Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuva vuorien yli Mount Everestin kiipeilymatkalta perjantaina 24. toukokuuta.

Suomalainen tuplamummi kiipesi läpi kuoleman vyöhykkeen Mount Everestin huipulle

Paula Strengell oli neljäs suomalaisnainen Mount Everestin huipulla. Veikka Gustafssonin mukaan vuoren ruuhkat ovat surmanloukku.

Perjantain lähetysvieraat.

Yksi haluaa lopettaa lihantuotannon, toinen ampuu eläimiä ja kerää niiden päät muistoksi – Tutkija Elisa Aaltola ja metsästäjä Veikka Gustafsson uskovat, että ihmisen luontosuhteen on muututtava

Yle Perjantain suorassa lähetyksessä TV1:llä kello 21:05 vieraina entinen vuorikiipeilijä, metsästäjä Veikka Gustafsson, Korkeasaaren johtaja Sanna Hellström ja eläinten arvoa tutkinut filosofi Elisa Aaltola.

Pekka takanaan lumimies.

Himalajan lumimies onkin karhu? – Sherpojen tarinat jetistä ovat Veikka Gustafssonille tuttuja

Uusi tutkimus häivytti myyttiä uskomattomasta lumimiehestä, kun DNA-analyysi jetin jäännöksistä paljasti niiden alkuperäksi karhun.

Pekka Ervasti Ylen vaalistudiossa.

Koulutusleikkaukset löivät hallitusta korville A2-illassa - "Sai keskustelussa kovan tuomion"

Ylen politiikan erikoistoimittaja Pekka Ervasti näki A2 Taloustalkoot-illan keskustelussa perinteisiä jakolinjoja puolueiden välillä. Koulutusleikkausten kohdalla hallituksen edustajat jäivät kuitenkin alakynteen.

Veikka Gustafsson

Veikka Gustafsson Suomen tilanteesta A2-illassa: "Emme ole tarpeeksi kusessa"

Vuorikiipeilijänä tutuksi tullut yrittäjä Veikka Gustafsson antoi suorasanaisen arvion Suomen tilanteesta A2 Taloustalkoot-illassa maanantaina. Yhteistä päämäärää on vaikea nähdä väittelyn keskeltä.

Leijona tarhassa.

Leijonia tarhataan ja kasvatetaan trofeemetsästäjien ammuttaviksi

Trofeemetsästys on saanut ikäviä piirteitä Etelä-Afrikassa. Siellä tarhataan ja kasvatetaan muun muassa uhanalaisia leijonia pelkästään ammuttaviksi. Myös suomalaiset käyvät ampumassa niitä trofeiksi eli metsästysmuistoiksi.

Veikka Gustafsson in the Himalayas

Veikka Gustafsson löysi uuden vuoren kiivettäväkseen – rakkaus luontoon vei lehtialalle

Entinen vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson keskittyy nyt täysillä lehdentekoon. Ulkoilmaelämä on edelleen miehen mielessä: Gustafsson julkaisee kahta lehteä, jotka molemmat keskittyvät luontoon ja luonnossa liikkumiseen.

Veikka Gustafsson

Veikka Gustafsson: Vuorikiipeilyyn ryhtymistä harkittava tarkkaan

Kokeneen kiipeilijän mukaan maailman suurimpia vuoria yrittävät valloittaa myös lukuisat ihmiset, jotka eivät ole tehtäviensä tasalla. Gustafsson arvioi kolmen Nepalissa kadonneen kiipeilijän olevan mennyttä, mikäli he ovat joutuneet lumivyöryyn.

Veikka Gustafsson rakensi kestävyytensä nuoruuden ulkotöillä

Kaikki maailman neljätoista yli 8000-metristä vuorta valloittanut Veikka Gustafsson karaistui ammattiinsa nuoruusvuosien ulkotöillä Pohjois-Karjalassa. Gustafssonin haaveissa ei siinnä uusi vuorenhuippu vaan ulkoileva Suomi. Talvikalastus on hänelle arjen extremeä.

Muusikko Tommy Lindgrenin mielestä myös nuoria tulee kohdella täysinä ihmisinä.

Muusikko innostaa nuoria vuorovaikutukseen

Don Johnson Big Band -yhtyeen keulahahmo Tommy Lindgren oli nuorena syrjään vetäytyvä. Nyt hän kiertää puhumassa yläluokkalaisille toisten kunnioittamisesta ja suvaitsevaisuudesta sekä omien kykyjen hyödyntämisestä.

Veikka Gustafsson in the Himalayas

"Mount Everestin kävijöistä vain harva todellisia vuorikiipelijöitä"

Mount Everestin 17 vuotta sitten valloittanut Veikka Gustafsson suhtautuu kriittisesti viime päivien kiipeilijäsumaan. Huipulle on kavunnut muun muassa 13-vuotias amerikkalaispoika tuhannen muun joukossa. Gustafssonin mielestä kyse on enemmänkin rikkaiden viihteestä kuin vuorikiipeilystä.

Matti Heikkinen teki Vuoden läpimurron

Kajaanilaislähtöinen hiihtäjä Matti Heikkinen on palkittu Suomen Urheilugaalassa Vuoden läpimurron Uunolla. Heikkinen, 26, voitti viime vuonna Liberecin MM-kisoissa pronssia 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa sekä miesten viestissä.

Matti Heikkinen teki Vuoden läpimurron

Jyväskylässä asuva hiihtäjä Matti Heikkinen on palkittu Suomen Urheilugaalassa Vuoden läpimurron Uunolla. Heikkinen, 26, voitti viime vuonna Liberecin MM-kisoissa pronssia 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa sekä miesten viestissä.

Matti Heikkinen teki Vuoden läpimurron

Hiihtäjä Matti Heikkinen on palkittu Suomen Urheilugaalassa Vuoden läpimurron Uunolla. Heikkinen, 26, voitti viime vuonna Liberecin MM-kisoissa pronssia 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa sekä miesten viestissä.

Katsomo ja pelaajia kentällä.

Julkkikset kannustavat unelmiin

Kannustusta, unelmia ja myönteisiä tulevaisuudenodotuksia on tällä viikolla tarjottu Tampereen yläkoululaisille julkkisten voimin. Suomen lasten ja Nuorten säätiön ZEST-ohjelman toimintakausi käynnistyi torstaina iltapäivällä ystävyys-futisottelulla ja räppimusiikilla, joita seurasi noin 3000 nuorta.

Veikka Gustafsson in the Himalayas

Finnish Mountain Climber Achieves Goal

Finnish mountain climber Veikka Gustafsson has achieved the goal that he sought through years of resilience and practice. On Sunday, he reached the summit of Gasherbrum I, making him the 17th person to reach all 14 mountains over 8,000 metres in height.

Veikka Gustafsson in the Himalayas

Veikka Gustafsson toteutti unelmansa ja valloitti viimeisenkin huipun

Suomalainen vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson teki sen, mitä hän on tavoitellut vuosikausia määrätietoisella harjoittelulla ja peräänantamattomuudella. Hän saavutti Gasherbrum I:n huipun varhain aamulla Suomen aikaa. Gustafsson on näin 17:s ihminen maailmassa, joka on kiivennyt kaikille 14:lle yli 8 000-metriselle vuorelle.

Vuorikiipeilijä Antti Inkinen lapsineen.

Vuorikiipeilijä Antti Inkisen päätä ei huimaa

Hollolan oma maailman korkeimpien huippujen valloittaja uskoo oppineensa matkoillaan arvostamaan yhä enemmän kotimaataan ja perhettään. Kauaa Inkinen ei malta tasamaalla pysyä, sillä seuraava reissu on jo suunnitteilla.

Pelastusoperaatio Himalajalla sujunut hyvin

Pelastusoperaatio Himalajalla K2-vuorella on sujunut hyvin. Suomalaiskiipeilijä Veikka Gustafsson kertoo Radio Suomen haastattelussa, että kaikki vuorella loukussa olleet kiipeilijät on saatu alas vuorelta perusleiriin, josta varsinainen kiipeilyreitti alkaa.

Himalajan jäävyöryn uhriluku on noussut 11:een

Himalajan perjantaisessa jäävyöryssä on saanut surmansa ainakin yksitoista vuorikiipeilijää. Pelastusoperaatio jatkuu Pakistanissa maailman toiseksi korkeimmalla K2-vuorella.

Himalajalla on kuollut ainakin yksitoista vuorikiipeilijää

Himalajan perjantaisessa jäävyöryssä on saanut surmansa ainakin yksitoista vuorikiipeilijää. Pelastusoperaatio jatkuu Pakistanissa maailman toiseksi korkeimmalla K2-vuorella.

Vuorikiipeilijöitä menehtynyt Himalajalla

Useita vuorikiipeilijöitä on menehtynyt lumivyöryssä lauantain vastaisena yönä Himalajan vuoristossa K2-vuorella.

Veikka Gustafsson valloitti Broad Peakin - kuuntele haastattelu

Vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson on valloittanut Pakistanin ja Kiinan rajalla sijaitsevan Broad Peakin huipun. Hän on nyt noussut ilman lisähappea jo 13:lle maailman 14:stä yli 8 000 metriä korkeasta vuoresta.