Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tampereen keskustan uusi suuri muraali kertoo kielletyn rakkauden vapautumisesta 1970-luvulla: "Tähän aikaan ehdottoman sopiva"

Runopuu-seinämaalauksessa yhdistyy Teemu Mäenpään kuvataide ja Mirkka Rekolan suvaitsevaisuutta ylistävä runo.

"Pirkanmaan kirjoituskilpailu on silta tulevaisuuteen" – katso lista voittajista

Ilmaisunhalu on tavaton ja kirjottamisharrastus voimissaan Pirkanmaalla, toteaa palkintoraadin jäsen Kirsti Kuronen.

Yli 60-vuotiasta kirjoituskilpailua uhkaa lopetus – säästö 10 000 euroa

Vuodesta 1952 jaettua Pirkanmaan kirjoituskilpailua uhkaa lopettaminen. Tampereen kaupunginkirjaston mukaan kilpailu ei enää kuulu sen keskeisiin tehtäviin. 

Runoilija Mirkka Rekola on kuollut

Rekola tunnettiin myös aforistikkona, kääntäjänä ja esseistinä.

Huumori on salakuljetusalus

Kirjan aika -festivaali Hämeenlinnassa pohtii, miten kirjailijat muuttuvat itse kirjallisuudeksi, minne tietokirja katosi, Venäjän roolia sekä kirjallista kameleonttia. Huumori ja runous ovat myös läsnä viikonvaihteen tapahtumassa.

Taisto Reimaluoto: Runoviikon onnistuminen jännittää!

Tapahtuman alla on vielä monia asioita järjestettävänä. Kajaanin Runoviikon taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto haluaa olla iskussa oikeaan aikaan.

Taiteellinen johtaja särkee sydämensä tehdessään Runoviikon ohjelmaa

Kajaanin Runoviikon taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto sanoo esitysten valitsemisen olevan vaikeaa, koska hyviä esityksiä on niin paljon. Tilaisuuksia järjestetään ensi kesänä yhteensä noin 50.

Kajaanin Runoviikko esittelee vahvoja naisia

Ohjelmassa on luvassa muun muassa Kristiina Elstelän 50-vuotisen taiteilijauran juhlaesitys sekä naurua Ulla Tapanisen kanssa ja Taina Westin lauluja.

Suven runoilija 2012 on Mirkka Rekola

Kajaanin runoviikon ensi kesän Suven runoilija on Mirkka Rekola. 80-vuotiaan Rekolan uusin teos Kuulen taas äänesi on julkaistu tänä syksynä.

Lähteenmäelle suuri kirjallisuuspalkinto

Jyväskyläläinen kirjailija Laura Lähteenmäki on saanut WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinnon. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Kirjailija Arto Seppälä sai aforismipalkinnon

Suomen aforismiyhdistys on myöntänyt tämänvuotisen Samuli Paronen -tunnustuksen kirjailija ja aforisti Arto Seppälälle. Yhdistyksen hallitus eli palkintoraati kiittelee Seppälää tiiviistä mutta ilmavasta kielestä, oivalluksista ja huumorin pilkahduksista.

Lauantai on omistettu aforismeille

Suomi juhlistaa aforismipäivää lauantaina, joka on myös Suomen aforismiyhdistyksen nelivuotispäivä.

Paavo Haavikolle postuumi palkinto

Kirjailija Paavo Haavikko on saanut palkinnon aforismeistaan. Palkinnon myöntäneen Suomen aforismiyhdistyksen mukaan Haavikko sai kuulla palkinnosta ennen kuolemaansa ja oli siitä ilahtunut.

Kordelinin säätiön palkinnot kirjailijalle ja kahdelle professorille

Alfred Kordelinin säätiö on myöntänyt kolme tunnustuspalkintoa. 30 000 euron palkinnot saivat kansantalouden professori Paavo Okko, kirjailija Mirkka Rekola ja lääketieteen tutkimusprofessori Matti Rimpelä.

Runouden P. Mustapää -palkinto Sirkka Seljalle

Runoilija Sirkka Seljalle on myönnetty elämäntyöstään P. Mustapää -palkinto. Nokialaisen kulttuuriyhdistyksen NoKuKan yhteistyökumppaniensa kanssa jakamalla tunnustuksella halutaan kiinnittää huomiota runouteen, joka ajan myötä vain paranee.