Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kempeleen löytöeläinpalvelut siirtyvät Ouluun, vaikka paikkakunnalla on jo pitkään toiminut löytöeläinsuoja – syynä on alueisiin jaettu kilpailutus Oulun seudulla

Kempeleen Lemmikkihoitola Vierashuoneen yrittäjä menetti kilpailutuksessa oman alueensa eläinten vastaanoton. Ympäristöjohtajan mukaan alueiden kilpailutus erikseen on vakiintunut käytäntö, ja laadun lisäksi ratkaisee hinta.

Hailuodon kunnalle myönnettiin valtakunnallinen mielenterveyspalkinto sunnuntaina

Suomen Mielenterveys ry perustelee palkinnon myöntämistä sillä, että Hailuodossa on otettu käyttöön mielenterveyttä edistävä toimintakulttuuri työhyvinvoinnin edistämiseksi.

Hailuodon kiinteän yhteyden suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden haku on käynnissä – rakentaminen voisi alkaa 2023 ja yhteys olisi valmis 2025

Vesiluvasta valitettiin Vaasan hallinto-oikeuteen keväällä 2020 ja se on edelleen hallinto-oikeuden käsittelyssä. Päätöstä odotetaan alkuvuodesta.

Timo Ranta vei rakkaansa lennolle viikkojen suunnittelun jälkeen – pellossa odotti kosinta, mutta nyt siellä on myös vastaus

Pellolla oli erikoinen jälki, jonka suunnittelemisessa oli kestänyt viikkoja. Maatalousyrittäjä Timo Ranta oli saanut idean työn lomassa. Parin viikon suunnittelun jälkeen itse toteutukseen oli syysillan pimeydessä kulunut puolitoista tuntia. 

Kiljuhanhet pysähtyivät Liminganlahdelle, lintuharvinaisuus poikkesi alueelle myös viime syksynä – biologi: "Tästä tulee nyt traditio"

Yleensä kiljuhanhet pysähtyvät Perämeren rannikolle keväisin. Kiljuhanhi on pohjolan uhanalaisimpia pesimälintuja. Kanta oli pienimmillään alle 20 paria, mutta se on viime vuosina elpynyt noin 40 pariin.

Hailuodon aamuseitsemän lautta myöhästyi tiistaina yli puoli tuntia – sotkee aikatauluja alkuiltapäivään asti

Lautta odotti Hailuodosta tulevaa ambulanssikyytiä, ja siksi sen lähtöaika viivästyi. Tämä on myöhästyttänyt lauttaliikennettä aamupäivän ajan. Hailuodon kunnasta arvioidaan, että Oulunsalosta puoli kahden aikaan lähtevä lautta on normaaliaikataulussaan.

Suomessa havaittiin täysin uusi lintulaji: hailuotolaisen mökin edustalle lennähti harvinainen siperianlepinkäinen

Hailuodossa tänään tavattu siperianlepinkäinen pesii Siperiassa ja talvehtii Kaakkois-Aasiassa. Lintu on hyvin harvinainen loppusyksyn vierailija Euroopassa. Siitä on vain muutamia pohjoismaisia havaintoja.

Sosterin hallitus haluaa kuntayhtymän johtoon Saara Tavin

Rekrytoinnin viimeiseen vaiheeseen etenivät Tavin lisäksi Hailuodon kunnanjohtaja Aki Heiskanen. Tehtävää kymmenen vuotta hoitanut Panu Peitsaro irtisanoutui viime joulukuussa.

Oulun seudulla bussimatkan voi maksaa nyt myös lähimaksulla

Oman bussimatkan voi keskiviikosta lähtien maksaa vilauttamalla pankkikorttia tai mobiililaitetta etälukijassa. Lähimaksu on tarkoitettu omien matkojen maksamiseen.

Simerock ehdolla Vuoden festivaaliksi musiikin ammattilaisten vuotuisessa tapahtumassa

Vuoden festivaali -tittelistä kisaavat myös muun muassa Oulussa järjestettävä Qstock sekä Tampereella järjestettävä Tammerfest.

Hailuodon murhaperjantai oli poikkeuksellinen verilöyly – vanhat tarinat isostavihasta elävät vielä 300 vuotta rauhan jälkeenkin

Isoviha päättyi päivälleen 300 vuotta sitten. Se oli Suomen historiassa pelon ja terrorin aikaa, jolloin kansaa tuhottiin, kidutettiin ja surmattiin tai vietiin orjiksi. Hailuodossa tapettiin yhden yön aikana perimätiedon mukaan 800 ihmistä.

Tässä on älykäs kirjastokoira Muru, jonka voi lainata kaveriksi lenkille – katso, millainen on 6-vuotiaan lapinkoiran työpäivä

Hailuodon saarella Pohjois-Pohjanmaalla voi lainata kirjastosta lenkkikaveriksi koiran. Vietimme päivän kirjastokoira Murun kanssa.

Hailuoto karsii ja kehittää retkeilyverkostoaan, kunta tavoittelee laadukkaita reittejä asukkaille ja matkailijoille

Hailuodossa on selvitetty retkeilyreittien kehittämismahdollisuuksia viime vuodesta alkaen. Nyt valmistuneen ehdotuksen mukaan kunta haluaa varmistaa reittien ylläpidon ja saavutettavuuden, minkä takia osasta reiteistä saatetaan joutua luopumaan.

Oulun alueelle 55 000 euroa Kevan kehittämisrahaa työelämän parantamiseen

Oulun alueelle kehittämisrahaa on myönnetty Hailuodon kunnan, Oulun hiippakunnan ja Oulun kaupunginteatteri Oy:n hankkeille. Tavoitteena on muun muassa kehittää keinoja, joilla hillitään mielenterveysperusteisia poissaoloja.

Hailuoto ja Kalajoki vetivät heinäkuussa: matkailijat halusivat kaupungeista rannoille

Telian koostaman liikkumistilaston mukaan Suomen suurimpia väkimäärän prosentuaalisia kasvuja oli Merijärvellä, Vaalassa ja Alavieskassa.

Näin toista koronakesää on vietetty: Helteinen Suomi on ollut kuin rantalomakohde, ja kaupungeista paettiin aiempaa enemmän vesien äärelle

Telian liikkumistilastoista näkyy, kuinka voimakkaasti pääkaupunkiseutu tyhjeni heinäkuussa. Väkeä väheni viime vuoteen verrattuna lähes kymmenen prosenttia enemmän. Eniten ihmisten määrä kasvoi Ahvenanmaalla.

Hailuodosta pohjoiseen lähteneet veneilijät joutuivat merihätään ukkosen vuoksi myöhään sunnuntai-iltana – seuruetta etsittiin tunteja

Hailuodosta lähtenyttä veneseuruetta etsittiin usean yksikön voimin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Perämereltä. Alukseen pääsi vettä ukkosrintaman alla ja sijaintiedot katosivat. Pelastetut olivat olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

Ville Lepistö ampui hirven jo 15-vuotiaana ja on siksi poikkeus – valmistaa saaliinsa itse: "On ekologisempaa syödä lähimetsässä kasvanutta riistaa"

Nuoria on pitkään houkuteltu metsästyksen pariin esimerkiksi tekemällä harrastuksesta kiinnostavampaa alusta alkaen. Silti metsästysseurojen keski-ikä on yhä korkea, mutta onko sillä oikeastaan väliä?

Teemme juttua: Kerro meille tämän kesän parhaat ja pahimmat matkailukokemuksesi kotimaasta

Korona on kirittänyt kotimaan matkailun ennennäkemättömään suosioon. Vetääkö kotimaa vertoja ulkomaille vai ei? Pelaako palvelu? Kerro meille kokemuksistasi.

Ouluun havitellaan kauppapaikkaa käytetyille kiertotalouden tuotteille ja uusille palveluille

Oulussa on kehitteillä uudenlainen kauppapaikka kiertotalouden tuotteille ja palveluille. Tarkoituksena on tehostaa ja jalostaa materiaalien ja tavaroiden uusiokäyttöä, mutta myös kehittää kiertotalouden ympärille uusia palveluja ja yrityksiä.

Festarikansa pakkautuu syrjäiselle saarelle: Aiemmin festivaalin riskisuunnitelmassa oli terrorismi, nyt se on korona, kertoo järjestäjä Aki Roukala

Poikkitaiteellinen saarifestivaali järjestettiin Hailuodossa ensi kerran vuonna 2011. Millainen on juhlavuottaan viettävän tapahtuman tulevaisuus?

Kesän isot musiikkifestivaalit käynnistyvät Oulun seudulla koronaturvallisuus huomioiden

Oulun Kuusisaaressa käynnistyy kolmipäiväinen Suomipop Festivaali. Tapahtumaan odotetetaan noin 5000 kävijää päivittäin. Hailuodossa käynnistyy perjantaina Bättre Folk, joka sekin odottaa yhteensä 7000 kävijää kolmen päivän aikana Marjaniemeen.

Perämerellä vesi on ennätyksellisen lämmintä – havainnot sinilevistä lisääntyneet

Biologi Mirja Heikkinen Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta kertoo, että merivesi on nyt paikoin jopa seitsemän astetta keskimääräistä lämpimämpää.

Tapahtumajärjestäjät seuraavat koronatilannetta tarkasti – Bättre Folkissa ja Qstockissa uskotaan, että tapahtumat voidaan järjestää suunnitellusti

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 12 koronatartuntaa Venäjältä palanneilta jalkapallon EM-kisaturisteilta. Tartunnoista kahdeksan on todettu Oulussa.

Merituulivoiman läpimurtoa odotetaan Suomessa edelleen, mutta Perämerellä halutaan selvittää jopa aluevesirajan ulkopuolista tuotantoa

Työ- ja elinkeinoministeriö käsittelee ensimmäisiä Suomen talousvyöhykkeelle sijoittuvia tuulivoiman tutkimuslupahakemuksia. Ne on jättänyt OX2-yhtiö, joka on kiinnostunut kahdesta kohteesta aluevesirajan ulkopuolisilla merialueilla.

Katso kuntavaalien tulokset – tällainen on Hailuodon uusi valtuusto

Hailuodossa perussuomalaiset ja kokoomus nostivat eniten kannatustaan. Kumpikin puolue voitti kaksi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Keskusta ja vasemmistoliitto olivat suurimmat laskijat kahdella menetetyllä valtuustopaikalla.

Oulun seudun matkailua kasvatetaan Pohjolan rengastiellä, jonka tavoitteena on tuoda alueelle kotimaisia ja kansainvälisiä matkailijoita

Rengastien pituus on noin 850 kilometriä. Kiertomatka sisältää useita erilaisia reittivaihtoehtoja. Siinä ovat mukana Oulun kaupunki, Syöte, Rokua Geopark, Kalajoki, Raahe, Liminka, Kempele, Ii ja Hailuoto.

Hailuoto ennakkoäänestää nyt – kunta on ison muutoksen edessä

Tämän luettuasi tiedät, mikä Hailuodossa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Hailuodossa pesii avosettipari – havainto lajin pesinnästä on ensimmäinen Suomessa

Avosetti on suurikokoinen mustavalkoinen kahlaaja. Sen lähimmät pesimäalueet ovat aiemmin olleet Virossa ja Ruotsissa.

Kun isoja tapahtumia perutaan, pienemmät hyötyvät – Pyynikin rantamaisemissa järjestetään ensimmäistä kertaa Festivaali

Tampereella järjestetään elokuun viimeisenä viikonloppuna uusi Festivaali, joka tuo lavalle muun muassa Maustetytöt, Olavi Uusivirran ja Vestan. Lipunmyynti on käynnistynyt vauhdilla, vaikka tapahtumaa ei ole mainostettu yhtään.

Kirvesmiehellä ja sairaanhoitajalla lähti täysin lapasesta, ja siitä kertoo diskopallo navetan katossa – sellainen on syrjäisen saaren lumo

Oulun kupeessa sijaitseva Hailuoto voi olla yksi matkailukesän voittajista. Kävimme saarella ennen ruuhkia ja kysyimme, mikä on sen vetovoima. Ja katoaako taika, jos saareen pääsee lossin sijaan pengertietä pitkin.

Hailuodon lauttaliikenteessä ollut katkoksia viikonloppuna – lauttaliikenne jatkui normaalina maanantaina aamukymmeneltä

Hailuodon lautta kulki poikkeusaikataululla maanantaiaamuun asti. Kello 10 päästiin palaamaan normaaleihin aikatuluihin.

Hailuodon massiiviset jääröykkiöt voivat säilyä sulamatta vielä pitkään – katso miltä näyttävät luonnonvoimien myllerryksen jäljet

Kova etelätuuli työnsi merijäät Hailuodossa Marjaniemen sataman aallonmurtajan päälle. Paksut jäät nousivat kymmenen metrin korkeuteen ja useamman kymmenen metrin leveydelle. Jääasintuntijan mukaan jäiden sulaminen kestää pitkään.

Uuden kaupunginjohtajan valinta tiivistyy Hämeenlinnassa: jäljellä viisi ehdokasta

Rekrytoinnin ohjausryhmä haastattelee ehdokkaat toukokuun alussa.

Älykyläkohteille koitti kylmä kevät Pohjois-Pohjanmaalla

Uudenlaista asumisen mallia suunniteltiin pitkään Utajärvelle, jossa hanke on lopetettu. Hailuodossa otettiin aikalisä.

300 vuotta sitten Pohjanmaalla tehtiin hirmutöitä, joista nyt tuomittaisiin kansanmurhana – "Raaimmista verilöylyistä jäivät todistamaan vain ruumiskasat"

Niin sanottu isoviha täyttää tasavuosia. Juhliin ei ole silti syytä: kyseessä on ehkä Suomen historian synkin vaihe.

Hailuodon jäätie on suljettu, todennäköisesti sitä ei näillä lumilla enää avata

Jäätielle johtavilla rannoilla on jo sohjoa ja tiellä vesilätäköitä.

Hailuodon jäätie on suljettu toistaiseksi

Jäätie avataan liikenteelle 13.3. klo 15.00.

Hailuodon jäätie jouduttiin sulkemaan meriveden noustua reitille

Hailuodon jäätie on jälleen suljettu liikenteeltä.

Hailuodon ja Oulunsalon välinen merenalainen siirtoviemäri on tukossa – jätevedet kuljetetaan jäteautoilla Oulunsaloon

Kovat pakkaset ja alhaalla oleva merenveden pinta ovat aiheuttaneet harvinaisen ongelman Hailuodosta kulkevalle siirtoviemärille.

Hailuodon jäätie suljetaan ainakin päiviksi – vettä rantojen jääalueilla jopa parikymmentä senttiä

Tien sulkemisesta kerrottiin maanantaina puoli kahdeksan aikaan. Ylläpitäjä arvioi, että tie saadaan auki viikonloppuna.

Suomessa joka viidennessä kunnassa on vain yksi peruskoulu ja kohta sote voi viedä myös terveyspalvelut – Mikä on kuntien rooli tulevaisuudessa?

Hailuoto on onnistunut säilyttämään terveydenhuollon ja peruskoulun omassa päätäntävallassaan, vaikka kunnassa on alle 1 000 asukasta.

Ruuhkaiselle Lentokentäntielle suunnitellaan Oulussa uusia ajokaistoja, liittymiä ja siltoja

Nyt alkaneesta suunnittelusta on pitkä matka rakentamiseen, eikä yli 20 miljoonan euron rahoitusta ole vielä haettu.

Jäätie Hailuodon saarelle aukesi, ja tuhannet rynnivät sinne heti – paikalliset ihmeissään: "Ennenkokematonta"

Yrittäjien mukaan vastaavia ruuhkia ei ole nähty pienellä Hailuodon saarella vuosikausiin.

Jäätie Perämeren suurimpaan saareen on taas auki – katso miltä noin 10 kilometrin jääreitti Hailuotoon näyttää ilmasta käsin

Pakkastalvi on jäädyttänyt meren jään niin, että Oulun edustalla kulkeva jäätie Hailuotoon on taas käytössä.

Kesäfestivaalien esiintyjälistoja julkaistaan, vaikka toteutuminen on epävarmaa – aikuisväestö ei ehdi saada rokotetta kesään mennessä

Hailuodon Bättre Folkin taiteellinen johtaja Aki Roukala on toiveikas tulevan festivaalikesän suhteen.

Hailuodon kiinteän yhteyden valmistelu jatkuu jälleen

Hanketta ei ole pystytty kilpailuttamaan, koska vesiluvasta tehty valitus on Vaasan hallinto-oikeuden käsittelyssä.

Myrsky työllisti pelastuslaitosta Pohjois-Pohjanmaalla: Yhteensä noin 80 tehtävää maanantai-illan aikana

Sähköttä on ollut tuhansia talouksia. Myrsky vaikutti myös pohjoisen junaliikenteeseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle