Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuka on populisti, kuka konservatiivi, entä "oikea" liberaali? Selvitimme, mitä ismien kiihtyvä käyttö kertoo yhteiskunnan kehityksestä

Identiteettiin, ilmastoon ja maahanmuuttoon liittyvät ismit kukoistavat, kun uudet ismit haastavat liberalismia.

Helsingin kokoomus vahvisti Juhana Vartiaisen puolueen pormestariehdokkaaksi

Vartiainen nousi ehdolle nopeasti sen jälkeen, kun aiemmin esillä ollut Kirsi Piha ilmoitti luopuvansa pormestariehdokkuudestaan

Kaakkois-Suomen kokoomusnuoret eivät tunnista joukossaan isoja jännitteitä, luottamus puoluejohtoon tallella

Kaakkois-Suomen kokoomusnuorten mukaan myös nuorisojärjestössä on toisistaan poikkeavia mielipiteitä.

Urbaani Vartiainen lähtee pormestarikisaan: arvostaa Helsingin luontoa ja jugendkeskustaa – "Nyt tarvitaan rautaista talousosaamista", sanoo piirihallituksen johtaja

Kokoomus pyrkii valitsemaan uuden pormestariehdokkaan vauhdilla, koska aiempi ehdokas Kirsi Piha luopui yllättäen ehdokkuudesta.

Perussuomalaisten lempiteemat maahanmuutto ja ympäristö jakavat kokoomusta – piirijohtajien mukaan suuria linjaeroja ei ole

Kokoomuksen 13 piirin puheenjohtajat pitävät viime päivien kuohuntaa Helsingin sisäisenä asiana. Uusia jakolinjoja ei puolueessa nähdä.

Kokoomus aikoo valita pormestariehdokkaansa ensi maanantaina – Juhana Vartiainen: "Pohdin nyt huolella, koska päätös on tärkeä myös koko urani kannalta"

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov sanoo, että kokoomuksessa käännetään nyt katseet henkilöistä Helsingin asioihin.

Kokoomus pui Pihan lähtöä: Orpo vakuuttaa, että Pihalla oli puoluejohdon täysi tuki – Lepomäki ehdolle Helsingissä

Helsingin Sanomat kertoo, että kansanedustaja Juhana Vartiainen harkitsee pormestarikisaan lähtöä. Wille Rydman ei tavoittele enää ehdokkuutta.

Analyysi: Kirsi Pihan ilmoitus pudotti Helsingin kokoomuksen jääkylmään veteen ja teki jälleen näkyviksi puoluetta repivät ristiriidat

Kirsi Piha yllättyi puolueesta ja politiikasta, johon palasi, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Robert Sundman.

Kirsi Piha luopuu Helsingin pormestariehdokkuudesta, valtuustoryhmän puheenjohtaja Sazonov: "Hänellä oli kokoomuksen piirin vankka tuki"

Piha kirjoittaa, että kokoomuksessa on tällä hetkellä arvojen kirjo, jonka edustaminen voisi olla haastavaa pormestariehdokkaana.

Kirsi Piha valittiin kokoomuksen pormestariehdokkaaksi Helsingissä

Helsingin kokoomuksen ylimääräinen piirikokous vahvisti pormestariehdokkuuden.

Pyysimme pormestariehdokkaita esittelemään lempipaikkansa Helsingissä – se kertoo heistä jotain oleellista

Pääkaupungin pormestarikisasta on tulossa jännitysnäytelmä, jota seurataan myös valtakunnallisesti.

Pormestariksi ehdolla isoja nimiä ja asiat uhkaavat jäädä taka-alalle – professori ehdokkuudesta: "Tyypillistä perustella jalommilla arvoilla"

Viestinnän professori Pekka Isotalus näkee pormestarivaalissa samankaltaisia henkilökeskeisiä piirteitä kuin presidentinvaalissa.

Helsingin piiri esittää kokoomuksen pormestariehdokkaaksi Kirsi Pihaa – kuntavaaleista tulossa jännitysnäytelmä

Myös Wille Rydman oli halukas tehtävään. Lopullisen päätöksen pormestariehdokkaasta tekee Helsingin piirikokous helmikuun puolivälissä.

Ylen kysely: Kirsi Piha on Helsingin kokoomusvaikuttajien ykkössuosikki pormestariehdokkaaksi – moni jättää vielä kertomatta, ketä kannattaa

Kirsi Pihan ratkaisua ehdokashaluista odotetaan tammikuussa. Piha on tulkittu myös kokoomusjohdon suosikiksi tehtävään.

Helsingin pormestarikisaan vedetty Kirsi Piha: Harkitsen, mutta rima on korkealla

Elina Lepomäki ei paljasta, asettuuko ehdolle vai ei: "Eiköhän me löydetä hyvä pormestariehdokas Helsinkiin"

Henkilökuva: Kirsi Piha – kiltti bisnesnainen, joka oli liian nopea poliitikoksi

Kirsi Piha on yrittäjä, jonka viestintätoimisto menestyy, vaikka yleinen taloustilanne laahaa pakkasen puolella. Onko hän laskelmoiva liikenainen, kun pystyy luotsaamaan kasvuyritystä tässä ajassa? Ei suinkaan, sillä menestykseen tarvitaan kiltteyttä. Piha uskoo, että yrittäjänä hänellä on suoremmat vaikutusmahdollisuudet kuin poliitikkona.

Taloustutkija: Johtajien palkka-alen toteutuminen epätoivottavaa

Tuhansien yritysjohtajien palkkojen leikkaaminen pienentäisi verokertymää merkittävästi. Tutkijoiden mukaan hyväntekeväisyyspuhe voi jopa johtaa keskustelua harhaan.

Kokoomuksen puoluesihteeri vaihtuu – Taru Tujunen lähtee viestintätoimisto Ellun Kanoihin

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen ei hae jatkokautta. Kokoomuksen puoluevaltuusto valitsee uuden puoluesihteerin lokakuun alussa.

Kirsi Pihakin asettui Tujusen tueksi elokuvakiistassa

Kirsi Pihan mukaan sopimuskiistassa on kysymys periaatteesta eikä siitä, että dokumentti paljastaisi jotakin arkaluontoista.

Pakoon työpaikan hälyä etätöihin?

Etätyön sijaan pitäisi puhua liikkuvasta työstä, jossa työ on vapaa paikasta ja ajasta. Etätyö ei kuitenkaan sovi kaikille.

Utopiapeli selvitti kansanedustajien pääministerivalmiudet

Kansanedustajien pääministerivalmius testissä 1994.

Finnish Brand Delegation to Publish Report

A delegation set up by Finland’s movers and shakers to improve Finland’s international reputation publishes its findings on Thursday. The group will hand over its report to Foreign Minister Alexander Stubb, the project’s initiator.

Finlandia Literature Prize Controversy

The nominees for this year’s Finlandia Literature Prize have been announced amidst controversy, as it emerges that one of the six nominees is not a Finnish citizen, as required by prize rules.

Finlandia-ehdokkaat julki

Suomen Kirjasäätiö kertoo torstaina tämän vuoden Finlandia-palkinnosta kisaavat kirjat. Ehdolle pääsevät kirjat on valinnut kolmijäseninen valintalautakunta. Finlandia-palkinnon saajan valitsee tänä vuonna Yleisradion kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi. Joulukuun 2. päivänä jaettava palkinto on 30 000 euroa verottomana.

Seuraavasta Finlandia-palkinnosta päättää kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi

Kuusi ehdolle asetettavaa romaania valitsee Suomen Kirjasäätiön valitsema palkintolautakunta, jonka puheenjohtajana toimii filosofian kandidaatti Marianne Bargum. Muut jäsenet ovat jäsenet suomen kielen tutkija, tietokirjailija Lari Kotilainen ja viestintäkonsultti Kirsi Piha.

Aamun lehdet

Torstain sanomalehdissä kirjoitetaan mm. Islannin talouskriisistä, tamperelaisesta käsityksestä vihreästä sähköstä, poliittisen kokemuksen tarpeellisuudesta ja VR:n sekoiluista.

Vapaavuori vähensi sidonnaisuuksiaan

Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) on ilmoittanut valtioneuvostolle, että hän on vähentänyt sidonnaisuuksiaan. Vapaavuori on ottanut vastaan hallituksen jäsenen paikan eräässä viestintätoimistossa. Lisäksi Vapaavuori on vähentänyt velkojaan.

Ensimmäiset kansan valitsemat mepit

Kansa pääsi päättämään mepeistä syksyllä 1996.

Erik Söderblom astuu Helsingin juhlaviikkojen johtoon

Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtajaksi on valittu näyttelijäntyön professori Erik Söderblom. Nykyisin hän on myös Teatterikorkeakoulun vararehtori. Hän korvaa Risto Niemisen, joka on vetänyt juhlaviikkoja vuodesta 1997.

Yhdysvaltain presidentin virkaanastujaiset ja Nokian tilanne

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä muun muassa Yhdysvaltain presidentin virkaanastujaisista ja Nokian tilanteesta. Keskustelijoina olivat Tuulikki Petäjäniemi, Kirsi Piha ja Kalle Isokallio.

Lääkelaitoksen muutto ja kalapuikkokapina Vantaan koulussa

Jälkiviisaat keskustelivat perjantaina Aamu-tv:ssä muun muassa Lääkelaitoksen siirtymisestä Kuopioon ja kalapuikkokapinasta Vantaalla. Keskustelijoina olivat Soili Suonoja, Kirsi Piha ja Kalle Isokallio.

Kommentoi Jälkiviisaita: Yhdysvaltojen elvytyspaketti ja vuosi 2008.

Jälkiviisaat keskustelivat perjantaina Aamu-tv:ssä Yhdysvaltojen elvytyspaketista, kenkien heitosta Bagdadissa ja vuodesta 2008. Keskustelijoina olivat Kirsi Piha, Jan Erola ja Kalle Isokallio.

Osallistu Aamu-tv:n Jälkiviisaiden keskusteluun kuntavaaleista

Aamu-tv:n Jälkiviisaat keskustelivat perjantaina kuntavaaleista. Jälkiviisaina tällä kertaa olivat Kirsi Piha, Anne Moilanen ja Kalle Isokallio.

Osallistu Aamu-tv:n Jälkiviisaiden keskusteluun Kauhajoen tragediasta

Kauhajoella 22-vuotias mies ampui itsensä ja kymmenen muuta oppilaitoksessa tiistaina. Tapahtumat järkyttivät koko Suomea.

Osallistu Aamu-tv:n Jälkiviisaiden keskusteluun: Suhde Mika Waltariin

Kirjailija Mika Waltarin syntymästä tulee tänä syksynä kuluneeksi sata vuotta. Jälkiviisaat keskustelivat lähetyksessä suhteestaan Mika Waltariin.

Vaalivoiton ja -tappion hetket

Kuntavaalit ennakoivat eduskuntavaalitulosta?

Niinistö seurasi rautanyrkki-Viinasta valtion kirstunvahtina

Niinistö kuntien palvelujen maksuttomuudesta

Eduskuntavaaliehdokkaat liki selvillä

Pääosa kevään eduskuntavaaliehdokkaista alkaa olla selvillä. Istuvien kansanedustajien lisäksi puolueet satsaavat entistä enemmän tunnettuihin nimiin, urheilijoihin ja julkkiksiin.