Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Teemu Laajasalo

Johanna Korhosen tutkintapyynnöt piispa Teemu Laajasalon toimista eivät johda esitutkintaan

Tämän vuoden huhtikuussa, kesäkuussa ja syyskuussa jätetyt tutkintapyynnöt liittyivät Helsingin tuomiokapitulin talousarvion oikaisuun sekä piispan yrityksen kirjanpitoon.

Teemu Laajasalo, Kallion seurakunnan kirkkoherra / Helsingin piispanvaalin ehdokas

Helsingin piispa Laajasalo perheineen saa lisää neliöitä ja maksaa niistä myös lisää vuokraa

Helsingin piispa Teemu Laajasalo on itse esittänyt Kirkkohallitukselle, että hänen virka-asuntonsa vuokraa korotetaan. Samalla piispan ja hänen perheensä asuintilat lisääntyvät 30 neliöllä.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo.

Poliisi ei tutki tässä vaiheessa piispa Teemu Laajasalon asuntoetua – Pallo on nyt verottajalla

Helsingin hiippakunnan mukaan piispa Teemu Laajasalo ei ole itse päättänyt työsuhde-edustaan. Piispan kotia käytetään myös viran hoidossa.

Teemu Laajasalo

Helsinki bishop suspected of accounting fraud

The bishop is suspected of accounting offences related to his personal business--but was cleared of wrongdoing over expenses filed with the Lutheran church.

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski.

SK: Alma Media ei palkannut hakijaa päätoimittajaksi, koska hän on äiti – Alma: Kyseessä väärinkäsitys, Anttikoski ei koskaan ollut ykkösehdokas

Pohdin kuukausia, puhunko tästä, sanoo valtioneuvoston viestintäjohtajana nyt työskentelevä Anttikoski Ylelle.

Kuvakombo, jossa vasemmalta oikealle piispa Teemu Laajasalo, ohjaaja Aku Louhimies, hyväntekijä Ari "Brother Christmas" Koponen ja ohjaaja Lauri Törhönen.

Aina anteeksipyyntö ei riitä – Kriisiviestinnän asiantuntija arvioi Aku Louhimiehen, Brother Christmasin, Lauri Törhösen ja Teemu Laajasalon anteeksipyynnöt

Pelkkä julkinen anteeksipyyntö ei välttämättä riitä osoittamaan katumusta, arvioi kriisiviestinnän asiantuntija Katleena Kortesuo.

Heikki Hiilamo, Teemu Laajasalo ja Johanna Korhonen.

Uusi käänne Helsingin piispan rahakiistassa: Heikki Hiilamo moittii Johanna Korhosta ajojahdista

Epäselvyydet Helsingin piispan luottokortin käytössä ja hänen yrityksensä taloustiedoissa julkisuuteen nostanut Johanna Korhonen kiistää Hiilamon väitteen.

Teemu Laajasalo, Kallion seurakunnan kirkkoherra / Helsingin piispanvaalin ehdokas

Piispa Teemu Laajasalo lupaa auttaa luottokorttiepäselvyyksiensä selvittämisessä

Kyse on matka-, majoitus- ja edustuskuluista, joita Laajasalo maksoi seurakunnan luottokortilla toimiessaan Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherrana.

Teemu Laajasalo

Piispa Teemu Laajasalon rahankäyttö taas esillä – Piispa maksaa takaisin seurakunnalle liian hulppeasta hotellimajoituksesta

Helsingin piispan luottokortin käytöstä ja hänen yrityksensä väitetyistä vaihtelevista taloustiedoista viranomaisille on pyydetty selvitystä Helsingin tuomiokapitulilta.

Teemu Laajasalo

Kirkko ja kaupunki: Helsingin piispalta halutaan selvitys luottokorttilaskuista

Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtajan Johanna Korhosen selvityspyyntö koskee Teemu Laajasalon toimintaa Kallion seurakunnan kirkkoherrana.

Mikkelin Pitkäjärvi olli vielä torstaina sula.

Koko Suomi jäätyy samanaikaisesti – Jään paksuudessa silti suuria eroja

Marraskuun alun pakkasjakso on luomassa järviin jääpeitteitä Lapin perukoilta eteläisimpään Suomeen. Jään paksuus vaihtelee suuresti lähekkäin sijaitsevillakin järvillä, varoittaa Suomen Ympäristökeskus.

Ylen aamu-tv: Mikä suomalaista julkista keskustelua riivaa?

Järjestystä arvostava hermostuu sekä vieraista tulijoista että erilaisista perheistä

Mikä meitä riivaa, kun ymmärrämme toisiamme tahallamme väärin? Ja miten mielipiteet sukupuolieroista ja politiikasta liittyvät yhteen?

Grafiikka

Jaakko heitti kylmän kiven – ja järvivedet lähtivät heti lämpenemään vauhdilla

Lapissa järvivedet ovat jopa poikkeuksellisen lämpimiä. Inarijärvellä mitattiin maanantaina jaakonpäivän korkein lämpötila yli 60 vuoteen.

Pielisen vesistöä, koivu.

Mene uimaan nyt – huomenna vesi voi olla viisi astetta kylmempää

Monet Suomen vesistöistä ovat parhaillaan tavallista lämpimämpiä, mutta alkukesän aikana pintavesien lämpötilat voivat vaihdella päivän aikana jopa viisi astetta. Päivittäin muuttuvat lämpötilaerot rauhoittunevat heinäkuussa.

Jaihin putoaminen

Hengenvaara vaanii jäillä – kokeilimme miten jäistä pääse ylös käsivoimin

Helsingin pelastuslaitos on tammikuusta asti pelastanut jäihin pudonneita ihmisiä. Erityisesti pilkkijöitä liikkuu vielä reilusti Helsingin rannikoilla, vaikka jäille ei viranomaisten mukaan pitäisi mennä ollenkaan.

Orimattilan Virenojan Myllykoski

Jäätynyt kurttusieni on pysäyttävä näky kuvaajalle

Orimattilalainen harrastekuvaaja Pekka Nisula taltioi Virenojan Myllykoskella näyttävän jäämuodostelman. Se sai hydrologinkin pään pyörälle ja ajatukset sienimetsään.

Arkimo on suosittu uimaranta Kemijoen itäpuolella.

Hyviä uutisia järviuimareille – lämpotila voi nousta pari astetta päivässä

Monet innokkaat uimarit odottavat malttamattomina talviturkin heittämistä. Liian kylmät luonnonvedet kuitenkin jarruttavat askeleiden ottamista rantaviivaa pidemmälle. Ilman lämmetessä järvivesi seuraa kuitenkin nopeasti perässä.

Alma Median toimitusjohtaja ja johtoryhmän puheenjohtaja Kai Telanne yhtiön osavuosikatsauksen infossa Helsingissä 30. huhtikuuta.

Court toughens sentence in gay discrimination case

Journalist Johanna Korhonen told Yle she was glad that the Supreme Court for the first time had set a legal precedent in a case of discrimination based on sexual orientation and political activity.

Yhteiskuvassa Seppo Koskinen ja Kari-Pekka Tiitinen.

Professorit Telanteen tuomiosta: Näkyy työhönoton käytännöissä

Työoikeuden professorit pitävät korkeimman oikeuden antamaa tuomiota Lapin Kansan päätoimittajan erottamisjupakassa mahdollisesti jopa työhönoton käytännöissä näkyvänä asiana. Lapin Kansan päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen työsuhde purettiin 2008, kun ilmeni että hänen puolisonsa on nainen. Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen tuomiota kovennettiin korkeimmassa oikeudessa.

Johanna Korhonen tyytyväinen KKO:n työsyrjintäratkaisuun – "Voiko näin voimaperäisen tuomion saanut henkilö jatkaa toimitusjohtajana?"

Korhosen mukaan KKO.n päätös linjaa tulevaisuudessa esimerkiksi sitä, millaisia asioita työhaastattelussa on hakijasta sopivaa kysyä. Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne ei halunnut kommentoida asiaa Yle Uutisille.

Alma Median toimitusjohtaja ja johtoryhmän puheenjohtaja Kai Telanne yhtiön osavuosikatsauksen infossa Helsingissä 30. huhtikuuta.

Korkein oikeus kovensi Telanteen tuomiota Lapin Kansan työsyrjintäasiassa

Lapin Kansan päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen työsuhde peruttiin sen jälkeen, kun ilmeni, että hänen puolisonsa on nainen.

Hanna Arendt

Hannah Arendt ja pahuuden arkipäiväisyys

Hannah Arendt on yksi 1900-luvun tärkeimmistä filosofeista

Kuolimon jäätilanne

Mökillä voi odottaa epämieluisa yllätys – voimakkaasti ryskyvät jäät vievät laitureita mennessään

Jäät ovat rikkoneet laitureita, veneitä ja rantarakennuksia Järvi-Suomessa. Ilman lämpötilan voimakkaat muutokset saavat jään elämään.

Vanajaveden jäällä on lunta.

Jäät vielä monin paikoin heikkoja

Alkutalvesta erot järven ranta-alueiden ja selkävesien jääoloissa ovat suuret. Suomen Ympäristökeskuksesta muistutetaan, että tukevakaan rantajää ei takaa sitä, että selillä tai salmipaikoissa liikkuminen olisi turvallista.

Suur-Saimaalta Ilkonselkää kuvattuna Suuresta Jänkäsalosta.

Järvien pintälämpötilat jopa 4 astetta keskiarvoa korkeammalla – Saimaalla hätyytellään pian ennätyksiä

Saimaalla veden pintalämpötila huitelee edelleen 18 asteessa. Lukema voi lämpimien päivien myötä vielä nousta.

Nainen ottaa aurinkoa.

Juhannuksena polskitaan hyisissä vesissä – "Jää nähtäväksi, tuleeko uusia kylmyysennätyksiä"

Järvien pintalämpötilat ovat Etelä- ja Keski-Suomessa 12:sta 20:een astetta, arvioi Suomen ympäristökeskus. Tämä on muutaman asteen keskiarvon alapuolella.

Avanto.

Petollisen heikot jäät voivat yllättää ulkoilijan pohjoisessa

Jäiden sulaminen on kiihtynyt Pohjois-Pohjanmaalla. Jäiden vahvuus voi vaihdella suuresti ja aurinko heikentää jäitä kovaa tahtia kun lumet ovat sulaneet jään päältä.

Kaksi miestä kävelee kevätjäillä.

Keski-Suomen jäät vaarallisen heikkoja

Suomen ympäristökeskus varoittaa ajankohtaan nähden erittäin ohuista järvijäistä.

heikot jäät

Alkutalven sääntö kannattaa unohtaa kevätjäillä – senttilukemat eivät enää päde

Jäät ovat alkaneet haurastua Lappia lukuunottamatta noin kuukauden tavanomaista aikaisemmin. Ajatus viiden sentin paksuisen jään kestävyydestä on syytä unohtaa, sillä aurinko muuttaa jään rakennetta.

Ensilumi Torniossa 2013, lokakuu 18

Meri-Lapissa tavallista leudompi lokakuu

Lokakuu oli tavanomaista lämpimämpi koko maassa. Lapissa suurin poikkeama keskiarvosta oli Meri-Lapissa ja pohjoisimmassa osassa maakuntaa.

Suur-Saimaa

Saimaa jetsulleen normaalikorkeudessa

Pinta on laskenut viime syksystä 65 senttimetriä. Vedenkorkeuden ennakoidaan tässä kuussa laskevan edelleen.

Johanna Korhosen syrjintätapaus menee korkeimpaan oikeuteen

Valitusluvan saivat kihlakunnansyyttäjä, toimittaja Johanna Korhonen ja Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne.

Paistjärven alueen järvissä ja lammissa on huikean kirkas vesi.

Järvien lämpötilat romahtivat

Toukokuun lämpöaalto lämmitti järvet ennätyslukemiin, mutta nyt viileä sää on jäähdyttänyt järvet alle 20 asteen. Lämpötilat voivat heitellä samalla järvellä rajustikin. Hellejakson jälkeen lämpimintä on yleensä siellä, minne päin tuulee.

Erika Saravuomalle ja Arthurille Rovaniemen Kemijoen uimaranta on tuttu paikka. Aikaisemmin he eivät ole päässeet aloittamaan rantakautta näin aikaisin.

Lapissa tarkenee uida

Keskimääräistä lämpimämpi toukokuu on lämmittänyt myös uimavedet Lapissa. Talven viimeinen linnake Enontekiön Kilpisjärvellä kuitenkin pitää pintansa. Järvi on vielä jäässä.

Rantamaisema, uimaranta.

Järvien vedet lämmenneet poikkeuksellisen nopeasti

Järvien pintavedet ovat lämmenneet jo uimakelpoisiksi. Pielisen pohjoisosissa vesi on jo yli 17 asteista. Muualla maakunnan järvissä veden lämpö on pari astetta alempi. Tänään iltapäivällä rikottiin myös helleraja Valtimon kirkonkylällä.

lapsi hyppää veteen

Uimavedet ovat lämmenneet nopeasti

Järvivesien lämpötilat ovat koko Suomessa vähintään pari astetta tavanomaista korkeammat. Lähipäivien helteet lämmittävät uimavesiä entisestään.

Kilpisjärvellä pilkkikausi jatkuu - Tuusulanjärvessä rohkeimmille uimakelit

Lapissa Kilpisjärvellä oli vielä perjantaina lähes 90 senttimetriä jäätä, kun taas etelässä Tuusulanjärven lämpötila näytti 13 plussa-astetta.

Itä-Suomen yliopiston rikosoikeuden professori Matti Tolvanen ja toimittaja Johanna Korhonen.

Vihapuheen rajat

Moni poliitikko, yhteiskunnallinen keskustelija, tutkija ja toimittaja saa törkypostia. Ylen julkaisema vihaprojekti on antanut suomalaiselle vihakirjoittelulle kasvot.

Johanna_Korhonen

Alma Median syrjintäjuttu: Molemmat osapuolet hakevat KKO-valituslupaa

Korkeimman oikeuden ratkaisua vuodesta 2008 jatkuneeseen kiistaan lähtivät hakemaan sekä Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne että syyttäjä. Johanna Korhonen tukee kihlakunnansyyttäjän näkemyksiä.

Johanna_Korhonen

Johanna Korhonen jätti tutkintapyynnön uskonnollisesta vihapuheesta

Tutkintapyyntö koskee Seurakuntalainen.fi-sivustolla käytyä nettikeskustelua. Korhonen pyytää poliisia selvittämään, ovatko jotkut nettikirjoittajat syyllistyneet kommenteissaan rikoksiin.

Juha-Pekka Hippi Kati Mustola

Työelämän homoasenteet

Helsingin hovioikeus tuomitsi Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen sakkoihin työsyrjinnästä sukupuolisen suuntautumisen takia. Kyse on Johanna Korhosen muutama vuosi sitten saamista potkuista Lapin Kansan päätoimittajapestistä.

Seta tyytyväinen Telanteen tuomioon hovioikeudessa

Järjestö toivoo Helsingin hovioikeuden ratkaisun rohkaisevan muita työsyrjintää kokeneita.

Johanna_Korhonen

Hovioikeus tuomitsi Alma Median Telanteen sakkoihin työsyrjinnästä

Alma Median hallituksen mukaan tuomio ei muuta Telanteen asemaa yhtiössä. Kai Telanne kertoo Alma Median tiedotteessa harkitsevansa valitusluvan hakemista korkeimmalta oikeudelta. Hän ei pidä hovioikeuden tuomiota oikeana.

Jäätynyt järvi

Järvissä paksummat jäät kuin viime talvena

Maan etelä- ja keskiosan suurten järvien selillä on varottava vielä heikkoja jäitä.

Kymijoki tulvii tielle.

Tulvaraja lähenee Kymijoen varrella

Kymijoessa virtaa kaksinkertainen määrä vettä normaaliin verrattuna. Sateiden pitäisi hellittää, jotta tulvat voitaisiin välttää.

lapsi hyppää veteen

Jaakko heittää lämpimän kiven veteen

Tilastojen mukaan Jaakonpäivänä vedet useammin lämpenevät, kuin kylmenevät. Viime viikkoina vesien lämpötilat ovat olleet keskimääräistä alempia noin yhdestä neljään astetta.

Suomen Epätieteellisen seuran Jaakonpäivän kylmä kivi.

Jaakonpäivän kylmä kivi onkin lämmin

Vanhan uskomuksen mukaan Jaakonpäivän jälkeen vedet alkavat kylmentyä. Todellisuudessa vedet kylmenevät vasta elokuussa

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle