Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

10 kysymystä filosofeista – katso miten pärjäät!

Ylioppilaskokeessa hyötyy paljon filosofien tuntemisesta.

Taiteilijat sivilisaation raunioilla

Taiteen ja yhteiskunnan suhde ei ole ennalta annettu.

Citius, altius, fortius

Kuka keksi urheilun

Musiikin ilottaret eli bändäreitä etsimässä

Olisiko rock-kulttuuria ilman kiljuvia tyttöjä?

Rekkamiehet Venäjällä ovat raivoissaan uudesta tiemaksusta – koko maassa lakkoja

Tiemaksulla on tarkoitus parantaa teitä ja vähentää liikenteen päästöjä. Kuljettajat pitävät sitä iskuna yrittäjiä vastaan. Varaosien hinnat ja polttoaine ovat jo kallistuneet, siksi tiemaksu on liikaa heidän lompakoilleen.

Ryhdy kasvissyöjäksi, mutta vältä papuja!

Aattellisen kasvissyönnin historia alkaa antiikista

Italialaistutkija väittää löytäneensä pizzan oikean alkukodin

Ruokahistoriaan perehtyneen Giuseppe Noccan mukaan pizza ei ole Napolista, vaan noin 80 kilometrin päästä Gaetasta.

”En tarvitse parisuhdetta ollakseni onnellinen”

Hyvä parisuhde perustuu toisen arvostamiseen, luottamukseen ja joustamiseen, sanovat nettikeskustelijat. Heidän mukaansa suhteen voivat kaataa epärealistiset odotukset ja liian hattarainen käsitys yhteiselosta. Osa keskustelijoista huomauttaa myös, etteivät tarvitse parisuhdetta ollakseen onnellisia.

Loppu enemmistön tyrannialle - Wahlroos johtaisi ripauksella hierarkiaa

Pankkiiri pohtii optimaalista hallintotapaa demokratian ystäviä säästelemättä.

Tangon keskipitkä oppimäärä Haminan teatterissa

M.A. Nummisen romaaniin perustuva näytelmä "Tango on intohimoni" pitää sisällään muun muassa pienen tietokirjan verran asiaa suomalaisen tangon historiasta. Näytelmässä tangon rytmiikka kuljettaa eteenpäin tarinaa päähenkilö Virtasen tragikoomisista vaiheista.

Jämsän Hallin asunnot myyty

Toissa kesänä aloitettu puolustusvoimien asuntojen myynti Jämsän Hallissa on saatu päätökseen. Syksyllä tehtiin kaupat vielä 20 asunnosta.

Parolannummen kerrostaloja nurin armeijan harjoitusten tieltä

Hattulassa Parolannumella asuntoalue kolmen entiset puolustuvoimien henkilökunnan vuokratalot menevät purettaviksi. Kruunuasunnot eivät voi enää taata talojen asumisturvallisuutta.

Aristoteleen koulun rauniot museoksi

Kreikassa perustetaan ulkoilmamuseo sen koulun raunioille, jossa Aristoteles opetti yli 2 300 vuotta sitten. Vuosikymmenen vireillä ollut suunnitelma Lykeionin avaamiseksi yleisölle tulee mahdolliseksi yksityiseltä yhtiöltä saadun lahjoituksen ansiosta, kertoo Kreikan kulttuuriministeriö.

Kordelinin säätiö jakoi yli 3,5 miljoonaa euroa apurahoja

Alfred Kordelinin säätiö on myöntänyt apurahoja yli 3,5 miljoonan euron verran yhteensä 400 hankkeelle. Säätiö jakoi maanantaina myös kaksi tunnustuspalkintoa ja kolme kannustuspalkintoa.

Länsimaisessa kirjallisuudessa rakkaus on yhteensulautumaa

Rakkaus esitetään yleensä täydellistymisenä ja sen ainoan oikean löytämisenä. Näin toteaa kirjallisuuden rakkauskuvauksia tutkinut Eva Maria Korsisaari.

Jacques Derrida kuollut

Kuuluisa ranskalainen tutkija Jacques Derrida on kuollut haimasyöpään 74-vuotiaana. Derridan käsitykset taiteesta mullistivat alan tutkimusta, vaikka hän varsinkin uransa alkuvuosikymmeninä oli erittäin kiistelty hahmo.