Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Stadin kundi Jussi Raittinen on kaupunkilainen metsänomistaja: "Tyypillinen virhe on jättää metsä hyvää hoitoa vaille"

Muusikko Jussi Raittinen, 75, on asunut koko ikänsä Helsingin keskustassa, mutta metsä on stadin kundin sydäntä lähellä. Perheen kesämökkiin kuluu myös metsää, jonka hoidosta Raittinen potee huonoa omatuntoa.

Puoli seitsemän viikon 40 vieraat

Puoli seitsemän on mukana Ylen Mennään metsään -kampanjassa ja viikko huipentuu perjantaina suoraan lähetykseen Evon retkeilyalueelta. Leirinuotiolle istahtaa Mikko Kekäläisen ja Susanna Laineen kanssa rockmuusikko Michael Monroe.

"Olin myyty" – Chuck Berryn elokuvaesiintyminen teki lähtemättömän vaikutuksen Jussi Raittiseen

Suomirockin legenda kuvailee 90-vuotiaana kuollutta Chuck Berryä omalaatuiseksi kitaristiksi ja laulajaksi.

Iltatähden kolmas vuosi oli hyvä vuosi suomirockille ja juurimusalle

Harvinaisuuksia vuoden 1975 Iltatähtien työnauhoilta.

Iltatähti tuikki poptaivaalla 10 vuotta

Iltatähden kymmenen vuotta

Varhainen Iltatähti oli koko perheen kriittinen musiikkiohjelma

Aikansa keskeisin pop- ja rocksarja aloitti vuonna 1973.

Janne Salmi: Vanha rokkistara

Janne Salmen kirjoittama Vanha rokkistara, Jussi Raittisen ja The Boys -yhtyeen tarina 1977 – 2014 tekee aidosti kunniaa Jussi Raittiselle muusikkona ja hyvin monipuolisena ihmisenä, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Stadin Kundi ja Friidu on valittu – luova muusikko ja bisnesnainen

Stadin Kundin ja Friidun nimeäminen kuuluu Helsinki-päivän perinteisiin. Tällä kertaa arvonimet myönnettiin muusikko Jussi Raittiselle ja Uuden lastensairaalan tukiyhdistyksen puheenjohtajalle Anne Bernerille. Vuoden helsinkiläisurheilijaksi on nimitetty jääkiekkoilija Ossi Väänänen. Valmentajan tunnustuksen sai Anu Oksanen.

Raittisen tarina on pitkä sivu Suomirockin historiaa

Jussi Raittisen muistelmien toista osaa saatiin odottaa yli vuosikymmen. Tänä vuonna odotus palkittiin ja kansien väliin on saatu monipuolinen kattaus rokin historiaa peilattuna Raittisen elämäntöiden kautta.

Jussi Raittinen: Metsämökin tonttu uppoaa yleisöön vieläkin

Syyskussa 70-vuotta täyttänyt Jussi Raittinen jaksaa painaa edelleen keikkaa pikkutunneille. Illansuussa on kuitenkin parasta ottaa parin tunnin tirsat, jos aikoo soittaa ja laulaa kolmeen asti.

Ville, Valle ja kumppanit toivat 1970-luvun lastenmusaan popjazzin svengiä

Jazzmuusikko Eero Koivistoinen sävelsi Kirsi Kunnaksen runot

Muusikot muuttavat pannuhuoneista bändihotelleihin

Musiikkielämän aineistoa kartuttaakseen kaupunginmuseo kerää valokuvamuistoja helsinkiläisistä treenikämpistä. Lisäksi Teosto kaipaa tietoja siitä, millaisissa oloissa musiikkia nykyään harjoitellaan. Treenikämpissä on kuitenkin kartettu kuvaamista kautta aikojen.

Jussi Raittinen riimittelee sananmuunnoksia

Olli Kujasen seikkailut, siihen piristävää sumppia ja pehmeät jänikset. Jussi Raittinen alias Kullervo Pellinen innostui sananmuunnoksista jo nuorena miehenä

Beatles taipui Suomessa jopa humpaksi

Beatles-tulkintojen kirjo on loputon.

YLE Kymenlaakson Nenäpäivän lipastuotto reilu 2000 euroa

YLE Kymenlaakso kiittää lämpimästi kaikkia keräykseen osallistuneita!

Punainen nenä rokkaa tänään!

Nenäpäivää vietetään tänään. Etelä-Karjalassa Nenäpäivä huipentuu Lappeenrannan Oleksilla pidettävään keräystapahtumaan, joka alkaa kello yhdeksän. Etelä-Karjalassa oli perjantaiaamuun mennessä kerätty kehitysmaiden lapsille runsaat 9800 euroa.

Tänään Nenäpäivää vietetään lippaiden ja musiikin merkeissä

YLE Kymenlaakso osallistuu tänä vuonna Nenäpäivään lipaskeräyksellä Kotkassa ja Kouvolassa. Kouvolan Hansakeskuksessa esiintyvät Jussi Raittinen ja kouvolalainen The Secrets -yhtye. Kotkassa kauppakeskus Pasaatissa hanuristi Kalle Kurvinen soittaa yleisön toivemusiikkia.

