Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Äkäsjoen silta avataan taas liikenteelle Kolarissa

Silta on ollut peruskorjauksen takia suljettuna lähes viisi kuukautta.

Kolarin kunnanhallitus asetti tuulivoimaloille kahden kilometrin suojaetäisyyssuosituksen

Suojaetäisyydestä päätetään jatkossa hankekohtaisesti.

Kolarin kunnanhallitus haluaa perustaa yhtiön ylläpitämään alueen reitistöä

Tulevaisuudessa reittihuolto on tarkoitus keskittää omaan yhtiöönsä erilleen Tunturi-Lapin Vesi Oy:n vesiliiketoiminnasta.

Rakenteilla oleva paritalo tuhoutui tulipalossa Äkäslompolossa

Talo tuhoutui tulipalossa täysin, mutta kukaan ei loukkaantunut.

VR laittoi joulun ja hiihtolomien yöjunavuorojen paikat myyntiin

Myyntiin tulivat torstaina yöjunavuorot joulukuun puolivälistä aina ensi vuoden elokuulle saakka.

Tornionjoen mainio lohikesä päättyy – tutkija povaa tulevistakin vuosista hyviä: "Toivottavasti kyttyrälohi ei löydä tietänsä Itämerelle"

Lohenkalastus päättyy Tornionjoella tiistaina puoliltaöin. Lohen tavoittelija on yhä useammin ensikertalainen ja nainen. 85 000 kuningaskalaa napsahti laskuriin, mutta todellisuudessa nousseita on ainakin 100 000.

Helteet kuivattivat mustikan, ja se oli puolukan onni: puolukan kimpussa hääränneiden pölyttäjien työn tuloksena odotettavissa on nyt hyvä puolukkasato

Ensimmäiset havainnot hyytelöön sopivista, kirpeistä puolukoista on jo Lapissa tehty. Kypsää puolukkaa löytyy ainakin Pellon ja Kolarin korkeudelta. Makeampaa puolukkaa pitää vielä malttaa odottaa parisen viikkoa.

Sitoutumattomien rooli Lapin kunnanvaltuustoissa kasvaa. Tutkija uskoo päätöksenteon ennakoimattomuuden lisääntyvän

Noin kolmasosassa Lapin kunnista sitoutumattomilla ryhmillä on merkittävän kokoinen valtuustoryhmä. Kolarissa ja Pelkosenniemellä enemmistö valtuutetuista on sitoutumattomia.

Kuljettaja puhalsi Kolarissa lähes kolmen promillen lukemat

Kolarin Sieppijärvellä ajettiin perjantai-iltana vahvassa humalassa.

Pohjois-Ruotsissa edelleen selvästi aiempaa vähemmän koronatartuntoja: viime viikolla eniten tartuntoja Tornionjokivarren Pajalassa

Norrbottenissa tuli viime viikolla tietoon 49 koronatartuntaa. Vielä toukokuun puolivälissä alueella todettiin noin tuhat tartuntaa viikossa.

Suomalaiset kaipaavat nyt rakkauden kesää, kun rajoituksista on päästy – kysyimme neljältä sinkulta, miten flaksi käy

Deittisovellukset ja tapahtumat täyttyvät kumppanin etsijöistä, kun koronarajoitukset ovat poistuneet ja yhä useampi on saanut koronarokotteen. Sexpon toiminnanjohtaja Tommi Paalanen arvioi, että kuluvasta kesästä tulee rakkauden kesä.

Ilkka Koskikara leikattiin lapsena tytöksi, koska sen ajateltiin olevan hyväksi hänelle: "Minun elämä pilattiin täysin"

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan intersukupuolisten lasten asemassa on Suomessa parantamisen varaa.

Ylläs-Pallas polkujuoksutapahtumassa on voinut altistua koronatartunnalle

Polkujuoksutapahtumassa perjantaina ja lauantaina mukana olleilla kahdella henkilöllä on todettu koronatartunta. Toinen heistä on ollut osallistujana ja toinen yleisönä.

Maastoa paloi Sodankylässä, Kittilässä ja Kolarissa

Koko Lapissa on voimassa metsäpalovaroitus aivan Ylä-Lappia lukuun ottamatta. Lauantaina paloi ainakin kolmessa kunnassa.

Kulotus levisi hehtaarien maastopaloksi, mutta miksi metsää poltetaan metsäpalovaaran aikana? Metsähallituksen mukaan se on ainoa vaihtoehto

Metsähallituksen maanantainen kulotus Kolarin Loukkuvaaralla levisi hehtaarien maastopaloksi usean huonon sattuman seurauksena. Metsäpalovaaran aikaan kulottaminen on Metsähallituksen mukaan kuitenkin välttämätöntä. Kulottamiset suunnitellaan ja sen riskit arvioidaan tarkasti.

VR aikoo hankkia uusia yöjunia Lapin junaliikenteeseen

Uusilla hankinnoilla tultaisiin mahdollisesti korvaamaan vanhat siniset yövaunut.

Metsähallituksen kulotus karkasi käsistä Kolarissa – neljän hehtaarin alueelle levinnyt palo saatiin sammutettua

Metsähallituksen kulotus Kolarin Loukkumaalla karkasi maanantaina käsistä. Noin neljän hehtaarin alueelle levinnyt maastopalo saatiin hallintaan. Palon sammutustyöt kestivät iltaan asti.

Metsähallitus kulottaa metsää Kolarissa

Kulotus alkaa puolilta päivin Loukkumaalla, noin 10 kilometriä kirkonkylän eteläpuolella.

Kati Vehmas on Visit Ylläksen uusi toimitusjohtaja

Pellolaislähtöinen Vehmas valittiin toimeen 39 hakijan joukosta.

Ruotsalaismies otettiin kiinni Kolarin rajanylityspaikalla – epäillään useista rikoksista rajatarkastuksen yhteydessä

Mies etsintäkuulutettiin viime viikonloppuna, kun hän ei ollut maahan saapuessaan suostunut rajatarkastuksiin ja hän oli käyttäytynyt uhkaavasti rajavartijoita kohtaan.

SuomiAreenassa esittelyyn pääsevät Ylläksen Kesänkijärvi, Inarin Siida sekä Hetan Tunturilapin luontokeskus

Suomalaiset pääsevät tutustumaan Lapin kolmeen kohteeseen Metsähallituksen järjestämän Mitä kuuluu Suomi? -tapahtuman myötä heinäkuussa.

Aalistunturille ehdotetaan uutta kansallispuistoa – Metsähallitus suunnittelee hakkuita alueella

Joukko kansalaisia teki aloitteen uuden kansallispuiston perustamiseksi Pellon ja Kolarin alueille. Aloitteen jälkeen Metsähallitus ilmoitti, että alueen biodiversiteetin kannalta keskeinen alue otetaan hakkuiden piiriin. Ministeriön mukaan toiminta on tyypillistä.

Lappiin yli puoli miljoonaa euroa valtion tukea liikuntapaikkojen rakentamiseen: 12 kohdetta yhdeksän kunnan alueella

Rovaniemellä tukea saavat Ounasvaaran mäkikeskuksen ja Toramon 50 metrin radan peruskorjaus. Torniossa tuetaan kolmea kohdetta. Myös esimerkiksi Kemin skeittiparkki saa avustusta.

Maahan tulevien pakollisiin terveystarkastuksiin muutoksia Lapissa: kahden viikon takaisella koronarokotteella vapautuu testistä

Lapin aluehallintovirasto on muuttanut määräystään Suomeen tulevien pakollisesta terveystarkastuksesta. Koronarokotteen saaneen ei enää jatkossa tarvitse mennä koronatestiin, jos rokotuksesta on aikaa vähintään kaksi viikkoa.

Keskusta ja vasemmistoliitto jatkavat Kolarin suurimpina puolueina – perussuomalaisten kannatus nousi eniten

Kolarissa Muut ryhmät nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kuusi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Keskusta oli suurin laskija neljällä menetetyllä valtuustopaikalla.

Perussuomalaiset ja sitoutumattomat juhlivat Lapissa – suurimpana puolueena pysyvä keskusta koki tappion, samoin vasemmistoliitto, kuuntele analyysi

Tästä artikkelista voit kerrata vaali-illan vaiheet Lapissa. Vaalitulos mylläsi valta-asemia useassa kunnassa. Kuuntele politiikan tutkijan Petri Koikkalaisen analyysi.

Kunnostustyöt sulkevat useita Pallas-Yllästunturin kansallispuiston reittejä kesän aikana

Pallastunturista Mäntyrovalle vievää latupohjaa on maanantaina alettu kunnostaa maastopyöräiltäväksi. Pyhäjärven esteetön laituri saadaan paikoilleen ja sorastus viimeistellään venepaikkojen osalta vielä tiistain aikana.

Lohestajat kansoittavat nyt Tornionjoen, kun Teno ja naapurimaat ovat poissa pelistä – konkarit kiskoivat ison vonkaleen heti ensisoudulla

Tornionjoen kalastusmatkailukesästä odotetaan jopa erinomaista. Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan lohikesästä on tulossa vähintäänkin keskinkertainen. Tenolta tulleet kalastajat kysyvät soutuopastusta ja kalastuspaikkaneuvontaa.

Kolari ennakkoäänestää nyt – kunta on tuuliajolla keskellä koronapandemiaa

Tämän luettuasi tiedät, mikä Kolarissa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Lapin kunnilla täysi työ rajan pakkotarkastuksissa, armeijan lääkintämiehiä on pyydetty avuksi – johtava lääkäri: ”Vapaaehtoisella järjestelyllä olisi pärjätty”

Suomeen tulijat joutuvat tiistaista alkaen pakolliseen terveystarkastukseen kaikilla rajanylityspaikoilla. Lapissa rajavartijat toimittavat terveyskeskukseen tiedot rajanylittäjistä ja jos testiin ei saavu, terveysviranomainen voi tehdä virka-apupyynnön poliisille.

Pohjois-Ruotsissa jälleen viikossa yli tuhat tartuntaa: pahin tilanne Kiirunassa

Pohjois-Ruotsin tartuntamäärä on seitsemän viime viikon aikana ollut yli 900 tartuntaa viikossa.

Ulkomaalaiset mökkiläiset voivat kohta hakea henkilöllisyyden vahvistavaa tunnusta Ruotsissa: sähkö-, puhelin- ja internetsopimusten teko helpottuu huomattavasti

Ruotsissa pidempiä aikoja oleskelevien ulkomaalaisten vaikeuteen hankkia palveluita on haettu ratkaisua kohta kymmenen vuotta.

Lapissa korjataan siltoja tänä vuonna 4,7 miljoonalla eurolla

Autoilijoiden toivotaan olevan kärsivällisiä ja tarkkaavaisia sekä noudattavan nopeusrajoituksia työmaan kohdalla, jotta onnettomuuksilta vältytään, Lapin ELY-keskus muistuttaa.

Tunturitonttien kysyntä on niin kiivasta, että osa tekee kaupat sokkona – rakennustarkastaja: "Lumien sulaessa tulevat katsomaan mitä tuli ostettua"

Rakennusalan ammattilaiset uhkaavat loppua kesken, kun suomalaiset ryhtyivät rakennuttamaan tunturimökkejä. Työtila ja nopea nettiyhteys on nyt yhtä tärkeä kuin suksivarasto.

Jenni Saukkoriipi valittiin Kolarin hallintojohtajaksi

Kunnanvaltuusto päätti asiasta äänin 11-9.

Ylläsjärven kylä sai kunniamaininnan Vuoden kylä -kilpailussa

Raati kiitteli muun muassa Ylläsjärven talkookulttuuria.

Latitude 66 Cobalt jatkaa akkumineraalien etsintää pohjoisessa: varausilmoitus on tehty yhteensä 2 400 neliökilometrin alueille

Latitude 66 Cobalt on tehnyt 2 400 neliökilometrin varausilmoitukset Lappiin, Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen. Yhtiö kartoittaa kobolttivarantoja. Kobolttia käytetään varattavissa akuissa ja paristoissa.

Lähtölaskenta kuntavaaleihin alkaa: Vaalistartti on Kolarissa, vaalikone avautui ja Kuntarundi esittelee puhuttavimmat vaaliteemat

Kesäkuiset kuntavaalit ovat näkyvästi esillä Ylen kanavilla tästä päivästä alkaen. Vaalikoneessa voit tutustua lappilaisiin ehdokkaisiin, ja Kuntarundilla pääset mukaan Lapin kuntien ajankohtaisiin vaaliteemoihin mielenkiintoisten keskustelujen kautta.

Kolarin kunta hyväksyi kaivostoiminnan aloittamisen Hannukaisessa – kaavamuutosehdotus meni läpi valtuustossa

Kaivosyhtiö Hannukainen Mining aikoo jättää ympäristö- ja vesitalouslupahakemukset lähiaikoina. Syksyllä on vuorossa kaivoslupahakemuksen jättö.

Äkäsjoen sillan peruskorjaus käynnistyy Kolarissa

Sillan korjaamisella parannetaan liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta.

Pohjois-Ruotsissa viime viikolla yli 900 koronatartuntaa: kolmen viikon nousun jälkeen määrä on kuitenkin laskenut

Tartuntamäärän laskusta huolimatta Pohjois-Ruotsin tilanne on edelleen erittäin vaikea Lappiin verrattuna. Lapin maakunnassa tuli viime viikolla tietoon 32 tartuntaa, joista 28 todettiin Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä.

Ylläsjärvellä luvassa katkoksia tv-lähetyksissä täytelähettimen sijainnin muuttuessa

Muutoksen jälkeen joissakin tapauksissa vastaanottoantenni tulee suunnata uudestaan kohti uutta sijaintia.

TUL:n Lapin piiri palkitsi parhaat: kemiläinen Mette Baas on vuoden urheilija

TUL:n Lapin piirin vuoden nuori urheilija on Rovaniemen Reippaan painonnostaja Jannike Bäckström.

Pohjois-Ruotsissa jälleen yli tuhat tartuntaa viikossa – Lapin maakunnassa samaan aikaan 14 tartuntaa

Pohjois-Ruotsissa tuli viime viikolla tietoon 1 090 uutta koronatartuntaa.

Kevätmuutto etenee: Lapin lintutieteellisen yhdistyksen toimialueella havaittu jo 41 muuttajaksi tulkittua lintulajia

Lähipäivinä säiden odotetaan lämpenevän, mikä tulee vilkastuttamaan huomattavasti muuttolintujen saapumista.

Pohjois-Ruotsin koronatilanne ei helpota: viime viikolla yli tuhat tartuntaa

Pohjois-Ruotsissa koronatartuntojen määrä kasvoi viime viikolla edelliseen viikkoon verrattuna.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle