Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Steel executives accused of hiding assets before bankruptcy

Dutch and Finnish board members of a steel company face trial over financial irregularities of 35 million euros. The losses were discovered after the firm abruptly closed two factories on the south-west coast. About 400 people lost their jobs.

Ukkonen runteli sähkölaitteita ja muuntajia

Pohjois-Karjalan Sähkön asentajilla on takanaan kiireinen yö. Maanantai-illan ja viimeyön ukkosmyräkkä kaatoi puita linjoille, vaurioitti muuntajia ja särki kotitalouksien sähkölaitteita. Korjaustyöt jatkuvat tiistain ajan ja samalla valmistaudutaan uuteen ukkosmyrskyyn.

Video: Mr. Lordi piirsi ensimmäisen monsterihahmon jo nelivuotiaana – näin hahmo syntyy paperille

Lordi-yhtyeen keulahahmo Mr. Lordi näyttää, kuinka tunnettu hahmo syntyy paperille.

Kondiittori-isä päätti yllättää päiväkotilapset – huikea luomus oli vähällä mennä pilalle

Kuopiolaisen Tuuliviirin päiväkodin lapset saivat maanantaina eteensä harvinaisen näyttävän yllätyksen, kun heille paljastettiin Frozen-animaatioelokuvan inspiroima valtava sokerilinna. Dramatiikkaa riitti, kun luomus meni kertaalleen palasiksi kuljetuksen aikana.

Synkkiä ihmiskohtaloita ja kauhistuttavia hirviöitä – Eino Leinon Helkavirsiä taipui tummasävyiseksi sarjakuvaksi

Helkavirsissä mellastavat niin pirut, paholaiset ja hiidenneidotkin. Teos kertoo yllättävän paljon myös suomalaisuudesta. Sarjakuvataiteilijalle Helkavirsiä on unelmateos.

Kärkiehdokkaat valitaan haastatteluun Jyväskylän kaupunginjohtajakisassa

Jyväskylän kaupunginhallitus päättää maanantaina, ketkä johtajaehdokkaat etenevät haastatteluun. Jyväskylän kaupunginjohtajaksi haki 16 miestä ja lisäksi kolme ilmoitti suostumuksensa hakuun. Puolet hakijoista täyttää kaupungin asettamat vaatimukset ja edellytykset. Näillä kahdeksalla on myös kokemusta kuntahallinnosta ja johtamisesta.

WinCapitan lounaissuomalainen jäsenistö joutui maksumiehiksi

Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi 49 sijoitusklubin lounaissuomalaista jäsentä maksamaan valtiolle rikoshyötynä noin 6,5 miljoonaa euroa. Oikeuden mielestä WinCapitassa oli kyse pyramidihuijauksesta.

"Hengellisesti kirkko on jo hajonnut"

Kouvolassa toimivan Paulus-yhteisön pastorin Petri Hiltusen mielestä luterilainen kirkko on kriisissä, koska se on hukannut selkärankansa ja lipsunut opetuksestaan. Ministeri Päivi Räsäsen kohua herättänyt puhe ei Hiltusen mielestä ollut mitenkään kummallinen tai järisyttävä.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Star Trek Into Darkness, Yhdet häät ja kolme anoppia sekä Only God Forgives

Tällä viikolla matkataan avaruuteen, koetaan äärimmäistä väkivaltaa, ja höpsötellään häissä. Tätä kaikkea on luvassa elokuvissa Yhdet häät ja kolme anoppia, Only god Forgives ja Star Trek Into Darkness. Tähtihetken sohvalla istuu sarjakuvataiteilija ja Star Trek -fani Petri Hiltunen.

Tieteisgurut listasivat parhaat maailmanloput

Maailmanloppu on innoittanut kirjailijoita, elokuvantekijöitä ja muusikoita. Iron Sky -ohjaaja Timo Vuorensola, kirjailija Maarit Verronen ja sarjakuvataiteilija Petri Hiltunen kertoivat Yle Uutisille suosikkinsa.

Scifi-intoilijan lista: Kaikkien aikojen parhaat tieteiselokuvat

Sarjakuvataiteilija Petri Hiltunen on harrastanut tieteiselokuvia jo yli kolme vuosikymmentä. Itsekin science fiction -tarinoita luonut taiteilija listasi viisi parasta science fiction -elokuvaa.

Suuria kysymyksiä avaruuden toiselta laidalta

Veteraaniohjaaja Ridley Scott tekee paluun tieteiselokuvan pariin. Prometheus kysyy suuria kysymyksiä ihmisen alkuperästä. Elokuva on esiosa menestyneille Alien-elokuville.

Kemin Sarjakuvapäiville tuttuja kotimaisia

Sarjakuvanäyttelyiden lisäksi luvassa on tarjolla tutkimuksellinen näkökulma seikkailusarjakuvaan.

Petri Hiltusen hurjat sadut

Sarjakuvapiirtäjä kertoi hurjia satuja nuortenohjelmassa.

Petri Hiltunen tuo Väinämöisen 2000-luvulle

Hiltunen tunnetaan Väinämöisen paluu -ssarjakuvistaan.

Japani on pop

Mikä japanilaisessa viihteessä viehättää?

Rakennustyömailla yhä enemmän ongelmia

Kaakkoissuomalaisilla rakennustyömailla paljastuu lähes päivittäin erilaisia epäselvyyksiä ulkomaalaisten työntekijöiden työehdoissa ja palkanmaksuissa.

Vain miehet hakivat Valkealan kirkkoherraksi

Yksikään nainen ei hakenut kirkkoherraksi. Viime kirkkoherran vaalissa hävinnyt kappalainen Merja Larvi arvioi, että Valkealassa naista ei edelleenkään valittaisi virkaan.

Rakennusalalla pieniä elpymisen merkkejä Kymenlaaksossa

Valtion ja kuntien rakennushankkeet ovat piristäneet tilannetta. Silti esimerkiksi Okan tilaukset putoavat ensi vuonna selvästi.

Valkealan kiistelty kirkkoherra eroaa

Valkealan seurakunnan kirkkoherra Petri Hiltunen eroaa tehtävästään. Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulin mukaan Hiltunen jätti eronpyyntönsä keskiviikkona.