Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliisin tutkintamateriaalikuvia.

Liikemies Johann Hägerström surmattiin 18 vuotta sitten – nyt KRP haluaa tietää, miten hänen puhelimensa päätyi toiselle paikkakunnalle

Helsinkiläinen liikemies löytyi surmattuna Varsinais-Suomen Rymättylästä heinäkuussa 2005. Hänen puhelimensa on poliisin mukaan päätynyt Mustion alueelle, joka on nykyään osa Raaseporia. Puhelin on kateissa.

Poliisiauto

Yksi henkilö on kuollut Inkoon liikenneonnettomuudessa – liikenne kulkee jälleen

Onnettomuudessa oli osallisina kaksi henkilöautoa ja kevytkuorma-auto. Tie on avattu jälleen autoliikenteelle.

Läheltä

Seututie 186:lla aamuyöstä kuolemaan johtanut ulosajo

Ulosajo tapahtui välillä Pohja-Sammatti tie - Kuusiantie. Tie on nyt avattu liikenteelle.

Kalatietyömaa Billnäsin voimalaitoksen kupeessa Raaseporissa.

Kalastajien lohihaaveet toteutuvat Uudenmaan suurimmalla järvellä: Kalateitä rakennetaan nyt poikkeuksellisen paljon, mutta luontojärjestöille se ei riitä

Kalateiden määrä pitäisi tuplata Uudellamaalla, vaatii Virtavesien hoitoyhdistys. Tällä hetkellä taso on välttävä tai tyydyttävä, sanoo puheenjohtaja.

Raaseporin Kiilan koulussa opetellaan toistaiseksi sekä englantia että ruotsia pitkänä kielenä.

Raasepori suosii toista kotimaista alakouluissaan

Raasepori uudistaa alakoulujensa kieliohjelman toista kotimaista suosivaan suuntaan. A1-kielenä opetetaan jatkossa suomenkielisille ruotsia ja ruotsinkielisille suomea. Englannin opettelu alkaa vapaaehtoisena joko kolmannella tai neljännellä luokalla.

Suomenlinna ilmasta

Arvokkaat maisema-alueet tarkistetaan Uudellamaalla

Arvokkaiksi määritellyt maisema-alueet tarkistetaan Uudellamaalla kesän aikana. Nykyiset maisema-alueet on määritelty lähes parikymmentä vuotta sitten. Inventoinnissa voi löytyä uusia arvoalueita.

Täällä lohen vaellus katkeaa – katso kartalta pahimmat nousuesteet

Karttaan on merkitty kalatiestrategian kärkikohteet, joihin kalatien rakentamista suositellaan. Katso kartalta, missä jokien nousuesteet sijaitsevat ja miten ne tukkivat kalojen matkan lisääntymisalueilleen.

Rovaniemeläisravintolalle tunnustusta

Ravintola-asiakkaiden valinta vuoden 2012 Makujen Suomi -ravintolaksi on rovaniemeläinen ravintola Nili.

tutkija mittaa jokihelmisimpukkaa

Mustionjoen raakut kaipaavat kalakaveria

Jokihelmisimpukka eli raakku on tummanruskea, lähes musta uhanalaisiin lajeihin kuuluva nilviäislaji. Yksi raakun kotijoista sijaisee läntisellä Uudellamaalla, Mustiolla. Mustionjoen raakut eivät kuitenkaan pysty lisääntymään.

Tuikkujahdin suosio yllätti kilpailun järjestäjän

Pienet metalliroskat kuten alumiiniset tuikkukuoret, jäävät helposti huomiotta jätteitä lajitellessa. Pienestä koostaan huolimatta ne ovat arvokasta metallituotteiden uusioraaka-ainetta. Länsi-Uudellamaalla toimiva jätehuoltoyhtiö Rosk'n Roll järjesti Tuikkujahti-kilpailun, joka suunnattiin yhtiön toimialueella oleviin peruskouluihin. Tuikkujahtiin osallistui kaiken kaikkiaan 31 koulua.

Mustionjoen raakut kaipaavat lohia

Länsi-Uudellamaalla virtaavan Mustionjoen jokihelmisimpukat kaipaavat joesta kadonneita lohikaloja. Uhanalaisen jokihelmisimpukan eli raakun toukat tarvitsevat lohia selviytyäkseen aikuisiksi simpukoiksi.

Mustioon puuhataan huoltoasemaa

Raaseporin Mustioon puuhataan huoltoasemaa. Kylmä huoltoasema tulisi Mustion Ruukin kohdalle Inkoo-Salo -tien varrelle.

Inkoon Barösundin tuulivoimala suljetaan melun vuoksi.

Mustion tuulivoimalat myötätuulessa

Raaseporin Mustion tuulivoimalahanke etenee. Energiayhtiö St1 on kiinnostunut rakentamaan noin kymmenen tuulivoimalaa Romsarbyn ja Klevenin alueelle.

Karjaalla hukkuneeksi epäilty löytyi elossa

Karjaalla hukkuneeksi epäilty keski-ikäinen mies on löytynyt kotoaan elossa. Miehen luultiin hukkuneen myöhään sunnuntaina Mustionjokeen Karjaan keskustassa.

Antiikkia.

Antiikki ei enää vain rikkaiden harrastus

Antiikin suosio on kasvanut ja rikkaiden keräilyharrastus on pikkuhiljaa muuttumassa osaksi koko kansan sisustusta. Perinteinen Mustion Linnan Antiikkiviikko kokoaa antiikkikauppiaat Karjaalle.

Kesämökki paloi Mustiolla

Tuli tuhosi kesämökin Raaseporin Mustiolla aikaisin tänä aamuna.

Karjaan bussionnettomuuden syy yhä epäselvä

Raaseporin poliisi tutkii edelleen Karjaan Mustion bussionnettomuuden syytä. Raaseporin poliisin mukaan on mahdollista, että bussinkuljettajan keskittyminen herpaantui matkustajien rettelöinnin takia.

Suuri tilannenopeus saattaa olla syy Karjaan bussionnettomuuteen

Karjaan eilisen koulubussiturman syy saattaa olla liian suuri tilannenopeus. Raaseporin poliisista arvioidaan, että yleensä bussit pysyvät hyvin tiellä, jos nopeus on kohdallaan.

Koulubussin kolarissa loukkaantuneita

Viisi henkilöä on loukkaantunut koulubussin suistuttua liukkaalta tieltä päin puuta Karjaan Mustiossa. Yksi loukkaantui vakavasti.

Karjaan romahtaneen sillan tilalle rakennetaan uusi silta

Tiehallinto rakentaa uuden sillan viikonloppuna romahtaneen Brasbyn sillan tilalle. Sunnuntaina romahtanut silta sijaitsee Karjaalla Mustionjoen suulla.

Silta romahti jäämassan paineesta Karjaalla

Länsi-Uudellamaalla Brasbyn silta on suljettu liikenteeltä jäämassojen hajotettua siltarakenteet. Romahtanut silta sijaitsee Karjaalla Mustiojoen suulla.

Mies kuoli ulosajossa Karjaalla

Yksi ihminen on kuollut tiistaina yöllä rajussa ulosajossa Karjaalla valtatie 25:llä.

Karjaalla kunnostetaan keskiaikainen maavallilinnoitus

Karjaan Junkarsborgin keskiaikaisesta linnoituksesta kunnostetaan käynti- ja retkeilykohde. Linnoitukseen kuuluu päälinna, esilinna vallihautoineen ja eri-ikäisiä vesikanavia.