Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kela-taksien välitys kahdelle yritykselle Päijät-Hämeessä

Aiemmin palvelua on tarjonnut yksi yritys. Tavoitteena on, että firmat kilpailisivat Kelan korvaamista kyydeistä keskenään niin, että palvelun laatu kasvaa.

Kelan korvaamien taksimatkojen palveluntuottajat vaihtuvat Itä-Suomessa – haussa yli 300 taksiyrittäjää

Kelan korvaamia taksimatkoja ensi vuoden alusta lähtien hoitava Joensuun Taksi Oy rakentaa palvelua kuntoon vauhdilla. Yhtiö on valittu Kela kyytien palveluntuottajaksi Pohjois-Karjalaan ja Pohjois-Savoon.

Kela-kyydeille kaksi uutta palveluntarjoajaa Pohjois-Karjalassa

Ensi vuoden alusta lähtien taksimatkoja välittävät Joensuun Taksi ja helsinkiläinen Menevä. Asiakas voi valita, kummalta palveluntuottajalta taksi tilataan. Valitut palveluntuottajat tekevät Kela-kyydeistä sopimukset paikallisten taksiyrittäjien kanssa. 

Lounais-Suomen Taxidata hävisi Kela-kyydit ja ennakoi osan kuljettajista siirtyvän kilpailijoille – Menevä ja Taksi Helsinki aloittavat kuljettajahaun lokakuussa

Menevä Oy ja Taksi Helsinki voittivat Kelan kilpailutuksen Kela-kyydeistä ja aikovat laajentaa nyt toimintaansa koko Varsinais-Suomeen.

Taksien Kela-kuljetuksia välittävä yritys vaihtuu Pohjois-Savossa

Kela on kilpailuttanut kelataksien välityksen. Kilpailutuksen tuloksena on valittu kaksi yhtiötä, jotka alkavat välittää Kelan korvaamia taksikyytejä vuoden 2022 alusta.

Kela-taksipalvelut tuottavat Etelä-Karjalassa jatkossa Taksi Saimaa ja Taksi Päijänne – Kela ostaa yrityksiltä kokonaispalvelun

Ensi vuoden alusta alkaen Taksi Saimaa ja Taksi Päijänne vastaavat Etelä-karjalassa siitä, että kaikki Kela-kyydit hoidetaan tilauksen mukaisesti ja tarkoitukseen sopivalla kulkuneuvolla.

Kelakyytien järjestäjä vaihtuu Satakunnassa vuoden alussa – jatkossa voi valita kahden taksiyhtiön välillä

Taksi Helsinki Oy ja Keskustaksi Oy voittivat Kelan kilpailutuksen. Kyytejä viime vuodet Satakunnassa hoitanut Lounais-Suomen Taxidata Oy ei saanut jatkosopimusta.

Kelakyytien järjestäjä vaihtuu Varsinais-Suomessa – jatkossa voi valita kahden palveluntuottajan välillä

Taksi Helsinki Oy ja Menevä Oy voittivat Kelan kilpailutuksen. Kyytejä aiemmin hoitanut Lounais-Suomen Taxidata ei saanut jatkosopimusta.

Kela-korvauksista ei haluta luopua, koska se voisi sekoittaa koko terveydenhoitojärjestelmän – rahoituksen purkaminen osuisi pienituloisiin

Terveydenhoidon monikanavarahoituksen yksinkertaistamista valmistelleet virkamiesselvitykset saivat kriittisen vastaanoton. Yksityisten palveluiden Kela-korvausten lopettamisen pelätään lisäävän epätasa-arvoa ja ruuhkauttavan julkisen terveydenhoidon.

Poliisi ja Kela varoittavat Omakannan nimissä leviävistä huijauksista – huijatun tililtä katosi nopeasti tuhansia euroja

Omakannan nimissä leviää nyt muun muassa huijaustekstiviestejä ja valheellisia verkkomainoksia. Poliisin tietoon on tullut tapaus, jossa Omakantaa muistuttavalla hakukonemainoksella huijattiin uhrilta nopeasti tuhansia euroja.

Ulkomailla rokotetut suomalaiset tuskailevat koronarokotustodistuksen puutetta – Omakanta-palvelun todistuksen saavat toistaiseksi vain Suomessa rokotetut

EU-rokotustodistuksen myöntää maa, jossa rokotus on annettu. Maiden käytännöt ja järjestelmät vaihtelevat, ja todistuksen saaminen voi vaatia selvittelyä.

Helsinki aloittaa koronarokotukset kauppakeskuksissa

Rokotukseen voi tulla ilman ajanvarausta. Pop-up-pisteiltä ei vielä saa tehosterokotetta.

Kelan henkilökunnan kokema uhkailu on kaksinkertaistunut koronatilanteen pitkittyessä – etuusjohtaja: "Asiakkailta unohtuu, että kelalainen on ihminen"

Uhkailu on lisääntynyt niin, että asiaan puuttui myös Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta. Osansa häiriökäyttäytymisestä ovat saaneet myös muut viranomaiset ja esimerkiksi koronajäljittäjät.

Arkea voi harjoitella pelin avulla – Mysteeri 24/7 -pakohuonepeli auttaa jaksamisessa, katso video

Mysteeri 24/7 -pakohuonepeli on osa Kajaanin ammattikorkeakoulun vetämää pilottihanketta, jossa tehdään hyötypeli Kelan ammatillisen kuntouksen käyttöön 16–29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Peli harjoittaa arkea videopelin maailmassa.

"Haluaisin lisää armollisuutta" – yliopisto-opiskelijat haaveilevat ikuisen opiskeluoikeuden paluusta, ministeri ja rehtorit tyrmäävät ehdotuksen

Tavoiteajassa valmistuminen jää monilla haaveeksi koronakriisin keskellä. Toisaalta osalla opiskelijoista opinnot ovat edistyneet nyt paremmin kuin ennen koronaa.

Tarvitseeko yksityislääkärillä kävijä Kela-korvausta? Julkista rahaa halutaan ohjata hyvinvointialueille ja pois yksityisten palveluista

Sote-uudistuksen edetessä hallitus selvittää, voisiko yksityislääkärien hoitoon, kuntoutukseen ja lääkekorvauksiin liittyviä Kela-korvauksia poistaa. Kela toivoo uudistukseen malttia, sillä liian nopeasta korvausten poistosta kärsisivät pienituloisimmat.

Kelan palvelupiste Akaassa muuttaa uuteen hyvinvointikeskukseen

Uusi hyvinvointikeskus avataan Torkontiellä ensi viikon maanantaina.

Todistus sairastetusta koronataudista ei näy kaikilla Omakannassa – Kela selvittää ongelmaa

Kelasta toivotaan, että ihmiset malttaisivat odottaa ongelman selvittelyn ajan eikä terveydenhuoltoa kuormitettaisi yhteydenottopyynnöillä, ellei ole välitön tarve saada todistusta sairastetusta koronataudista.

Ulkomaille matkaavien koronatestejä saa nyt vain yksityisestä terveyshuollosta – maksullisista testeistä ei saa Kela-korvausta

Päijät-Soten näytteenottopisteistä saa edelleen maksuttoman testin ulkomailta Suomeen palattaessa.

THL:n kysely: Toimeentulotuen siirto Kelaan ei vapauttanut aikaa sosiaalityöhön

Perustoimeentulotuki siirrettiin Kelan hoidettavaksi vuonna 2017. Sen piti vähentää kunnissa rutiinityötä ja vapauttaa aikaa muun muassa aikuissosiaalityölle.

Korona-aika on kurittanut eniten ihmisiä, jotka joutuvat muutenkin tinkimään arjessaan – valtaosa arvioi, että taloudellinen tilanne on säilynyt ennallaan

Kelan tutkimuspäällikön mukaan ihmisillä, jotka ovat pystyneet tekemään etätöitä, taloudellinen tilanne on voinut parantua, kun tulot ovat pysyneet ennallaan ja menot pienentyneet.

Potilasjärjestöt kohdistaisivat rahaa sairauksien ennaltaehkäisyyn, fysioterapeutti voi kuitata vuosipalkkansa estämällä yhden pahan lonkkamurtuman

Syöpäjärjestö toivoo kansallista ohjelmaa, joka yhtenäistäisi hoitokäytäntöjä Suomessa. Muistiliitto sekä Tuki- ja liikuntaelinliitto ohjaisivat terveydenhuollon rahat ennaltaehkäisyyn.

Kristiinankaupungin Kelan palvelupiste on kiinni heinäkuun loppuun saakka

Pohjanmaan Kelan palvelupisteissa kävi kuutisenkymmentä prosenttia vähemmän asiakkaita kuin vuotta aiemmin.

Rovaniemeläisten puuttuvat koronarokotustiedot löytyvät nyt Omakannasta

Jos tarvitsee rokotustodistusta esimerkiksi ulkomaanmatkaa varten, sen voi tulostaa Omakannasta. Kaikissa Lapin kunnissa tiedot eivät ole vielä siirtyneet Omakantaan.

Vanhuksen kaikki rahat eivät voi enää jatkossa hurahtaa hoitolaitokselle – uusi laki määrää tarkan summan omaa käyttörahaa

Asiakasmaksulain muutokset tulevat voimaan tänään. Vertailimme, miten ympärivuorokautisessa hoidossa olevan iäkkään kulut muuttuvat lain myötä. Tuija Seppäsen isä ei olisi pärjännyt ilman hänen maksuapuaan.

Kelan päätöksissä hätkähdyttävän paljon virheitä – THL:n tutkija: Varmasti joukossa niitäkin, jotka ovat saaneet liian vähän toimeentulotukea

THL:n tutkimuksen mukaan Kelan toimeentulotukipäätöksissä on yllättävän usein virheitä. Kolmannes kyselyyn vastanneista kuntien sosiaalityöntekijöistä oli havainnut virheen etuuspäätöksissä viikoittain. Valtaosa asiakkaista ei huomaa virhettä.

EU:n koronarokotustodistus otetaan käyttöön Suomessa tiistaina

Matkustamista olisi yhä harkittava huolellisesti.

Minnan Kela-kirje hukkui ja talous meni sekaisin – yhdenvertaisuusvaltuutettu huolissaan tulevan postilain vaikutuksista

Valmisteilla olevilla muutoksilla pelätään olevan vaikutusta esimerkiksi etuushakemusten käsittelyaikoihin Kelassa. Jakelu- ja keräilypäivien harventaminen heikentäisi kirjeitse asioivien asemaa entisestään.

Moni kaipaa koronarokotustodistusta ja kuormittaa samalla perusterveydenhuoltoa

Etelä-Pohjanmaalla juuri kukaan ei ole vielä saanut koronarokotustodistusta Omakanta-järjestelmään. Kyse on kirjaamisongelmasta, jota selvitellään parhaillaan. Vielä ei ole tietoa, miten nopeasti asia saadaan korjattua.

Kymmenettuhannet etsivät turhaan koronarokotustietojaan Omakannasta, sillä tiedot eivät mene läpi – "Todella surkea tilanne"

Korjausten aikataulusta ei ole tietoa, mutta nopeaa ratkaisua tuskin on luvassa. Rokotustietoja tarvitaan muun muassa koronatodistukseen, jota moni kesäloman viettäjä tarvitsee ulkomaanmatkalleen.

Pandemiasta huolimatta Kelan korvaamien pitkien sairauspoissaolojen määrä väheni viime vuonna

Tutkimuksen mukaan koronavuosi on kohdellut kunta-alan työntekijöitä eri tavoin. Sairauspoissaolojen vähenemisen syynä voivat olla koronaepidemiaan liittyvät muutokset, kuten lisääntynyt etätyö ja työllisyyden muutokset.

Postissa matkaa vuosittain miljoonia Kela-kirjeitä täynnä arkaluonteista tietoa – "Se tullaan kieltämään tietosuojasyistä", sanoo juristi

Monille Kelan etuushakemuksille ei löydy sähköistä lomaketta, vaikka se olisi sekä juristin että Kela-päällikön mielestä paljon kirjepostia tietoturvallisempi ratkaisu. Harva tietää, että lomakkeet voi silti täyttää ja lähettää sähköisesti.

Kainuussa on innostuttu verkkoasioinnista: Sotkamossa Kela muuttaa ja samalla kehittää palvelujaan vastaamaan tarvetta

Noin 70 prosenttia Kelan hakemuksista Kainuussa tehtiin viime vuonna verkossa. Toukokuun lopussa Kelan palvelupiste muuttaa Sotkamossa, muuton jälkeen palvellaan vain ajanvarauksella

Kelassa asioidaan yhä enemmän etänä – Etelä-Savossa fyysinen asiointi tippui puoleen

Etelä-Savossa oli noin 54 prosenttia vähemmän fyysisiä asiakaskäyntejä kuin vuotta aiemmin. Koronaviruksen kerrotaan vauhdittaneen kehitystä. Kesällä asiakaspalvelun aukiolot supistuvat, minkä odotetaan lisäävään etäkäyntejä entisestään.

Koronarokotustodistukset saa jatkossa Kanta-palvelusta, kainuulaiset pääsevät sinne Omasoten kautta suoraan

Kansallinen koronarokotustodistus on käytettävissä, kunnes EU:n yhteiset koronatodistukset tulevat käyttöön. Jatkossa nämä löytyvät Kanta-palvelusta.

Virtuaalinen pakopeli Mysteeri opettaa nuorille kuntoutujille niin taloustaitoja kuin siivoamista – katso video

Kajaanin Ammattikorkeakoulu on mukana kehittämässä peliä, joka tuo elämänhallintataidot nuorten keskuuteen pelillisellä tavalla. Virtuaalinen pakopeli tehdään Kelan ammatillisessa kuntoutuksessa oleville nuorille ja nuorille aikuisille.

Valvira: Psykoterapiakeskus Vastaamon toiminnassa useita puutteita – johtaja laiminlöi tehtäviä ja yhtiön omavalvonta petti

Valviran mukaan Vastaamolla on ollut puutteita erityisesti johtajalle säädettyjen tehtävien hoitamisessa. Tämä johti siihen, että potilasasiakirjoissa ja niiden käsittelyssä huomattiin Valviran tarkastuksen ja selvitysten perusteella virheitä.

Lukiolaiset ja ammattikoululaiset matkustavat jatkossa ilmaiseksi joukkoliikenteessä Kouvolassa – maksua ei peritä myöskään illalla, viikonloppuna tai kesällä

Kaikki kouvolalaiset toisen asteen opiskelijat saavat seuraavan lukukauden alkaessa käyttöönsä maksuttoman joukkoliikenteen kuukausikortin.

Heikki Hiilamon kolumni: Kela kyykyttää köyhiä 

Kelalla on Suomessa poikkeuksellisen suuri harkintavalta siihen, miten vähän rahaa ihminen tarvitsee tullakseen toimeen. Tänä vuonna Kela on yllättäen poikkeusoloista huolimatta leikannut toimeentulotuen perusosaa, kirjoittaa Hiilamo.

Kelan palvelupisteen aukioloajat muuttuvat Lappeenrannassa – puhelinpalvelussa voi hoitaa samoja asioita kuin palvelupisteessäkin

Toikankadulla sijaitseva Kelan Lappeenrannan palvelupiste on toukokuun alusta alkaen avoinna ilman ajanvarausta arkisin kello 9–12.

Terapiaa kalvaa epätasa-arvo: hoitoon pääsevät korkeasti koulutetut naiset kuten Laura, mutta hänkään ei jaksa etsiä terapeuttia

Mielenterveysongelmat eriarvoistavat suomalaisia: he jotka tarvitsevat eniten terapiaa, saavat sitä vähiten.

Oma Kela -palvelussa havaittiin häiriö – palvelu toimii taas normaalisti

Kelan viestinnän mukaan palvelu on taas käytössä.

Rovaniemi ottaa käyttöön ilmoittautumisautomaatit terveydenhuollon vastaanotolle

Automaatit tulevat käyttöön lähikuukausina Piekkarin hammashoitolassa, Pulkamontien terveysasemalla sekä Rinteenkulmam terveysasemalla ja lääkinnällisessä kuntoutuksessa.

Koronavuosi kasvatti Kelan taksilaskua miljoonilla euroilla – epidemia estää yhteiskuljetukset

Kela-taksikyytien määrä väheni viime vuonna reippaasti, mutta Kela maksoi silti korvauksia yli 3 miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän.

"Valtion pitää maksaa korvaukset henkirikosten uhrien omaisille" – Keskustan Kurvinen tiukkana hallitukselle MOT:n selvityksen jälkeen

Omaiset jäävät usein ilman heille kuuluvia palveluja ja joutuvat läheisensä kuoleman aiheuttamien kustannusten maksajiksi.

Nordea nikotteli vielä tiistaina – Kelan etuudet maksettiin tileille noin kello 14

Verkkopankkipalveluissa on vielä puutteita tili- ja korttitapahtumien näkymisessä. 

Sunnuntai 7.3.2021 (radio)

Keskustelu kuntavaalien siirtämisestä on jatkunut. Korona on levinnyt erityisesti Etelä-Suomessa. Kasvomaskien valmistaminen Suomessa ei kannata. Ruotsissa oli mielenosoitus koronarajoituksia vastaan. Kela on julkaissut uudet selkoesitteet. Maanantaina on aurinkoista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle