Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Epävarmat ajat kasvattavat nostalgian nälkää – Lehtikeisarin tarina jatkaa tositapahtumiin perustuvien tv-sarjojen buumia

Kustantaja Urpo Lahtisen elämästä tehdään sarjaa, jossa herkutellaan hahmokimaralla ja 1970-luvun sensaatiojournalismilla.

Lehtikeisari Urpo Lahtisen elämästä tehdään tv-sarja – pääosassa Aku Hirviniemi 

C More on tilannut fiktiosarjan kustantaja Urpo Lahtisen värikkäistä vaiheista 1970-luvulla.

Jeppe Lahtisesta kasvoi taiteen kerääjä vanhempiensa Urpon ja Hymyn opissa: "Vaimoni on laittanut ostokiellon, mutta kyllä minä sen aina jollain pystyn kiertämään"

Legendaarisen tamperelaisen lehtikeisarin ja hänen perheensä taidekokoelman helmet ovat tänä kesänä esillä laajassa näyttelyssä.

Lehtialan vaikuttaja Hymy Lahtinen on kuollut

Nimensä aikakauslehdelle antanut Hymy Lahtinen menehtyi lokakuun 22. päivänä Tampereella.

Tutkija: Playboyssa jutut olivat tyttökuviakin kuumempia – "Foorumi USA:n politiikan arvostelijoille"

Puputytöillä rikastunut Hugh Hefner oli politiikan vahva taustavaikuttaja ja demokraattipuolueen tukija.

Lehtimiehissä syntyi monta legendaa

Silppuriinko kaikki vanhat valokuvat? Valokuvaaja Jukka Kuusiston tuskaantuminen valokuviensa säilyttämiseen sai onnellisen vaihtoehdon, kun valokuvat päätyivät kirjaksi Lehtimiesten Legenda.

Lahtisen valitus lähdössä ihmisoikeustuomioistuimeen

Tamperelaisen lehtikustantajan Urpo Lahtisen lesken Maija-Liisa Lahtisen valitus Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen lähtee näinä päivinä. Lesken asianajajan Kari Uotin mukaan parikymmensivuinen valitus on jo valmis.

Maija-Liisa Lahtisen tuomiosta valitus Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen

Tamperelaisen lehtikustantajan Urpo Lahtisen lesken Maija-Liisa Lahtisen tuomiosta valitetaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Viikko sitten korkein oikeus päätti äänestyksen jälkeen olla purkamatta Lahtisen tuomiota törkeästä kavalluksesta.

Urpo Lahtisen lesken tuomio pysyy

Korkein oikeus on hylännyt tamperelaisen lehtikustantajan Urpo Lahtisen lesken Maija-Liisa Lahtisen tuomion purkamista koskevan hakemuksen. Hakemus koski Helsingin hovioikeuden tuomiota, jolla Lahtinen tuomittiin törkeästä kavalluksesta kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen sekä suorittamaan puolisonsa kuolinpesälle vahingonkorvauksena runsaat viisi miljoonaa euroa.

Jäärata-ajot oli suosittu kansanhuvi

Makkaraa ja kuumaa mehua, autojen pörinää, lunta ja jäätä. Tuo kaikki kiehtoi ihmisiä Näsijärvellä 1960-luvulla kun siellä pidettiin jäärata-ajoja. Tamperelainen Pekka Virtanen oli innokas autoharrastaja, joka radan varrella oppi tuntemaan ajajia. He saattoivat olla yhtä hyvin ympäryskuntien isäntiä kuin lehtikeisareitakin.

Miss Eurooppa 1976 Riitta Väisänen

Hevostyttö Riitta Väisästä ei valittu Miss Suomeksi

Maija-Liisa Lahtinen poistui maasta

Lehtikustantaja Urpo Lahtisen leski Maija-Liisa Lahtinen on poistunut maasta. Hänen avustajansa Kari Uoti kertoo, että Lahtinen on toipunut sairaskohtauksestaan niin, että pystyi matkustamaan.

Paavola-oikeudenkäynti päätökseen

Lehtikustantaja Urpo Lahtisen jättiomaisuuteen liittyvän kavallusjutun istunto on päättynyt Helsingin käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii edelleen Tampereen entiselle kaupunginjohtajalle Pekka Paavolalle rangaistusta perättömän lausunnon antamisesta.

Lääkäriltä lupa Maija-Liisa Lahtisen kuulemiseen

Helsingin käräjäoikeus kuulee sairaalassa olevaa Maija-Liisa Lahtista puhelimitse. Lahtista avustavan Kari Uotin mukaan lääkäri on antanut kuulemiseen luvan tietyn rajoituksin.

Maija-Liisa Lahtisella aivoinfarkti

Oikeudesta sairaalaan kiidätetyllä Maija-Liisa Lahtisella on aivoinfarkti. Lahtisen avustaja Kari Uoti kertoo, että tämä on määrätty täydelliseen lepoon sairaalassa.

Maija-Liisa Lahtinen Tampereelle

Vankeustuomiotaan pakoileva Lahtinen saapuu tiistaina todistamaan Tampereen käräjäoikeuteen. Oikeudessa käsitellään hänen konkurssipesäänsä koskevaa riita-asiaa.

Poika osti lehtikeisarin kuolinpesän

Edesmenneen lehtikustantajan Urpo Lahtisen taidekokelma ja Villa Urpo - kotimuseo on myyty hänen pojalleen Jeppe Lahtiselle. Ylöjärven Siivikkilassa sijaitsevan kiinteistön ja taidekokoelman yhteishinnaksi tuli 4,2 miljoonaa euroa.

Urpo Lahtisen kokoelmasta neljä ostotarjousta

Lehtikustantaja Urpo Lahtisen taidekokoelmasta on tehty ainakin neljä ostotarjousta. Konkurssipesän hoitajan mukaan kaikki tarjoukset tulivat kotimaasta.

Sveitsi ei luovuta Maija-Liisa Lahtista

Sveitsi ei luovuta törkeästä kavalluksesta tuomittua Maija-Liisa Lahtista Suomeen. Sveitsin tulkinnan mukaan Lahtinen ei ole syyllistynyt rangaistavaan tekoon. Sveitsin viranomaisten päätös yllätti Keskusrikospoliisin.

Lehtikeisari Lahtisen kotimuseo Villa Urpo myydään

Kustantaja Urpo Lahtisen keräämä taidekokoelma ja kotimuseo Villa Urpo myydään. Asia vahvistui tiistaina, kun Urpo ja Maija Lahtisen säätiön velkojainkokous valtuutti pesänhoitajan myymään kokonaisuuden.

Urpo ja Maija Lahtisen säätiön konkurssi jäi voimaan

Urpo ja Maija Lahtisen säätiön konkurssi on jäänyt voimaan. Turun hovioikeus antoi asiassa päätöksensä tänään. Konkurssi liittyy lehtikustantaja Urpo Lahtisen omaisuudesta käytyyn vuosikausien riitelyyn.

Käräjäoikeus asetti Urpo ja Maija Lahtisen säätiön konkurssiin

Urpo ja Maija Lahtisen säätiö on asetettu konkurssiin. Konkurssi liittyy lehtikustantaja Urpo Lahtisen omaisuudesta käytyyn vuosikausien riitelyyn.

Urpo Lahtisen kokoelman myynti keskeytettiin

Edesmenneen tamperelaisen lehtikustantajan Urpo Lahtisen taidekokoelman myynti on keskeytetty. Nokian kihlakunnan vouti Erkki Hakola sanoo, ettei suunniteltua 30 - 35 taideteoksen realisointia ole syytä toteuttaa, koska sekä Urpo ja Maija-Liisa Lahtisen taidesäätiö että velkojana jutussa oleva Lahtisen poika Jeppe Lahtinen haluavat säilyttää teokset osana kokoelmaa.

Näytelmä lehtikeisari Urpo Lahtisesta paljastaa ihmisen julkimon takaa

Lehtikustantaja ja taiteenkeräilijä Urpo Lahtisen elämästä dramatisoitu näytelmä sai kantaesityksensä torstaina Tampereen Työväen Teatterissa. Jorma Kairimon kirjoittama ja Pentti Kotkaniemen ohjaama Lehtikeisari käy läpi Urpo Lahtisen vaiheita niin yksityiselämässä kuin kustannusmaailmassa neljän vuosikymmenen aikana.