Rock-Suomi-bonuksia 4: Amerikan ääni

Lisämateriaalia Rock-Suomen myyttiseen americanaan.

Tommie Mansfield

Turkulainen kitaralegenda oli amerikkalaisuuden lipunkantaja

Jussi Raittinen toivottaa naiset tervetulleiksi rokkiin

Musiikin pitkän tien kulkija Jussi Raittinen iloitsee nykymusiikissa bändien noususta, oikeiden studiomuusikoiden käytöstä sekä tyttöjen tulosta perinteisesti miehiseen maailmaan. He tuovat uutta näkökulmaa, sanoo grand old man.

Yyterin Twist kasvoi kaksipäiväiseksi

Yyterin kylpylähotellin kahdella lavalla esiintyy kahden päivän aikana 15 rautalanka-, beat- ja surfbändiä. Ensimmäisen vuoden yleisöpalaute lupaa festivaalille menestystä myös tänä vuonna. Järjestäjät lupaavat tapahtumalle jatkoa myös vuodelle 2011.

Laura Voutilainen jännittää Iskelmä-Finlandiaa

Kokeneenkin artistin mahanpohjassa on perhosia Iskelmä-Finlandia -ehdokkuuden takia. Voitto olisi iso asia Laura Voutilaiselle erityisesti siksi, että tunnustuksia on viihdetaiteilijoille jaossa niin vähän.

Uukuniemen nuorisoseurantalolla värikäs historia

Syksyllä 115 vuotta täyttävällä Uukuniemen nuorisoseurantalolla vietetään yhä tanssi-iltoja levymusiikin tahtiin. Paluumuuttajilla on tänäpäivänä suuri merkitys nuorisoseuran toiminnassa.

Turkulainen rock & roll -pioneeri Pekka Loukiala on kuollut

Turkulainen Pekka Loukiala (1944-2010) kuului Suomen rock & roll -pioneereihin. Hänet äänestettiin vuonna 1961 Suomen rock-kuninkaaksi.

Pekka Loukiala, vuoden 1961 rock-kuningas

Turun rockpioneeri oli mukana myös kuulussa Rock Showssa.

Iskelmä-Finlandiaa hamuaa kirjava joukko

Iskelmä-Finlandia -palkintoa tavoittelevat tänä vuonna Mikko Alatalo, Jussi Raittinen, Juha Tapio, Laura Voutilainen sekä Jean S. -yhtye. Tapsan Tahdeilla heinäkuun 22. päivänä Nokialla jaettavan palkinnon saajan valitsee näyttelijä-laulaja Pirkko Mannola.

Helsingin kulttuuripalkinto Helena Hietaselle ja Jaakko Niemelälle

Kuvataiteilijat Helena Hietanen ja Jaakko Niemelä ovat saaneet Helsingin kaupungin vuoden 2009 kulttuuripalkinnon. Perusteluissa todetaan, että pariskunta on ollut läsnä kaupunkimme arjessa parinkymmenen vuoden ajan taiteensa ja yhteiskunnallisen osallistumisen kautta.

Kesäteatterit vetävät

Turun suuret kesäteatterit ovat vetäneet hyvin väkeä epävakaisesta kesäsäästä ja taloustilanteesta huolimatta. Samppalinnan kesäteatterissa varsinkin lippujen myynti esityspäivinä on ollut kasvussa.

Jussi Raittinen: Kekkonen-rock

Miten käy Kekkoselta rock´n roll?

Eerolle ja Jussille Stadin kulttuuripalkinto

Palkinto myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa viihdemusiikin tekijöille.

Eero ja Jussi & The Boys on soittanut beatmusaa läpi vuosikymmenten

Kokoelma Boys -klassikkoja 1960- ja 1970-luvuilta.

Ailu Valkeapää toi joiun julkisuuteen

Áillohaš oli saamelaiskulttuurin renessanssin keskushahmo.

Kymmenen taiteilijaa sai Pro Finlandia -mitalin

Kymmenen suomalaista taiteilijaa saa tänä vuonna Pro Finlandia -mitalin. Suomen Leijonan ritarikunnan kunniamerkkeihin kuuluva mitali on tarkoitettu nimenomaan kulttuurin alalla ansioituneille.

Presidentti myönsi lähes 5 500 kunniamerkkiä

Itsenäisyyspäivänä jaettavien kunniamerkkien saajat on julkistettu. Tasavallan presidentti myönsi 5 447 ansiomerkkiä eri tavoin ansioituneille suomalaisille.

Rokkenrolli meni 1950-luvulla ihan pelleilyksi

Rock and rollia pidettiin Suomessa aluksi hullutteluna.

Suomen Elviksen tittelistä saivat kisata naisetkin

Rocklaulukisa haki "Elvis Presley -tyyppiä" vuonna 1957