Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Viimeinen sana: Kirkko ja kaupunki -lehden kolumni tehotuotannosta poistettiin kohun vuoksi – "Missään nimessä ei saa poistaa juttuja!"

Toimittajat eivät keskimäärin tunne hyvin maataloutta tai maaseutua, sanoo Anu Silfverberg.

Raisa Omaheimon kolumni: Et valitse itse kirjoja, joita luet

Olin pitkälle yli 20-vuotias, kun havahduin siihen että olin kasvanut miesten kirjoittamilla kirjoilla, kirjoittaa Raisa Omaheimo.

Muuttiko kolme vuotta sitten levinnyt #metoo mediaa? Anu Silfverberg: "Sovinismi on rivien välissä, ehkä kirjoittajalle itselleenkin"

Ylen Aamun Viimeisessä sanassa pestiin #metoo-liikkeen jälkipyykkiä mediatutkimuksen professori Susanna Paasosen kanssa ja Long Playn toimituspäällikkö Anu Silfverbergin.

Maryan Abdulkarimin kolumni: Demokratia ei suojele mustaa väestöä Yhdysvalloissa

Minneapolis on hätätilassa, mutta ymmärrämmekö miksi, kysyy Maryan Abdulkarim kolumnissaan.

Long Playn Anu Silfverberg: “Toimittaja ei voi levittää huhuja sosiaalisessa mediassa”

Toimittajilla on usein agenda, eikä se ole paha asia, toteaa Anu Silfverberg. Silfverberg ja Ylioppilaslehden Susanne Salmi vierailivat Viimeinen sana -ohjelmassa. 

Reetta Rädyn kolumni: Naisen paikka on rumpalina, basistina, solistina ja toimarina

Kesän musiikkifestivaalien esiintyjistä suurin osa on miehiä. Elokuvissakin sukupuolirakenne on sama. Tämän on muututtava, sillä festarilavat ja valkokankaat kuuluvat kaikille sukupuolille, kirjoittaa Reetta Räty.

Thursday's papers: #metoo, shopping centre city and daycare fee reduction

Thursday's media review has reaction to Yle's revelations on harassment, questions about Helsinki's planning and advice on daycare fee cuts.

The Wolfpack on elokuva kaikesta

"Tämä on elokuva, jossa on kaikki", toteaa Anu Silfverberg.

Näkökulma: Murretaan ällö äitimyytti!

Minua pelottaa tulla äidiksi. Eikö hyvä äiti voisi olla vähän kevyemmin vai vaatiiko äitiys itsensä uhraamisen?

Anu Silfverberg: Äitikortti

Anu Silfverbergin kirja "Äitikortti – kirjoituksia lisääntymisestä" on utelias, ihmettelevä, ärtyisä ja vähän absurdikin kirja vanhemmuudesta. Sen teemoja ovat sukupuoli, seksuaalisuus, eläimen ja ihmisen suhde, aikuisuuden ja lapsuuden ero, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Journalistipalkinnon yleisökisan voitto Lappiin

Pekka Juntin, Jussi Leinosen ja Sammeli Harven juttukokonaisuus Oman onnensa nojassa on voittanut suuren journalistipalkinnon yleisökategorian.

Nikkasen ja Silfverbergin Enkeli-Elisa-paljastus palkittiin vuoden juttuna

Yleisön suosikin palkinnon vei Pekka Juntin, Jussi Leinosen ja Sammeli Harven juttukokonaisuus poliisittomasta Enontekiön kunnasta. Palkinto jaettiin Suuri journalistipalkinto -gaalassa.

Onko tosi äitiys mennyt jo liian pitkälle?

Äitiys saa jotkut naiset sättimään toisiaan netin keskustelupalstoilla ja kilpailemaan muita äitejä vastaan. Menestymisen mittareina ovat esimerkiksi uusimmat potkupuvut ja ekologisimmat kestovaipat, toteaa äitiydestä kirjan kirjoittanut Anu Silfverberg. Kirjailijan mukaan nykyäidit käyttävät äiteyttä myös lyömäaseena keskustelussa kuin keskustelussa. Allekirjoitatko näkemykset? Ovatko onneaan ympärilleen säteilevät äidit todella katoava luonnonvara? Mitä ihmettä naiselle tapahtuu, kun hänestä tulee äiti? Millaista ylipäänsä nykypäivän äitiys on?

"Järkevät naiset katoavat äitiyden mustaan aukkoon"

Äitikorttia käyttää pienten lasten äiti, joka on laiska keskustelija, sanoo kirjailija Anu Silfverberg.

Suuren Journalistipalkinnon ehdokkaat julki

Vuoden 2012 Suuren Journalistipalkinnon ehdokkaat on julkistettu. Journalistipalkinto myönnetään paitsi vuoden journalistille myös vuoden jutusta ja - journalistisesta teosta.

Jälkiviisaat 20.7.

. Aamuojuontajamme Heta-Leena Sierilä johdatteli keskustelua, kun jälkiviisaat Jeanette Björkvist, Anu Silfverberg sekä Kalle Isokallio ottivat kantaa mm. vakuussoppaan ja jokamiehen oikeuksiin.

Jälkiviisaat: Guggenheim, Nokia ja Talvivaara

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä kaatuneesta Guggenheim-museohankkeesta, Nokiasta ja Talvivaaran kaivoksesta. Keskustelijoina olivat Anu Silfverberg, Kalle Isokallio ja Jan Erola.

Jälkiviisaat:Oppivelvollisuusikä ja Veikkauksen kuviot?

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä oppivelvollisuusiän muuttamisesta ja Veikkauksen toimitustusjohtajan Risto Niemisen tulevaisuudesta. Keskustelijoina olivat Jeanette Björkqvist, Anu Silfverberg ja Jan Erola.

Jälkiviisaat: Hyväveli-järjestelmä ja perhesurmat

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä taloustuomioista ja perhesurmista. Keskustelijoina olivat Anu Silfverberg, Kalle Isokallio ja Jan Erola.

Jälkiviisaat: Vaalikampanjan loppusuora

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä presidentinvaalien viimeisestä vaiheesta ja tippuneista ehdokkaista. Keskustelijoina olivat Anu Silfverberg, Jeanette Björkqvist ja Kalle Isokallio.

Jälkiviisaat: Guggenheim - kansainvälinen vedätys?

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä Suomeen rantautuvasta Guggenheim-museosta ja presidentinvaalikampanjasta. Keskustelijoina olivat Anu Silfverberg, Kalle Isokallio ja Jan Erola.

Jälkiviisaat: Eurohuippari ja Linnan juhlat

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä eurohuippukokouksesta ja Linnan juhlista. Keskustelijoina olivat Anu Silfverberg, Kalle Isokallio ja Jan Erola.

Jälkiviisaat: vaaliohjelmat ja doping oikeudessa

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä vaaliasetelmista ja dopingista. Keskustelijoina olivat Anu Silfverberg, Kalle Isokallio ja Jan Erola.

Jälkiviisaat: Libya ja homokampanja

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-TV:ssä Libyasta ja homouden vastaisesta kampanjasta. Keskustelijoina olivat Anu Silfverberg, Kalle Isokallio ja Jan Erola.

Jälkiviisaat: Japanin säteily ja vaalit

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä Japanin pelastustustoimista ja tulevista vaaleista. Keskustelijoina olivat Anu Silfverberg, Jan Erola ja Matti Parpala.

Jälkiviisaat: epäisänmaallisuus ja naisten siviilipalvelus

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä pääministerin ja opposition isänmaallisuuskeskustelusta. Keskustelijoina olivat Anu Silfverberg, Kalle Isokallio ja Jan Erola.

Jälkiviisaat: Tiura-uutisointi ja vaalipuheet

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä kansanedustaja Marja Tiuraa koskeneesta uutisoinnista ja vaalipuheista. Keskustelijoina olivat Anu Silfverberg, Jan Erola ja Kalle Isokallio.

Jälkiviisaat: Gaddafi ja Suomen armeija

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä Muammar Gaddafista ja Suomen armeijassa nousseesta presidentti Tarja Halosta koskevasta kohusta. Keskustelijoina olivat Anu Silfverberg, Jan Erola ja Matti Parpala.

Jälkiviisaat: Persujen nousu ja Nokian tulevaisuus

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä perussuomalaisten suosiosta ja Nokian uudesta liitosta. Keskustelijoina olivat Anu Silfverberg, Jan Erola ja Kalle Isokallio.

Jälkiviisaat: presidentin lähetti ja narkolepsia

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä Paavo Lipposeen liittyvästä Wikileaks-vuodosta ja sikainfluessarokotteesta. Keskustelijoina olivat Anu Silfverberg, Kalle Isokallio ja Jan Erola.

Jälkiviisaat: Kiusaaminen Suomen Pankissa ja puheet kokovartaloministeristä

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä finanssivalvonnan kiusaamistapauksista ja Keskon pääjohtajan naislausunnosta. Keskustelijoina olivat Kalle Isokallio, Jan Erola ja Anu Silfverberg.

Avain-kustantamo myytiin BTJ Finlandille

Avain- kirjakustantamo on myyty BTJ Finland -kustannusyhtiölle. Helsinkiläinen Avain-kustantamo on tuottanut kotimaisia ja ulkomaisia kauno- ja tietokirjoja vuodesta 2003. Tunnetuimpia kotimaisia kirjailijanimiä kustantamossa ovat Elina Hirvonen, Jani Saxell ja Anu Silfverberg.

Anu Silfverberg: Kung Po

Anu Silfverberg kyseenalaistaa esikoisromaanissaan tavanomaisia käsityksiä perheestä ja etsii toisenlaista kumppanuutta. Vähän yli kolmikymppinen Reeta on jättänyt Reiman ja lähtenyt yhteisestä kodista. Tarina ei jää kuitenkaan perinteiseksi erotarinaksi, kun Reima ottaa laittoman maahanmuuttajan Abdin asumaan tyhjään kotiinsa. Myöhemmin sinne muuttaa myös nuori, levoton Maiju.

Tähtihetki: Kattona tähtitaivas

Anu Silfverbergin mielestä Kattona tähtitaivas -elokuvassa on näkemystä ja psykologista tarkkuutta. Lisa Siwen esikoisteos on täydellinen nuortenelokuva, joka ansaitsee täydet viisi tähteä. Tarmo Poussun mukaan elokuva jatkaa loistavien ruotsalaisten nuortenfilmien sarjaa, joista aiemmin on nähty Fucking Åmål ja Hip hei hutsu!

Tähtihetki: The Imaginarium of Dr Parnassus

Anu Silfverbergin mielestä The Imaginarium of Dr Parnassus on hupsu elokuva - satu, jossa käsittämättömyyksiä ei selitellä. Lisäksi filmissä on hieno näyttelijäkaarti. Elokuvassa edesmennyt Heath Ledgerin teki viimeisen roolinsa. Tarmo Possun mukaan Terry Gilliamin elokuva tuntuu paikoin silkalta sekasotkulta, mutta osin fantasia lähtee niin hurjaan lentoon, että sen vuoksi on valmis antamaan paljon anteeksi.

Tähtihetki: Hääkuvaaja

Anu Silfverbergin mukaan Hääkuvaaja on pinnallinen elokuva, jota ei pelasta filmiin sisältyvä puolivillainen moralisointi. Tarmo Poussua häiritsee elokuvan keskeneräiseksi jätetty käsikirjoitus.

Tähtihetki: Mitä meistä tuli

Tarmo Poussun mielestä kotimainen elokuva on saanut riveihinsä uuden, lahjakkaan tekijän Miika Ullakosta, jonka ohjauksessa on aitoa intohimoa ja kiistatonta taitoa. Myös Anu Silfverberg antaa kiitosta ohjaajalle, vaikka kritisoikin elokuvan tarinaa.

Tähtihetki: Arthur ja Maltazard

Mitä minulle myydään? Se oli ensimmäinen tunne tutustuessani Luc Bessonin animaatiomaailmaan, sanoo Any Silfverberg.

Tähtihetki: Täällä Pohjantähden alla

Any SIlfverberg ei ole vakuuttunut Timo Koivusalon näkemyksestä Väinö Linnan klassikkoromaanista. Näkemys suorastaan puuttuu, hän sanoo.

Tähtihetki: A Serious Man

Kuinka hauska ja traaginen elokuva, ihastelee Anu Silfverberg, vaikkei aina tiennytkään, mille nauroi. Hänen mukaansa tällaisen filmin voi tehdä, kun on jo saanut kaikkien huomion ja kiitoksen.

Tähtihetki: The Hurt Locker

Kathryn Bigelow'n The Hurt Locker on ehditty julistaa yhdeksi maailman parhaista sotaelokuvista. Se voi toki olla sitäkin, sanoo Anu Silfverberg.

Tähtihetki: Konsertti

Radu Mihaileanun Konsertilla on sydän mutta ei uskottavuutta, sanoo kriitikko Anu Silfverberg.

Tähtihetki: Capitalism – A Love Story

Michael Moore ei ole ylittänyt Bowling for Columbinea tähän mennessä, eikä Anu Silfverbergin mielestä tee sitä vieläkään. Ennemminkin Moore tyytyy monistamaan hyväksi havaitsemaansa sapluunaa.

Tähtihetki: Séraphine

Väärinymmärrettyjen taiteilijoiden kärsimyksistä on laadittu monet draamat, mutta Martin Provostin kuvaus 1800-luvun lopulla eläneestä Séraphinesta on niiden joukossa poikkeuksellisen hyvä. Sitä mieltä ovat sekäTarmo Poussu että Anu Silfverberg.

Tähtihetki: Twilight - uusikuu

Jos Chris Weitzin ohjaamaa teosta Twilight - uusikuu tulisi arvioida puhtaasti elokuvana, ei saldo olisi kummoinen. Dialogi on älytöntä ja näytteleminen osin senkin vuoksi kornia. Mutta ei anneta kriitikontähtien hämätä, kriitikko Anu Silfverberg sanoo. Tarmo Poussukin uskoo, että otollisimman kohdeyleisön elokuva saa samaistumaan.

Tähtihetki: Thomas

Tässä elokuvassa on tavoitettu vanhuuden rytmi. Päähenkilö Thomasin päivään ei mahdu paljoa, ja niin pienistä asioista tulee suuria, sanoo Anu Silfverberg. Tarmo Poussu vähän kyselee tasapainon perään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle