaiden hoitoa.

Thursday's papers: Gov't creams off cash, rising new urban hot spots and those Russian jets

Thursday’s dailies look at government’s move to cream off dividends from majority state-owned companies, habitation trends in Helsinki and Turku and Tuesday’s breach of Finnish air space by Russian jets.

Mies tappoi velipuolensa Helsingissä

Poliisi tutkii tapausta tappona.

Ensimmäinen saamenkielinen kaupunkikielipesä aloittaa Helsingissä

Ensimmäinen kaupunkiin perustettava samenkielinen kielipesä avataan marraskuussa Helsingin Länsi-Pasilaan. Kielipesäsuunnittelija Tuuli Miettunen myöntää, että kaupunkiympäristö luo omat haasteensa, mutta myös mahdollisuutensa saamenkielisen kielipesän perustamiselle.

Länsi-Pasilaan perustetaan pohjoissaamen kielipesä

Pääkaupunkiseudun saamelaisyhdistys City-Sámit on vuokrannut Länsi-Pasilasta tilat pohjoisaamenkieliselle kielipesälle. Saamelaisperheet olivat toivoneet kielipesän sijoituspaikaksi Pasilaa, sillä se on hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Sellipalo Pasilan poliisitalolla

Useita kiinniotettuja jouduttiin siirtämään eri osastoille savun takia.

Millaisia kokemuksia sinulla on mielenterveysongelmista?

Mielenterveydestä puhuminen on monelle arka paikka. Miten apua saa, kun huomaa lähi- tai perhepiirissä jonkun käyttäytyvän omituisesti? Mitä pitäisi tehdä kun ihminen on itsetuhoinen, agressiivinen tai psykoottinen? Kysyin asiaa ylilääkäri Leena Turpeiselta.

Metron töhrintä räjähtänyt käsiin

Julkisten paikkojen töhrintä on noussut jälleen esiin Helsingissä, kun alkuviikosta paljastui, että Länsi-Pasilassa on sotkettu toista sataa kylttiä. Eniten töhrijöitä kuitenkin kiinnostaa metro.

Ruotsi töhritty piiloon Pasilan katukylteistä

Parikymmentä katukylttiä, opasteviittaa ja liikennemerkkiä on joutunut ilkivallan kohteeksi Länsi-Pasilassa. Kylteistä on sotkettu yli ruotsinkieliset nimet.

Pasilan poliisitaloissa asiointi hankalaa

Poliisitalojen luona on liian vähän parkkipaikkoja. Helsingissä on meneillään poliisiorganisaatiouudistus.

"Suunnitelmat kuulostavat erittäin hyviltä"

Stadion-säätiön esitys Helsingin Olympiastadionin ja sen ympäristön merkittävästä uudistamisesta saa Suomen Liikunnan ja Urheilun pääsihteerin Teemu Japissonin varauksettoman tuen.

Helsingin Olympiastadionista halutaan Suomen huippu-urheilun keskus

Helsingin Olympiastadionin toimintaa pyörittävä Stadion-säätiö esittää stadionin ja sen ympäristön merkittävää uudistamista tulevien vuosikymmenten tarpeisiin. Hiljattain valmistunut tarveselvitys julkistettiin tiistaina.

Auroran sairaala siirtää psykiatrisen osaston resursseja avohoitoon

Auroran sairaala vähentää psykitarisia sairaansijoja, jotta psykiatrisen hoidon tuottavuus kasvaisi. Vapautuvat resurssit suunnataan uuteen Psykoosikeskukseen.

Kolme yritystä kisaa Keski-Pasilasta

Valtion ja Helsingin yhteinen neuvotteluryhmä esittää, että Keski-Pasilan keskustakorttelin toteuttaa joko Sponda, YIT Rakennus tai NCC. Valmistuttuaan kortteli vastaa kooltaan kahta Kampin keskusta.

Nuorten juhlat sulkivat ravintolan Helsingin Pasilassa

Poliisi joutui sulkemaan Helsingissä lauantaiyönä ravintolan liian suuren asiakasmäärän takia. Pasilassa sijaitsevassa ravintolassa on sata asiakaspaikkaa, mutta ravintolassa ja sen ulkopuolella oli poliisin arvion mukaan 300 ihmistä. Tieto tapahtumasta oli levinnyt yhteisöpalvelu Facebookissa.

Identity of Pasila bomb planters still a mystery

The police have completed their initial investigations into the placing of a bomb near a residential area in the Western Pasila district of Helsinki last June.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle