Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hotellimuusien matkassa

Keskustelut luovat teoksia

Eron kokenut Riikka Pulkkinen kirjoitti perheen hajoamisesta: "Päätöksen jälkeen olo voi olla jopa riehakas – kunnes arki rysähtää"

Kulttuurivieras Riikka Pulkkinen kirjoitti erosta rakkauskirjan. Maamme nimekkäimpiin kirjailijoihin lukeutuva Pulkkinen on oppinut hyväksymään julkisuuskuvansa. Hän voi puhua mekoista, vaikka mieluiten hän keskustelisi Hegelin opeista tai kansainvälisestä politiikasta

Kirjailija Riikka Pulkkisen paljastus: Puoli seitsemän -ohjelma päätyi uutuusromaaniin Lasten planeetta

Tulevaisuustutkija Ilkka Halavan haastattelu teki suuren vaikutuksen kirjailijaan. Halavan ajatukset lapsista ja tulevaisuudesta tulivat osaksi romaania.

Tulossa huikea kirjasyksy: Jari Tervo, Riikka Pulkkinen, Tommi Kinnunen ja moni muu tunnettu tekijä julkaisee – lue tärpit ja tiedät mistä syksyllä puhutaan

Alkavan syksyn kirjasadosta voi povata kovatasoista. Monet konkarit ja kannuksensa ansainneet nuoret tekijät julkaisevat teoksensa syksyn aikana. Kokosimme syksyn kiinnostavia kirjatapauksia.

Märta Tikkasen merkittävät teokset nykypäivänä − Nyt on tunnustamisen aika

Kirjalijat avaavat suhdettaan Märtä Tikkasen teoksiin.

Kotikatsomo: Raja – Missä kulkevat rakkauden rajat?

Draamasarja pohtii elämän suuria kysymyksiä.

Kauhugalleria vai arvokisanostalgiaa – värikkäät kisa-asut kuuluvat suomalaiseen urheiluhistoriaan

Suomalaisten arvokisa-asujen historia on värikäs. Yle Urheilu kaivoi esiin erilaisia näytteitä vuosien takaa.

Valitut sanat: Kenen ääni?

Jonas Khemiri ja Riikka Pulkkinen keskustelevat

Ovatko nämä kirjallisuuden Finlandia -palkintoehdokkaat?

Mitkä kuusi teosta valikoituvat Finlandia -ehdokkaiksi?

Ylen tv-draamalle tunnustusta Prix Europa -festivaaleilla

Riikka Pulkkisen menestysromaaniin perustuva tv-draama Raja on saanut kiitosta Berliinissä Prix Europa -festivaaleilla. Kolmen eri sukupolven naisista kertova tarina esitetään ensi vuonna myös Ranskassa ja Saksassa.

Torilla luettiin kirjoja ääneti jonossa – "Lukeminen on paras tapa viettää aikaa hiljaa yksin tai yhdessä"

Tiistaina useissa Suomen kaupungissa ilmaistiin mieltä lukemisen puolesta. MIkkelin torille kerääntyi jonoon viitisenkymmentä kirjojen ystävää. He hiljentyivät kymmeneksi minuutiksi suosikkikirjojensa pariin. Tempaus oli osa Kirjan vuotta 2015.

Torilla luettiin kirjoja ääneti jonossa – "Lukeminen on paras tapa viettää aikaa hiljaa yksin tai yhdessä"

Tiistaina useissa Suomen kaupungissa ilmaistiin mieltä lukemisen puolesta. MIkkelin torille kerääntyi jonoon viitisenkymmentä kirjojen ystävää. He hiljentyivät kymmeneksi minuutiksi suosikkikirjojensa pariin. Tempaus oli osa Kirjan vuotta 2015.

Pienoisoopperassa käytetään videomateriaalia ja tehdään aikamatka vuoteen 1989

Kirjailija Riikka Pulkkisen tekstiin pohjautuva Wunderbar! saa ensi-iltansa keskiviikkona Helsingin Juhlaviikoilla.

Tv-sarja Raja ehdolla Prix Italia -palkinnon saajaksi

Yle Draaman tuottama tv-sarja Raja kilpailee Prix Italia -palkinnosta. Raja on äänestetty kolmen parhaan joukkoon.

Finnish foreign rights book sales on the rise

Finland is the guest of honour at the world's leading book and media event, the Frankfurt Book Fair, this October. In the lead-up to the 5-day event, foreign rights sales of Finnish fiction and non-fiction titles have more than doubled.

Saksan kirjallisuustoimittajat ihastelevat Suomea: Oikea lukumaa!

Suomessa on tämän vuoden aikana vieraillut lukuisia saksalaisia kirjallisuustoimittajia. Suomi on teemamaana lokakuussa pidettävillä Frankfurtin kirjamessuilla, ja toimittajavierailuilla pyritään takaamaan mahdollisimman suuri näkyvyys mediassa.

Aamun kirjassa Riikka Pulkkisen Vieras

Tärkeimmät teemat romaanissa ovat vieraus ja ruumiillisuus. Niitä Riikka Pulkkinen kuvaa muunmuassa anoreksian kautta. Päähenkilö, nuorehko seurakuntapastori Maria jättää yllättäen entisen elämänsä ja lähtee New Yorkiin etsimään minuuttaan.

Kotimaista kirjallisuutta pääsee nyt lukemaan netissä

HelMet-kirjastot alkavat tarjota kotimaista uutuuskirjallisuutta sähkökirjoina. Vuoden loppuun kestävässä kokeilussa sähkökirjoja voi lukea suoraan selaimessa ilman erillisen lukuohjelman lataamista.

Anja Snellman: Ivana B.

Ivana B. koostuu 67 kirjeestä, jotka ikääntynyt, kolmekymmentä vuotta kirjailijana toiminut ja kovasti kirjan kirjoittajan oloinen kirjailija lähettää erityistason lyhytterapeutti Parantaiselle. Snellmanin kritiikin kohteena on aikamme, joka tekee kaiken maailman BB-kasvoista suuria julkkiksia ja tietoisesti unohtaa kaiken älyllisen pohdiskelun tai oikean taiteellisen työn, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Vahvat pohjoisen naiset valtaavat teatterilavan Oulussa

Teatterin uusi johtajakaksikko Mikko Kouki ja Arto Valkama ovat saaneet Oulun kaupunginteatterin ohjelmistoon kaksi odotettua kotimaista kantaesitystä. Oulussa nähdään ensi syksynä sekä Katja Ketun Kätilö että Riikka Pulkkisen Raja.

Rakkautta ja kuolemaa Totta-romaanin näyttämösovituksessa

Kom-teatterissa keskiviikkona kantaesityksen saava Totta on suurien tunteiden näytelmä. Näytelmä perustuu Riikka Pulkkisen samannimiseen menestysromaaniin, joka julkaistiin vuosi sitten. Aiheena on rakkaus.

Riikka Pulkkisen romaanista elokuva

Riikka Pulkkinen ja Vertigo Production ovat tehneet sopimuksen Totta-romaanin muokkaamisesta elokuvaksi.

Kulttuurilehtikatsaus 21.3.2011

Kulttuurilehtikatsaus pohtii kirjailijan työn karikkoja. Mitä tehdä silloin, kun kirjailijan työ ajaa hulluuden partaalle? Tarkastelussa on myös nuorten kirjallisuusfanien tapa tehdä kirjoista omat versionsa, jotka pursuavat homoromantiikkaa.

Niin vain ihmiset selviävät

Riikka Pulkkisen uusin romaani Totta sisältää vaikuttavan ydinajatuksen: rakkaus on aina totta. Rakkauden vivahteiden moninaisuudesta viehättynyt kirjailija myöntää rakkaudesta kirjoittamisen olevan vaikeaa. Syvin rakkauden määritelmä liittyy Pulkkisen mukaan rakkauden arkipäiväisyyteen.

Tuomas Kyrö teki vuoden toiseksi myydyimmän äänikirjan

Janakkalaisen kirjailijan Tuomas Kyrön menestyskirja Mielensäpahoittaja oli viime vuoden toiseksi myydyin äänikirja. Samalla se oli kymmeneksi eniten myyty kotimainen kaunokirja vuonna 2010. Parhaiten menivät kaupaksi Ilkka Remes ja Riikka Pulkkinen.

Pulkkisen Totta-romaani ilmestyy englanniksi

Riikka Pulkkisen Totta-romaanin kustannusoikeudet on myyty amerikkalaiselle ja australialaiselle yhtiölle. Tänä vuonna kansainvälisen läpimurron tehneen Pulkkisen romaanin oikeudet on aikaisemmin myyty yhdeksään maahan.

Tamperelainen Finlandia-palkintoehdokas on hämmentynyt kohusta

Alexandra Salmela on ehdolla tämän vuoden Finlandia-palkituksi. Kirjailija asuu tällä hetkellä Tampereella. Salmela on Slovakian kansalainen, eikä Finlandia-ehdokkaaksi ole aiemmin asetettu ulkomaalaista.

Riikka Pulkkisen Totta Finlandia-ehdokkaana

Riikka Pulkkisen toinen romaani Totta on ehdolla Finlandia -palkinnon saajaksi. Kaikkiaan palkinnosta kisaa kuusi romaania. Finlandia -palkinnon valitsee Yleisradion kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi. Joulukuun 2. päivänä jaettava palkinto on 30 000 euroa verottomana

Riikka Pulkkisen romaani menestys Frankfurtin kirjamessuilla

Riikka Pulkkisen romaani Totta teki kansainvälisen läpimurron Frankfurtin kirjamessuilla, sanoo kustannusosakeyhtiö Otava. Pulkkisen kirjojen kustannusoikeudet on myyty tähän mennessä jo kuuteen maahan.

Aamun kirjassa 16.9. Riikka Pulkkisen Totta

Rakkaus, kuolema, toivo ja suru ovat isoja teemoja Riikka Pulkkisen odotetussa toisessa romaanissa. Jo läpimurtoromaanissaan Raja hän käsitteli taitavasti suuria tunteita.

SUL valitsi uudet lajiryhmäkapteenit

Suomen urheiluliitto SUL on uusinut valmennusjohtoaan. Liitto on nimennyt valmennusjohtajaksi aiemmin valitun Jarmo Mäkelä alaiset lajiryhmäkapteenit.