Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vuoden 2009 Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangokilpailun osallistujien ryhmäkuva.

Tanssimalla tangoa tuppisuinen suomalainen ilmaisee syvimmät tunteensa

Tango on laulua, tanssia, parinhakua ja kuntourheilua.

Zacharias Topelius

Topelius oli paljon muutakin kuin satusetä, mutta sellaisena hänet haluttiin muistaa – patsaasta nousi aikoinaan lihava riita

Pikkulintuja varjelleen suomalaisuusmiehen, runoilijan ja journalistin muistomerkkikiistassa ei 1930-luvulla keinoja kaihdettu.

Kansalaisjuhla Kansallisteatterissa 13.1.1918

Kansalaisjuhla ilman vasemmistoa - säveltäjä Jean Sibeliuksen päiväkirja 1918

Jääkärimarssin säveltäjä sisällissodan Suomessa.

Villa kiven huvila Helsingin Töölönlahdella.

Ota videokierros ja katso miltä yleisöltä suljettu kirjailijahuvila näyttää sisäpuolelta

Linnunlaulun huviloista kolme avasi ovensa tänään Helsinki-päivän kunniaksi. Jos et päässyt itse paikan päälle, voit katsastaa paikat kymmenessä sekunnissa ylen videolta.

Kuningaskuntapyörät rullaavat Hartolan raitille

Hartolan lainapolkupyörät palaavat talvivarastosta käyttöön äitienpäivään mennessä. Kulkupelejä on lainakäytössä kaikkiaan 19 kappaletta.

Lainapyörät rullaavat Hartolassa myös ensi kesänä

Hartolan kunta aikoo jatkaa polkupyörien lainaamista myös ensi kesänä. Huhtikuun alusta saakka kunta on lainannut pyöriä ilmaiseksi sekä paikallisten että turistien käyttöön. Alun perin Helsingin katukuvassa tutuksi tulleita pyöriä on lainattu kuluvan kesän aikana satoja kertoja.

Hartolan lainattavia polkupyöriä

Kuningaskuntapyörille lisää lainauspaikkoja

Hartola lisää ilmaisten polkupyörien lainauspisteitä. Torstaista lähtien pyörän voi lainata kirjaston ja kunnanviraston lisäksi Gasthaus-Koskenniemestä.

Kuningaskuntapyörillä poljetaan jo

Polkupyörien lainaus on alkanut Hartolassa lupaavasti jo ennen varsinaista turistikautta.

Helsingin lainapyörät pyörivät pian Hartolassa

Helsingin katukuvassa tutuksi tulleet keväänvihreät lainapyörät jatkavat eloaan Hartolassa. Kuningaskuntapyöriksi kunnostettavat polkupyörät ovat lainattavissa keskiviikosta lähtien maksutta kesäisin eri puolilla Hartolaa sijoitetuista lainauspisteistä.

Nainen ajaa kaupunkipyörällä.

Hartolaan tulee lainattavia polkupyöriä Helsingistä

Helsingin katukuvassa tutuksi tulleet vihreät katupyörät jatkavat eloaan Päijät-Hämeen Hartolassa.

Maila Talvion puisto halutaan palauttaa entiseen loistoonsa Hartolassa

Vanhat puut hallitsevat MailaTalvion puistoa Itä-Hämeen opiston ympäristössä Hartolassa. Reilun hehtaarin alalle levittäytyvä kartanopuisto on vuosien saatossa päässyt ränsistymään. Nyt alue halutaan palauttaa entiseen loistoonsa ja avata kaikelle kansalle.

Kartanot kiinnostavat kävijöitä-Tandefeltien Hartolan Koskipää jo 80-vuotta museona

Kartanoperinne kiinnostaa yleisöä. Kävijöitä kaikille avoimissa museokartanoissa riittää ja myös monet nuoret ovat kiinnostuneita kartanoelämästä. Itä-Hämeessä Hartolassa ja Sysmässä on toiminnassa vielä kuusitoista kartanoa. Niiden historiaa, kartanoarkkitehtuuria ja samalla Tandefeltien suvun elämää käsittelevä kirja on julkaistu hiljattain. Yksi suvun kartanoista, Hartolan Koskipää, on toiminut museona jo 80-vuotta.

Kuuntele vanhoja jouluisia radiojuttuja

Moni muistaa lämpimästi mm. Taata Sillanpään joulupakinoita, jotka usein jouluna ovat kuuluneet radion ohjelmistoon. Alla olevista linkeistä voit kuunnella muutamia jouluisia radiojuttuja, mm. joulun tunnelmia jatkosodan keskeltä vuodelta 1941.