Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirjailija Riikka Pulkkinen Kansalliskirjaston antiikin pylvään vieressä Lumo-kirja kädessään.

Riikka Pulkkinen paljasti Ylen lukupiirissä: ”Työstän romaania lapsista, jotka joutuvat tietämättään tieteelliseen kokeeseen”

Ylen verkkolukupiirissä oli intensiivinen tunnelma. Käsiteltävänä kirjana oli Riikka Pulkkisen romaani Lumo. Teinityttöyden teema innosti. Mitä on olla tyttö? Keiden suulla tytöistä puhutaan?

Kirjailija Riikka Pulkkinen.

Riikka Pulkkinen kohtasi yhden someajan suurimmista haasteista - pitääkö kirjailijan tunnustaa?

Some saa ihmiset kertomaan intiimejä asioita itsestään. Kirjailijoiden suuri kysymys on, miten käsitellä intiimiä teemaa niin, että syntyy kaunokirjallisuutta, sanoo Riikka Pulkkinen.

Kirjailija Riikka Pulkkinen.

Tyttö on fantasioiden kohde ja vallankäyttäjä – tule keskustelemaan Riikka Pulkkisen romaanista Ylen lukupiiriin torstaina 10.11. klo 19

Lumo on romaani tyttöydestä, naisen raivosta ja totuuden ja sepittelyn rajasta. Tule keskustelemaan kirjailija Riikka Pulkkisen kanssa Yle chattiin!

Hotellimuusat-podcastin ohjelmakuva

Hotellimuusien matkassa

Keskustelut luovat teoksia

Riikka Pulkkinen

Eron kokenut Riikka Pulkkinen kirjoitti perheen hajoamisesta: "Päätöksen jälkeen olo voi olla jopa riehakas – kunnes arki rysähtää"

Kulttuurivieras Riikka Pulkkinen kirjoitti erosta rakkauskirjan. Maamme nimekkäimpiin kirjailijoihin lukeutuva Pulkkinen on oppinut hyväksymään julkisuuskuvansa. Hän voi puhua mekoista, vaikka mieluiten hän keskustelisi Hegelin opeista tai kansainvälisestä politiikasta

Kirjailija Riikka Pulkkinen liikuttui tulevaisuustutkijan haastattelusta

Kirjailija Riikka Pulkkisen paljastus: Puoli seitsemän -ohjelma päätyi uutuusromaaniin Lasten planeetta

Tulevaisuustutkija Ilkka Halavan haastattelu teki suuren vaikutuksen kirjailijaan. Halavan ajatukset lapsista ja tulevaisuudesta tulivat osaksi romaania.

Kirjailijat Katja Kettu, Jari Tervo, Tommi Kinnunen ja Riikka Pulkkinen.

Tulossa huikea kirjasyksy: Jari Tervo, Riikka Pulkkinen, Tommi Kinnunen ja moni muu tunnettu tekijä julkaisee – lue tärpit ja tiedät mistä syksyllä puhutaan

Alkavan syksyn kirjasadosta voi povata kovatasoista. Monet konkarit ja kannuksensa ansainneet nuoret tekijät julkaisevat teoksensa syksyn aikana. Kokosimme syksyn kiinnostavia kirjatapauksia.

Kuvassa näyttelijä Emmi Parviainen punaisessa kettukuvioisessa paidassa, taustalla sama punainen kettukuviollinen tapetti.

Märta Tikkasen merkittävät teokset nykypäivänä − Nyt on tunnustamisen aika

Kirjalijat avaavat suhdettaan Märtä Tikkasen teoksiin.

Kolmiosainen draamasarja Raja pohtii elämän suuria kysymyksiä. Pääroolissa nähdään mm. Kaija Pakarinen.

Kotikatsomo: Raja – Missä kulkevat rakkauden rajat?

Draamasarja pohtii elämän suuria kysymyksiä.

Kati Pulkkinen, Tuulikki Pyykkönen, Riikka Sirviö ja Satu Salonen juhlivat viestipronssia Trondheimin MM-kisoissa.

Kauhugalleria vai arvokisanostalgiaa – värikkäät kisa-asut kuuluvat suomalaiseen urheiluhistoriaan

Suomalaisten arvokisa-asujen historia on värikäs. Yle Urheilu kaivoi esiin erilaisia näytteitä vuosien takaa.

Jonas Khemiri ja Riikka Pulkkinen keskustelevat Helsinki Lit -kirjallisuustapahtumassa 2016

Valitut sanat: Kenen ääni?

Jonas Khemiri ja Riikka Pulkkinen keskustelevat

Seppo Puttonen. Kuva: Yle

Ovatko nämä kirjallisuuden Finlandia -palkintoehdokkaat?

Mitkä kuusi teosta valikoituvat Finlandia -ehdokkaiksi?

Tyttö istuu bussissa ja hänen kuvansa heijastuu ikkunasta.

Ylen tv-draamalle tunnustusta Prix Europa -festivaaleilla

Riikka Pulkkisen menestysromaaniin perustuva tv-draama Raja on saanut kiitosta Berliinissä Prix Europa -festivaaleilla. Kolmen eri sukupolven naisista kertova tarina esitetään ensi vuonna myös Ranskassa ja Saksassa.

Ihmisjono oli pitkä Mikkelin torilla.

Torilla luettiin kirjoja ääneti jonossa – "Lukeminen on paras tapa viettää aikaa hiljaa yksin tai yhdessä"

Tiistaina useissa Suomen kaupungissa ilmaistiin mieltä lukemisen puolesta. MIkkelin torille kerääntyi jonoon viitisenkymmentä kirjojen ystävää. He hiljentyivät kymmeneksi minuutiksi suosikkikirjojensa pariin. Tempaus oli osa Kirjan vuotta 2015.

Ihmisjono oli pitkä Mikkelin torilla.

Torilla luettiin kirjoja ääneti jonossa – "Lukeminen on paras tapa viettää aikaa hiljaa yksin tai yhdessä"

Tiistaina useissa Suomen kaupungissa ilmaistiin mieltä lukemisen puolesta. MIkkelin torille kerääntyi jonoon viitisenkymmentä kirjojen ystävää. He hiljentyivät kymmeneksi minuutiksi suosikkikirjojensa pariin. Tempaus oli osa Kirjan vuotta 2015.

Lotta Wennäkoski ja Hilkka-Liisa Iivanainen.

Pienoisoopperassa käytetään videomateriaalia ja tehdään aikamatka vuoteen 1989

Kirjailija Riikka Pulkkisen tekstiin pohjautuva Wunderbar! saa ensi-iltansa keskiviikkona Helsingin Juhlaviikoilla.

Raja tv draama

Tv-sarja Raja ehdolla Prix Italia -palkinnon saajaksi

Yle Draaman tuottama tv-sarja Raja kilpailee Prix Italia -palkinnosta. Raja on äänestetty kolmen parhaan joukkoon.

Frankfurtin kirjamessut.

Finnish foreign rights book sales on the rise

Finland is the guest of honour at the world's leading book and media event, the Frankfurt Book Fair, this October. In the lead-up to the 5-day event, foreign rights sales of Finnish fiction and non-fiction titles have more than doubled.

Barbara Renno ja Riikka Pulkkinen.

Saksan kirjallisuustoimittajat ihastelevat Suomea: Oikea lukumaa!

Suomessa on tämän vuoden aikana vieraillut lukuisia saksalaisia kirjallisuustoimittajia. Suomi on teemamaana lokakuussa pidettävillä Frankfurtin kirjamessuilla, ja toimittajavierailuilla pyritään takaamaan mahdollisimman suuri näkyvyys mediassa.

Riikka Pulkkinen: Mediapersoonani on jotenkin vakavikko

Kirjailija Riikka Pulkkinen vieraili YleX Etusivussa puhumassa uutuuskirjastaan. Aiemmin kolme romaania julkaissut Pulkkinen on nyt julkaissut aihesuunnaltaan ehkä kevyemmän Chick lit -kategoriaan uppoavan teoksen.

Riikka Pulkkinen

Aamun kirjassa Riikka Pulkkisen Vieras

Tärkeimmät teemat romaanissa ovat vieraus ja ruumiillisuus. Niitä Riikka Pulkkinen kuvaa muunmuassa anoreksian kautta. Päähenkilö, nuorehko seurakuntapastori Maria jättää yllättäen entisen elämänsä ja lähtee New Yorkiin etsimään minuuttaan.

Toimisiko soundtrack Riikka Pulkkisen uutuuskirjaan?

YleX Aamussa vieraillutta Riikka Pulkkista kutkutti ajatus siitä, että lukijat kuuntelisivat samaa musiikkia kuin kirjailija kirjoittaessaan.

Nainen tietokoneen äärellä.

Kotimaista kirjallisuutta pääsee nyt lukemaan netissä

HelMet-kirjastot alkavat tarjota kotimaista uutuuskirjallisuutta sähkökirjoina. Vuoden loppuun kestävässä kokeilussa sähkökirjoja voi lukea suoraan selaimessa ilman erillisen lukuohjelman lataamista.

Anja Snellman: Ivana B. -kirjan kansi

Anja Snellman: Ivana B.

Ivana B. koostuu 67 kirjeestä, jotka ikääntynyt, kolmekymmentä vuotta kirjailijana toiminut ja kovasti kirjan kirjoittajan oloinen kirjailija lähettää erityistason lyhytterapeutti Parantaiselle. Snellmanin kritiikin kohteena on aikamme, joka tekee kaiken maailman BB-kasvoista suuria julkkiksia ja tietoisesti unohtaa kaiken älyllisen pohdiskelun tai oikean taiteellisen työn, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Oulun kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki

Vahvat pohjoisen naiset valtaavat teatterilavan Oulussa

Teatterin uusi johtajakaksikko Mikko Kouki ja Arto Valkama ovat saaneet Oulun kaupunginteatterin ohjelmistoon kaksi odotettua kotimaista kantaesitystä. Oulussa nähdään ensi syksynä sekä Katja Ketun Kätilö että Riikka Pulkkisen Raja.

Mies ja nainen näyttämöllä

Rakkautta ja kuolemaa Totta-romaanin näyttämösovituksessa

Kom-teatterissa keskiviikkona kantaesityksen saava Totta on suurien tunteiden näytelmä. Näytelmä perustuu Riikka Pulkkisen samannimiseen menestysromaaniin, joka julkaistiin vuosi sitten. Aiheena on rakkaus.

Riikka Pulkkinen

Riikka Pulkkisen romaanista elokuva

Riikka Pulkkinen ja Vertigo Production ovat tehneet sopimuksen Totta-romaanin muokkaamisesta elokuvaksi.

Sanomalehtiä pinossa.

Kulttuurilehtikatsaus 21.3.2011

Kulttuurilehtikatsaus pohtii kirjailijan työn karikkoja. Mitä tehdä silloin, kun kirjailijan työ ajaa hulluuden partaalle? Tarkastelussa on myös nuorten kirjallisuusfanien tapa tehdä kirjoista omat versionsa, jotka pursuavat homoromantiikkaa.

Riikka Pulkkinen kertoo vierailevansa Oulussa jatkuvasti unissaan.

Niin vain ihmiset selviävät

Riikka Pulkkisen uusin romaani Totta sisältää vaikuttavan ydinajatuksen: rakkaus on aina totta. Rakkauden vivahteiden moninaisuudesta viehättynyt kirjailija myöntää rakkaudesta kirjoittamisen olevan vaikeaa. Syvin rakkauden määritelmä liittyy Pulkkisen mukaan rakkauden arkipäiväisyyteen.

Tuomas Kyrö seinäkartan äärellä

Tuomas Kyrö teki vuoden toiseksi myydyimmän äänikirjan

Janakkalaisen kirjailijan Tuomas Kyrön menestyskirja Mielensäpahoittaja oli viime vuoden toiseksi myydyin äänikirja. Samalla se oli kymmeneksi eniten myyty kotimainen kaunokirja vuonna 2010. Parhaiten menivät kaupaksi Ilkka Remes ja Riikka Pulkkinen.

Riikka Pulkkinen

Pulkkisen Totta-romaani ilmestyy englanniksi

Riikka Pulkkisen Totta-romaanin kustannusoikeudet on myyty amerikkalaiselle ja australialaiselle yhtiölle. Tänä vuonna kansainvälisen läpimurron tehneen Pulkkisen romaanin oikeudet on aikaisemmin myyty yhdeksään maahan.

Alexandra Salmela istuu puistonpenkillä, takanaan tamperelelainen koskimaisema.

Tamperelainen Finlandia-palkintoehdokas on hämmentynyt kohusta

Alexandra Salmela on ehdolla tämän vuoden Finlandia-palkituksi. Kirjailija asuu tällä hetkellä Tampereella. Salmela on Slovakian kansalainen, eikä Finlandia-ehdokkaaksi ole aiemmin asetettu ulkomaalaista.

Riikka Pulkkinen

Riikka Pulkkisen Totta Finlandia-ehdokkaana

Riikka Pulkkisen toinen romaani Totta on ehdolla Finlandia -palkinnon saajaksi. Kaikkiaan palkinnosta kisaa kuusi romaania. Finlandia -palkinnon valitsee Yleisradion kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi. Joulukuun 2. päivänä jaettava palkinto on 30 000 euroa verottomana

Riikka Pulkkinen.

Riikka Pulkkisen romaani menestys Frankfurtin kirjamessuilla

Riikka Pulkkisen romaani Totta teki kansainvälisen läpimurron Frankfurtin kirjamessuilla, sanoo kustannusosakeyhtiö Otava. Pulkkisen kirjojen kustannusoikeudet on myyty tähän mennessä jo kuuteen maahan.

Yle Areena logo.

Riikka Pulkkinen: Totta

Rakkaus, kuolema, toivo ja suru ovat isoja teemoja Riikka Pulkkisen odotetussa toisessa romaanissa. Jo läpimurtoromaanissaan Raja hän käsitteli taitavasti suuria tunteita.

Riikka Pulkkinen.

Aamun kirjassa 16.9. Riikka Pulkkisen Totta

Rakkaus, kuolema, toivo ja suru ovat isoja teemoja Riikka Pulkkisen odotetussa toisessa romaanissa. Jo läpimurtoromaanissaan Raja hän käsitteli taitavasti suuria tunteita.

SUL valitsi uudet lajiryhmäkapteenit

Suomen urheiluliitto SUL on uusinut valmennusjohtoaan. Liitto on nimennyt valmennusjohtajaksi aiemmin valitun Jarmo Mäkelä alaiset lajiryhmäkapteenit.