Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Anna Mäkelä.

Korkein oikeus myönsi rajoitetun valitusluvan syyttäjille Kittilän virkarikosjutussa – ei lupaa Anna Mäkelälle

Kittilän kuntapäättäjien virkarikossyytteet ovat kuivuneet suurelta osin kokoon myös korkeimmassa oikeudessa. Korkein oikeus tutkii ainostaan syytteet, jotka koskevat kunnanhallituksen kahta päätöstä joulukuulta 2013. Toisella peruttiin Levin hissiyhtiön toimitusjohtajasta tehty tutkintapyyntö, toisessa ohjattiin hissiyhtiön hallitus kutsumaan hänet takaisin toimitusjohtajaksi.

Postin pakettiautomaatteihin paketteja jakaessa käytetään apuna skanneria.

Työaikakiista ratkesi Tampereen Postin lajittelukeskuksen työntekijöiden eduksi korkeimmassa oikeudessa – luottamusmies: "Päivän paras uutinen"

Tuomiolauselman mukaan Posti toimi työsuhteen sitovan ehdon vastaisesti, kun se yksipuolisesti muutti taukokäytäntöä vuonna 2016. Sekä työnajantaja että työntekijäpuoli katsovat, että kysessä on tärkeä ennakkotapaus.

Korkein oikeus Helsingissä.

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa Mänttä-Vilppulan taposta: 8,5 vuoden vankeustuomio jää pysyväksi

Korkeimman oikeuden ratkaisu liittyy Mänttä-Vilppulassa helmikuussa 2020 tapahtuneeseen tappoon. Mies kuristi toisen miehen riidan päätteeksi yksityisasunnossa. Myös muut pahoinpitelivät uhria riidan aikana.

Puolan korkeimman oikeuden edustalle kokoontui torstai-iltana joukko mielenosoittajia. Mies piti kädessään kylttiä, jossa Venäjän presidentti Vladimir Putin ja valtapuolue PiSin johtaja Jaroslaw Kaczynski esiettiin diktaattoreina.

Puolan perustuslakituomioistuin linjasi, että osa EU:n lainsäädännöstä on maan perustuslain vastaisia

"He ovat viemässä meitä ulos EU:sta", sanoi linjausta vastustanut mielenosoittaja rakennuksen ulkopuolella.

Människor sitter i en möteslokal. Junes Lokka i Uleåborgs stadsfullmäktige 2017.

Entinen oululaisvaltuutettu Junes Lokka tuomittiin sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Syyttäjä vaati Lokalle vähintään kahden kuukauden ehdollista vankeutta viitaten Lokan aiempiin tuomioihin samasta rikosnimikkeestä.

Psykoterapiakeskus Vastaamon logo hississä.

Supreme Court rules police cannot use sensitive Vastaamo patient data

The court said that people in need of mental health services should be able to receive the care they need without fear of that relationship being revealed.

Psykoterapiakeskus Vastaamon logo hississä.

Korkein oikeus linjasi: Poliisi ei saa tutkia Vastaamon asiakastietoja

Psykoterapiakeskus Vastaamon asiakastiedot sisältävät ihmisten arkaluontoisia terveystietoja, joita poliisi ei saa takavarikoida, tutkia tai hyödyntää rikosasian esitutkinnassa, korkein oikeus katsoo.

Aborttioikeuden kannattajat marssivat Houstonissa ja New Yorkissa

Naiset kerääntyivät kaduille eri puolilla Yhdysvaltoja puolustamaan aborttioikeutta – "Hetki on synkkä, mutta siksi olemme täällä"

Aborttioikeus puhuttaa tänään järjestettävillä naisten marsseilla Yhdysvalloissa. Mielenosoitukset järjestetään kahta päivää ennen korkeimman oikeuden istuntokautta, jolta odotetaan linjauksia aborttioikeuden tulevaisuuden suhteen.

Puolustusvoimien Masi-ajoneuvo törmäsi junaan Raaseporissa torstaina 26. lokakuuta 2017

Kuljettajan vapauttava tuomio pysyy voimassa Raaseporin tasoristeysonnettomuudessa

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa sitä hakeneelle apulaisvaltakunnansyyttäjälle. Hovioikeuden vapauttava tuomio pysyy näin voimassa Raaseporin tasoristeysonnettomuudesta, jossa kuoli kolme varusmiestä.

Åbo hovrätt

Korkein oikeus ei antanut valituslupaa Someron naisvarusmiehen murhajutussa – poikaystävän elinkautinen jää voimaan

KKO:ssa mies vaati, että syyte murhasta hylätään ja asia jätetään käräjäoikeuden ratkaisun varaan. Käräjäoikeus oli tuominnut miehen törkeästä kuolemantuottamuksesta, mutta hovioikeus kovensi rangaistusta elinkautiseen murhasta.

Aborttioikeutta puolustavat Marylandissa kyltteineen, Kuvassa näkyy parikymmentä henkilöä.

USA:n kongressissa äänestetään abortista – demokraatit haluaisivat rajoittaa osavaltioiden mahdollisuuksia tehdä tiukennuksia aborttilainsäädäntöön

Demokraatit ovat esittäneet liittovaltion tasoista lainsäädäntöä, joka turvaisi naisen oikeuden saada abortti kaikissa osavaltioissa.

Suuri joukko mielenosoittajia kyltteineen. Taustalla Yhdysvaltain korkeimman oikeuden rakennus.

Yhdysvaltain aborttikiista on paljon enemmän kuin kiista abortista – nyt se on tullut hetkeen, jota on odotettu ja pelätty vuosikymmenet

Enemmistö yhdysvaltalaisista kannattaa abortin laillisuutta. Silti USA:n aborttitaistelusta on tullut maan poliittisen kahtiajaon symboli. Abortti on ollut Yhdysvalloissa laillinen lähes puoli vuosisataa. Tämän syksyn jälkeen tilanne voi olla toinen.

Korkeimman oikeuden sisäänkäynti Helsingin Kauppatorilla.

Hiv-positiivisille KKO:n päätös kumota pahoinpitelytuomio on iso askel – "Oikeusjärjestelmä hyväksyi viimein, että lääkittynä virus ei tartu"

Hiv-positiiviset ovat yhdistyksen mukaan eläneet arkea, johon sairaus on tuonut poliisikuulusteluun joutumisen uhan.

Korkein oikeus Helsingissä.

Korkein oikeus: Hiv-positiivisen suojaamaton yhdyntä ei ollut rikos – lääkitys ja alhainen viruspitoisuus tekivät tarttumisriskistä erittäin pienen

Vaasan hovioikeus oli tuominnut miehen kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Korkein oikeus kumosi tuomion.

Bolsonaro uhkailee korkeinta oikeutta

Bolsonaro nostaa kansaa maan korkeinta oikeutta vastaan – Brasiliaan luvassa kiihkeä itsenäisyyspäivä

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro on tukkanuottasilla korkeimman oikeuden kanssa. Vastustajat pelkäävät hänen marssittavan kannattajansa valtaamaan oikeuden Trumpin mallin mukaan.

Kolme nuorta tyttöä mielenosoituksessa aborttia vastaan.

Texas käytännössä kielsi abortit, ja pian ratkeaa, voiko sama tapahtua muualla Yhdysvalloissa – tässä lyhyet vastaukset, mistä on kyse

Texasin uusi laki kieltää abortin niin varhaisesta vaiheesta lähtien, että moni ei edes tiedä vielä olevansa raskaana. Muissa konservatiivisissa osavaltioissa seurataan nyt, pysyykö laki voimassa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Markku Ritaluoman äiti ei saanut korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Sunny Car Centeriin liittyvään korvauspäätökseen

Ritaluoman äiti jätti maaliskuussa asianajajansa välityksellä valituslupapyynnön korkeimmalle oikeudelle liittyen hallivuokria koskeneeseen hovioikeuden päätökseen.

Tikkakosken sotilasalue.

HS:n epäillään paljastaneen turvallisuussalaisuuden joulukuussa 2017 julkaistussa Viestikoekeskus-jutussa – miksi tutkinta on kestänyt vuosia?

KRP sai viime vuoden lopulla valmiiksi tutkinnan, jossa viittä Helsingin Sanomien henkilökuntaan kuuluvaa epäillään rikoksesta. Tutkinta tietovuotajasta on yhä kesken.

tullikoira Heila nuuskii

Nimi ja osoite kirjeessä tekivät turkulaismiehestä hetkeksi huumerikollisen – KKO pohtii yhä useammin, annetaanko tuomioita oikein perustein

Korkein oikeus on ottanut viime vuosina entistä useammin kantaa rikostapausten näyttöön. Oikeusoppineiden mielestä muutos on silmiinpistävä. Se voi viestiä siitä, ettei näyttöä arvioida käräjä- ja hovioikeuksissa riittävän laadukkaasti.

Kommunhuset i Kittilä

Kittilän virkarikosjutun syyttäjä hakee valituslupaa korkeimmasta oikeudesta

Syyttäjä hakee valituslupaa korkeimmasta oikeudesta Kittilän virkarikosjuttua koskevaan hovioikeuden päätökseen. Rovaniemen hovioikeus antoi toukokuussa vapauttavan tuomion kaikille 28 syytetylle.

Timo Hirvonen

Korkein oikeus: Merivoimien entinen esikuntapäällikkö syyllistyi neljään palvelusrikokseen – tuomittu selvisi ilman rangaistusta

Hovioikeus oli tuominnut viime syksynä Merivoimien entisen esikuntapäällikön sakkoihin neljästä palvelusrikoksesta. Korkein oikeus kumosi nyt sakkorangaistuksen.

Ari-Pekka Riihimäen vankilassa.

Oikeusasiamies ei selvitä poliisin toimia Ilolan henkirikoksen tutkinnassa – taposta tuomittu vetosi avaintodistajan painostamiseen

Oikeusasiamies toteaa, että perusteita tapauksen tutkimiselle voisi olla, mutta henkirikoksesta on kulunut liian pitkä aika. MOT nosti Ilolan tappoon liittyvät epäselvyydet esille laajassa selvityksessä helmikuussa.

Suomen laki -kirja ja puhemiehen nuija.

Korkein oikeus hylkäsi hämeenlinnalaisen päiväkodin työntekijöihin kohdistuneet syytteet vammantuottamuksesta

Syytteet koskivat päiväkodin pihassa syksyllä 2016 sattunutta tapausta, jossa lasten leikissä käytetyn puukalikan väitettiin pudonneen lapsen päähän ja aiheuttaneen lapselle vammoja.

Poliisimies kävelee Yhdysvaltain korkeimman oikeuden rakennuksen edustalle pystytetyn metalliaidan editse. Taivas on pilvetön.

Yhdysvaltain korkein oikeus otti käsittelyyn kysymyksen aborttioikeuden rajaamisesta

Korkein oikeus otti käsittelyyn Mississippin osavaltion lakihankkeen, joka kieltäisi suurimman osan aborteista 15. raskausviikon jälkeen. Tapaus voi murentaa keskeistä osaa vuoden 1973 Roe vastaan Wade -päätöksestä, joka takasi aborttioikeuden Yhdysvaltain naisille.

Kuva oikeussalista, jossa tuomarit kuuntelevat vastaajaa videoyhteyden kautta

Jälleen yksi Sunny Car Center -korvauskiista finaaliin: Markku Ritaluomalle 900 000 euroa lisää maksettavaa

Korkein oikeus ei antanut Ritaluomalle valituslupaa asiassa, joka koskee hänelle liikaa maksettuja palkkoja ja muita etuuksia. Ritaluomalle lankeaa uutta maksettavaa yli 900 000 euroa. Aiemmin Ritaluoma tuomittiin 6,2 miljoonan euron korvauksiin.

Itäpuisto Pori.

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa Porin Itäpuiston murhasta tuomitulle

Mies murhasi entisen naisystävänsä erittäin raa'alla tavalla kerrostaloasunnossa Porin Itäpuistossa vuonna 2018.

Syytetyt Etelä-Karjalan käräjäoikeuden istuntosalissa 9.8.2019.

Lappeenrannan takakonttimurhan käsittely jatkuu korkeimmassa oikeudessa: toinen tuomituista sai valitusluvan

Parikymppiset mies ja nainen surmasivat ikätoverinsa Lappeenrannassa keväällä 2018.

Toimittaja ja tietokirjailija Johanna Vehkoo, Telakkarannan Konepajahalli, Hki, 18.10.2016.

Supreme Court grants journalist leave to appeal defamation verdict

Johanna Vehkoo's conviction for calling a city councillor a "racist" and "Nazi clown" was upheld by an appeal court last year.

Toimittaja ja tietokirjailija Johanna Vehkoo, Telakkarannan Konepajahalli, Hki, 18.10.2016.

Toimittaja Johanna Vehkoo sai valitusluvan korkeimmasta oikeudesta kunnianloukkaustuomioonsa

Hovioikeus tuomitsi Vehkoon sakkoihin oululaisen valtuutetun Junes Lokan nimittämisestä natsiksi ja natsipelleksi.

Sunny Car Centerin mainostolppa puretaan.

Markku Ritaluoman äiti hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Sunny Car Centeriin liittyvään korvauspäätökseen

Hovioikeus määräsi Sunny Car Centerin toimitusjohtajan äidin maksamaan korvauksia hallivuokrista konkurssipesälle.

Mies lukee Helsingin Sanomia

Korkein oikeus: Toimittajan on vastattava poliisin kysymyksiin turvallisuussalaisuuden rikkomisen tutkinnassa viestikoekeskuksen jutussa

Toimittaja kieltäytyi esitutkinnassa paljastamasta, ketkä olivat osallistuneet jutun tai julkaisupäätöksen tekoon.

Anu sohvalla lastensa kanssa.

Anu oli seitsemännellä kuulla raskaana kun kaksosten isä murhattiin – oikeus ei myöntänyt lapsille euroakaan kärsimyskorvausta

Henkirikoksen uhrin lapsille voidaan myöntää tai jättää myöntämättä kärsimyskorvaus samoin perusteluin.

Etualalla näkyy älykännykkä, jonka näytöllä lukee isoilla kirjaimilla UBER. Taustalla näkyy musta Lontoon taksi.

Uber-kuskit saavat Britanniassa oikeuden minimipalkkaan, eläkkeeseen ja lomapalkkaan

Britannian yli 70 000 Uber-kuljettajaa saavat ensimmäisinä maailmassa työntekijän aseman ja oikeudet.

Shamima Begumin sisko Renu esittelee sisarensa kuvaa.

Teininä Isisin kalifaattiin lähtenyt nuori nainen ei saa palata Britanniaan taistelemaan kansalaisuutensa puolesta, linjasi maan korkein oikeus

Shamima Begumilta vietiin Britannian kansalaisuus kaksi vuotta sitten kansalliseen turvallisuuteen vedoten.

Työpiste näyttönäkymä

Syyttäjä hakee kovempaa tuomiota huumesivusto Sipulikanavan ylläpitäjälle – korkein oikeus myönsi valitusluvan

Oikeuskäsittelyssä on kysymys siitä, oliko huumeiden kauppapaikan ylläpitäminen huumeiden välittämistä vai ei.

Showpainijaliitto WWE:n omistaja Vince McMahon.

Yhdysvalloissa entiset showpainijat syyttävät WWE:tä aivovammoista – kiista menossa korkeimman oikeuden harkintaan

Painijoiden mukaan World Wrestling Entertainment -yhtiö ei huomioinut tarpeeksi päävammojen estämistä otteluiden koreografian suunnittelussa.

poliiseja

Korkein oikeus linjasi Tanskassa: Kohti yskimisestä ja koronalla pelottelusta voi seurata vankeutta

Oikeus tuomitsi neljän kuukauden vankeuteen miehen, joka oli yskinyt liikennepoliisia päin ja huutanut "korona".

Oikeuden istunto Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa

Korkein oikeus ei antanut valituslupaa Hämeenlinnan ortodoksiseurakunnalta kavaltaneelle sihteerille

Entisen seurakuntasihteerin saama yli kahden vuoden vankeusrangaistus jää voimaan.

Korkeimman oikeuden kyltti lähikuvassa.

Oulun soramonttusurmaa koskeville tuomioille on annettu valituslupa korkeimmassa oikeudessa

Korkein oikeus käsittelee tässä vaiheessa kahden tuomitun rikosnimikkeitä ja tuomioita, ja ratkaisee myöhemmin ottaako se asian käsiteltäväkseen muilta osin.

Ett grönt militärfordon på en asfalterad väg i närheten av ett järnvägsspår.

Syyttäjä hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Raaseporin tasoristeysonnettomuudesta

Hovioikeus hylkäsi syytteet kuorma-auton kuljettajaa vastaan joulukuussa.

Korkein oikeus Helsingissä

Korkein oikeus tuomitsi Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksen yhteisösakkoon tuottamuksellisesta rahanpesusta

Korkeimman oikeuden päätös oli linjassa aiempien tuomioistuinten päätösten kanssa.

Ahmed Omar Saeed Sheikh.

Noin 20 vuotta sitten islamistit surmasivat amerikkalaistoimittajan raa’asti Pakistanissa – nyt maan korkein oikeus vapauttaa murhasta tuomitut

Toimittaja Daniel Pearl siepattiin vuonna 2002 Pakistanissa, jossa hän oli tutkimassa islamistiterroristien toimintaa.

Palomies sammuttaa roihuvavaa paloa.

Pohjois-Savon pelastuslaitokselta vaaditaan 20 miljoonan euron varallaolokorvauksia – vastaa pelastustoimen vuoden menoja

Kiista koskee sitä, onko varallaolo eli lähtövalmiudessa olo virka-ajan ulkopuolella laskettava työajaksi.

Korkeimman oikeuden sisäänkäynti Helsingin Kauppatorilla

Lappilainen matkailuyritys irtisanoi työntekijän laittomasti – tuomio sai lainvoiman

Yritys tuomittiin maksamaan tuhansien eurojen korvaukset potkut saaneelle työntekijälle.

Öljynporauslautta

Norjan korkein oikeus: Norjan öljynporauksesta johtuvat ilmastopäästöt eivät riko ihmisoikeuksia

Oikeuden päätös on suuri pettymys ympäristöjärjestöille.

Poliisi pysäytti uusnatsien Kohti vapautta! -marssin Hakaniemessä Helsingissä itsenäisyyspäivänä.

Court declares neo-Nazi group bankrupt

A liquidator filed for bankruptcy because the debts of the 'Nordic Tradition' association were greater than the assets.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle