Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaiverrettuja kurpitsalyhtyjä olkien päällä. Taustalla näkyy pilviä ja sinistä taivasta.

Halloweenin huomioiminen ja Timo Taikurin vierailu Pietarsaaren Kielikylpykoulussa poiki valituksen aluehallintovirastoon

Pietarsaaren sivistys- ja hyvinvointilautakunta tyrmäsi vastineessaan valituksen perusteet, koulu on osa kulttuurisesti muuttuvaa ja monimuotoista yhteiskuntaa.

Herkkuja pöydällä, josta on koristettu pääkallo

Vähemmän kristillistä, enemmän kansainvälistä – tutkija: suomalaisten juhlinta on historiallisessa murroksessa, eikä entiseen ole paluuta

Suomalaisten juhliminen on muuttumassa merkittävästi etenkin kansainvälistymisen ja ilmastonmuutoksen takia. Juhliin kuluttamisessa huomioidaan paitsi ympäristön myös oman talouden säästäminen.

Itaewonin metroaseman ympärille kerääntyy jatkuvasti ihmisiä hiljentymään, rukoilemaan ja jättämään muistokirjoituksia uhreille.

Yle Koreassa: Soulin halloween-onnettomuus surettaa ja turhauttaa paikallisia – ”Miksei poliiseja ollut silloin, kun heitä olisi tarvittu?”

Etelä-Korean pääkaupungissa sattuneessa onnettomuudessa kuoli yli 150 ihmistä. Poliisin mukaan näin suurta väkijoukkoa ei olisi pystytty hallitsemaan suuremmillakaan poliisivoimilla.

Vasemmalla kuvassa näkyy ambulanssi ja hoitohenkilökuntaa paarien kanssa Soulin halloween-juhlien onnettomuuspaikalla. Oikealla toimittaja Sara Salmi kertomassa tapahtumista.

Etelä-Koreassa yli 150 kuoli, kun halloweenia juhlinut väki pakkautui kapealle kujalle – miten ihmismassasta tulee tappava?

Toimittaja Sara Salmi näyttää, miten vaarallisen vähän tilaa ihmisillä oli ahtaalla baarikadulla Soulissa.

Kananmunalla sotkettu tiiliseinä.

Ovikello soi, eikä Maria Savikolla ollut lapsille karkkia – tältä näyttää, kun Halloween-kepponen menee liian pitkälle

Kontiolahden Lehmossa asukkaat tuohtuivat mauttomista halloween-kepposista. Osansa ilkivallasta sai myös paikallinen seurakuntakoti.

Kulosaaressa asuvan Poijärven perheen Halloween-teeman mukaan koristeltu talo.

Poijärven perhe aloittaa halloweenin suunnittelun jo kesällä – sadat kävijät saapuivat katsomaan Kulosaaren kauhutaloa

Halloweenia vietetään virallisesti tänään maanantaina. Viikonlopun pelottavimmat kemut löytyivät kenties Helsingin Kulosaaresta.

Katumaisemassa näkyy ambulansseja ja pelastushenkilöitä.

Viranomaiset eivät varautuneet juhlakansan liikkellelähtöön – tutkijan mukaan Etelä-Korean onnettomuus oli useiden tekijöiden summa

Lauantai-iltana yli 154 ihmistä tallautui kuoliaaksi halloween-juhlassa Etelä-Koreassa. Loukkaantuneita oli maanantain tietojen mukaan ainakin 149 ja lisäksi vakavasti loukkaantui 33 ihmistä.

Henkilö asettaa kukkia muistoalttarille.

Halloween-juhlijat pakkautuivat vain neljä metriä kapealle kujalle – tämä katastrofista tiedetään nyt

Etelä-Korean pääkaupungin Soulin eilisen halloween-juhlan uhrien määrä on noussut jo 153:een. Monet uhreista tallautuivat kuoliaaksi.

Ihmiset lohduttavat toisiaan onnettomuuden jälkeen.

Suomen Etelä-Korean-suurlähettiläs Pekka Metso näki ihmismassat ennen onnettomuutta – ”Kuuden aikaan siellä oli jo pelottavan täyttä”

Yli 150 ihmistä tallautui kuoliaaksi Soulissa Itaewon kaupunginosassa halloween-juhlinnan yhteydessä. Suurlähettiläs Pekka Metson mukaan tragedia koskettaa korealaisia hyvin syvältä.

Ruuhkainen katunäkymä Soulista.

Karenina Perätalo koki Soulin halloween-tungoksessa kauhun hetkiä – "Ei pystytty lainkaan hallitsemaan mihin liikutaan"

Suomalainen Karenina Perätalo ystävineen oli odottanut kuuluisaa halloween-juhlaa. Lauantai-ilta päättyi kuitenkin kaaokseen. Yli 150 ihmistä tallautui kuoliaaksi tungoksessa.

Haamu seisoo lyhty kädessä. Vieressä maassa kurpitsalyhtyjä joista loistaa kynttilän valo.

Haamupuisto avautui Joulupukin naapurikylään – Hanna Pilve täytti pihansa kummituksilla ja kuoleman estetiikalla

Rovaniemen Songan kylälle rakennetussa puistossa voi virittäytyä helposti halloween-tunnelmaan.

Lyhtykurpitsoja Halloweeniä varten.

Testaa, kuinka hyvin tunnet halloweenin – kurpitsoja, henkimaailman juttuja ja loputtomasti kulttuuriviittauksia

Oletko valmis vastaamaan kymmeneen pelottavaan kysymykseen? Tämä visailu auttaa virittäytymään halloweenin tunnelmaan.

Vahvasti maskeerattu vanha nainen suutelee korppinukkea. Naisen päässä on kukkakoriste, jossa toinen korppinukke.

Kirkon kammoamassa pakanallisessa sadonkorjuujuhlassa oli suotavaa ryypätä ja rällätä – nyt kekri tekee kovaa paluuta Suomessa

Loppusyksyä pidetään monissa kulttureissa maagisena ajankohtana, jolloin elävien ja kuolleiden maailmojen rajan voi ylittää. Meillä on pyhäinpäivä ja halloween, mutta mikä ihme on kekri?

10-vuotias Nea Lehto istuu pyödän ääressä, luurankokoristeen takana. Hänellä on kissa-kasvomaalaus ja päässään kissankorvat.

Yli sata pikkuhirviötä pimpottaa Lehtojen ovikelloa viikonloppuna – Halloweenin juhlatarvikkeita myydään jo enemmän kuin pääsiäiskoristeita

Halloweenia juhlivat erityisesti nuoret ja lapsiperheet. Sen kaupallinen merkitys on kasvanut vauhdilla viime vuosina.

Markkinointikuva esittelee kollaasimaisesta Ylen Radio 1:n vuoden 2022 pyhäinpäivän ajan ohjelmistoa.

Requiemistä Draculaan – Radio 1:n ohjelmia pyhäinpäivän aikaan

Pyhäinpäivä. Kekri. Halloween. Minkä tahansa nimistä sesonkia vietätkään, Yle Radio 1 tarjoaa jokaiselle jotakin ja etenkin tunnelmaa synkkyyteen. Kauhuakaan emme kammoksu!

Kynttilöillä valaistuja kurpitsoja Salon kurpitsapuistossa.

Salon kurpitsapuistossa väkeä jo Hangosta Ivaloon – ukrainalaisten koristelemat kurpitsat ihastuttavat

Salon kurpitsaviikot ovat jälleen villinneet väen liikkeelle. Muun muassa pääkaupunkiseudulta ja Turusta on lähdetty katsomaan tunnelmallisesti valaistuja kurpitsoja halikkolaiselle pellolle.

Erilaisia naamareita pilailukaupan hyllyillä.

Nuoret miehet villiintyivät ostamaan naamiaisasuja – tv-sarjojen hahmoista tuli uusi hitti alan kauppoihin

Koronarajoitusten jälkeiset teemasynttärit, polttarit ja halloween ovat vilkastuttaneet naamiaisasukaupan ennätyslukemiin.

Teologi Anna Saurama hymyilee kameralle hautakynttilä käsissään.

Pyhäinpäivänä hiljennytään totutusti kynttilöiden ääreen, mutta muinainen kekriperinne nostaa päätään

Teologi Anna Saurama uskoo, että kekriin liittyvät ajankohtaiset teemat kestävästä elämäntavasta satokausiajatteluun ja ylisukupolviseen yhteisöllisyyteen resonoivat tässä ajassa.

Mies on hautausmaalla ja katselee hautakiviä. Hän seisoo kuvan vasemmassa laidassa ja hänestä näkyy vain osa vartaloa ja oikea käsi. Laskeva talvinen aurinko pilkottaa käden kainalosta.

Candles and songs as Finland observes All Saints' Day and Swedish Heritage Day

Two holidays fall on Saturday, but there are few significant changes to schedules.

Halloweenia vietettiin edellisvuotta rennommissa merkeissä ympäri maailman

Kreivi Dracula ja muut yön kulkijat olivat joukoittain liikkeellä – Katso tästä huimaa halloweenin viettoa ympäri maailman

Halloweenia on vietetty näyttävästi eri puolilla maailmaa. Erityisesti Yhdysvalloissa juhlinta oli edellisvuotta riehakkaampaa pandemiarajoitusten väljenemisen vuoksi.

Turkoosilla metallinhohtovärillä kasvonsa maalannut nainen juoksutapahtuman lähtöpaikalla. Taustalla muita osallistujia.

"Todella hyvä fiilis" – Koronarajoitusten höllentyminen on saanut ihmiset jälleen liikkeelle

Aikuisetkin ovat päästäneet mielikuvituksensa valloilleen Halloween-viikonloppuna.

Lapsen askartelema ja violetiksi maalaama lentävä lepakko, jolla on muovisilmät. Halloween-koristeeksi tarkoitettuja maalattuja lepakoita on kuivumassa työpajassa pyykkipojilla pieneen telineeseen kiinnitettyinä.

Kemin Taiteiden yö täydessä vauhdissa jo päivällä – tapahtuma jatkuu sunnuntain puolelle

Lapset pääsivät askartelutyöpajassa virittäytymään halloweenin tunnelmiin. Muutoin tapahtuma painottuu musiikki- ja tanssiesityksiin.

Laukkasen perhe pukeutuneena halloween asuihin.

Perhe hullaantui halloween-koristelusta, koti muuttui kauhujen taloksi Lappeenrannassa – "Vanhemmat innostui ehkä vähän liikaakin"

Monissa kodeissa vietetään viikonloppuna lokakuun lopun kammottavaa juhlaa. Laukkasen perheellä karkasi tänä vuonna mopo käsistä halloween-koristelujen suhteen.

Toinen Halloween-juhla koronan aikaan on koristelun juhlaa

Laita kausikoristelu tästä paremmaksi: Katso, miten huimaa halloweenia valmistellaan Ohiossa

Koronarajoitukset hiljentävät halloween-karnevaalia toisena syksynä peräkkäin. Kotien rahallinen panostus on silti ennätysmäistä. Yhdysvalloissa käytetään valmisteluihin jopa kymmenen miljardia dollaria.

kaksi Halloween-luurankonukkea New Yorkissa puistomaisella kadulla.

Minä päivänä halloweenia kuuluu juhlia ja missä sijaitsee kurpitsapuisto? Testaa tietosi pimeän juhlasta

Halloween on jo vakiinnuttanut paikkansa Suomen pimeässä syksyssä. Noidat ja haamut ovat taas liikkeellä. Kokeile testillä, miten hyvin tunnet Yhdysvalloista kotoisin olevan juhlan.

Noita eli näyttelijä Kati Häyrinen Halloween huoneessa. Pöydällä on pata, josta hohkaa sinistä valoa.

Näin lapset mittaavat rohkeuttaan Halloweenin hengessä – katso, miten 5-vuotiaat suhtautuvat huoneeseen, jossa asuu noita

Kuopiolaisessa kauppakeskuksessa on avoinna Halloween-huone, jossa vierailee myös päiväkotiryhmiä. Huoneessa tavataan noita, tehdään tehtäviä ja kuullaan jännittävä satu.

Kurpitsapuisto Halikossa 12.10.2021

Halikon kurpitsapuistossa ensimmäisellä viikolla jopa 70 000 kävijää – yleisöä Hangosta Petsamoon

Lähistön parkkipaikat olivat varsinkin lauantaina täynnä. Viljelijä Esa Rannikko pahoittelee, että Halikon kirkonkylä on paikoin aivan sekaisin. Silti jaksetaan olla hymyssä suin.

Kurpitsapuisto Halikossa 12.10.2021

Kurpitsat hehkuvat läpi yön halikkolaisella pellolla – someilmiö kiinnosti viime vuonna 100 000 kävijää

Kaikki alkoi muutamasta kurpitsalyhdystä neljä vuotta sitten. Parina viime syksynä Rannikon vihannestilan työntekijät ovat innostuneet rakentamaan kokonaisen kurpitsapuiston.

 PLAN 9 FROM OUTER SPACE

Seksiä tihkunut suomalainen Vampira esiintyi maailman huonoimmassa elokuvassa ja hurmasi James Deanin – uusi kirja kertoo oudon tähden tarinan

Maila Nurmi eli Vampira on kulttihahmo, joka veljentyttären mukaan on jättänyt pysyvät jäljet populaarikulttuuriin.

Kurpitsoista tehtyjä halloween-koristeita.

Kurpitsalyhdyn teko on yllättävän hankalaa puuhaa – apuun hälytettiin ammattilainen

Katso videolta, kuinka valmistuu kaksi erilaista koristekurpitsaa.

HALLOWEEN   –   Kauhusirkus vai KUOLLEIDEN KUNNIAKSI?

