Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pasi Kauppinen nauttii luonnosta.

Liki äänetön ja päästötön sähkölumiskootteri etenee tuotantoon – Pasi Kauppisen unelma käy toteen

Vuonna 2019 innovaatiokisan voittaneen sähkölumiskootterin valmistus alkaa Keuruulla.

Salaliittoteorioita jakava QAnon-ilmiö leviää myös Suomessa

Ylen aamu tänään: Salaliittoteorioita jakava QAnon-ilmiö leviää myös Suomessa – mistä liikkeessä oikein on kyse? Katso lähetys tästä

Musiikkialan tilanne on todella tukala. Miksi suomalainen muotoilu puhuttelee Aasiassa? Vieraana muotoilija Harri Koskinen.

Harri Koskinen Oiva Toikan teosten keskellä Suomen lasimuseossa.

Saamelaismuseo ja luontokeskus Siidan uutta päänäyttelyä suunnitellaan kunnianhimoisin tavoittein: "Näyttelystä on saatava kävijän vuoden kohokohta"

Arkkitehti Harri Koskinen pyrkii suunnittelemaan Siidaan näyttelykokonaisuuden, jota voisi aika-ajoin muokata ja päivittää.

Oiva Toikan lintuja lasimuseossa.

Oiva Toikan linnut aiottiin jättää pois Lasimuseon suuresta kesänäyttelystä, mutta mieli muuttui – nyt niitä voi bongata kiikareilla

Suomen lasimuseossa avautui runsas ja leikkisä näyttely hiljan kuolleen Oiva Toikan tuotannosta. Sen arkkitehti on teollinen muotoilija ja Toikan ystävä Harri Koskinen.

Karstulan tori Kopeskaari.

Gukke ei voittanut Karstulan torin nimikilpaa – voittajasta löytyy outo sana kopes

Tapahtumatorin nimi julkistettiin sunnuntaina uudenvuoden vastaanotossa ja 150 vuotiaan Karstulan juhlavuoden päättäjäisissä.

Uniq Air ilmapuhdistin Skinnarilan koulun luokassa

Koulujen sisäilmaongelmissa pyörii merkittävä bisnes – puhdistuslaitteilla tulokärkeen Etelä-Karjalassa

Jatkuvasti yleistyvät sisäilmaongelmat ovat nostaneet kolmisen vuotta sitten perustetun lappeenrantalaisen Uniqairin myynnin lentoon.

panu vapaavalta amandan healthcare vuoden muotoiluyritys

Rovaniemeläinen kylmähoitolaitteen valmistaja on Vuoden arktinen muotoiluyritys

Amandan Healthcare Oy kehitti avannon vaikutuksia simuloivan kylmähoitolaitteen.

Tapio Wirkkala muotoilu näyttely Korundi Rovaniemi

Tunturi tuuletti muotoilijan aivot – Tapio Wirkkalan elämä ja tuotanto esillä Rovaniemellä

Muotoilija Tapio Wirkkalan satavuotisjuhlan päänäyttely avataan perjantaina Rovaniemen Korundissa. Näyttelyssä esitellään 30 vuotta sitten kuolleen Wirkkalan elämää ja laajaa tuotantoa. Yksi teema on muotoilijan rakkaus Lapin luontoon.

Ilkka Suppanen.

Suomalaismuotoilijalle jättipalkinto Ruotsista

Muotoilija Ilkka Suppanen on saanut merkittävän pohjoismaisen muotoilupalkinnon. Torsten ja Wanja Söderbergin nimellä kulkeva tunnustus on arvoltaan reilut 100 000 euroa.

Muotoilija Harri Koskinen

Muotoilija Harri Koskinen kaihtaa turhuutta

Block-valaisimesta alkanut menestys vei maailmalle.

Harri Koskinen.

Kaj Franck -muotoilupalkinto Harri Koskiselle

Kaj Franck -muotoilupalkinto on myönnetty muotoilija Harri Koskiselle. Hän saa kiitosta ajattomien ja klassisen kauniiden tuotteiden tekijänä.

Jyväskylän sataman Pyöräbaari.

Jyväskylän sataman Pyöräbaari hämmentää – näin sitä käytetään

Polkupyöräilijät kaipaavat lisää pyörätelineitä Jyväskylän keskustaan. Keskustan pyöräparkit ovat usein tupaten täynnä, ja paikkoja tarvittaisiin ainakin tuhat lisää.

Kaiutin.

Koskisen kajareissa pyöreys ei ole vain muotoseikka

Genelecin kaiuttimissa pyöristetyt muodot parantavat ulkonäön lisäksi myös äänenlaatua.

Uuhi ja karitsa

Huippusuunnittelija ja -kokki käräjille kotiteurastuksesta

Suunnittelija Harri Koskista, kokki Markus Maulavirtaa ja Maatilatoria pitävää Aki Arjolaa syytetään eläinsuojelurikoksesta. Miehet teurastivat viime syksynä viisi karitsaa eläinsuojelulain vastaisesti.

Harri Koskinen

Harri Koskiselta hirsitalomallit Japaniin

Karstulalaislähtöinen, kansainvälisesti tunnettu muotoilija Harri Koskinen on suunnitellut hirsirakentaja Honkarakenteelle kaksi omakotitalomallia.

muotoilija Harri Koskinen

Harri Koskinen Iittala-brändin muotoilujohtajaksi

Fiskars-konserniin kuuluva Iittala on solminut Harri Koskisen kanssa yhteistyösopimuksen. Muotoilujohtajan roolissaan Koskinen lähtee vahvistamaan muotoilun merkitystä Iittala tuotteiden ja brändin kehittämisessä.

muotoilija Harri Koskinen

Iittalan muotoilujohtajaksi Harri Koskinen

Muotoilija Harri Koskisesta tulee Iittala-brändin muotoilujohtaja. Fiskars-konsernin kodinkoneliiketoimintaan kuuluva Iittala on solminut Koskisen kanssa yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on vahvistaa muotoilun strategista roolia Iittalan kehittämisessä.

Maailman suurin muotoilupalkinto meni Tanskaan

Maailman suurimman muotoilupalkinnon, Torsten ja Wanja Söderbergin palkinnon, on saanut tanskalainen muotisuunnittelija Henrik Vibskov. Palkintolautakaunta julkisti yksimielisen päätöksensä torstaina.

Kai Järvinen raitiovaununkuljettaja Aarne Tenkasena.

Aarne Tenkanen, raitiovaunukuski Radiomafiasta

Naistenmies nousi suosioon Gösta Sundqvistin hupailuissa.

Tuomari poimii kiekon jäästä.

Karstulassa uskotaan nyt jäähallihankkeen onnistumiseen

Karstula Areena Oy:n takana olevat karstulalaiset uskovat vakaasti, että tällä kertaa pohjoiseen Keski-Suomeen nousee jäähalli. Jäähallihanke on nyt edennyt varainkeruu vaiheeseen - yhtiö aloitti osakeannin tällä viikolla. Jäähallin suunnitteluun on lupautunut mukaan myös karstulalaislähtöinen muotoilija Harri Koskinen.

Jonas Hakaniemen Box Light -valaisin.

Tulitikkuaski taipui design-valaisimeksi

Alussa oli euron budjetti, tulitikkurasia ja Jonas. Lopputuloksena on valaisin, josta povataan seuraavaa suomalaisen muotoilun menestystarinaa.

Harri Koskiselle maailman suurin muotoilupalkinto

Muotoilija Harri Koskinen vastaanottaa keskiviikkona Göteborgissa maailman suurimpiin kuuluvan muotoilupalkinnon. Karstulasta lähtöisin oleva Koskinen on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä muotoilijoistamme.

Huippumuotoilijat löysivät leukulle uusia muotoja

Huippumuotoilijat hakivat saamelaisten perinteiselle työkalulle, leukupuukolle uutta muotoa. Inarin Siidassa tänään avattu leukunäyttely kokosi 22 maailmalla tunnetun muotoilijan näkemykset leukusta.

Gösta Sundqvist edessään mikrofoni.

Gösta Sundqvistin Belgialaisia kirjauutuuksia

Huumorisarja kuului Radiomafian alkuvuosien ohjelmistoon.

Vuoden nuoret muotoilijat Terhi Tuominen ja Mikko Laakkonen

Vuoden nuori muotoilija Tampereelta

Tamperelainen huonekalusuunnittelija Terhi Tuominen on valittu vuoden 2009 nuoreksi muotoilijaksi. Tuominen jakaa palkinnon Mikko Laakkosen kanssa.

Vuoden nuori muotoilija -palkinto Espooseen

Espoolainen huonekalusuunnittelija Terhi Tuominen on saanut tämänvuotisen Vuoden nuori muotoilija-palkinnon. Tuominen jakaa 5000 euron palkintosumman yhdessä tamperelaisen huonekalusuunnittelijan, Mikko Laakkosen kanssa.

Vuoden nuoret muotoilijat Terhi Tuominen ja Mikko Laakkonen

Terhi Tuominen ja Mikko Laakkonen ovat vuoden nuoret muotoilijat

Huonekalusuunnittelijat Terhi Tuominen ja Mikko Laakkonen on valittu vuoden 2009 nuoriksi muotoilijoiksi. Palkinto jaetaan nyt kahdeksatta kertaa.

Harri Koskiselle maailman suurin muotoilupalkinto

Karstulalaislähtöinen muotoilija Harri Koskinen on saanut göteborgilaisen Röhssin muotoilun ja taideteollisuuden museon muotoilupalkinnon. Palkinnon arvo on lähes 100 000 euroa.

Keltainen, valkoinen ja punainen taitettava metallilamppu

Harri Koskinen sai maailman suurimman muotoilupalkinnon

Muotoilija Harri Koskinen on saanut göteborgilaisen Röhssin muotoilun ja taideteollisuuden museon muotoilupalkinnon. Torsten ja Wanja Söderbergin palkinto on arvoltaan maailman suurin design-palkinto, miljoona Ruotsin kruunua eli nykykurssilla runsaat 93 000 euroa.

Fennia-muotoilupalkinnon voittanut Genelecin aktiivibassokaiutin kolmessa eri värissä.

Muotoilun Fennia Prize jaettiin

Muotoilun Fennia Prize -palkinnot on jaettu Helsingissä. Suurimman 15 000 euron Fennia Prize Grand Prix -tunnustuspalkinnon sai Genelec Oy. Genelecin voittotuotteen, 5040A -bassokaiuttimen on suunnitellut Harri Koskinen.

Nieminen: Taustavoimat esiin Urheilugaalassa

Ensimmäinen Suomen Urheilugaala järjestetään maanantaina Helsingin Kaapelitehtaalla. Suomen Urheilugaala ry:n puheenjohtaja ja Veikkauksen toimitusjohtaja Risto Nieminen vieraili sunnuntaina Urheiluruudun studiossa kertomassa tapahtumasta ja sen taustoista.

Huippu-urheilulle uusi gaalailta

Suomalainen huippu-urheilu saa uuden juhlan, kun Suomen Urheilugaala esittäytyy koko kansalle kesäkuun toisena päivänä TV2:ssa. Vuotuiseksi tapahtumaksi kaavaillun uutuuden tavoitteena on nostaa suomalaisen urheilun arvoa ja arvostusta. Juhlan huipentumana on suorassa tv-lähetyksessä yleisöäänestyksen tuloksen julkistaminen. Katsojat saavat valita useista ehdokkaista mieliin painuneimman suorituksen nimellä ”Sykähdyttävin hetki”.

Keinutuolit ihastuttavat viisutoimittajia

Suomen Euroviisuihin saapuu ennätysmäärä median edustajia. Viime vuonna Ateenassa kisoja seurasi noin parituhatta ihmistä eri tiedotusvälineistä. Suomeen heitä saapuu nelisensataa enemmän.

Pohjoismainen Bruno Mathsson -palkinto muotoilija Ilkka Suppaselle

Suomalainen muotoilija ja arkkitehti Ilkka Suppanen on saanut pohjoismaisen Bruno Mathsson -palkinnon. Se luovutettiin hänelle Ruotsin suurlähetystössä Helsingissä maanantaina. Tunnustuksen arvo on 100 000 Ruotsin kruunua eli lähes 11 000 euroa.