Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suurin osa itäsuomalaisista on vaihtanut talvikumit – keskiviikon lumisade säikytti renkaanvaihtajat liikkeelle

Vielä viikko aikaa vaihtaa talvirenkaat, mikäli autossasi ei vielä niitä ole. Tieliikennelain mukaan Suomessa on käytettävä talvirenkaita, jos sää sitä edellyttää.

Eläinlääkäripulaa yritetään päivystyskorvauksia korottamalla

Ylä-Savossa ja Siilinjärven ympäristöterveyspalveluiden kunnissa esitetään eläinlääkäreiden päivystyskorvauksiin korotuksia.

Lapinlahden hautausmaalla kaadettiin kymmeniä hautakiviä – katso videolta kuinka kiveä kammetaan pystyyn

Vahingonteko huomattiin keskiviikkona. Kaikki hautakivet saatiin nostettua ylös torstain aikana.

Varpaisjärven apteekkiin murtauduttiin sunnuntaina

Murtautujat veivät mukanaan huomattavan määrän lääkkeitä.

Lapinlahti putosi yleisurheilun GP-kisapaikkakuntien joukosta

Suomen Urheiluliitto on vahvistanut ensi kesän GP-kisojen paikkakunnat. Lapinlahti menetti paikkansa kisojen järjestäjänä.

Ikäihmiselle paras apu voi löytyä neuvolasta – Lapinlahti palkkasi lisää työntekijöitä selvittämään, millaisia palveluita vanhukset tarvitsevat

Monissa kunnissa mietitään, kuinka moni vanhus tarvitsee tulevaisuudessa kotihoitoa ja kuinka moni pärjäisi toisenlaisten palvelujen avulla. Lapinlahdella ikäihmisten neuvolapalveluihin on palkattu lisää henkilökuntaa selvittämään vanhusten tarpeita ja ohjaamaan heidät oikeanlaisen avun piiriin.

Nuori nainen menehtyi Viitostiellä Lapinlahdella sattuneessa kolarissa

Poliisi ohjasi liikennettä tapahtumapaikalla useita tunteja. Kuolonkolari sattui Lapinlahdella, välillä Pajujärvi–Hyvärilä.

Ylä-Savossa halutaan lisätä pyöräilyä sekä kävelyä arkimatkoilla ja liikuntamuotona

Kuntien asukkailta kysytään näkemyksiä pyöräilyn ja kävelyn nykytilasta.

Puintikausi on myöhässä ja satoa korjataan vasta nyt täyttä päätä – viljasadosta tulee selvästi viime kesää huonompi

Viljasato jää keskimääräistä pienemmäksi tänä syksynä. Kesän sääolot koettelivat viljoja. Pitkä kuivajakso ja hellekausi vaikutti selvästi satoon. Elokuussa sateet ovat kiusanneet ja hidastaneet puinteja.

Mies kuoli väkivaltaisesti Lapinlahdella

Poliisi otti kiinni samassa asunnossa olleen naisen. Hänen osuuttaan tapahtumiin selvitetään.

Mies löytyi aamuyöllä asunnostaan kuolleena Lapinlahdella, poliisi epäilee henkirikosta

Itä-Suomen poliisin mukaan noin 60-vuotias lapinlahtelainen mies kuoli väkivaltaisesti.

Synkistä aiheista ammentaneen kuvataitelija Mikko Valtosen elämäntarinasta tehdään näyttely – yksityiskokoelmien teoksia kaivataan lisää

Kesällä 2022 Kuopion taidemuseossa järjestettävä näyttely kertoo taiteilija Mikko Valtosen elämäntarinan. Museo on kiinnostunut töiden lisäksi ihmisten muistoista.

Karhunmetsästys alkoi – Pohjois-Savossa saa kaataa yksitoista karhua

Poikkeusluvat on myönnetty alueille, joilta on kahden viime vuoden ajalta pentuehavaintoja sekä karhun aiheuttamia vahinkoja.

THL:n tutkimus: Ihmisten tiedot punkkirokotteesta ovat hataria – myös riskiä sairastua puutiaisen levittämään tautiin yliarvioidaan

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kyselytutkimuksesta selvisi, että moni uskoo TBE-rokotteen suojaavan myös borrelioosia vastaan. Ihmiset myös arvioivat riskin sairastua puutiaisaivotulehdukseen paljon todellista suuremmaksi.

Väärnin saari jää kaikkien lapinlahtelaisten käyttöön – seurakuntayhtymä aikoo vuokrata saaren uudelle yhdistykselle

Lapinlahden Väärnin leirikeskus onkin jäämässä Ylä-Savon seurakuntayhtymän omistukseen. Se aiotaan vuokrata vuosi sitten perustetulle Väärninsaaren ystävät yhdistykselle, joka haluaa saaresta lapinlahtelaisten yhteisen virkistysalueen.

Varallaolojärjestelmän alasajon pahin uhkakuva: pienet paloasemat voivat jäädä tilapäisesti tyhjilleen

Pelastuslaitoksille on palkattava lisää vakituista henkilökuntaa, kun varallaolojärjestelmistä aletaan luopua. Jos uutta väkeä ei saada riittävästi, voi syrjäseudun paloasema jäädä ilman pelastajaa.

Pohjois-Savossa ykkösluokan aloittaa ensi viikolla 2 400 lasta

Pohjois-Savossa ei ole lakkautettavia kouluja alkavana lukuvuonna, tiedottaa Itä-Suomen aluehallintovirasto. Ensi viikolla peruskoulun aloittaa 2 400 ykkösluokkalaista ja lukiotaipaleelle siirtyy reilut 1 300 nuorta.

Haminanmäen maisemapolusta ja kuntoportaista uusi päätös

Lapinlahden tekninen lautakunta käsitteli asian uudelleen, koska hallinto-oikeus kumosi aiemman päätöksen valituksen takia. Itse asia ei uudessa käsittelyssä muuttunut ja hanke pääsee nyt etenemään.

Ella Junnilan henkinen vointi parani, kun valmentaja vaihtui – tänään hän haastaa kolminkertaisen maailmanmestarin: "Aion laittaa kampoihin"

Elmo Lakka ja Ella Junnila viimeistelevät kuntoaan olympialaisia varten Lapinlahdella. SE-mies Lakka kertoo tehneensä parhaan treeninsä ikinä ennen lauantaita. Areenassa lähetys alkaa 17.30, TV2:n puolella 18.30.

Viitostietä aiotaan parantaa Siilinjärveltä aina Alapitkälle saakka – uusi linjaus nykyisen valtatien itäpuolelle

Aiemmin Pohjois-Savon ely-keskus suunnitteli valtatien parantamista välille Siilinjärvi–Pöljä, mutta nyt suunnittelualue laajenee Alapitkälle saakka. Uusi linjaus kulkee nykyisen valtatien itäpuolella ja kiertää vedenoton kannalta tärkeän pohjavesialueen.

Sinilevää havaittu vain hieman ympäri Pohjois-Savoa, vaikka vedet ovat ennätyslämpimiä

Sinilevätilanne ei ole räjähtänyt käsiin, vaikka vedet ovat lämpimiä. Yhtenä syynä voi olla ravinteiden vähyys, kertoo vesistöasiantuntija Minna Kukkonen. Sinilevää on todettu Pohjois-Savossa vain hieman joillain seurantapisteillä.

"Kun vaalituloksella pyyhitään pöytää" – Savo-Karjalan kansanedustajat löytävät syitä ennätyksellisen alhaiseen äänestysintoon

Kehno keskustelukulttuuri, pettymys politiikkaan, huono yhteiskunnan tuntemus, median vastakkainasettelu, vaalien siirto kesään. Siinä syitä, joilla Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon kansanedustajat selittävät matalaa äänestysprosenttia.

Savolaiset ja karjalaiset vinkkaavat matkailukohteita toisilleen – kaikki myöntävät tuntevansa huonosti naapurimaakuntaa

Koli on tuttu pohjoissavolaisille ja Tahko pohjoiskarjalaisille, samoin maakuntakeskukset tiedetään. Tunnetuimpien kohteiden jälkeen naapurimaakunnan tuntemus on melko hataraa, myös matkailualan ihmisille. Omat erikoisuudet tunnetaan paremmin.

Vieremälle saadaan tekojää ja Lapinlahdelle tekonurmi – aluehallintovirasto jakoi avustuksia liikuntapaikkahankkeisiin

Itä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Pohjois-Savoon yhteensä 405 000 euroa, joista suurimmat summat menivät Vieremälle ja Lapinlahdelle. Kuopioon ei tällä kertaa tullut avustusrahaa.

Tarkastuslaskennassa muutoksia useiden pohjoissavolaisten kuntien vaalitulokseen

Kaikkiaan yksitoista puolueen viimeistä sijaa vahtui tarkastuslaskennassa toiseen valtuutettuun. Lapinlahdella tarkastuslaskenta toi sittenkin vihreille yhden valtuustopaikan, joka lähti keskustalta.

Valtuutetut Emilia Kangaskolkka, 18 ja Erkki Kukkonen, 78 ovat ikähaitarin ääripäissä – huoli äänestysinnon laantumisesta on silti yhteinen

Savo-Karjalan kunnanvaltuustoissa alle 30-vuotiaat ja naiset ovat vähemmistöä. Valta on keski-ikäisillä miehillä. 50 vuotta kuntapolitiikassa mukana ollut konkari ja 18-vuotias ensikertalainen muuttaisivat tapaa, millä kuntapäätännästä puhutaan.

Keskusta, perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit Lapinlahden suurimmat puolueet - kristillisdemokraattien Sari Essayah sai eniten ääniä

Lapinlahdella perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kaksi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. SDP ja vihreät olivat suurimmat laskijat yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Yle seurasi kuntavaalien tulosiltaa Pohjois-Savossa – voimasuhteet uusiksi useilla paikkakunnilla

Kuntavaalien 2021 päivittyvä tulosseuranta keräsi tuoreimmat tiedot ja tunnelmat. Perussuomalaiset sai valtuutettuja lisää useilla paikkakunnilla. Liike Nyt nousi kahteen maakunnan valtuustoon.

Leppävirtalainen Timolan kylä on Pohjois-Savon vuoden kylä

Kylää kuvaillaan valintaperusteisa aktiiviseksi ja eteenpäin meneväksi. Kyläyhdistys muun muassa ylläpitää kylän uimarannan aluetta ja ulkoliikuntapaikkoja.

Poliisi tutkii kyläkaupan tulipaloa törkeänä tuhotyönä – huhtikuisesta palosta kaivataan edelleen yleisöhavaintoja

Poliisi on kiinnostunut yleisöhavainnoista, jotka auttaisivat ratkaisemaan epäillyn törkeän tuhotyön. Lapinlahden Alapitkällä syttyi huhtikuussa tulipalo kyläkauppa Eväskorissa. Tutkinnassa ei ole löytynyt mitään luonnollista syytä palon syttymiselle.

Pelastusajoneuvoja valmistava iisalmelainen Profile Vehicles vaati miljoonan euron korvauksia – hävisi kiistan entisen työntekijänsä kilpailukiellosta

Iisalmelainen pelastusajoneuvojen valmistaja Profile Vehicles vaati oikeusteitse korvauksia entiseltä työntekijältään ja tämän työllistäneeltä yhtiöltä J5L Productionsilta kilpailukiellon rikkomisesta. Pohjois-Savon käräjäoikeus katsoo, että kilpailukieltoehto oli kohtuuton. 

Lapinlahti ennakkoäänestää nyt – vähenevä lasten määrä pakottaa pohtimaan kouluverkkoa

Tämän luettuasi tiedät, mikä Lapinlahdella on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Viitostielle tulee uusia ohituskaistoja Lapinlahdelle

Uudet ohituskaistat tulevat rinnakkain. Mittava tieparannus jatkuu syksylle 2022.

Omaiset pääsevät lakkiaisjuhliin useissa Pohjois-Savon lukioissa

Korona-ajan jatkuminen muuttaa käytäntöjä, mutta useimmissa lukioissa koululle voi tulla ainakin pari ylioppilaan läheistä. Lähes kaikki lukiot myös tekevät lakkiaisista suoran verkkolähetyksen.

Kuopion Kulmakadulta löytyi viime yönä menehtynyt mies – kaksi henkilöä kiinniotettuina

Uhrissa väkivallan merkkejä. Poliisi epäilee noin 20-vuotiaan miehen joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Vappuväkeä runsaasti liikkellä Itä-Suomessa – virkavallalla liki 300 tehtävää

Poliisin näkökulmasta vappuaatto oli viimevuotista hieman vilkkaampi. Ravintoloihin kertyi jonoja, mutta mitään hallitsematonta ryntäystä ei syntynyt.

Pohjois-Savon turveyrittäjiä mukana mielenosoituksessa Helsingissä

Maakunnasta mukana on yhteensä 11 turverekkaa Lapinlahdelta, Vieremältä ja Kuopiosta.

Sopimus vahvistui: valtio vauhdittaa kymmenillä miljoonilla vähäpäästöistä liikkumista ja rakentamista Kuopion, Lahden ja Jyväskylän seudulla

MAL-sopimuksen valtion kanssa solmineet Kuopio, Jyväskylä ja Lahti ympäristökuntineen saavat rahoitusta muun muassa liikenneyhteyksien parantamiseen ja kohtuuhintaisten asuntojen rakentamiseen.

Ylä-Savon seurakuntayhtymä aikoo myydä tai purkaa runsaasti kiinteistöjä

Purettavia tai myytäviä kiinteistöjä on yhteensä 14.

Pohjois-Savon paikallismuseoille 42 000 euroa remontteihin ja hankkeisiin

Suurimmat avustukset menevät Juankoskelle ja Muuruvedelle.

Harva kunta antaa mökkiläisille koronarokotteen – ohjeistukset jättävät tulkinnanvaraa, miten pitäisi toimia

Kuntaliiton Tarja Myllärinen neuvoo ottamaan koronarokotteen kotikunnassa.

Poliisi pyytää havaintoja Alapitkän kyläkaupan palosta

Poliisi sai paloa edeltävänä yönä ilmoituksen kaupan ikkunan rikkomisesta.

Kyläkauppa tuhoutui palossa Lapinlahdella

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta kahden aikaan yöllä.

Lapinlahti häätää saunalautat vierasvenesatamista

Saunalautat ovat kunnan mukaan aiheuttaneet häiriötä vierasvenelaitureissa.

Ringeten vaarallisin ja tehokkain tutkapari itki jo etukäteen yhteistyönsä päättymistä, mutta juhlii nyt mestaruutta – "Pelasimme kuin viimeistä päivää"

Lapinlahden Luistin -89 voitti ringeten Suomen mestaruuden kahden kauden tauon jälkeen. Viidenteen finaaliin päättyi myös yksi luku suomalaisessa ringettehistoriassa.

Naisia on vaali vaalilta enemmän kunnanvaltuustoissa, mutta Itä-Suomessakin puheenjohtajana on useimmiten mies

Ylen selvitys kertoo, että naisten osuus kunnanhallitusten ja -valtuustojen johdossa on pienempi kuin valtuustoissa.

Kotikunta vastaa pian nuorten ja peruspäivärahalla olevien työttömien palveluista monissa Itä-Suomen kunnissa

Yksitoista kuntaa Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa ottaa vastuun alueensa työttömien palveluista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle