Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Spotify-aika tappoi iskelmämusiikin – Anne Mattila tuottaa nykyisin musiikkinsa itse

Suuret levy-yhtiöt eivät panosta perinteiseen iskelmämusiikkiin entiseen tapaan, sillä se ei kerää kuulijoita suoratoistopalveluissa.

Jarkko Nordlundista MTV:n uusi toimitusjohtaja

Jani Koskinen jatkaa MTV:n toimitusjohtajana vuoden loppuun asti, jonka jälkeen hän siirtyy yhtiön varatoimitusjohtajaksi.

Spotify varoittaa Sibeliuksen Finlandiasta – samassa joukossa JAY Z:n, Guns n' Rosesin, Pinkin ja Lil Waynen kanssa

Suomalaisten rakastama sävellys on saanut musiikkipalvelu Spotifyssä loukkaavasta sisällöstä varoittavan ”explicit”-maininnan. Spotifystä kerrotaan, että maininta on tehty levy-yhtiöltä saadun tiedon perusteella. Levyn jakelusta vastaavan Universal Musicin markkinointijohtaja Kimmo Valtasen mukaan kyseessä on inhimillinen erehdys.

Apple joutui Whitney Houston -rahastusväitteen syntipukiksi

Tekniikkajätti Apple on joutunut sijaiskärsijän asemaan sen jälkeen, kun tiedotusvälineissä kerrottiin yhtiön nostaneen Whitney Houstonin albumien hintaa iTunesissa pian artistin kuoleman jälkeen. Apple ei kuitenkaan määrää albumien hintoja.

Levy-yhtiöiden säästöt koettelevat musiikintekijöitä

Vähentynyt äänitemyynti koettelee suomalaisen musiikin tekijöitä. Musiikin tuotantoon käytettävä rahamäärä on pienentynyt rajusti. Levytysbudjetteja karsitaan ja esityskorvausten jaosta käydään tiukkoja neuvotteluja. Muusikot pelkäävät kehityksen rapauttavan säveltaidetta.

Isoimmat Emma-rohmut kantavat kotiin sylyllisen pystejä

Artisteilta ehtyvät pyörityksessä usein kiitossanat.

Voice: Lordin levy floppasi

Hirviöbändi Lordin uusin levy ei ole käynyt kaupaksi. Levyä on myyty vain 4000 kappaletta.

Musiikkivideot ovat siirtyneet lähes kokonaan nettiin

Musiikkivideoiden katsominen ja niihin satsaaminen ovat muuttuneet internetin takia. Musiikkivideoiden katsoja pitää saada netissä nopeasti koukkuun. Videoihin satsataan kuitenkin rahaa huomattavasti vähemmän kuin ennen.

Kotimaisesta Ipanapasta halutaan vientituote

Lastenmusiikkia julkaiseva Ipanapa Records ja levy-yhtiö Sony Music Finland ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on laajentaa Ipanapa-tuotemerkin tarjontaa jo lähiaikoina kotimaassa muun muassa konsertteihin. Useamman vuoden tavoitteena on tehdä Ipanapasta ulkomaille kaupattava formaatti.

14 bändiä mukana Simerock-bändikisassa

Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelujen sekä Simerock 2010 -festivaalin järjestämän Simerock-bändikisan esikarsinta on valmis. Kilpailu on tarkoitettu lappilaisille demobändeille.

Ensimmäisten musiikkimessujen ajankohta surettaa ammattilaisia

Musiikin kuluttajat ja harrastajat ovat saaneet omat messut. Helsingissä ensimmäisen kerran järjestettävät musiikkimessut pidetään meneillään olevien kirjamessujen yhteydessä. Alan ammattilaiset ovat kuitenkin näreissään, sillä samaan aikaan pidetään Tampereella vuoden ainoa ammattilaistapahtuma Musiikki ja Media.

Jacksonin Suomen levy-yhtiö: Surullinen päivä

Tieto Michael Jacksonin kuolemasta on aiheuttanut surua myös laulajan Suomen levy-yhtiössä. Sony BMG:n toimitusjohtaja Kimmo Valtasen mielestä musiikkimaailma on menettänyt suuren vaikuttajan.

Hilamaa ja Merimaa vuoden musiikkivaikuttajat

YLEX:n musiikkipäällikkö Heikki Hilamaa sekä promoottori Juhani Merimaa ovat Rumba-lehden mukaan Suomen musiikkialan tärkeimmät vaikuttajat. Lehden järjestämässä kyselyssä Hilamaa valittiin musiikkimedian vaikutusvaltaisimmaksi ja Merimaa vei puolestaan ykkösijan musiikkibisneksen sarjassa. Molemmat olivat kärkisijoilla myös viime vuonna

Kultalevyraja kiistan kohteena

Kultalevyyn oikeuttavan levymyynnin raja herättää keskustelua musiikkialalla. Arvostelijoiden mielestä kultalevyn saa Suomessa liian helposti ja se alentaa tunnustuksen arvoa. Musiikkiteollisuuden mukaan 15 000 kappaleen kultalevyraja on sopiva, koska levymyynti on vaikeutunut.

Lordin voiton taustalla häämöttää levy-yhtiön pitkä varjo

Lordi teki mahdottoman mahdolliseksi, ja Suomi voitti Euroviisut. Voittoa selittää muun muassa se, että ideat artisti- ja musiikkivalinnoista olivat ensi kertaa lähtöisin levy-yhtiöistä.

Lordin voiton taustalla häämöttää levy-yhtiön pitkä varjo

Lordi teki mahdottoman mahdolliseksi, ja Suomi voitti Euroviisut. Voittoa selittää muun muassa se, että ideat artisti- ja musiikkivalinnoista olivat ensi kertaa lähtöisin levy-yhtiöistä.

YleX ja Soundi palkittiin

YleX valittiin vuoden radioksi ja Soundi-lehti vuoden musiikkimediaksi tämänvuotisessa Musiikki- ja media -tapahtuman Industry Awards -kilpailussa.