Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kansanedustajat pohtivat Naton roolia Ylen aamussa

Professori: Suomi on Natolle "likeinen kumppani" – kansanedustajat Kulmuni, Harjanne ja Packalén kommentoivat Nato-optiota Ylen aamussa

Kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsbergin mukaan yksi syy Naton johtajiston Suomen-vierailuun on hybridiuhkiin varautuminen. Ylen aamussa vierailleista kansanedustajista vihreiden Harjanne on ehkäpä myönteisin Nato-jäsenyydelle.

Mies katselee kuntavaalien mainoksia Torniossa.

Kuntapäättäjiä häiritään ja haukutaan, ja se vaikuttaa jo demokratiaan – suurin osa ehdokkaista haluaisi käyttäytymisohjeet valtuustoihin

Ylen vaalikoneesta käy ilmi, että käyttäytymisohjeita kannattavat erityisesti vasemmiston, vihreiden ja sosiaalidemokraattien ehdokkaat. Perussuomalaisissa, kokoomuksessa ja kristillisdemokraateissa ohjeiden kannattajia on vähiten.

Rikospaikkatutkija on löytänyt spermatahran paidasta ultraviolettivalon avulla. Käyttämällä keltaista suodatinta silmälaseissa tahra saadaan silmälle näkyväksi.

Kunnallispoliitikon surmaaja pakoili poliisia 20 vuotta ja selvisi ilman rangaistusta – suuri joukko kansanedustajia haluaa, että tappo ei vanhenisi koskaan

Tapon vanhenemisajan poistamiseksi on tulossa uusi lakialoite. Edellinen sai suuren kannatuksen, mutta ei johtanut muutokseen.

Tom Packalén

Perjantai 16.10.2020 (radio)

Kansanedustaja Tom Packalén sai koronatartunnan. Pääministeri Sanna Marin poistui EU-kokouksesta Packalénin koronatartunnan takia. Myös kertakäyttöisen kasvomaskin voi pestä. Korona hallitsee USA:n presidentinvaaleja. Lapissa sataa viikonloppuna lunta.

Sanna Marin poistuu autosta ja puhuu kännykässä

Pääministeri Marin poistui Eurooppa-neuvoston kokouksesta kansanedustajan koronatartunnan vuoksi: "Olen ollut satunnaisissa kohtaamisissa Packalénin kanssa"

Koronatartunnan saanut kansanedustaja Packalén ja pääministeri Marin olivat läsnä samassa tilaisuudessa keskiviikkona.

Tom Packalén

Finns Party MP’s firm gets full 100k grant from Business Finland

The scheme is intended to help companies affected by the coronavirus crisis, but the state agency's criteria has been questioned.

A-talk

Ulkoasiainvaliokunnan kansanedustajat täysin päinvastaisilla kannoilla Suomen toimista Venäjää vastaan myrkkykaasuiskun jälkeen – Packalén: "Jos Venäjä olisi halunnut tappaa, se olisi siinä onnistunut"

Britannian hermomyrkkyiskun "savuavaa asetta" ei ole vielä löydetty. Suomen reagointi Venäjän väitettyyn syyllisyyteen jakoi A-Talkin keskustelijoita.

Mies polttaa pilveä

Poliisikansanedustaja Packalén: Käytön rangaistavuuden poistaminen tarkoittaisi käytännössä huumeiden laillistamista

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson huomauttaa, että yksittäisen nuoren näkökulmasta merkintä huumeiden käytöstä poliisin rekisterissä voi aiheuttaa paljon haittaa.

Olutpulloja alkon hyllyssä.

Alkoholilaista odotettavissa tiukka äänestys eduskunnassa – Ylen kyselyssä puolet edustajista kannattaa nelosoluitten tuomista ruokakauppoihin

Kansanedustajat pidentäisivät Alkojen aukioloaikoja ja antaisivat ravintoloille oikeuden myydä alkoholijuomia ulos, paljastaa Ylen kysely.

Tom Packalén

Puukottajan nähnyt kansanedustaja: Aseistetut vartijat ympäri vuorokauden Eduskuntataloon

Eduskuntatalon portailla itseään puukottaneet nähnyt Tom Packalén haluaa aseelliset vartijat eduskuntaan.

Ville Tavio

Perussuomalaisten ryhmään jäänyt ihmettelee: "Onko kyse siitä, että halutaan säilyttää muutaman henkilön ministerinsalkut?"

Historiallisen hajoamisen jälkeen eduskuntaryhmään jääneet kansanedustajat olivat tyrmistyneitä.

Kunnanvaltuuston puheenjohtajan nuija

Niikko ja Packalén tyrmäävät PS:n sääntömuutosesityksen – "Kabinettivallankaappaus"

Sääntömuutoksilla puoluehallituksen valtaa lisättäisiin merkittävästi.

 Tom Packalen, Mika Raatikainen ja Veera Ruoho

Hallintarekisterilakia vastaan äänestäneille perussuomalaisedustajille varoitus

Perussuomalaisten poliisikansanedustajat vastustivat hallituksen esitystä, koska katsoivat sen lisäävän mahdollisuuksia mm. omistusten piilotteluun  ja veronkiertoon.

Helsingin kaupunginvaltuusto vuonna 2013.

Kolmen suuren kaupungin valtuutetuista harva istuu kaikki kokoukset

Yle kävi läpi Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunginvaltuutettujen kokouksiin osallistumisen viime vuonna. Tunnollisimmat kokouskävijät löytyvät Vantaalta.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä eduskunnan täysistunnossa Helsingissä.

Perussuomalaisten väitteet tyhjän päällä – kansalaisuuteen perustuvaa sosiaalitukea ei suunnitella

Perussuomalaiset kertoivat tiistaina eduskunnassa, että aikomus alentaa oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden sosiaaliturvaa on vasta alkusoittoa. Koko asumisperusteinen sosiaaliturva korvattaisiin kansalaisuuteen perustuvalla turvalla. Virkamiesten mukaan tällaista ei ole tekeillä.

Politiikan tutkija Erkka Railo, Turun yliopisto

Politiikan tutkija: "Vaikuttaa siltä, että Olli Immonen suorastaan provosoi näitä ongelmia"

Politiikan erikoistutkijan Erkka Railon mukaan hallituskumppaneiden keskittyminen monikulttuurisuuden puolustamiseen ohittaa isomman kansanedustaja Olli Immosen julkaisemaan tekstiin liittyvän ongelman. Soinin vaikenemista Railo pitää erityisen ongelmallisena.

Sukupuolineutraalin avioliittolain kannattajat kerääntyvät ennen eduskunnan äänestystä 28. marraskuuta Kansalaistorille.

Gay marriage opponents face uphill committee struggle

Finland’s law allowing same-sex marriage will not be rescinded even though an initiative to cancel the law now has to be considered by parliament—if MPs keep their pre-election promises. A majority of MPs on the legislative committee told Yle before the election that they would not vote to cancel the law.

Malmin lentoasema.

Eduskuntatalolle odotetaan massiivista mielenosoitusta Malmin lentoaseman puolesta

Mielenilmaukseen on ilmoittautunut Facebookissa yli 500 henkilöä. Ohjelmanumeroksi kaavailtu laskuvarjohyppy on jouduttu sään vuoksi perumaan.

Ehdotuksessa Mannerheimintien itäpuoli Stockmannin tavaratalon edestä Postitalolle asti rauhoitetaan autoilta.

Kiista Mannerheimintien kävelykadusta kiristyy

Helsingin kaupungin kaupunkisuunnittelulautakunta pohtii tiistaina vihreiden tekemää valtuustoaloitetta Mannerheimintien keskustapäädyn muuttamista kävelykaduksi - edes kesäkokeilun ajaksi.

Pekka Ervasti

Pekka Ervasti: Nollat jonoon

Persujen Tom Packalénin ehdotus pisteyttää vuokralaisten asuinalueet on oikeansuuntainen mutta riittämätön. Pisteytetään myös kansanedustajat, ehdottaa Pekka Ervasti blogissaan.

Timo Soini

Soini: Ihmisten luokittelu ei ratkaise asunto-ongelmia

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei kannata kansanedustaja Tom Packalénin (ps.) ehdotusta pisteyttää Helsingin vuokra-asunnoissa asuvat.

Nuorisoa katukuvassa.

Packalén: Ei slummi vaan muita parempi alue

HS:n artikkeli, jossa perussuomalaisten kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Tom Packalén kertoi ajatuksistaan kaupungin asunnoissa asuvien pisteytysmallista ja huonoiten käyttäytyvien sijoittamisesta samalla alueelle, on herättänyt laajaa keskustelua mm. sosiaalisessa mediassa. Packalén kertoi Ylelle antamassaan haastattelussa tarkemmin, miksi näin pitäisi toimia.

Kalle Jokinen

Kalle Jokinen: Huumeita ei pidä laillistaa

Kokoomuksen kansanedustaja Kalle Jokinen Orimattilasta haluaa pitää kiinni Suomen tiukasta huumelainsäädännöstä. Päihdeongelmien vähentämisessä avainasemassa on valistus, hän uskoo. Jokinen oli haastatteluvuorossa Yle Lahden päijäthämäläisten kansanedustajien sarjassa.

Tom Packalen Hakaniemen torilla

Poliisi-kansanedustaja: Putin-merkintä oli oikea teko

Kansanedustaja Tom Packalenin (ps.) mukaan Putinin nimi kuuluu poliisin salaiseen rekisteriin, koska Putinilla on yhteyksiä Night Wolves-moottoripyöräjengiin.

Bandidos-jengin jäseniä.

Bikers deny the threat of gang war

Members of the Bandidos and Canonball motorcycle clubs say that claims of disagreements between the two groups are "police propaganda" aimed at securing more funding for law enforcement.

Sisäministeriön poliisiosaston osastopäällikkö Kauko Aaltomaa, perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén ja kokoomuksen kansanedustaja Markku Mäntymaa.

Poliisikansanedustajat erimielisiä liikkuvan poliisin lakkauttamisesta

Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén pelkää, että liikkuvan poliisin lakkauttaminen aiheuttaisi ennen pitkää rikollisuutta ja kustannuksia. Kokoomuksen Markku Mäntymaa on tyytyväinen siihen, ettei poliisien työpaikkoja vähennetä.

Kerjäläinen istuu kadulla pahvimuki edessään.

Proposal to ban begging

Three MPs of the Finns Party have prepared a bill for legislation that would ban begging in public places. If passed, public order laws would be revised to fine beggars.

Romanialainen nainen kerjää kadulla Helsingissä.

Perussuomalaisilta lakialoite kerjäämisen kieltämiseksi

Kolme perussuomalaista kansanedustajaa ehdottaa kerjämisen kieltämistä yleisellä paikalla. Tom Packalénin, Jussi Halla-ahon ja Olli Immosen valmistelemassa lakialoitteessa esitetään, että kerjäämisestä voitaisiin tuomita järjestyslain mukainen sakkorangaistus.

Ulkoasiainvaliokunta matkaa Lähi-itään

Valtuuskunta tapaa sekä poliittista johtoa että uskonnollisten yhteisöjen edustajia päästäkseen perille Lähi-idän nykytilanteesta.

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki.

Arhinmäki hapuili kyselytunnilla

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.) joutui opposition silmätikuksi vappupuheistaan. Kysymysten ristitulessa ministeri unohti eduskuntaetiketin ja taloustermit.

Auralainen rakennusyrittäjä Ilkka Soukka

Pienrakentaja panee toivonsa perussuomalaisiin pimeän työn kitkemisessä

Perussuomalaisiin kohdistuu nyt vaalivoiton jälkeen suuria odotuksia harmaan talouden kitkemiseksi. Puolue lupaakin vastata huutoon. Uusi kansanedustaja Tom Packalén on valmis lisäämään myös omakotitalorakentajien vastuuta kuutamokeikkojen vähentämisessä, jos se ei tuota vaivaa.

Nuorisolauma varasteli Kampissa

Iso joukko nuoria on varastellut alkoholia ja makeisia Helsingin Kampissa. Iltayhdeksän aikaan noin 15 nuorta hyökkäsi Kampin metroaseman R-kioskiin, jonka jälkeen yli 30 henkiseksi kasvanut väkijoukko mellasti Kampin Videofirma Makuunissa. Kukaan ei loukkaantunut tapahtumissa.

Nuorisolauma varasteli Kampissa

Iso joukko nuoria on varastellut alkoholia ja makeisia Helsingin Kampissa. Iltayhdeksän aikaan noin 15 nuorta hyökkäsi Kampin metroaseman R-kioskiin, jonka jälkeen yli 30 henkiseksi kasvanut väkijoukko mellasti Kampin Videofirma Makuunissa. Kukaan ei loukkaantunut tapahtumissa.

Katolta tipahtanutta lunta, varoitusmerkkejä.

Putoavat lumikuormat tappavan vaarallisia lähipäivinä

Viranomaiset kehottavat ottamaan vakavasti varoitukset katoilta putoavista lumikuormista. Ainoastaan Helsingissä sattuneissa turmissa on kuollut maanantaina yksi ja loukkaantunut ainakin kolme ihmistä katolta pudonneen lumen ja jään vuoksi.

Ilotulitepakkaus

Rakettien paukuttelu pysynyt toistaiseksi aisoissa

Ilotulitteiden ennenaikainen paukuttelu on vähentynyt aikaisempiin vuodenvaihteisiin verrattuna. Helsingin poliisi oli uudenvuodenaaton iltapäivään mennessä kirjannut vain muutamia ilmoituksia ilotulitteista johtuvista häiriöistä.

Moottoripyöräpoliisin perään ajettiin Helsingissä

Suojatien eteen pysähtynyt moottoripyörä poliisi joutui autoilijan töytäisemäksi Helsingissä sunnuntai-iltana. Liikennevalottomassa risteyksessä Mäkeläntiellä viiden jälkeen sattunut onnettomuus tapahtui, kun autoilija yllättyi poliisin jarrutuksesta.

Mielenosoittajia

Mielenosoittajat tunkeutuivat Valtioneuvoston aulaan

Parinkymmenen mielenosoittajan joukko tunkeutui perjantaina iltapäivällä Valtioneuvoston aulatiloihin Helsingissä. Poliisin mukaan mielenosoittajat heittelivät keppejä, metelöivät ja yrittivät häiritä käynnissä ollutta ministerien kokousta.

Kuumailmapallo teki hätälaskun juopuneen matkustajan takia

Asiakkaan ja kipparin riita johti kuumailmapallon hätälaskuun eilen illalla Helsingissä. Helsingin poliisin mukaan pallo laskeutui Uuden Porvoontien varteen ja katkaisi laskeutuessaan valopylvään.

Poliisi ajoi kaaharia takaa pitkin Helsinkiä

Poliisi ajoi sunnuntai-iltana kaaharikuljettajaa takaa pitkin Helsingin lähiöitä. Takaa-ajo alkoi iltayhdeksän jälkeen Pihlajistosta edeten Pihlajamäkeen ja Kehä ykkösen yli päätyen lopulta Tattarisuolle.

Iltapäiväliikenne on sujunut rauhallisesti

Junalakko ei ole vaikuttanut iltapäivän työmatkaliikenteeseenkään. Päivystävä komisario Tom Packalen Helsingin poliisista kertoo, että pahoilta ruuhkilta ja kolareilta on vältytty. Myös aamun liikenne sujui rauhallisesti kaikkien ennakkoarvioiden vastaisesti.

Poliisi ei odota suurta Nashi-mielenilmausta

Poliisi ei odota suurta Nashi-mielenosoitusta maanantaiksi Helsingin keskustaan. Päivystävä komisario Tom Packalen Helsingin poliisista kertoo, että tässä vaiheessa ei ole näköpiirissä, että mielenosoitus olisi sen ihmeellisempi.

Pidätetty sytytti patjansa Helsingissä

Pidätetty mies sytytti sellinsä patjan tuleen Pasilan poliisitalolla Helsingissä sunnuntaiaamuna.

Poliisin etsimällä miehellä olikin leikkiase

Poliisi on tavoittanut miehen, jonka epäiltiin aiemmin sunnuntaipäivällä kantaneen käsiasetta Helsingin keskustassa. Miehen ase paljastui leikkiaseeksi.

Naamiomiesten hyökkäys suunniteltu?

Naamiomiesten hyökkäys poliisiauton kimppuun saattoi Helsingin poliisin alustavien tietojen mukaan olla suunniteltu.

Pommiuhka tyhjensi verotoimistot

Poliisin mukaan useat maan verotoimistot tyhjentänyt pommiuhka oli perusteeton. Verotoimistot tyhjennettiin pommiuhan takia torstai-iltapäivällä.