Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Venäläinen sotilas osallistuu taisteluharjoituksiin Moskovan alueella 13. joulukuuta 2022.

Arviolta sata venäläistä sotaikäistä paennut Suomeen – joukossa ei Wagner-sotilaita tai varusmiehiä

Ukrainan sotaan lähtöä vältteleviä venäläisiä miehiä tuli viime vuonna Suomeen turvapaikanhakijoiksi enintään noin sata henkilöä, arvioi Rajavartiolaitoksen everstiluutnantti Mikko Lehmus.

Kilpisjärven tienviitta Pohjois-Norjassa. Kuvassa myös Narvikin, Tromssan, Kirkkoniemen ja Skibottenin opasteet.

”Venäjän tapa käydä sotaa on aidosti rikollista” – suomalaisprofessorin mukaan Wagner-loikkarista voi tulla hyödyllinen todistaja

Sisäpiiristä saadut ”loikkarin” tiedot täydentäisivät todisteita venäläisten tekemistä sotarikoksista Ukrainassa. Tämä on myös ehkä ”tilaisuus kurkistaa siihen, miten Venäjä toimii sodassa”.

Liikennekyltti Norjassa

Mies tuli laittomasti Venäjältä Norjaan, poliisi pidätti hänet Pohjois-Norjassa – mies hakee turvapaikkaa

Barents Observer -nettilehden mukaan mies lienee paossa Venäjän liikekannallepanoa eikä halunne lähteä sotimaan Ukrainaan.

Haminalainen Kari Stefani Vaalimaan Rajamarketissa.

Yle kävi itärajalla – asukkaiden mielestä aitaa pitää rakentaa "niin pitkälle kuin rahaa riittää"

Yle kysyi Vaalimaalla kansalaisten mielipiteitä itärajalle suunnitellun aidan rakentamiseen. Mielipiteet olivat pääosin aitaa puoltavia.

Vartiuksen tulli ja raja-asema keväällä.

Rajanylitysten määrä Kainuun rajavartioston alueella on romahtanut

Vartiuksen ja Kuusamon rajanylityspaikkojen kautta matkustavien henkilöiden määrä on vähentynyt yli 80 prosenttia vuodesta 2019.

Kansanedustaja Riikka Purra ja sisäministeri Krista Mikkonen kuvakombo

Millaisen uhan edessä Suomi todella sulkisi itärajan? Näin vastaavat perussuomalaisten Purra ja sisäministeri Mikkonen

Sisäministeri Krista Mikkonen sanoo Ylelle, että hän olisi halunnut käyttää rajavartiolain vielä uudelleen perustuslakivaliokunnassa.

Sallan raja-asemalla seisovassa kyltissä muistutetaan monella kielellä, että pääsy rajavyöhykkeelle ilman lupaa on kielletty.

Rajavartiolain uudistuksesta kahnaus viime hetkillä – eduskunta äänesti kuitenkin, että lakia ei palauteta perustuslakivaliokuntaan

Osassa puolueista heräsi huoli, onko rajavartiolain uudistus kansainvälisen oikeuden mukainen.

Pysäytysmerkki tyhjällä Niiralan rajanylityspaikalla.

Suomen varautumista koskevat lait pyritään saamaan voimaan kesän aikana – näin poliittisesti herkät lait rajan turvallisuudesta etenevät

Eduskunta venyttää kevään istuntokauttaan heinäkuulle, jotta hybridioperaatioihin varautumista koskevat lait saadaan mahdollisimman nopeasti voimaan.

Sanna Marin pyytää puheenvuoroa eduskunnan kyselytunnilla

Marin ei sulje pois veronkevennyksiä: "Inflaatio on riesanamme vielä pitkään"

Marinin mukaan samaan aikaan Suomen pitää huolehtia siitä, ettei se omilla päätöksillään kiihdytä inflaatiota. Se kiihtyi toukokuussa jo seitsemään prosenttiin.

Riikka Purra eduskunnassa.

Eduskunta keskusteli kiistellystä rajavartiolaista – perussuomalaiset: Kaikissa tilanteissa täytyy olla keinot suojata Suomen koskemattomuutta

Perussuomalaiset ja kokoomus ovat katsoneet, että joko uudistettavaan valmiuslakiin tai rajavartiolakiin tulisi kirjata mahdollisuus sulkea itäraja kokonaan turvapaikanhaulta, jos tilanne vaatii.

Pohjois-Karjalan rajavartioston partio kulkee rajalinjaa pitkinaurinkoisena päivänä.

Hallitus esittää, että turvapaikanhaun voisi keskittää yhdelle rajanylityspaikalle, jos kyse on hybridioperaatiosta – muutos ei riitä perussuomalaisille

Perussuomalaiset haluaa lisätä lakiin eduskunnassa pykälän, joka mahdollistaa rajan sulkemisen kokonaan. Muuten puolue torppaa valmiuslain uudistuksen etenemisen.

Luokkahuone. Pulpetit siisteissä riveissä, seinällä iso näyttö.

Perjantai 29.4.2022 (tv)

Rajaturvallisuus. Kunta-alan lakko. Jääkiekon Suomen mestaruus. Sääennuste.

Imatrankosken keskustaa.

Itärajalla katsotaan nyt Venäjää uusin silmin, ja se antaa huhuille siivet – Rajavartiolaitos: ''Pitää muistaa, että myös toisella puolella asuu ihmisiä''

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on herättänyt huolta turvallisuudesta myös Suomessa. Tilanteesta käydään aktiivista keskustelua esimerkiksi sosiaalisen median ryhmissä.

Kuvassa tehdään koronavirustestiä Helsingin Messukeskuksen drive-in-testauspisteellä lokakuussa 2020.

Perjantai 17.12.2021 (tv)

Koronarokotukset. Rajaturvallisuus. Sote-ala. Jouluelokuvat. Sää. Huom! Tarkennus rokoteuutiseen: Toisen rokotteen saaneista kolmannenkin on ottanut 75 prosenttia.

Pääministeri Sanna Marin vastausvuorossa eduskunnan suullisella kyselytunnilla

Lääkäreiden saaminen syrjäseudulle, maakuntavero ja äänestysinto aluevaaleissa huolestuttivat kyselytunnilla

Kyselytunnin aiheisiin nousivat myös matkusrajoitukset. Hallitus päätti höllennyksistä torstaina. Oppositiossa katsotaan, että Suomi on jo myöhässä matkailun avaamisessa.

 SAK on huolissaan, ettei suomalainen matkailu elvy

Ministeriön esittämä entistä tiukempi koronatestaus rajoilla saa kritiikkiä – Finavia: "Riskeeraamme Suomen aseman lentoliikenteen solmukohtana"

STM:n esitys maahantulevien matkustajien tiukemmasta koronatestauksesta aiheuttaa laajaa närää. Esimerkiksi SAK ja EK ovat huolissaan linjausten vaikutuksesta työllisyyteen ja talouteen.