Katso uusin Yle Mix: Onko Halloween kunniaksi kuolleille vai pelkkää kauhusirkusta?  

Meksikolaiset perinnenaamiot herättävät ihastusta mutta myös aiheuttavat kiistoja.

Kuvassa on haamuksi pukeutunut ihminen.

Halloween-hauskuuksista ei tarvitse luopua korona-aikanakaan – lastenlääkäri antaa vinkit turvalliseen juhlintaan

Lastenlääkäri Erik Qvist on sitä mieltä, että lapset tarvitsevat iloa synkän koronasyksyn keskelle.

Halloweenkoristeita.

Tee syksyn kurpitsoista pilkullisia ja iloisia

Tänä vuonna ei tehdä pieniä vihaisia kasvoja!

Kauhujen saari -tapahtuma järjestetään Savonlinnassa.

Kauhujen saari avautuu hetkeksi Savonlinnassa – luvassa on esimerkiksi tulishow

Kauhujen saari -tapahtumaa vietetään Savonlinnassa perjantaina ja lauantaina.

Nuori karhu kävelee suolla.

Bear hunting quota rises to nearly 400

The number of permits has been gradually increasing in recent years.

Kuolleiden päivän juhlintaa Meksikon Oaxacassa lauantaina 2. marraskuuta 2019.

Kuolleiden päivän juhlintaa Meksikossa ja viikon muita uutiskuvia

Viime viikolla Meksikossa vietettiin maan suurinta juhlaa ja Berliinissä puolestaan muurin murtumisen 30-vuotisjuhlaa. Katso viikon vaikuttavimmat uutiskuvat.

Orindassa, Kaliforniassa poliisi valvoi rikospaikkaa, jossa viisi kuoli halloween-juhlan ammuskelussa torstaina.

BBC: Airbnb kieltää tilojen vuokraamisen juhlatiloiksi – taustalla viisi henkeä vaatinut ammuskelu halloween-juhlassa

Airbnb ryhtyy toimiin luvattomien osapuolien torjumiseksi majoituspalvelusta ja väärinkäytösten lopettamiseksi.

Kaiverrettuja kurpitsalyhtyjä.

Lauantai 2.11.2019 (radio)

Lasten psykiatriset ongelmat lisääntyvät. EU-maissa mielenosoituksia Turkkia vastaan. Munuaisen luovuttaminen helpottui. Lauantaina vietetään pyhäinpäivää.

Kasvoja muistuttava sinertävä kohde mustassa avaruudessa.

Hyvää halloweenia, toivottaa kosmos – kahden galaksin törmäys synnytti avaruuteen kummituskasvot

Harvinainen lopputulos johtuu siitä, että galaksien kolari sattui juuri sopivassa kulmassa ja osapuolet olivat samaa kokoa, joten kumpikaan ei kyennyt nielaisemaan toista.

Nainen rakentaa olkipukkia.

Kekripukki ilmestyi savolaiselle pellolle ja odottaa nyt polttamista

Kekripukki on osa vanhaa perinteistä sadonkorjuujuhlaa.

Pumpa under halloween

Torniolaiset vanhemmat kyllästyivät toistuviin Halloween-keppostelijoihin – haluavat rajoittaa karkkikierrokset yhteen iltaan

Meri-Lapissa lapset käyvät karkki vai kepponen -kierroksella milloin sattuu. Myös ilkivaltaa on tehty.

kaksi tyttöä halloween-kasvomaalauksissa.

Halloweenin vietto on lapsille jo perinnettä – merkkipäiväksi siitä ei vielä ole

Halloween on hiljalleen muodostunut perinteeksi – ainakin lasten keskuudessa. Virallista omaa merkkipäivää se ei kuitenkaan ole saamassa.

Poliisiin logo poliisi univormussa

Koulun halloween-juhlat aiheuttivat poliisioperaation – kommandopipoon pukeutunut juhlija säikäytti sivullisen

Poliisi hälytettiin Kontulassa sijaitsevaan Helsingin yhteislyseoon perjantaina aamupäivällä. Keikan syy oli lopulta harmiton.

kaksi Halloween-luurankonukkea New Yorkissa puistomaisella kadulla.

Harras pyhäinpäivä – vai riehakas halloween? Testaa tietosi marraskuun alun juhlista

Pyhäinpäivä, halloween ja kekri liittyvät kaikki toisiinsa.

halloween

Aiju Salmisen sarjakuvakolumni: Halloween on lapselle parempi kuin joulu, koska karkkeja keräävä lapsi ei ole vain passiivinen odottelija

Halloweeninä lapsi on aktiivinen toimija, pohtii sarjakuvapiirtäjä Aiju Salminen kolumnissaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle