Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sirkusvaatturi Riikka Manni

"Ranskassa sain 1 500 euroa kuussa tukea nappia painamalla" – Yksinyrittäjä kertoo, että pelkkien suomalaistukien varassa hän olisi jo konkurssissa

Yksinyrittäjät ja pienyrittäjät kokevat jääneensä sivuun koronatukien jaossa. Seuraavalta kustannustukikierrokselta odotetaan paljon.

Antti Aalto

Katso tallenne: Norjan Granerud hyppäsi voittoon Willingenissä, suomalaiset vaisuja

Talvilajien kisapäivän tapahtumia voi seurata artikkelin kuvaa klikkaamalla.

Ranskan Alppeja.

Ranskan Alpeilla useita onnettomuuksia viime päivinä – ainakin seitsemän ihmistä löytynyt kuolleena

Pelastuspalvelu on kertonut seitsemästä ihmisestä, joiden on havaittu kuolleen Ranskan tiistaina viettämän kansallispäivän tienoilla.

Alppihiihdon kokonaiscupin johtajalle kohtalokas virhe – katso tilanne

Tämä alppihiihdon norjalaistähden yksinkertainen virhe kertoo, miten miesten voittotaisto on muuttunut: “Brutaali laji”

Alppihiihdon maailmancupissa kokonaiskisaa ja pujottelucupia johtava Henrik Kristoffersen laski ulos Chamonix'n pujottelussa. Sillä voi olla suuret seuraukset.

Andreas Romar

Romar pääsee tositoimiin liki 10 kuukauden tauon jälkeen – "Nämä kisat ovat osa paluusuunnitelmaa"

Andreas Romar on joutunut olemaan pitkään sivussa alppirinteistä polvivamman takia. Perjantaina hän pääsee vihdoin starttaamaan maailmancupissa.

Andreas Romar.

Romar jäi vain sadasosan päähän pisteestä

Andreas Romar jäi sadasosan päähän alppihiihdon maailmancupin pisteiltä Chamonix'n lauantain syöksykilpailussa.

"Havuja perkele", kirottu sadasosasekunti ja muut suomalaiset MM-hiihtomitalit - näin Suomi on juhlinut

MM-mitalit on jaettu pohjoismaisissa hiihtolajeissa vuodesta 1924, jolloin Chamonix'n talviolympialaisissa jaettiin myös MM-arvot. Olympiakisojen yhteydessä MM-mitalit jaettiin vuoteen 1984 asti. Suomelle mitaleita on kertynyt yhteensä 194 kappaletta.

Aiguilles de Chamonixin vuorijono Ranskassa.

Two Finns perish in climbing accident in France

The Foreign Ministry confirms that two Finnish citizens have been killed. French officials have affirmed that the deaths were due to a climbing accident in the Alps.

Ranskan pelastajat Yle Uutisille: Työskentelimme koko aamun saadaksemme uhrit rotkosta

Neljän hengen seurueesta kaksi miestä liukastui ja putosi lähes sata metriä syvään rotkoon. Onnettomuuspaikalle lähetettiin heti helikopteri.

Aiguilles de Chamonixin vuorijono Ranskassa.

Kaksi suomalaista menehtynyt kiipeilyturmassa Ranskassa

Ulkoministeriö vahvistaa kahden suomalaisen kuolleen. Ranskalaisviranomaiset ovat vahvistaneet Yle Uutisille, että kyseessä on Alpeilla tapahtunut kiipeilyturma.

Matti Ristinen kiipeilemässä Perussa

Kun isä lähtee vuorille

Näyttelijä Matti Ristinen kuvasi vuorikiipeilymatkansa.

Pekka Tuomikoski; tietokirjailija; Sotsin olympialaiset; olympialaisten historia

Suomi nousee talviurheilumaana aina jaloilleen

Liminkalainen tietokirjailija Pekka Tuomikoski on kirjoittanut kirjan talviolympialaisten historiasta. Tuomikoski uskoo, että Suomi on maa, joka nousee aina jaloilleen - ennemmin tai myöhemmin.

Aiguille du Midi -ylähissiasema Ranskan Chamonixissa.

Onko tässä yksi maailman huikeimmista näköalapaikoista? – Tuhat metriä pudotusta jalkojen alla – video

Ranskan Alpeilla sijaitsevalle Aiguille du Midin huipulle avataan lauantaina lasista tehty näköalahytti.

Suomen mitallisaalis kesä- ja talviolympialaisissa 1908–2012.

Infografiikka: Suomalaiset olympiamitalit – katoava luonnonvara?

Suomi on juostu, painittu, hiihdetty, hypätty ja kirjoitettukin olympialaisten maailmankartalle, mutta pysyykö Suomi olympiamitalistien joukossa jatkossakin?

St. Maritzin kisojen 1928 juliste

Olympian renkailla: Kun jääkin suli alta...

Historiaa voi tehdä ja tulkita monella tavalla, myös lyhyellä tarkastelulla. Esimerkiksi monet lähteet toteavat St. tai Sankt Moritzin vuoden 1928 talviolympiakisoista että ”ne olivat ensimmäiset, jotka järjestettiin eri maassa kuin kesäkisat”.

Chamonix 1924 kisojen juliste

Chamonix 1924 - Olympiakisat viiveellä

Talvilajien olympiahistoria alkaa jo Lontoon vuoden 1908 kisoissa, missä ohjelmassa oli luistelu. Ensimmäiset varsinaset talvikisat kuitenkin käytiin Ranskan Chamonix'ssa 1924.

Alpeilla kadonneet isä ja poika löytyivät kuolleina

12-vuotias poika putosi satoja metrejä alas vuoren rinteeltä, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Isä ehti soittaa hätäkeskukseen ennen omaa kuolemaansa.

"Havuja perkele", kirottu sadasosasekunti ja muut suomalaiset MM-hiihtomitalit - näin Suomi on juhlinut

MM-mitalit on jaettu pohjoismaisissa hiihtolajeissa vuodesta 1924, jolloin Chamonix'n talviolympialaisissa jaettiin myös MM-arvot. Olympiakisojen yhteydessä MM-mitalit jaettiin vuoteen 1984 asti. Suomelle mitaleita on kertynyt yhteensä 193 kappaletta.

Mestarihiihtäjä August Kiuru kuvailee sormillaan pervitiiniannoksen suuruutta.

Sinivalkoista suksea vauhditettiin dopingilla jo 1940-luvulla

Pervitiini siivitti sotien jälkeistä kilpahiihtoa.

Pelastushelikopteri etsii lumivyöryn uhreja Ranskan Alpeilla 12. heinäkuuta.

Ainakin yhdeksän kuollut lumivyöryssä Ranskan Alpeilla - uhrit ulkomaalaisia kiipeilijöitä

Kyseessä on tuhoisin Ranskan Alpeilla sattunut lumivyöry kymmeneen vuoteen. Chamonix'n lähellä tapahtuneen vyöryn uhrien joukossa on saksalaisia, espanjalaisia, sveitsiläisiä ja brittejä.

Infografiikka: Suomalaiset olympiamitalit – katoava luonnonvara?

Suomi on juostu, painittu, hiihdetty, hypätty ja kirjoitettukin olympialaisten maailmankartalle, mutta pysyykö Suomi olympiamitalistien joukossa jatkossakin?

Pekka Koskela

Koskela ja Poutala MM-mitalijahtiin

Pikaluistelun matkakohtaisista maailmanmestaruuksista kilpaillaan 22.–25.3. 2012 Heerenveenissä, Alankomaissa. Pekka Koskela tavoittelee vuoden 2005 MM-mitalin uusimista ja Mika Poutala kaksien edellisten kisojen nelossijan kirkastamista mitaliseksi.

Bode Miller (Arkistokuva).

Bode Millerin kausi ohi

USA:n alppihiihtotähti Bode Miller on loppukauden sivussa polvivamman vuoksi. 33-vuotiaan Millerin polvi leikattiin helmikuussa Bulgarian maailmancupin kisojen jälkeen. Hänen oli tarkoitus kilpailla vielä loppukauden kisoissa.

Andreas Romar.

Romar 16:s superyhdistetyssä

Andreas Romar oli 16:s alppihiihdon maailmancupin superyhdistetyssä Chamonix'ssa Ranskassa. Itävaltalainen Romed Baumann laski voittoon. Naisten supersuurpujottelun voitti Saksassa USA:n Julia Mancuso.

Hudec hallitsi jäisen syöksyrinteen

Urallaan useista loukkaantumisista kärsinyt kanadalainen Jan Hudec hallitsi jäiset olosuhteet ja syöksyi yllätysvoittoon maailmancupin osakilpailussa lauantaina Chamonix'ssa. Andreas Romar oli 23:s.

Klaus Kröll kuvassa

Kröll täpärästi syöksyvoittoon

Itävaltalainen Klaus Kröll vei täpärästi voiton alppihiihdon maailmancupin syöksylaskussa Chamonix'ssä. Kröll päihitti toiseksi laskeneen USA:n Bode Millerin vain yhdellä sadasosasekunnilla.

ALPPIHIIHTO: Miesten syöksykisa siirtyi helmikuulle

Viime viikolla keskeytetty miesten syöksylaskun maailmancupin osakilpailu lasketaan Ranskan Chamonix'ssa helmikuun alussa. Italian Val Gardenan syöksykilpailu keskeytettiin viime viikolla kovan tuulen takia.

Maailmancupfinaali

Finaali ajettiin menneenä lauantaina Italian Vall di Solessa. Jatkoin samaa taktiikkaa kuin menneet pari viikkoa EM-kisojen jälkeen eli kunnon lepoa. Ajoin vain parin tunnin lenkkejä ja toivoin, että kunto jatkaisi nousua rankan kauden jälkeen levätessä. Taktiikka tuntuu toimivan.

Sveitsin Alpit auringon nousun aikaan.

Lumivyöry tappoi neljä Sveitsissä

Neljä ihmistä kuoli lumivyöryssä Sveitsin Alpeilla lauantaina, kertoi poliisi. Lisäksi yksi on yhä kateissa. Kaikkiaan 11 vaeltajaa hautautui lumeen lähellä Bourg-St-Pierreä, Italian rajan tuntumassa.

Suomalaiskiipeilijä kuoli Ranskan Alpeilla

Suomalainen 34-vuotias mies on saanut surmansa lumivyöryssä Ranskan Alpeilla. Uutistoimisto AFP:n pelastusviranomaisilta saamien tietojen mukaan mies kuoli lumivyöryn yhteydessä pudonneiden jäälohkareiden alle.

Feuz yllätti ennakkosuosikit Kvitfjellissä

Sveitsin Beat Feuz yllätti ennakkosuosikit Norjan Kvitfjellissä ja laski syöksyn maailmancupin osakilpailuvoittoon. Feuzin uran ensimmäinen maailmancupin voitto tuli tosin vain 0,05 sekunnin erolla toiseksi laskeneeseen Kanadan Erik Guayhin.

Hannes Reichelt

Hopeamitalisti Reichelt joutuu karsimaan syöksypaikastaan

Torstain syöksyharjoitukset olivat jo merkittävät kahdelle itävaltalaislaskijalle: super-g:n MM-hopeamitalistille, Hannes Reicheltille ja MM-kisojen ensikertalaiselle, 23-vuotiaalle Joachim Puchnerille. Heidän oli heti torstaina löydettävä oikeat laskulinjat, sillä perjantaina muiden harjoitellessa, on tällä kaksikolla jo tosi kyseessä.

Andreas Romar

Juuri nyt Suomen paras

Kun Kalle Palanderin ja Marcus Sandellin otteet alppirinteillä ovat olleet tällä kaudella tahmeita, 21-vuotias Andreas Romar on noussut tämän hetken parhaaksi suomalaiseksi mieslaskijaksi.

Romarin nousuvire jatkuu - uran paras sijoitus

Andreas Romar laski uransa parhaan sijoituksen alppihiihdon maailmancupissa, kun hän sijoittui 15:nneksi Chamonix'n superalppiyhdistetyssä Ranskassa. Kilpailun voittoon tyylitteli kroatialainen Ivica Kostelic, joka ehti voittaa tammikuun aikana peräti seitsemän maailmancup-osakilpailua.

Didier Cuche

Cuche hallitsi myös Chamonix'n metkut

Sveitsiläinen Didier Cuche voitti Chamonix'ssa lasketun maailmancupin syöksylaskukisan. Verten radalla nähtiin jälleen ikävä kaatuminen, kun kanadalainen Manuel Osborne-Paradis kaatui ja lennätettiin helikopterilla sairaalaan. Suomen Andreas Romar onnistui Ranskassa mainiosti laskien sijalle 21.

ALPPIHIIHTO: Scheiber loukkaantui harjoituksissa

Itävaltalainen alppihiihtäjä Mario Scheiber, 27, loukkaantui Chamonix'n torstain syöksyharjoituksissa. Hän menetti tasapainonsa Kandahar-rinteen hypyssä ja päätyi turvaverkkoon.

Lepistön pronssi Suomen kymmenes MM-mitali taitoluistelussa

Laura Lepistön pronssimitali on Suomella kaikkien aikojen kymmenes MM-mitali taitoluistelussa. Edellisen kerran suomalaiset juhlivat MM-mitalia 1995 Birminghamissa, jolloin Susanna Rahkamo ja Petri Kokko voittivat hopeaa.

Chamonix - olympiakisat viiveellä!

(9.12.) On laskettu, että talviolympiakisoissa tulisi helmikuussa ventti täyteen; Vancouverissa pidettäisiin 21. kerran moiset ”lumella ja jäällä suoritettavien lajien” olympiakilpailut. Ei se nyt ihan niin ole, jos tarkkoja ollaan.

Teronen: Chamonix - olympiakisat viiveellä!

YLE Urheilun Vancouver-sivuilla Arto Teronen kirjoittaa Lännen blogari -blogissaan Chamonix´n vuoden 1924 olympiakisoista ja siitä, miten norjalaiset ovelasti järjestivät kisojen hiihtomatkat mielensä mukaan.

Ruotsalaistyttö putosi kuolemaan Ranskan Alpeilla

Kuusitoistavuotias ruotsalaistyttö on kuollut Chamonix'ssa Ranskan Alpeilla. Hänen 22-vuotias siskonsa on loukkaantunut vakavasti, ruotsalaiset tiedotusvälineet kertovat.

85 vuotta MM-historiaa

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuksista on kilpailtu vuodesta 1924, jolloin Chamonix'n talviolympialaisissa jaettiin myös MM-arvot. Tämän jälkeen MM-arvot jaettiin vuosittain ns. kongressikisoissa (rendez vous) aina vuoteen 1929. Tämän jälkeen mestaruuskisoista käytettiin nimeä FIS-kilpailut. Nimi pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut vakiintui käyttöön 30-luvulla.

Helsinki isännöi viidennen kerran taitoluistelun arvokisoja

Tammikuussa Suomessa luistellaan kolmannen kerran taitoluistelun Euroopan mestaruuksista. Helsinki on isännöinyt kisoja aiemmin vuosina 1977 ja 1993. MM-mitaleista Helsingissä on kilpailtu kahdesti 1983 ja 1999.

Lumivyöry iski kiipeilijöihin Mont Blancilla - katso video

Kahdeksan vuorikiipeilijän pelätään menehtyneen sunnuntain vastaisena yönä tapahtuneessa lumivyöryssä Ranskan korkeimmalla vuorella Mont Blancilla.

Miller superalppiyhdistetyn voitolla kokonaiskisan kärkeen

Yhdysvaltalainen Bode Miller nousi alppihiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun kärkeen voittamalla superalppiyhdistetyn Ranskan Chamonixissa. Voitto oli Millerin viides mc-kisoissa tällä kaudella. Pujotteluspesialisti Ivica Kostelic (CRO) nousi syöksyosuuden kahdeksannelta sijalta toiseksi.

Sullivan nappasi ensimmäisen mc-voittonsa

Yhdysvaltojen Marco Sullivan, 27, otti uransa ensimmäisen maailmancupin voittonsa dominoimalla lauantaina Chamonix'n syöksylaskukisaa. Toiseksi jäänyt Sveitsin Didier Cuche jäi amerikkalaisesta 0,4 sekuntia ja kolmanneksi laskenut Slovenian Andrej Jerman 0,46 sekuntia.

Chamonix'n peruttua syöksyä ei uusita

Lauantaina peruttua miesten syöksylaskun maailmancupin kilpailua Ranskan Chamonix'ssa ei uusita, kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi sunnuntaina.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle