Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jani Halmeen kolumni: Musiikkiummikko tunnustaa eli kuinka minä hurahdin oopperaan? 

Meidän kannattaa altistaa sielumme ja ruumiimme jollekin uudelle, minulla se oli ooppera, kirjoittaa Jani Halme.

Reijo Mäki porskuttaa Vares-kirjoillaan suosion harjalla – uusin dekkari Turun murteella

Kuuntele Yle Areenassa, mitä Mäki ajattelee kirjoittamisesta ja yksityisetsivä Vareksen tulevaisuuden seikkailuista.

Melkein tappaja itsekin – teurastajan poika, dekkaristi Reijo Mäki

Henkilökuvassa Turun kovaksikeitetty humoristi.

Dekkarit, antiikin filosofia ja idiootit vetivät kesällä – kirjojen myynti sujui hyvin

Kirja-alan mukaan myynnin pohja on saavutettu ja siitä on käännytty ylöspäin. Kuukausiveloitteiset lukuaikapalvelut kasvattavat suosiotaan.

Suuntaatko kesällä Tallinnaan, Lofooteille vai trendaavaan Albaniaan? Kokosimme kirjavinkkejä matkakohteen mukaan

Matkalle on mukava ottaa mukaan paikkaan liittyvää kirjallisuutta. Tässä muutamia ehdotuksia suomalaisten kesäkohteisiin.

Sananen – Ajatuksia veroilmoituksen viileydestä

Niin kauan kuin makuuhuoneesta ei saa työhuonevähennystä, asiat hakevat vielä oikeaa uomaansa.

Reijo Mäen syrjähyppy Tukholmassa

Kymmenien Jussi Vares -kirjojen jälkeen Reijo Mäki palaa tukholmalaiseen rikosylikonstaapeli Sakari Roivaksen hahmoon. Hänestä Mäki kirjoitti kaksi kirjaa parikymmentä vuotta sitten. Slussen-romaani päättää Roivas-trilogian.

Kirjailijoiden tienestikärjessä tuttuja nimiä

Leena Lehtolainen, Jari Tervo ja Reijo Mäki ovat yhä kirjallisuuden veroaatelia. Jokaisen ansiotulot ylittivät viime vuonna 200 000 euron rajapyykin. Edellisvuoden huippuansioihin ei tällä kertaa ylletty.

Dekkari, sotakirja vai lastenkirja? Tunnetut kirjailijat jakavat lukuvinkkinsä

Kirjailijat kertovat, mitä kannattaisi lukea, jos olisi aikaa lukea vain kaksi kirjaa. Lukuvinkkejä antavat Leena Lehtolainen, Reijo Mäki, Heli Laaksonen ja Kari Hotakainen.

Kommentti: Poriseeko Pata lainkaan?

Ässien prosessi maalinteon kehittämisessä tai ylivoimapelin hiomisessa ei voi kestää koko loppusyksyä, sillä juna menee yleensä hyvin nopeasti ohi, kirjoittaa Jussi Saarinen.

Laaksosen Lähtisiks föli ja Mäen Tulivuori kesäkirjalistojen kärjessä

Dekkareita, lintukirjoja tai se perinteinen Reijo Mäki? Vai Heli Laaksonen? TV-sarjat ja elokuvat siivittävät kesäkirjojen myyntiä.

Uusi Apteekki on Vuoden Olutravintola

Turkulaisessa seurusteluravintola Uudessa Apteekissa on laaja olutvalikoima ja oma panimo. Ravintola on tullut tunnetuksi Reijo Mäen Vares-kirjojen kantapaikkana.

"Sadut kuuluvat lapsille ja aikuisille" – kirjallisuusfestivaali uskoo kulttuurin voimaan

Tamperelainen Elävän Kirjallisuuden Festivaali on kasvanut seitsemässä vuodessa varjotapahtumasta vaihtoehtokulttuurin ilmiöksi. Poikkitaiteellisen tapahtuman ohjelmistoon mahtuu kirjallisuutta ja musiikkia – sekä Suomen painavin kirjallisuuspalkinto.

Vares-ohjaaja: Suomalaiset näyttelijät eivät ole älyllisiä

Uusimman Vares-elokuvan ohjaajaksi pestattiin Saksassa 15 vuotta uraa luonut suomalaisohjaaja Hannu Salonen. Saksa on antanut hyvän mahdollisuuden harjaantua dekkarigenressä, mutta ohjaajalle ei heru Saksassa arvostusta taiteilijana.

Vares-elokuvan konna: Särmikästä hahmoa on nautinnollista näytellä

Kokkolan kaupunginteatterin syksyllä jättänyt Jarmo Perälä näyttelee yhtä Turun alamaailman hahmoista uudessa Vares-elokuvassa Sheriffi. 7. tammikuuta ensi-iltansa saava Sheriffi on jo yhdeksäs Vares-elokuva. Pääosassa jatkaa Antti Reini.

Tuomas Kyröllä ei syytä pahoittaa mieltä

Suomalaiskirjailijoista ansaitsi viime vuonna eniten Tuomas Kyrö, joka tunnetaan parhaiten Mielensäpahoittaja-tarinoista.

Norjalainen romaani voitti pohjoismaisen dekkaripalkinnon

Lasiavain-palkinto myönnettiin Gard Sveenille romaanista Den siste pilegrimen. Suomea kisassa edusti Reijo Mäen Sheriffi.

Sähköisten kirjojen valikoima laajenee

Kesälomalukemistoaan voi nyt laajentaa vaikkapa riippukeinussa maatessa. Etelä-Karjalan kirjastojen sähköisten kirjojen kirjastoon on lisätty suuri määrä uutuuskirjoja.

Vares ehdolla Pohjoismaiden parhaaksi rikoskirjaksi

Reijo Mäen romaani Sheriffi on Suomen ehdokas pohjoismaisen Lasiavain-palkinnon saajaksi. Suomalainen teos on palkittu Pohjoismaiden parhaana vain kerran.

Rusakonpojat ja oravat eivät ole löytöeläimiä

Löytöeläinhoitoloihin tuodaan omille retkilleen eksyneitä kissoja ja koiria. Useimmat niistä löytävät kotiin pannan tai sirun avulla, joillekin etsitään uusi koti. Joskus löytöeläiminä tarjotaan myös pupuja ja oravia, vaikka niiden paikka on luonnossa.

Sampo ja Saana viihtyvät neljän poronkuseman päässä Seinäjoelta

Kun tapaa poron Etelä- tai Keski-Suomessa, täytyy aina vähän hieraista silmiään. Peräseinäjoella Etelä-Pohjanmaalla poroja on ainakin jo kahdella tilalla. Pohjoisessa metsästysreissuilla käyvä Reijo Mäki-Maunus hankki poroja, jotta koirat oppisivat erottamaan hirvet poroista.

Kiekkoilijoiden joustokaukaloa selvitetään Lahdessa kiireellä

Jääkiekon SM-liiga vauhdittaa joustokaukaloiden hankkimista. Lahdessa uuteen kaukaloon ei ole rahaa, joten vanhan uudistamista vaatimukset täyttäväksi selvitellään.

Yksityisetsivä Raimo Muurinen on arkielämän Jussi Vares – ilman paheita ja jännitystä

Raimo Muurinen aloitti yksityisetsivänä 1980-luvulla. Osin harrastuksena päivätyön ohella tapahtuneet etsivän työt hän lopetti kuluvan vuoden alussa. Yksityisetsivän työ on kaikkea muuta kuin jännittävää rikosten selvittelyä.

Lapin kaskukirja kuuluu monen kesälukemistoon

Valtakunnallisesti Suomalaisen kirjakaupan myyntitilastojen kärkipaikkoja hallitsevat ulkomaalaiset tekijät, mutta pohjoisessa myy hyvin lappilaista huumoria tarjoava teos.

Reijo Mäki: Helsingin Sanomien kritiikki ei arvostele kirjaa vaan kirjailijaa

Kirjailija Reijo Mäen mielestä hänen Johtolanka-palkitun Sheriffi-teoksensa lyttäyskritiikin perustelut ovat erikoisia ja kummallisia.

Dekkarikirjailija Mäki: Kirjoitan aikuisten kaupunkisatuja

Kirjailija Reijo Mäki palkittiin eilen Suomen dekkariseuran myöntämällä Vuoden johtolanka -palkinnolla kirjastaan Sheriffi. Pitkän uran dekkarikirjailijana tehnyt Mäki velmuilee siirtyvänsä seuraavaksi kirjoittamaan sairaalaromantiikkaa.

Vuoden johtolanka Reijo Mäelle

Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnon on saanut kirjailija Reijo Mäki rikosromaanistaan Sheriffi. Dekkariseura palkitsee vuosittain edellisvuoden merkittävän kotimaisen dekkariteon Vuoden johtolangalla.

Turun yliopisto alkaa kouluttaa uusia "reijomäkiä"

Tunnetko Turun kapakat, alamaailman miehet ja nopeat naiset. Entäpä poliisit, putkat ja vankilat, aseet, autot ja huumeet. Ja hallitset vielä kirjoittamisen jalon taidon. Ehkäpä sinusta voisi tulla uusi Agatha Christie tai Reijo Mäki.

Näin julkkikset tienasivat

Yle Uutiset kokosi yhteen politiikan, kulttuurin, viihteen ja urheilun vaikuttajien ansioita. Täältä selviää muun muassa, kuinka paljon kohudosentti Johan Bäckman maksoi viime vuonna veroja tai kuka pop-muusikin tähdistä tienaa parhaiten.

Vares-romaaneilla tienaa hyvin

Viime vuoden parhaiten tienaavia kirjailijoita olivat dekkarikirjailijat Reijo Mäki ja Ilkka Remes. Myös Jari Tervo ylsi yli 200 000 euron tuloihin.

Dekkaristi Reijo Mäki ohitti Lauri Tähkän

TPS:n jääkiekkoilijalle Ville Vahalahdelle maksettiin viime vuonna palkkaa 130 000 euroa. Kulttuuriväen edellisvuoden tähti Lauri Tähkä putosi kirjailija Reijo Mäen taakse. Osa kulttuuri- ja urheiluväestä toimii yhtiönsä kautta, joten luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia.

Kokoomuksen nokkamies ei myönnä häviötä

Kokoomus on äänimäärässä edelleen Lahden suurin puolue. Kykypuolue kuitenkin menetti kaksi paikkaa ja on nyt tasavahva SDP:n kanssa.

Vares-elokuville vientiä

Elokuvasarja myytiin Cannesissa Pohjois-Amerikkaan, Etelä-Amerikkaan ja Eurooppaan.

Mäelle nimikkopuu mäelle

Turkulaiskirjailija Reijo Mäki saa sunnuntaina tunnustuksen kulttuuriteoistaan.

Lahden Kokoomus aikoo pitää äänistään kiinni

Kokoomuksen Lahden kunnallisjärjestön puheenjohtaja Reijo Mäki-Korvela uskoo, että kaupungin talous noussee tärkeimmäksi kysymykseksi syksyn kuntavaaleissa.

Lontoon olympiakisat 1948 olivat pettymys suomalaisille

Suomalaiset lähtivät vuoden 1948 olympiakisoihin haasteellisista oloista pienin odotuksin, mutta toiveikkaina.

Vares – Uhkapelimerkki hämmästyttää epäloogisuudellaan

Ohjaus: Lauri Törhönen Alkuperämaa: Suomi 2012 Pääosissa: Antti Reini, Maria Järvenhelmi, Ilkka Heiskanen, Jasper Pääkkönen, Minna Haapkylä K-12

Kuopio uskoo: Kilpi-elokuva muuttaa kaupungin imagoa

Maaliskuussa Kuopiossa alkavat Elävien kirjoihin -elokuvan kuvaukset parantavat osaltaan kaupungin imagoa, uskoo kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen. Yhtenä edelläkävijänä alalla on kunnostautunut Turun seutu muun muassa Vares-elokuvineen. Turussa uskotaan, että Kuopion elokuvaprojektiin laittamat rahat eivät valu hukkaan.

Mitä ihmettä? Vares-leffa Raumalla K-13 mutta Porissa K-16

Satakunnassa elettiin omituisessa tilanteessa, kun raumalaiselokuvateatterissa ikärajat poikkesivat selvästi Porin vastaavista rajoista. Nyt ikärajat on korjattu oikeiksi.

Etelän Vares kitaroi Ylläksellä

Näyttelijä Antti Reini on tuttu kasvo valkokankaalla Vares-elokuvista, mutta miehellä on pitkä historia myös soittajana. Ylläs Jazz Bluesissa hän soittaa sähkökitaraa bändissä, jonka nimi on paljonpuhuvasti Rytque.

Urheilun ja kulttuurin tähdet tienaavat johtajiaan paremmin

Kulttuurissa ja urheilussa johtajat tienaavat vähemmän kuin tähdet. Kulttuurialan ehdottomia palkkaykkösiä Varsinais-Suomessa ovat laulaja Lauri Tähkä ja kirjailija Reijo Mäki. Uransa lopettanut Aki-Petteri Berg oli omaa luokkaansa urheilijoiden palkkatuloissa. Moni urheilu- ja kulttuurivaikuttaja toimii yhtiönsä kautta, joten tulot eivät ole täysin vertailukelpoisia.

Vares-konnaa esittävä Ari Wirta taitaa lyhyiden miesten roolit

Ari "Pätkä" Wirran puhelin soi, kun Suomessa tarvitaan lyhyttä miestä elokuvaan tai näyttämölle. Vares-filmissä Sukkanauhakäärme Wirta esittää lyhytkasvuista mutta häijyä arkkikonnaa. Siviilissä Wirta on mitä leppoisin teatterialan moniosaaja, eikä haikaile ensirakastajan rooleja.

Reijo Mäki kesäkirjojen kuningas

Dekkarikirjailija Reijo Mäen Mustasiipi on kesän myydyin kotimainen kaunokirja. Kymmenen kärjessä on myös Heli Laaksosen Peippo vei, joka on tilastoissa seitsemäntenä.

Reijo Mäki tuomaroi Runoraadissa

Eurooppalainen runous valtaa Turun kirjaston sisäpihan tiistaina. Tunnetut näyttelijät lausuvat monikulttuuristen esilukijoiden valitsemia runoja. Tuomaristossa istuvat Reijo Mäen lisäksi Jukka Virtanen, Aleksandra Salmela ja Tuula Amberla.

Vares-kateus ei vaivaa Naantalissa

Vaihto näyttelijästä ohjaajaksi on ollut Naantalin Vareksena aiemmin esiintyneelle Kari-Pekka Toivoselle mieluisa muutos. Nyt kivikasvoiseen rooliin astunut Jukka Rasila on joutunut kovettamaan koomikon sydämensä, ja seuraa kollegoiden satubalettia sivusta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle