Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Aki Karjalainen Yle Pirkanmaan päälliköksi

Karjalainen aloittaa Yle Pirkanmaan päällikkönä lokakuussa.

Kuinka monen lapsen yksinhuoltaja Minna Canth oli? Muistatko hänen elämään jääneet lauseensa? Testaa tietosi kirjailijasta

Minna Canthin syntymäpäivää juhlitaan huomenna tiistaina. Vastaa Minna-visaamme ja selvitä, mitä muistat yhdestä maamme merkittävimmistä kirjailijoista ja edelläkävijöistä.

"Jonot hedelmöityshoitoihin ovat urbaani legenda" – Lääkäri kumoaa vanhan harhaluulon

Hedelmöityshoitojen määrä julkisessa terveydenhuollossa on noussut ennätyslukemiin.

Tampere-Pirkkalan matkustajakato ei hellitä

Matkustajamäärät jatkavat laskuaan Tampere-Pirkkalan lentokentällä. Tämän vuoden aikana matkustajien määrä on vähentynyt 42 prosenttia.

Tampere selvitti koulujen sisäilmaongelmia: vain kourallisella täysin puhtaat paperit

Tampereen kaupungin tekemässä laajassa kyselyssä löytyi yli 40 uutta päiväkotia tai koulua, joissa useilla tai yksittäisillä ihmisillä esiintyy oireilua. Peruskouluista vain seitsemässä ei kärsitä lainkaan sisäilmaongelmista.

Sote-linjaus muuttaisi leikkaustoimintaa Pirkanmaalla – "Melkoisista investoinneista puhutaan"

Hallituksen linjaus sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksesta voi aiheuttaa mittavat investoinnit Pirkanmaalla. Linjauksen myötä nukutusta vaativa leikkaustoiminta lakkaisi Tampereen Hatanpään ja Sastamalan Vammalan saaraalasta. Tampereen yliopistolliseen sairaalaan pitäisi rakentaa lisää leikkaussaleja.

400 SM-mitalia jaetaan viikonloppuna - SM-viikon lajit esittelyssä

Suomessa ensi kertaa järjestettävällä SM-viikolla on mukana 22 eri lajia ja kolmen päivän aikana jaetaan yli 400 SM-mitalia. Yle välittää tunnelmia tapahtumasta lauantaina ja sunnuntaina 13. ja 14. helmikuuta, jolloin TV2:ssa näytetään suorana lähetyksenä 13 lajin ratkaisuhetket.

Tampereen vastaanottokeskuksen paloa edelsi sähkökatkos – asukkaat sammuttivat yhdessä vartijan kanssa

Tampereen Rautaharkossa sijaitsevan vastaanottokeskuksen 80 asukasta evakuoitiin yöllä porraskäytävässä syttyneen tulipalon vuoksi. Muutamaa henkilöä hoidettiin savun aiheuttamien haittojen vuoksi, mutta muuten henkilövahingoilta vältyttiin. Poliisin mukaan kyseessä saattaa olla varomaton tulen käsittely.

Ylöjärvellä kadonnut nainen löytyi kuolleena

Katoamisessa tai kuolemassa ei poliisin mukaan ole viitteitä rikoksesta.

Rakkaudella pantu olut saa unohtamaan humalahakuisuuden

Kun käsityöläisoluet ovat valtaamassa Alkonkin hyllyjä, ei voi enää puhua trendikkäiden hifistelystä. Pienpanimojen tuotteet käyvät kaupaksi, mutta käsityöläisyys pysyy. Tamperelaispanimossa etiketitkin kiinnitetään käsin pullo kerrallaan.

Oriveden keskuskoulu saa valtiolta peruskorjausrahaa

Orivesi on saamassa toivotun valtionanavustuksen keskuskoulunsa peruskorjaukseen ensi vuonna. Opetus-ja kulttuuriministeriön myöntämää rahaa on lähivuosina tulossa myös Nokian Harjuniityn koululle ja neljälle kirjastohankkeelle.

Akaa lakkauttaa Kylmäkoskelta kirjaston ja Aseman koulun

Akaan kaupunginvaltuusto siunasi myös kaupungin koko henkilöstön kiistellyn lomauttamisen.

RAY-potti pirkanmaalaisille yli 14 miljoonaa - suurin summa mielenterveystyöhön

Suurinta yksittäistä summaa, 500 000 euroa, ehdotetaan päihde- ja mielenterveyskuntoutustyötä tekevälle Kuntoutuspolku ry:lle tukiasuntojen hankkimiseen. Raha-automaattiyhdistyksen tuki on merkittävä apu yhdistyksen toiminnan vakinaistamisessa.

Vauvabuumi hiipui Pirkanmaalla

Viime vuonna Tampereen yliopistollisessa sairaalassa syntyi ennätyksellisen paljon vauvoja. Nyt buumi on hiljentynyt, mikä on tarkoittanut perheille parempaa palvelua.

Pirkanmaan poliisi saanut useita rikosilmoituksia pankkitunnusten kalastelusta

Varsinais-Suomen poliisi tiedotti verkkopankkitunnusten kalastelusta aiemmin keskiviikkona. Myös Pirkanmaan poliisi on saanut useita ilmoituksia samanlaisista huijausviesteistä.

Venla Niemi on Tampereen vuoden urheilija

Suunnistuksen kärkikaartiin noussut Venla Niemi, Tapparan liigajoukkue ja keilaaja Perttu Jussila saivat urheilutoimittajilta eniten ääniä.

Mitä mieltä olet Hämeenkadun joukkoliikennesuunnitelmasta? Anna palautetta!

Tampereen kaupunki on avannut kyselyn, jossa voi ottaa kantaa paljon keskustelua herättäneeseen suunnitelmaan ohjata yksityisautot pois Tampereen pääkadulta.

Nokian kouluterveyskyselyssä löytyi valopilkkuja

Yöuni jää monella nokialaisella koululaisella alle kahdeksaan tuntiin, mutta esimerkiksi kouluterveydenhoitajan vastaanotolle aiempaa selvästi paremmin.

Tampereen seudun jätevedenpuhdistamosta päätös keväällä

Tampere tekee periaatepäätöksen seudullisen jätevedenpuhdistamon rakentamisesta  ensi vuoden alkupuolella. Kaupunginhallituksen liiketoimintajaosto esittää, että puhdistamo rakennetaan Sulkavuoren kalliotiloihin.

ELY-keskus valittaa Aapiskukon kaavasta

Pirkanmaan ELY-keskus on valittanut Pälkäneen valtuuston Aapiskukon asemakaavamuutokseen liittyvästä päätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Asemakaava koskee tärkeää pohjavesialuetta.

Tavase tekee maastotutkimuksia Kangasalla

Tekopohjavesilaitos Tavase on aloittanut Kangasalla tarkentavat maastotutkimukset, jotka käytännössä tarkoittavat maatutkaluotauksia ja kairauksia.

Talviklassikon järjestäjät pahoittelevat jään pettämistä

Ulkoilmaottelun järjestäjät pahoittelevat nettisivullaan jään pettämisestä aiheuttunutta tapahtumaketjua. Esimerkiksi Ratinan ravintolapalvelut ruuhkautuivat pahasti.

Ilmaisia hoitotarvikkeita saavien määrä kasvussa Tampereella

Esimerkiksi diabeetikkojen määrä kasvaa tasaisesti ehkäisytoimenpiteistä huolimatta.

Tampereen vaikuttajista neuvoksia

Tasavallan presidentti on myöntänyt arvonimet Eskoselle, Rauhalalle, Roivaiselle ja Stenius-Kaukoselle.

Urjala nopeuttaa kyläkoulujen lakkautuksia

Kunnan heikentynyt taloustilanne pakotti valtuuston vauhdittamaan kouluverkon muutoksia. Kuntalaiset saavat sanoa vielä mielipiteensä yleisötilaisuuksissa.

Myrsky katkoi taas sähköjä Pirkanmaalla

Kova tuuli on taas katkonut sähköjä  Pirkanmaalla. Aamukuudelta sähköttä oli liki 4000 taloutta, joista suurin osa on jo saatu korjatuksi.

Terveyskeskuslääkärille pääsee nyt hieman nopeammin

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella yhä useampi pääsee lääkärin vastaanotolle alle kahdessa viikossa.

Morkun valtaajat odottavat poliisia rauhallisina

Seuraintalo Morkulla majaansa pitävä valtaajaryhmä toivoo historiallisen puurakennuksen säilyvän tulevillekin tamperelaispolville ja päätyvän kulttuurin käyttöön. Valtaajista on tehty rikosilmoitus, ja poliisi tyhjentää talon viimeistään tiistaina.

Terveystutka palvelee tamperelaisia netissä

Tampere tarjoaa kaupunkilaisille terveyttä edistäviä palveluja uuden Terveystutkan avulla. Aiheina ovat mielen hyvinvointi, uni, liikunta, ravitsemus, painonhallinta, tupakka, päihteet ja muut riippuvuudet sekä suun terveys.

Senaatti-kiinteistöt teki Morkun valtaajista rikosilmoituksen

Suojelupäätöstä odottavan tamperelaisen vanhan rautatieläisten talon eli Morkun valtaajat saavat maanantaina tai tiistaina vieraakseen virkavallan edustajia. Vallatun rakennuksen omistava Senaatti-kiinteistöt ymmärtää valtaajia, mutta on tehnyt heistä rikosilmoituksen.

Väärinmajan kyläkoulu myytiin yksityishenkilölle

Ruoveden kunta myi Väärinmajan kyläkoulun yksityishenkilölle. Koulutoiminta lakkasi vuosi sitten.

Elintarvikevalvonnan taso vaihtelee Pirkanmaalla

Ympäristöterveydenhuollon asiantuntijaverkosto on koko maassa arvioinut 20 elintarvikevalvontaa tekevän yksikön toimintaa. Arvioinnissa oli mukana myös Pirkanmaalla elintarvikevalvontaa hoitavia yksiköitä.

Tampereen talviklassikon jää testissä: "Tosi sileä ja siisti"

Yle Tampere kävi testaamassa lauantain ulkoilmaottelun jään Ratinan stadionilla. Tekojäällä luistelevat pian Ilveksen ja Tapparan pelaajat.

Päivähoidon kuntarajat hälvenevät Tampereen seudulla

Tampere ja ympäristön kunnat valmistelevat sopimusta, joka mahdollistaa hoitopaikan hakemisen asuinpaikasta riippumatta. Tästä on hyötyä esimerkiksi monille muissa kunnissa työssä käyville. Oman kunnan asukkaat ovat kuitenkin tiukassa paikkatilanteessa etusijalla.

Tampereen talviklassikko pelataan täydelle katsomolle

Tampereen talviklassikon liput ovat käyneet hyvin kaupaksi.Tappara ja Ilves kohtaavat huomenna lauantaina ulkoilmassa Ratinan stadionilla.

Sairaanhoitopiiri supistaa Mäntän sairaalaa

Erikoishoidon vuodeosasto lopetetaan. Vaativimmat potilaat ja 35 työntekijää hajautetaan sairanhoitopiirin muihin toimipaikkoihin.

Yle Tampereen päälliköksi valittu Sinikka Tuomi

Tällä hetkellä Tuomi työskentelee Porissa Yle Satakunnan päällikkönä.

Myrsky pitää pelastuslaitoksen kiireisenä - tippuneet sähköjohdot kierrettävä kaukaa

Esimerkiksi Mänttä-Vilppulassa sähköjohto vajosi kaatuneen puun takia lähelle tienpintaa. Varoetäisyys myrskyn takia tipahtaneeseen sähköjohtoon on 20 metriä, muistutetaan sähkölaitokselta.

Myrsky katkoo sähköjä Pirkanmaalla - vikojen pelätään lisääntyvän

Eniten sähköttömiä asiakkaita on Elenian verkkoalueella. Korjauksia päästään toden teolla aloitamaan vasta päivän valjettua turvallisuussyistä.

Opiskelijoiden superpäivä Tampereella: valmistumista juhlitaan monissa oppilaitoksissa

Niin lähihoitajilla, maistereilla kuin poliiseillakin on tänään syytä juhlaan Tampereella.

Muistisairas nainen löytyi Viialassa

Katoaminen havaittiin torstaina illalla kello 18.20. Nainen löydettiin olosuhteisiin nähden kunnossa.

Muistisairas nainen on kadonnut kodistaan Viialassa

Katoaminen havaittiin kello 18.20, mutta se on voinut tapahtua noin kaksi tuntia aiemminkin.

Hevoset karkuun tallista – kaksi hevosta kuoli kolarissa Ylöjärvellä

Neljä hevosta pääsi tallista karkuun. Kolarissa kuoli yksi hevonen heti ja yksi loukkaantui. Loukkaantunut hevonen jouduttiin lopettamaan myöhään illalla.

Nokkakolari Virroilla – yksi kuoli, kaksi loukkaantui vakavasti

Tampereen aluepelastuskeskuksen mukaan tie onnettomuuspaikalla on poikki useita tunteja.

Valkeakosken putkirikkokohta korjataan tammikuussa

Koko Valkeakosken vedenjakelun viime viikolla katkaissut putkirikko päästään korjaamaan vasta ensi vuonna.

Näsijärveä saa täyttää Ranta-Tampellan edustalla

Aluehallintovirasto on myöntänyt Tampereen kaupungille luvan Näsijärven rannan 1,6 hehtaarin täyttöön. Sen ja rantaväylän tunnelin päälle rakennetaan uusi Ranta-Tampellan alue.

Kaatopaikan jäteseula kärähti Nokialla

Kompostijätettä seulovan suuren laitteen tulipalosta ei aiheutunut vaaraa ihmisille tai ympäristölle.

Yritykset säästävät pikkujouluista - kansa ei

Tampereen seudulla juhlitaan pikkujouluja vaihtelevasti. Toiset ravintolat tahkoavat ennätystuloksia, kun toisaalla taas on hiljaisempaa. Yritykset järjestävät maltillisempia pikkujouluja, mutta yksityishenkilöiden juhlintaan käyttämät eurot paikkaavat ravintoloiden kassavirtaa.

Pirkanmaa vähensi hiilidioksidin päästöjä

Ely-keskuksen ympäristöraportti vuodelta 2013 kertoo laman ja bioenergian vähentäneen hiilidioksidin päästöjä. Kaatopaikkajätteen määrää on vaikea saada kuriin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle